Campania electorală pentru alegerile locale şi europarlamentare din data de 9 iunie începe vineri,10 mai, şi se încheie în 8 iunie. Campania în audiovizual se va încheia în 7 iunie

Atenţie, redactori şefi!

În  anii dinaintea primului război mondial, Arghezi se definea prin trei elemente: era germanofil, rusofob şi adversar al lui Constantin Mille. În numărul din 29 martie 1915 al Cronicii, el îl atacă  din nou (a cîta oară?) pe directorul Adevărului. Pricina o reprezintă portretul elogios, făcut lui C. Mille, într-o revistă, de un subordonat al domniei sale. Campania lui Arghezi împotriva marelui ziarist e nedreaptă. Ca orice ofensivă dusă însă de un mare scriitor, ea lasă în urmă nu numai cadavrele celor împunşi mortal cu peniţa, dar şi veritabile perle. În cazul de faţă, e vorba de avertismentul lansat de Arghezi la adresa redactorilor şefi şi directorilor ajunşi la o oarecare notorietate:
„Inima unui director de ziar se dobîndeşte după un tipic. De ajunsu-i să admiţi în principiu că tot ce izvorăşte dintr-însul, de la fecale pînă la articolele de fond, e admirabil şi nemuritor, şi zilnic să-i mărturiseşti directorului această nestrămutată credinţă”.

Valabil, după Arghezi, pentru relaţia: jurnalist – director.
Valabil şi pentru relaţia de azi: director – patron.
După opinia noastră


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

2 comentarii pentru articolul „Atenţie, redactori şefi!”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *