Cătălin Cîrstoiu nu se retrage: ”Mandatul meu a fost, este şi va rămâne pe masa coaliţiei”

Au pretins mereu că avocații nu trebuie să se bage în trebile medicilor. E, uite că era nevoie

Statuile pandemice de hârtie, specialiștii lui pește și birocrații de carton nu s-au gândit să coopteze juriști în comițiile și comitetele lor, care să le explice cum e cu răspunderea pentru produsele medicamentoase cu defecte, cu încălcarea obligației de informare și cu batjocorirea obligației de avertizare asupra riscurilor antrenate de zile produse defectuoase sau cu drepturile pacienților. Nțț. Dimpotrivă, au pretins mereu că avocații nu trebuie să se bage în trebile medicilor.
E, uite că era nevoie.

Lumea este din ce în ce mai sceptică în legătură cu acest vaxin care are nevoie de atâta propagandă și de gesturi ritualice de înțepare în direct a vedetelor „luptei” contra pandemiei. Cu cât mai redundantă va fi propaganda vomitivă de la tv, cu atât mai mult lumea se va întreba ce ascunde această desfășurare de forțe de PR (care PR costă mai mult decât cele 10 mii de amărâte doze de vaxin, în sine). Cu cât mai mult statul va lua asupra sa consecințe ale experimentelor care se fac pe cobai umani (vaxinul va fi pe deplin autorizat doar în anul 2023 – până atunci vorbim doar de teste aplicate direct oamenilor), exonerând de orice răspundere producătorii vaxinului, cu atât mai mult oamenii vor avea dubii sau reacții de respingere totală a vaxinului.
Va rezulta o societate divizată în vaxinați și ne-.
Va rezulta o clasă socială de ne-, care va fi supusă tuturor discriminărilor din lume.

Vestea „bunăă” este că această nouă clasă socială va fi atât de largă încât niciun vaxinat nu va fi scutit de „deranjul” de a avea în familie sau în cercul său de prieteni niște ne-, cu care va trebui să rupă legăturile, cel puțin o vreme.
S-a gândit cineva la asta?
Evident că nu.
Ce mai contează drepturile omului, libertatea, familia, prietenii, când pshiatri nazistoizi tatuați aproape pe tot corpul vă spun că ei se vaxinează, iar „savanți” de renume în tot cartierul lor vă spun că vaxinul este … superb?

Luați aminte, de altfel, la cele spuse de dl. colonel Gheorghiță:
„Nu există risc de şoc anafilactic doar la acest vaccin. Acest risc există la orice tip medicament. Vă dau exemplul banalului antibiotic amoxicilină acid clavulanic, care se ia peste tot. Are în prospect efecte adverse foarte grave, inclusiv şoc anafilactic, şi toată lumea îl ia fără să îşi facă probleme”.
[hmm… vaccinurile sunt medicamente… riscul de șoc anafilactic nu sperie oamenii, care iau medicamente cu acest risc fără probleme …]

”În momentul de faţă, este prevăzut spre dezvoltare, la fel ca în alte 11 ţări europene, un mecanism de compensare directă a unei persoane pentru cazul, improbabil, în care persoanele vaccinate dezvoltă reacţii adverse. Din ceea ce ştiu – nu sunt jurist şi îmi cer scuze dacă greşesc – mecanismul de compensare revine în sarcina statului”.
[deci: noi bâjbâim pe partea legală și judiciară, bănuim că despăgubirile vor fi puse în sarcina statului, dar ne cerem scuze, iar voi, entuziaști sau sceptici, ne iertați, că suntem băieți buni, bine intenționați – nu-i așa că, dacă vă treziți cu vreo pareză facială sau cu vreo boală auto-imună sau cu metabolismul făcut praf peste 2-3 ani o să ne iertați, că așa sunt creștinii, iertători?]

Nota bene: răspunderea pentru produse medicamentoase cu defecte și pentru servicii medicale defectuoase revine producătorului și importatorului, respectiv, spitalului. Sunt dispoziții exprese în legi (nu le mai dau numele, ca să nu le abroge/modifice Cîțu prin OUG). Alături de producător, importator și spital, va răspunde personal medicul, asistenta și managerul de spital/clinică implicați.

(Text de Gheorghe Piperea)


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *