Reprezentanții a 14 facțiuni palestiniene, inclusiv Fatah și Hamas, au semnat „Declarația de la Beijing”, document prin care se angajează să pună capăt disputelor interne și să consolideze unitatea palestiniană

Au știut ai noștri că va intra în Schengen doar Croația?

Comentarii

46 comentarii pentru articolul „Au știut ai noștri că va intra în Schengen doar Croația?”

  • IOANEEEE, boicotul impotriva austriecilor si tragerea la raspundere a miseilor tradatori din tara NU SE EXCLUD!!! De ce:
    – fara boicot: s-ar vedea doar cum romanii se sfasie intre ei, austriecii, in special cei alesi sa-i conduca, ar privi amuzati si ar zice „noch einmal” (adica bis, inca odata…)
    – cu boicot: primesc, cel putin intepaturi, si cei care ii aleg pe „imperialii de azi” si poate, unii sau altii, isi regandesc, la urmatoarele alegeri, preferintele de a se da mari pe seama romanilor!
    – si, foarte important, romanii ar arata ca nu mai sant gata sa primieasca toate umilintele in genunchi!!!
    Ce au facut Croatii? Au fost verticali si demni, ca pe terenul de fotbal: au conditionat colaborarea si investitiile austriace in tara lor, de votul pozitiv pentru Schengen.
    Ce au facut Romanii? S-AU MILOGIT.
    TREZUTI-VA, MACAR ACUMA!!! Atunci s-a „meritat” respingerea!!!

  • D-le Cristoiu datorita acestui Schengen a-ti uitat sau omis știri foarte importante despre presupusa lovitura de stat din Germania și mai ales cazul de corupție cu arestați din rândul Gangsterilor de la Bruxelles care ne tot dau plăcuțe suedeze…din ce moment al istoriei noastre românești am început să primim plăcuțe suedeze și până c
    Pând credeți că tot vom primi de la acești gangsteri de la Bruxelles și bineînțeles Washington?!
    De-o fi una,De-o fi alta …Ce e scris și pentru noi. Bucuroși le-om duce toate de e pace,de-i război….credeți că poetul se referea la plăcuțe suedeze?

  • De acord că reacții de genul „Șo pe Austria !” sunt puerile . Normal ar fi ca mii de oameni să fie la Cotroceni cerând demisia președintelui și a guvernului. Dar cu economia României dependenta de euro tipăriți aiurea , cu activele ei vândute la te miri cine , cu trupe NATO în țară, chiar și cu alegeri anticipate, se poate preconiza o noua putere politică dedicata interesului național ? Bineînțeles că nu , pentru că premisele care au produs clasa conducătoare de astăzi vor fi aceleași . Dar , totuși ,măcar așa , arhitectii umilintei naționale ar fi eliminați din viața politică. Dar , mămăliga nu explodează .

  • Domnu’ Cristoiu,

    Care „ai nostri”?… Inca nu va e clar ca toti politicienii sunt „ai lor” si actioneaza la comanda primita de-afara…?

    Eu zic sa lasam povestea asta cu Austria asa cum a cazut si gata. Pana la urma cei care au luat un sut in fund sunt politicienii romani, in frunte cu Johanis, care s-au fudulit ca-s „valorosi” in ochii ocidentului iar acum rade si baba stirba de ei… 🙂

    Cel mai bun „boicot” e bascalia nativa si de calitate a romanului fata de orice nedreptate pe care o sufera de sute de ani.
    Imi amintesc de vremurile cand romanii spuneau ore in sir bancuri despre Ceausescu. Cred ca e timpul sa se faca bancuri pe seama lu’ Johannis si toata gasca de politicieni „valorosi” care se cred buricu’ pamantului dar dovedesc a fi doar niste tantalai fuduli… 🙂

  • Maestre, am urmărit Jurnalul video. Sunt de acord cu tot ce spuneți.
    Mă tot gândesc cum funcționează de fapt UE. Este ca o pânza urzită cu tot felul de ițe împletite, unele economice, alte politice.
    Modelul pânzei care rezultă e un mister pentru mine, și totuși…
    1. Economic – după ce România a aderat la UE țările fondatoare Franța și Germania au considerat că trebuie ca România să aibă un tutore și un modelator și au ales Austria. Austria a beneficiat de toate privatizările mari.
    2. Politic – Germania este cea care a preluat conducerea României.
    Primul pas a fost făcut prin Crin Antonescu care într-o noapte a hotărât ca PNL să iasă de la ALDE (partid liberal european) și să se alăture la PPE (partidul popular european partid naționalist).
    Toți politicienii români au fost consternați (Cred ca pentru imaginea Romaniei este un lucru foarte prost. Numai in Romania s-a intamplat, de doua ori (PD a trecut de la socialiști la liberali) ca un lider de partid să își ia partidul peste noapte si sa si-l ducă dintr-o parte in alta. Nu mai exista niciun precedent” (V. Ponta)
    De ce? Markel avea nevoie de voturile europarlamentarilor români.
    Justificarea lui Crin Antonescu a foct că „faptul ca „Uniunea Europeana nu trebuie sa fie condusă de un președinte socialist”!!?
    Ei, în acel moment a România a cedat dreptul de a hotării politic și administrativ.
    Germania prin Markel și Ursula a condus România, a ales președinți, a ținut PNL la guvernare, a dictat politic.
    *

    Rezultatul politicilor PPE se vede, un dezasru pentru România.
    – Criza economică din 2010 manageriată de Merkel prin austeritate,
    – Fondurile europene s-au dat special într-o manieră ca antreprenoriatul român să nu reprezinte o concurență,
    – Linii de „dezvoltare și modelare” aberante pentru România,
    – Menținerea unor guverne așa-zise liberale formate din politicienii cei mai prost pregătiți în administrație (guvernele Boc, Orban, Câțu, Ciucă) care au trădat interesele României,
    – Mandatul 2 al lui Băsescu, și cele două mandate ale lui Iohannis în care țara a dat înapoi cu 20 de ani! (administrație, juridic și subjugarea totală a presei)
    Apoi ștafeta a fost preluată de Ursula:
    – Ultima lovitură a Germaniei – Green-Dealul și PNRR.
    Am mai scris, după privatizarea Rompetrol, distrugerea sistemului energetic românesc a fost cea mai cruntă lovitură dată României.
    *

    Cam asta e UE așa cum o văd eu ca român. O adunătură de țări care mai de care cu comportament și pretenții imperialiste.
    Degeaba s-au acoperit de tratate, de hâțoage care definesc cetățenul european, că tot niște țopârlani hulpavi rămân.

  • Domnule Cristoiu, se pare ca dvs nu ati inteles; se pare ca vreti ca nimeni sa nu faca nimic. E o naivitate sa credeti ca daca se organizeaza o revolta in fata Parlamentului, Iohanis o sa faca ceva iceva sau o sa explice ce s-a intamplat (nu e credibil ca nu am fost acceptati din cauza migrantilor, asta e o bazaconie). Nu e vorba de o ‘diversiune’ sau de ‘muscat’ din ceva. E vorba ca, dupa cum se vede, conducerea noastra se supune ca o sluga ascultatoare, si ca de obicei, ne tradeaza. Chiar daca rezultul boicotului va fi neinsemnat, e singurul mod de a arata nemultumirea noastra ca dupa ce de 12 ani indeplinim toate conditiile, conducerea noastra pare ca e de acord cu respingerea si nici macar nu explica ce s-a imtamplat. .

  • Amuzantă întrebare:”De ce nu s-a făcut nimic dacă se știa?”. Am impresia că glumiți!
    (Pentru cine are ochi de văzut și urechi de auzit) Nu mai era NIMIC de făcut. Și chiar dacă, prin reducere la absurd, mai se putea face câte ceva, CINE să facă?!
    Văd că sunteți ușor ofensat că mai mulți cititori v-au dezaprobat pentru unele păreri exprimate în pastila de ieri. Sinceră să fiu, nici mie nu mi-au plăcut toate opiniile dvs. Cel mai mult mi-a displăcut disprețul (lesne de ghicit) la adresa „mezelarului”, fotbaliștilor etc. (Habar n-am cine sunt cei la care vă referiți pentru că nu am urmărit subiectul la televizor, dar sigur sunt cetățeni români.) Și m-ați mai uluit cu ceva. Ziceați că „ce legătură are economia cu politică?” ?
    Oricum, aș vrea să vă felicit! Erați așa de persuasiv în argumentația cu privire la acceptarea noastră în S. încât începusem să am îndoieli în ce privește modul cum înțeleg eu realitatea. Eu mă ghidam după concluzia ăluia de-a zis :”În istorie geografia dictează”. (Și văd că s-a „scris” conform aceluiași obicei. De altfel, cred că viitorul e deja „scris”.)
    Vă respect opiniile (chiar dacă deseori nu achesez la ele). Vă respect pentru curajul de a spune deschis cum gândiți. Vârstă mea e aproximativ egală cu anii pe care dvs. i-ați petrecut făcând gazetărie. E clar că am ceva de învățat de la dvs. (Câteodată, mă surprindeți cu niște naivități adorabile. De pildă, cea cu musulmanii în piepturile cărora nu bate o inimă europeană, deși ei își câștigă pâinea în UE.)
    După modestă mea apreciere, aveți un blog foarte bun. Grație lui am cunoscut gândurile unor oameni ale căror opinii le consider valoroase (pentru mine);
    am citit cărți pe care nu le citisem, ci doar le pusesem în bibliotecă; am cumpărat altele de care nu știam. Pentru cine se uită la canalele românești „pe diagonală”, blogul și pastilele dvs. sunt o sursă de informare directă și indirectă. Așa că nu cred să se dezaboneze prea mulți.

  • incepind cu pandemia si pina astazi tot felul de realitati sustin faptul ca o minte superioara tine totul in frau, in lume.

    e ca si cum ea are un profil psihologic vast pentru fiecare peroana cu putere de decizie, pe care ulterior o mabipuleaza dupa cum doreste intru sustinerea propriului plan.

    Antiintelepciunea, care poate fi exclusiv oa icestare a Matematicii, se aseamana cu Intelepciunea, are felul ei propriu in are se misca,
    iar in lumea mare, de la pandemie incoace, se poate simti prezenta anti-nonctiunilor . pa demia a inceput cu un impuls care a fost, in modul, o nonactiune. dupaia prezenta lor s a inmultit, doar.
    nu pote exista Antiintelepciune in lipsa Matematicii.
    prin urmare de citeva zile posibilitatea ca Matematica sa se manifeste deja in lume a sarit deja parleazul, deja e probabil.

    Matematica, deci si un Computer Cuantic, deja se manifesta pe planeta asta. Asta asa, la rubrica fapt divers…

    • pe masură acestei minti, care e insasi Desteptaciunea, e Inteligenta, adica inteligenta pura. aviz celor care deja sint in razboi cu mintea asta…:))
      inteleg ca povestea suna ciudat, insa …aia e, io ce sa i fac?!:)

      • avand in vedere ca noi, pacilea, pe meleagurile astea, nu prea ne am mai preocupat cu Intelepciunea, se prea poate sa avem probleme la recunoscut Antiintelepciunea.
        ce e clar e ca ea e o Grozavie!

      • @Online
        Pai intelighentzia artificiala e computerul cuantic al militzienilor.
        Uite aici inca o dovada.
        „Un fost șef al Serviciului Resurse Umane din Inspectoratului Județean de Poliție Vaslui are o pensie de 13.000 de lei pe lună. El și-a trecut zeci de ore suplimentare de muncă în ultimele luni de activitate.”
        https://ziare.com/politist/colonel-politie-marire-pensie-speciala-metoda-1777179
        Lasand gluma,cunosc 2 colonei pensionati prin ’90 care aveau in jur de 2.700 lei pensie.
        Cineva povestea de un sef de sef de posturi,adica tablagiu,din Teleorman,care a iesit cu 8.000 lei pensie,altul povestea de pensionati din Jandarmerie de la Giurgiu cu 15 ani vechime,altul de la dipi/dgpi/0215 a iesit la 39 ani cu 7.500 lei pensie si mai sunt exemple dar te plictisesc cu ele…
        Mare „minune” daca nu vor ajunge hodorogii militaurizati sa se paruiasca in Cismigiu,unde se lauda cu pensiile,nu stiu daca stiai asta,pe „grade sau pensii”.Posibil sa-i streseze si ciorile acolo ca am auzit si de problema asta…
        Duminica Frumoasa Online!!!
        vali
        🙂

        • pai de ce sa i pacalesti pe oameni?!, nu mai bine le spui cum sta treaba, adica starea e ‘de revolute mondiala’, prin urmare cit dureaza starea asta totul e rinduit in asa fel incat sandramaua sa nu se surpe?

          sint militari, deci teoretic ar putea pricepe care e faza.
          problema sint pensiile care nu acopera cheltuieli minime si pensiile mari.
          alea minime trebuiesc urcate pina la un plafon bine gandit, iar alea mari, indiferent cit de mari sint, pe perioada starii exceptionale sa ramana plafonate la un nivel …bine gandit si el.

          altfel …va fi simplu, aia care nu vor avea ce manca le vor da in cap celor care dau semne ca au, adica…lor. inca un motiv sa priceapa ce inseamna ‘stare de revolutie mondiala’
          problema e daca ai cu cine sa te apuci de asa ceva. habar n am cit de numerosi sint tradatorii de nem …adica aia care nu exista!, bineinteles.

        • daca opiniile mele erau ciudate pina mai ieri, de azi se vor metamorfoza in stil fibonacci, deci pesemne ca cititorul pe care l am, adica matale, ma va citi pe sarite:))), insa mie imi e suficient si atat:)

        • prezenta unui computer cuantic in ‘povestea vremurilor’ schimba cu totul dinamica.
          acuma …doar inchipuite ti :))),
          daca pina acum vorbeam la viitor despre computerul cuantic si a lui minte, acusica deja el devine, pentru mone, temelie pentru intelegerea a tot felu de dinamici prezente in civilizatie.

          probleme mai mari decit prezenta unui cc in civilizatie nu exista. prin urmare iata cum arata problemele, azi.
          ___________
          se cere a fi definita o noua stare. daca pina acum toti senzorii din bord trebuiau activati, acum toti senzorii din bord sint pe rosu

          • spre ex io ziceam, pina mai ieri, ca …sa vezi ca …unii au toti senzorii din bord in functiune, si bordul e ‘la zi.
            nu mai e valabila faza. singura Solutie e manifestarea Inteligentei.

          • vali, nu exista varianta in care Antiintelepciunea sa se manifeste, insa mintea proprie unui cc …nu.
            varianta asta e imposibila in mod absolut.
            Antiintelepciunea se manifesta!
            prin urmare un cc e activ in lume, azi. iar asta schimba cu totul, absolut cu totul, orice strategie.

          • singura solutie, in ceea ce ne priveste, este nationalismul pur. adica cel in care patria e chiar Natura.
            avem asa ceva, bravo!
            se va dovedi ca n avem, atunci din chingile Antiintelepciunii nu vom scapa. exclusiv Inteligenta poate gasi o solutie la strategia pusa pe masa de Desteptciune.( imi dau seama acum ca unii din termenii pe care i folosesc, daca n au fost intelesi la vremea cind s au manifestat, e greu sa mai fie intelesi acum:)) )

          • pe Vremea Desavarsirii, adica asta, despre care imi amintesc ca vb si acu 11 ani:)))), unele definitii se manifesta in varianta absoluta, deci prin superpozitii:))

          • @Online
            ” asta schimba cu totul, absolut cu totul, orice strategie”
            Pai rezultatul e cunosccut inca de acum 2.500 ani cand nu erau „computere cuantice” cu exemplu practic si concret chiar de azi daca vrei.
            Sun Tzu a spus:”Cel mai important în război este să ataci în strategia inamicului.”
            Volkswagen amână decizia privind locul în care va construi o gigafabrică de baterii pentru maşini electrice în Europa de Est, din cauza incertitudinilor economice 11 DECEMBRIE 2022
            https://www.g4media.ro/volkswagen-amana-decizia-privind-locul-in-care-va-construi-o-gigafabrica-de-baterii-pentru-masini-electrice-in-europa-de-est-din-cauza-incertitudinilor-economice.html
            Duminica Frumoasa Online!!!
            vali
            🙂

          • @Online
            Inca un exemplu…cum le zice Maestrul Ion Cristoiu,parca le spune cotofene,prompter-isti,vuvuzele…asa shi ashtia acum…doua vorbe trei prostii…”s-a schimbat modificarea”…????…prostia asta numai in armata o vezi…sau la Caracal… 😛 🙂 😀 😆
            Cele 7 minuni din Caracal:
            1.S-a construit un bloc şi s-a uitat macaraua în interior
            2.A luat foc sediul pompierilor
            3.S-a furat uşa poliţiei
            4.Cimitirul e pe strada Învierii(Aici e dovada stiintifica a inmultirii prostiei sau a faptului ca Prostia e contagioasa-Cimitirul Colentina-Strada Reînvierii 4, București 021122)
            5.Brutăria e construită pe strada Foametei
            6.Închisoarea e pe strada Libertăţii
            7.Există o singură şcoală şi se numeşte Şcoala nr. 2.
            https: //www.ziaruldeiasi.ro/bancuri/cele-7-minuni-din-caracal–1179.html
            „Manfred Weber, o nouă repoziționare în nici 24 de ore: ”România aparține spațiului Schengen! Sunt extrem de dezamăgit de rezultatul negativ, nu este drept”/ Inițial, șeful PPE a legat veto-ul Austriei de slăbirea UE în fața Rusiei, apoi l-a ”sprijinit” total pe cancelarul Nehammer”
            https://www.g4media.ro/manfred-weber-o-noua-repozitionare-in-nici-24-de-ore-romania-apartine-spatiului-schengen-sunt-extrem-de-dezamagit-de-rezultatul-negativ-nu-este-drept-initial-seful-ppe-a-legat.html
            Duminica Frumoasa Online!!!
            vali
            🙂

          • pai …odata cu declaratia asta chiar si popularii romani se pot intoarce la starea initiala, pentru ca seful lor chiar ii iubeste. deci …chiar ca in ceea ce ne priveste ne am intors de unde am plecat :))

  • Doua vorbe
    Pentru mine Schenghen nu este miza de aceea pot judeca cu detasare
    Am plecat definitiv din România in 2009 convins ca lăsam in urma un loc fără viitor
    Din 1994 am viza de America și merg anul acolo
    Țin însă legătura pentru ca nu am vrut ca doua teme sa treacă pe lingă mine fără sa pot sa spun ceva argumentat
    1 am intrat intr-un partid politic ca sa nu imi zică lumea ca sunt comentator de FB și nu ma implic din 2004 am fost membru PDL apoi PMP de la înființare pina la alegerile din 2020 cind mi-am dat demisia
    2 am participat la toate evenimentele electorale din 2008 pina in 2020 pentru ca trebuia sa știu la fata locului dacă se fura sau nu in secția de vot cum decurge votul in țara și in afara ei am 11 plingeri in instanța împotriva AEP am ajuns cu ei in proces la ICCJ
    Pot sa scriu un doctorat despre vot
    Am povestit toate astea pentru a vedea de ce nu pun doi bani pe Eugen Tomac fostul șef
    Este membru PPE in cele doua luni de cind știa ce a făcut concret in PPE
    A cerut acum excluderea acelui partid al cancelarului din PPE
    A cerut demisia lui Sigfrid Muresan colegul din PMP ajuns acum prin PNL vicepreședinte PPE
    Și-a cerut el demisia din PPE pentru ca nu poate sa stea alături de un partid extremist austriac
    A cerut PNL sa iasa și el și UDMR din PPE ca sa îl lase pe domnul Weber fără grup pe care sa îl conducă și fără obiectul muncii
    Dacă nu a făcut public nimic din toate astea este același om slab dual și arivist pe care l-am cunoscut și pentru care am și părăsit partidul.
    Atentie nu am resentimente eu spre deosebire de el călătoresc in America pentru ca am viza pe persoana fizica nu pe pașaport diplomatic pentru ca sunt cetățean Schenghen și pentru ca nu tremur ca fără o asimilare in PNL din 2024 am sa fiu șomer
    Cind nu mai aveți nimic de ascultat puteți sa ascultați ce zice Eugen Tomac

  • Serbia a acționat concret față de nedreptatea făcută unui singur sârb (Djokovic).
    A retras licența de exploatare a unui metal rar pentru o firma australiana.
    Noi nu trebuie să ne atingem de firmele austriece, pentru o nedreptate făcută Ro de către Austria, ca să nu-l supărăm pe dl.Cristoiu…?

    • @Albu Ion a scris pe 11/12/2022 la 10:52
      Pai vedeti ce e cu banii astia sau intrebati-l pe „it-istul” de la banca ca tot e baiatul lui Nicolae Ciuca ????
      „Bonduri verzi de 400 milioane
      ”Primele obligațiuni verzi emise de Raiffeisen Bank, subsidiara de pe piața locală a grupului austriac cu același nume, au intrat joi, 27 mai, la tranzacționare la Bursa de Valori București (BVB) sub simbolul bursier RBRO26. Banca a atras în aprilie 2021, la momentul derulării emisiunii, 400,5 milioane de lei de la investitori instituționali”. Aceasta este știrea care a atras interesul inițiaților sistemului, deși în comunicatul oficial s-a bătut monedă pe investitorii instituționali…”
      https://www.national.ro/dezvaluiri/banii-lui-iohannis-plasati-de-van-groningen-la-viena-732857.html
      Toate Bune!!!
      Vali Constantinescu

  • Hai nea Ioane, ca eu nu-s suparat pe matale si-ti zic dece nu au intervenit sa salveze Romania si sa intram in Schengen: Vamele din Romania sunt pline de multimilionari. Nu vreau sa intru in amanunte.

    • @Fane a scris pe 11/12/2022 la 10:47
      ?????
      „Am locuit în aceeași casă vreo doi ani. Ne lega Dinamo foarte tare și eram în relații bune. Un moment frumos s-a petrecut în 1989, toamna. A fost victoria cu 3-0 din Ghencea, eram la oficială, m-am ridicat în picioare și le-am zis: Plecați acasă, că vine finalul…sigur, eu mă gândeam la meci, nu la altceva… M-au scos cu Miliția, m-au dus până acasă, dar nu mai știau cum să fugă când au vazut unde stau, cu cine stau.
      Am vorbit cu Postelnicu de câteva ori. După un meci, 3-3 în Ghencea, gol anulat Cămătaru, am fost mai vocal la TV. Când a venit acasă, el m-a rugat să fiu mai prudent, mi-a zis că 3-3 e scor echitabil. L-am vazut foarte rar, aveam grijă să nu ne intersectăm”, a mărturisit Dinu Gheorghe
      Pe vremea aceea nu existau contrabandiști în România, până în 1989. Era un control de rutină, niște reguli, niște taxe, nu era vama de azi sau cea de după 1990. Nu era simplu, am lucrat șapte ani de zile în schimburi, 12 cu 24.
      Eram șef de tură la vamă, nimic altceva…Dacă vă gândiți la dosare CNSAS (Consiliul Naţional Pentru Studierea Arhivelor Securităţii), nu am fost implicat deloc în activitatea asta”, a mai spus Dinu Gheorghe
      „Da, vreo cinci – șase luni am fost magazioner la spitalul de nebuni. Terminasem liceul și aveam nevoie de o slujbă pentru a putea da la facultate…la seral sau fără frecvență. Aveam nevoie de o adeverință, din acest motiv”, a mărturisit Dinu Gheorghe.
      În perioada 2000 – 2003, Dinu Gheorghe a condus Direcția Generala a Vămilor. Ulterior, a devenit un personaj important în fotbalul românesc și a condus cluburi ca Rapid, FC Brașov, Astra Giurgiu, Dinamo, ASA Târgu Mureș sau Dunărea Călărași.
      https://www.playsport.ro/dinu-vama-povesti-cu-servicii-secrete-am-locuit-doi-ani-in-aceeasi-casa-cu-seful-securitatii-13861
      Toate Bune!!!
      Vali Constantinescu

  • Diversiunea Austria este un plan de tradare nationala. Se stia ca nu se va intra in Schengen.
    1. Romania a insistat introducerea pe ordinea de zi a cererii de aderare, Croatia , Romania si Bulgaria, pachet complet.A reusit doar Croatia. Se putea cere amanarea.
    2. Romania putea sa conditioneze, NU VOTA ADMITEREA CROATIEI. Romania putea negocia in acest moment cu argumentul santajului Croatia. De ce a votat ?, a respectat ordinul! Croatia trebuia sa fie in Schengen. Din acest moment ,Romania nu va avea nici o sansa.In Bulgaria, Borisov a fost domolit de Kovesi. La noi, Ursula.

  • Tov.Cristoiu, care era marele ghișeft pentru marea majoritate a românilor dacă intram în Schengen?
    Să vă auzim!
    Cine ne oprește acum ca sa umblăm hai hui prin UE? Este așa de grav că stăm câteva minute la verificarea pașapoartelor deși se poate face simplu electronic…..

  • Tov.Cristoiu, Ro va rămâne la coada cozilor pentru că totdeauna suntem unii împotriva tuturor…totdeauna apare unul sau mai multi care se cred mai deștepți decât ceilalți.
    Ar fi interesant daca la facultate ați urmat curs de manipulare.

  • singurul lucru cert este tratamentul de ruda saraca de care ne bucuram si de acest fapt nu putem multumi decat politicienilor nostri si celor care ne reprezinta

  • A crede în politicienii de pretutindeni este ca și cum a crede în idoli ciopliți! Nimeni nu ne vrea în Schengen dar absolut toți ne vor rezervele naturale. Iar se confirmă spusele unor străini prin anii 90 – Ce frumoasă-i România, păcat că e locuită –
    Preaînaltul a huzurit la Cotroceni pe banii noștri, nema politică externă, iar de planurile de țară s-a ales praful și pulberea. Afirmațiile sale la adresa României și românilor au fost defăimătoare din totdeauna. Toți prietenii săi austrieci și americani sunt ținuți în brațe și iată rezultatele. Nimeni nu răspunde pentru absolut nimic.
    Deocamdată afacerile sale personale sunt ținute în stand by…
    În materie de proteste să procedeze fiecare exact cum îi dictează inima.
    PS De la Petrom de 14 ani nu mai cumpăr benzină, iar de OMV mă feresc și nu din cauza Austriei ci din cauza personalului care mai tot timpul e cu nasul pe sus și dă dovadă de amabilitate zero. Sunt și alte benzinării, slavă Domnului.

    • @Gabriela a scris pe 11/12/2022 la 08:53
      Gabriela,Poporul Roman E Binecuvantat.
      Foarte curand va scapa si de grija petrolului,doua treimi e importat.
      Va scapa si de grija caldurii,a electricitatii si in functie de cum „Da Dumnezeu” vremea si viitorul sezon agricol, si de grija mancarii.
      Cat despre proteste,care proteste,mai fara griji decat atat nu se poate,nu ai de ce sa protestezi,mai bine nu exista.
      Spui de lucratorii de la omv si petrom,acestia sunt platiti ca lucratorii comerciali din supermarket,in jur de 2.000 lei pe luna(400 euro),cu vreo 100 lei mai mult decat viitorul salariu minim din 2023,probabil e suta aia de lei pe care a promis-o Ceausescu si nu a mai apucat sa o dea acum 33 Ani.
      „România are una dintre cele mai sigure poziţii faţă de importurile de petrol: o treime din necesar e produsă local.”
      https://www.zf.ro/companii/energie/romania-una-dintre-cele-sigure-pozitii-fata-importurile-petrol-20612615
      Duminica Frumoasa!!!
      Vali Constantinescu

  • avand in vedere istoricul din pandemie nu e chiar ilogic ca ro sa fi stiut din prima care e deznodamantul si sa si fi jucat doar rolul din piesa in care a fost distribuita.

    • Spuneti ca Ro a facut tot ce i s a cerut in ce priveste ucr. Eu cred ca Ro a facut tot ce i s a cerut …pur si simplu.
      atunci cind i s a cerut sa joace rolul schengen …l a jucat.

      • acum cetatenii din vest sint mai fericiti ca ‘ai lor’ au facut ceva impotriva migrantilor deja coplesitori, interzicindu le Romaniei si Bulgariei intrarea in schengen.

        Ro e …ca nainte, nu era si nici acu nu e in schengen, insa cetatenii din vest sint mai fericiti un pic pe motiv ca politicienii lor incep sa dea semne de barbatie si sa i protejeze. Trebuia sa joace cineva si rolul aluia care ia scatoalca.
        Uite ca l am jucat nou, la pachet cu bulgarii.
        S ar parea ca l am jucat cu succes.

        • Ro e …ca nainte, nu era si nici acu nu e in schengen, n a pierdut n a castigat, politicienii sint tot aia, iar poporul …dupa trei zile uita. unde e problema?!…

          • singurul nationalism care pare a fi jucat paici e cel de tip post globalizare, deci lipsit de Radacina, doar coaja, deci lipsit de Miez

          • pesemne ca daia s a si supus la vot intrarea, pentru ca cei din vest aveau nevoie de un vot clar ‘impotriva’, pentru a fi credibili in fata propriului electorat.
            de asta si sustinerea ulterioara a celor care au votat impotriva; trebuia intarita si generalizata impresia de ‘barbatie’ a politicienilor din vest afisata in fata propriilor cetateni.
            .

          • V am raspuns, deci dasta n am.facut nimic in privinta schengen.

  • Domnule Cristoiu, Emil Constantinescu este presedintele sub care economia Romaniei a fost jefuita. In timpul presedentiei sale a fost privatizata 70% din economia romaneasca, In timpul presedentiei sale domnul Basescu a incheiat cu Banca Mondiala Acordul PSAL 2, care avea ca anexa firmele strategice care trbuiau privatizate, Indeplinirea Acordului PSAL 2 era conditie de aderare. In plus, orice privatizare trecea prin Bamnca Mondiala, care participa la selectarea consultantilor care evaluau bancile si firmele ce urmau a fi privatizate , dar si firmele care acordau asistenta la privatizare. Ce a urmat? Simplu. Cine iti mai dadea pretul corect cand stia ca te grabeai sa intri in UE si aveai obligatia privatizarii? Fiecare si-a ales o HALCA. Toti dau vina pe Nastase, dar originea raului este in acest nenorocit de PSAL 2. Nastase nu avea ce face. Nimeni nu se intreaba cum a fost evaluat PETROM si cine a selectat si cine esee evaluatorul. In plus, guvernul Nastase a privatizat numai 51% din PETRO si a pastrat o ACTIUNE de AUR cu drept de VETYO asupra hotararilor PETROM. Sub Basescu si Tariceanu actiunea de aur a fost anulata si actiunile statului imprastiate.

    Acum sa revenim la Shengen. Niciodata nu au vrut sa ne primeasca. De ce nu recunoastem cinstit. Toata manevra a fost pentru Croatia . Era prea batator la ochi sa o puna singura la vot. Asa ca au pus si tandemul Romania-Bulgaria. Germania mai are mari obligatii fata de Crotia de la destramarea Yugoslaviei. Uitati ca Germania-Austria-Ungaria au fost cele care au inarmat Croatia pentru a ajuta la destramarea Yugoslaviei si pentru un viitor razboi cu Serbia? Cele mai mari crime etnice in timpul razboaielor din fosta Yugoslavie le-a comis Croatia atat impotriva sarbilor, cat si a musulmanilor. Milosevici a murit in inchisoare la Haga, iar criminalul Tudjman a murit in patul lui si a fost ingropat cu onoruri, ca doar era omul americanilor si nemtilor.

    Puteam sa stam in cao si sa le dam orice – tot nu ne primeau.
    Scvopul lor era primirea Croatiei.

    Chiar nu stia nimeni realitatea? Ar fi trist sa fie asa….am fi ca un sat fara caini……
    Chestia cu coridorul balcanic este o ptrostie. Croatia este mult masi periculoasa din punct de vedere al Croatiei decat ar foi fost Romania.
    pentru cancelarul austriac, dosarul romaniei a fost pus prea imprevizibil pus in discutie, dar nu si al Croatiei, care a venit in acealsi timp.

    Deci haiunsa avem curajul sa recunoastem ca am fost PUIONUl sacroificat pentru intrarea Croatiei. Chiar crede cineva sincer ca germania ne-a vrut in Shenghen? Ar trebui sa fie tare spalat pe creer. S-a jucat cea mai proasta piesa in cxare Romania a fost FRAIERA…

    • @Maia BLAJ a scris pe 11/12/2022 la 08:03
      Maia,pari foarte pornita impotriva croatilor,ce sa spun,Mamaie era din Croatia,KRK,de fapt se nascuse in 1907 in Austro-Ungaria,daca vrei asa un detaliu „picant” din „Familie”, erau 7 frati,Mamaie a venit in Romania,un frate a plecat la Vancouver si altul in Uruguay dupa ww2,poti presupune ca era „ustas”,acolo e treaba veche intre sarbi si croati.
      Spui de Adrian Nastase,adica de mr10%,bombonel sau imparatul,al doilea mare vanator al Romaniei dupa Ceausescu,umbla vorba ca si-a bagat banii in ansambluri rezidentiale prin Cluj si in cele din cartierul Militari,Bucuresti,chiar nu mai vreau sa comentez.
      Astea deja sunt „istorie”,mult mai de actualitate e Altceva.
      „1.5 Million Without Power In Ukraine’s Odessa After Russian Drone Attacks”
      https: //www.ndtv.com/world-news/1-5-million-without-power-in-ukraines-odessa-after-russian-drone-attacks-3596456
      Vei spune ca nu are legatura cu Romania,Eu iti voi spune ca se „stinge lumina” si aici doar ca din alt motiv.
      https://www.profit.ro/povesti-cu-profit/energie/consiliul-fiscal-confirma-profit-ro-guvernul-ascunde-supraimpozitarea-si-compensarea-din-energie-in-afara-bugetului-pledam-pentru-transparentizare-20945171
      Legal asta se cheama:Contabilitate Dubla.
      Toate Bune si o Duminica Frumoasa!!!
      Vali Constantinescu

  • Cristoiule , Belgia e plin de marocani . Maroc a batut si Belgia , si marocanii din belgia s-au incaierat cu politistii belgieni.
    Maroc a batut si Spania .
    Portugalia a fost doar ultima pe lista.

  • Domnule Ion Cristoiu
    Incep cu „sfarsitul”,”levantul” adica ce se mai intampla pe aici.
    Toti au stiut si nu doar ca nu au facut nimic dar au actionat impotriva intereselor propriilor cetateni si electori.
    Klaus Werner Iohannis in iunie parca era inregistrarea cu Macron facea un joc legat si de postul pentru el la nato,joc ce nu mai e valabil de cateva luni.
    Intelegerile cu liderii Frantei si Germaniei astazi nu mai au valoare.
    Spuneti de Emil Constantinescu,este ceva care din perioada 1996-2004 se trage,”privatizarile strategice” in realitate „birul-mita” pentru integrarea Romaniei in nato si ue nu s-au facut cu firme germane sau americane ci cu firme grecesti sau austriece,exemplele sunt romtelecom,bcr,petrom,sper ca suficiente,acestea au fost vreme de 20-25 ani adevarate „vaci de muls” pentru „cumparatori” iar Romania nu a fost niciodata un membru cu drepturi depline in nato si ue,bechtel de exemplu nu facea parte din intelegerea initiala cu nato si nici fregatele,au fost doar „spaga-parandarat”.
    Revenind la „levant” si ce se intampla pe aici,”la portile levantului” adica prin balcani,niste lucruri v-au scapat,in Kosovo si Bosnia-Hertegovina sunt tensiuni de care nu se vorbeste in presa.
    Romania putea bloca aderarea Croatiei la Schengen prin cererea de amanarea a votului,legal,juridic,procedural avea acest drept,ce a facut nu doar ca este un act de slugarnicie gratuita dar si unul de neprietenie fata de Serbia si spun asta fiind un sfert Croat.
    Intr-un nou act de tradare a intereselor celor care l-au votat,Nicolae Ciuca iese si spune ca va solicita decuplarea Romaniei de Bulgaria in acest proces,Tehnic este imposibil iar politic denota o lasitate incredibila,mi-am adus aminte ce spuneati de acest om care a dat dovada de lasitate cu Otopeni-BlueAir,priviti va rog pozele cu el si Ciolacu in vizita la Kiev,efectiv era „speriat de bombe”,inspaimantat de ce vazuse acolo.
    A aparut deja ce a oferit Croatia,acces la terminalul GNL din Rieka si contracte de infrastructura pentru fieme austriece.
    Aveti aici sursele daca doriti sa cititi,treburile sunt destul de vechi,se stiau de vreo 3 ani nu de 2 luni si ceva.
    https: //www.capital.ro/prima-unitate-plutitoare-de-regazificare-a-croatiei-ajunge-in-golful-rijeka-este-element-principal-al-terminalului-gnl-din-omisalj.html
    https: //balkaninsight.com/2020/01/17/energy-independence-critics-turn-up-heat-on-croatian-lng-plan/
    https: //www.intellinews.com/the-view-from-mitteleuropa-explaining-the-austrian-veto-of-schengen-membership-for-romania-and-bulgaria-264833/
    Am gasit ceva cu adevarat interesant Domnule Ion Cristoiu si sper ca veti citi,un articol din 2013 despre Bismark in care gasiti exact ce se intampla azi.
    ISTORIA.
    Toata Stima Maestre Ion Cristoiu!!!
    Valentin-Ionut Constantinescu

    • Declarațiile lui Otto von Bismarck despre Rusia
      1 aprilie 1815-30 iulie 1898 – primul cancelar al Imperiului German , care a realizat planul de reunificare a Germaniei, numit „Cancelarul de Fier „. În perioada 1859-1862 – ambasadorul Prusiei în Rusia.
      – Niciodată nu complotaţi împotriva Rusiei – la oricare dintre vicleniele noastre ei vor găsi prostia sa.
      – Slavii nu pot fi învinşi, ne-am convins de acest lucru timp de sute de ani . Dar slavilor le pot fi insuflate valori false și atunci ei se vor combate pe ei înşine.
      – Chiar și rezultatul cel mai favorabil al războiului niciodată nu va duce la descompunerea forțelor principale din Rusia ce se bazează pe milioane de ruşi…, chiar şi despărţiţi de tratatele internaționale, ei ulterior foarte repede se reunesc unii cu alții, ca şi particulele separate ale substanţei de mercur. Este un stat indestructibil al națiunii ruse, puternic datorită climei, spaţiilor imense şi
      nevoilor limitate.
      – Nu vă aşteptaţi că profitând o dată de slăbiciunea Rusiei, veţi primi veşnic dividende. Ruşii întotdeauna vin după banii lor. Și când vor veni – nu vă bazaţi pe acordurile iezuitice semnate care, parcă , vă justifică . Ele nu valorează nici hârtia pe care au fost scrise. Prin urmare, cu ruşii trebuie să jucaţi cinstit sau să nu jucaţi deloc.
      – Războiul preventiv împotriva Rusiei este o sinucidere din frica de moarte .
      – Rusia este periculoasă din cauza nevoilor sale limitate.
      – Puterea Rusiei poate fi subminată doar prin separarea Ucrainei … este necesar nu numai să separaţi Ucraina de Rusia, dar şi să opuneţi Ucraina Rusiei. Pentru a face acest lucru, trebuie doar să găsiţi şi să hrăniţi trădătorii în rândul elitei ruse și cu ajutorul lor să modificaţi conştiinţa unei părţi a marii naţiuni într-o asemenea măsură, încât ei vor urî tot ce e rus, neamul rus, fără să-și dea seama. Restul e o chestiune de timp.
      – Ruşii înhamă încet, dar merg repede.
      Luni, 02 septembrie 2013
      https://ecology.md/md/page/declaratiile-lui-otto-von-bismarck-despre-rusia

  • Domn Cristoiu aveti fix cu diversiunea,diversiune sau nu ROMANIA NU A INTRAT IN Schengen din cauza votului Austriei.
    Spuneti ca marile puteri nu ne-a vrut in Schengen si nu Austria, lipsa de logica,iara apoi dati vina tot pe conducerea Romaniei-Iohannis,deci unde-i logica?A deci marile puteri nu ne-a vrut in Schengen dar Iohanis e de vina”minutul 14:55″
    Oricum sunt mai multe chesti nelogice in pastila Dmv. care va tradeaza…
    O adevarata diversiune este cea cu Rusia cica e de vina ca nu am intrat in Schengen,deci atunci sa-i multumim lui Putin ca ne-a bagat in UE-NATO :)))
    Personal ma uit la toate posturile TV si Ant 3 unde vad aberati,schimb canalul.

  • De acord cu ce ati spus. Despre fostul presedinte, a se scuti!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *