Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

Atac terorist la Moscova: Numărul morților și răniților depășește 160 de victime

Update, 10:20: Toți cei cinci atacatori au fost reținuți de FSB. Unul dintre atacatori a fost reținut vineri seară, iar ceilalți patru au fost reținuți sâmbătă. Potrviit FSB, 11 persoane care au fost implicate în atac au fost reținute și sunt audiate. Armele folosite în atac sunt expertizate.

 

Un atac armat a avut loc, vineri seară, în sala de spectacole Crocus City Hall din oraşul Krasnogorsk, situat la periferia Moscovei, anunță The Moscow Times. Cel puțin 60 de oameni au fost uciși de cel puțin cinci atacatori care purtau costume de camuflaj, potrivit NEXTA.

Cel puțin cinci atacatori au început să tragă focuri de armă la sala de spectacole Crocus înainte de concertul trupei Picnik; Numărul morților și răniților depășește 160 de victime; Au avut loc două explozii în clădire, acoperișul și aproximativ o treime din clădirea Crocus City Hall au fost cuprinse de foc; 100 de persoane evacuate din subsolul clădirii în flăcări, oameni salvați de pe acoperiș; Peste 70 de echipe de ambulanță regionale au intervenit pentru a ajuta răniții; Cinci persoane au fost arestate; Statul Islamic a revendicat atacul. (Digi24)

 

Principalele reacţii la atacul armat urmat de un incendiu uriaş într-o sală de concerte de la periferia Moscovei, care a făcut cel puţin 40 de morţi şi 115 răniţi vineri seara şi a fost revendicat de gruparea jihadistă Stat Islamic (SI), potrivit AFP.

Acesta este un „atentat terorist sângeros” şi o „crimă monstruoasă”, a declarat purtătoarea de cuvânt a diplomaţiei ruse, Maria Zaharova.

Preşedintele rus, Vladimir Putin, a discutat sâmbătă cu responsabili ai forţelor de ordine şi ai serviciilor de salvare după atacul mortal comis de indivizi înarmaţi la o sală de concerte de la periferia Moscovei, scrie AFP.

Potrivit agenţiilor ruse de presă care citează Kremlinul, Vladimir Putin a primit rapoartele directorului Serviciilor de Securitate (FSB), Comitetului de anchetă, Gărzii Naţionale, precum şi miniştrilor de interne, sănătăţii şi situaţiilor de urgenţă.

Xi Jinping: „China condamnă cu fermitate atacul terorist şi susţine cu tărie eforturile guvernului rus de a menţine securitatea şi stabilitatea în Rusia”.

Prim-ministrul Indiei Narendra Modi a condamnat și el „atacul terorist odios”, adăugând într-o postare pe Twitter/X că țara sa a fost „solidară cu guvernul și poporul Federației Ruse în acest moment dureros”.

Secretarul general al ONU, Antonio Guterres, „condamnă în termenii cei mai fermi atacul terorist” de la Moscova, a indicat adjunctul purtătorului său de cuvânt, Farhan Haq, într-un comunicat.

Secretarul general al ONU condamnă atacul armat în „termenii cei mai fermi posibil”, a declarat un purtător de cuvânt, citat de Sky News. Antonio Guterres „transmite profundele sale condoleanțe familiilor îndoliate, precum și poporului și guvernului Federației Ruse”, se arată într-un comunicat: „El le urează celor răniți o recuperare rapidă”.

Într-o declaraţie a Consiliului de Securitate, membrii săi „au condamnat în cei mai fermi termeni posibil atacul terorist odios şi laş de la o sală de concert din Krasnogorsk”.

Casa Albă a spus că este „alături de victimele teribilului atac”.

Preşedintele francez, Emmanuel Macron, „condamnă ferm atacul terorist revendicat de Stat Islamic”, potrivit Palatului Elysée. „Franţa îşi exprimă solidaritatea cu victimele, cu cei apropiaţi şi cu întregul popor rus”, continuă preşedinţia franceză.

„Oroarea masacrului unor civili nevinovaţi la Moscova este inacceptabilă”, a declarat premierul italian, Giorgia Meloni.

„Suntem şocaţi”, a declarat Ministerul spaniol de Externe pe reţeaua socială X. „Spania condamnă toate formele de violenţă”, a adăugat diplomaţia de la Madrid.

„UE este şocată şi consternată”, a declarat purtătorul de cuvânt Peter Stano. „UE condamnă toate atacurile împotriva civililor”, a adăugat el.

Președintele francez Emmanuel Macron a condamnat împușcăturile, calificându-le drept un „atac terorist”.Într-o declarație, el a spus că „condamnă cu fermitate acest atac terorist, revendicat de Statul Islamic”. El a adăugat că Franța este solidară cu victimele, notează Sky News.

Germania și Marea Britanie condamnă atacul de la Crocus, conform NBC News: „Imaginile cu teribilul atac asupra unor oameni nevinovați în Primăria Crocus, lângă #Moscova, sunt îngrozitoare”, a declarat Ministerul german de Externe pe X. „Contextul trebuie investigat rapid. Cele mai profunde condoleanțe cu familiile victimelor”.

„Condamnăm atacul terorist de la Primăria Crocus de lângă Moscova”, a declarat ambasada Marii Britanii în Rusia. „Aceasta este o tragedie teribilă”.  (Agerpres)

 

 


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Un comentariu pentru articolul „Atac terorist la Moscova: Numărul morților și răniților depășește 160 de victime”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *