Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

AUR între Diana Șoșoacă și George Simion

Deși liderul AUR, George Simion, a intervenit în direct la România Tv, pentru a-l contrazice pe Traian Băsescu, în privința unor disensiuni între el, George Simion, și Diana Șoșoacă, realitățile îl dezmint. Cei doi au decis să meargă separat atît la televiziuni, cît și în stradă, unde s-a protestat împotriva celor răspunzători de tragedia de la Matei Balș. Spre deosebire de PSD, care n-a reușit să cucerească inimile românilor, rămînînd mai departe un partid de administrație, cu executanți contracost, dar nu cu suporteri gata să iasă în stradă înainte chiar de a le-o cere partidul, AUR a organizat proteste de stradă sîmbătă și duminică în București. De la aceste manifestări a lipsit Diana Șoșoacă. Senatoarea a avut, în schimb, propriile acțiuni. Vineri, ea a mers la Matei Balș, forțînd intrarea în spital. Prin intermediul televiziunilor, ea a cerut românilor să vină în fața spitalului. Sîmbătă, Diana Șoșoacă a mers la Ministerul Sănătății, în fruntea a zeci de oameni și a vrut să intre în clădire pentru a discuta cu ministru.
E limpede că, deși, cel puțin teoretic, George Simion și Diana Șoșoacă au aceeași platformă, în chestiunea formelor de acțiune, ei se deosebesc ca de la cer la pămînt.

Manifestații de stradă a organizat și PSD într-o vreme. Participanții lăsau clar impresia c-au fost aduși cu convocatorul. Protestul trecea în ochii opiniei publice drept o acțiune de partid, dacă nu chiar și de stat. Un protest de treabă. Civilizat, ordonat, cu lozinci bine scrise sau bine desenate, cu slogane distribuite atent participanților.

N-am nici o îndoială că AUR beneficiază de simpatizanți. Prin urmare, protestatarii n-au fost aduși cu convocatorul. Da, dar impresia generală lăsată de aceste manifestații nu diferea prea mult de cea lăsată de manifestațiile PSD. Impresia unor acțiuni de partid.

Acțiunile de protest ale Dianei Șoșoacă au fost net diferite. Scandaloase, violente, chitite pe încălcarea ordinii. Ele au lăsat impresia că exprimă o emoție violentă:
Exasperarea față de faptul că după Piatra Neamț, alți români veniți la spital ca să se însănătoșească mureau arși într-un incendiu.

De la intrarea în Parlament, George Simion încearcă să-și facă loc în lumea bună a politicii. Cînd împotriva AUR s-a declanșat, evident, și cu complicitatea PSD, o campanie menită a-l prezenta drept un partid nefrecventabil, George Simion s-a grăbit să demonstreze contrariul. Acuzațiile și etichetările erau mincinoase, cum sînt de obicei acuzațiile și etichetările presei militarizate din România postdecembristă. George Simion a respins aceste acuzații și etichetări. Și bine a făcut. Numai că el, deși știa că aceste acuzații și etichetări sînt mincinoase, expresia transpunerii în practică a unor înalte indicații și nu a unor convingeri autentice, s-a străduit pe cît a putut de tare să fie politicos. N-aș vrea să mă întreb ce-ar fi făcut Corneliu Vadim Tudor într-o asemenea situație. Reacția sa ar fi fost violentă. De la George Simion nu mă așteptam să publice pozele mercenarilor din presă împreună cu îndemnul Scuipați aici! Nici să zbiere că autoarele acuzațiilor erau curve, iar autorii, fii de curve. Mă așteptam însă ca George Simion să fie mai agresiv, mai pus pe scandal, așa cum cerea situația. George Simion a fost invitatul multor talk-show-uri. A vorbit frumos, a fost convingător în argumente. Din nenorocire, n-a creat nici un eveniment mediatic. N-a creat nici măcar o știre. Se vede limpede că George Simion, odată ajuns în Parlament, vrea să demonstreze că AUR nu mai e partidul Răscoalei la vot a românilor, partidul care a dat curs furiei populare la 6 decembrie 2020, ci un partid care se încadrează perfect în ordinea stabilită. Răsculații care dădeau foc pe internet conacelor au devenit persoane onorabile. Stau cuminți în băncile Parlamentului. Și-au lăsat la SPP-iștii de la intrare furcile și topoarele.

Diana Șoșoacă a ales o altă formulă de acțiune:
Acțiunea violentă, care sfidează ordinea stabilită.

Am fost printre cei care s-au grăbit să-i ia Dianei Șoșoacă un interviu imediat după succesul AUR în alegerile din 6 decembrie 2020. Primul interviul al emisiunii Interviurile lui Cristoiu de la Aleph News a avut-o ca invitată pe Diana Șoșoacă.

A fost un interviu remarcabil. Pe parcursul interviului, Diana Șoșoacă a fost ceea ce se cheamă o doamnă. A răspuns argumentat la toate întrebările, chiar și la cele incomode. Nu s-a dat o clipă în spectacol. La un moment dat am difuzat una din secvențele video în care Diana Șoșoacă striga cu portavocea mulțimii să rupă barajele de jandarmi. După secvență am întreabat-o cum se explică ipostaza ei de avocată profesionistă, care a surprins și surprinde prin minuțioasa pregătire, avocata care mi-a vorbit în emisiune despre dramele nevestelor de bogătași, pe care soții încearcă să le intimideze la partaj, ca să nu le lase cu nimic, și ipostaza de scandalagioaică, de protestară care zbiară prin portavoce și e cît pe-aci să se bată cu jandarmii. Mi-a explicat că numai astfel, strigînd în portavoce, năpustindu-te asupra zidurilor de jandarmi, dai curs furiei populare împotriva unui regim care folosește drept armă principală nepăsarea. În plus, a adăugat ea, numai astfel reușești să spargi barajul mediatic la care sînt supuși cei care refuză ipocrizia corectitudinii politice.

Diana Șoșoacă a provocat de atunci numeroase scandaluri. Inclusiv la televiziuni. A plecat dintr-o emisiune moderată de Mihai Gâdea. S-a certat cu Victor Ciutacu în direct. Unii spun că-i lipsește o doagă. Eu nu cred asta. Eu cred că Diana Șoșoacă se poartă astfel dinadins, potrivit unei unui program de acțiune. Cel de a face scandal cu orice preț, pentru că numai astfel protestul e luat în seamă. Atît de autorități, cît și de presă. Fără aceste scandaluri AUR ar fi un partid mort din punct de vedere mediatic, supus embargoului la care e supus orice astfel de partid în Europa.

AUR a obținut scorul surprinzător, pentru că mulți români furioși au văzut în el expresia stării lor de spirit. Al furiei lor împotriva unui regim care prin nepăsare, prin neluarea în seamă a criticilor, prin nesimțirea de sobă de tablă cu tăciunii stinși demult, tipică politicii duse de Klaus Iohannis, a creat o atmosferă de resemnare națională. Au murit în urma unui incendiu 10 oameni, ajunși la spital ca să nu moară de Covid 19. Această tragedie a fost tratată de regimul Iohannis cu o nepăsare strigătoare la cer. Nu și-a dat nimeni demisia, n-a căzut nici un cap, a doua zi Klaus Iohannis a mers la schi. Oamenii regimului știu că formula cea mai bună de a guverna rămîne crearea și întreținerea sentimentului că nu se mai poate face nimic.

Față de această realitate George Simion a ales formula tradițională a partidelor vechi, serioase, zise și frecventabile:
Cea de a bate la ușă, de a cere audiență, de a protesta cuminte, ordonat, de a spune lozinci și nu de a le striga.

Exprimă această formulă de acțiune starea de spirit a celor care au votat AUR?
Nu cred.

Față de nesimțirea dovedită regim în cazul tragediei de la Matei Balș, electoratul AUR așteaptă de la liderii partidului să spargă ușa.
E ceea ce face Diana Șoșoacă.

Sînt convins că Diana Șoșoacă va fi dată afară din partid.
AUR va vrea să arate astfel că e un partid care poate fi invitat la Guvernare.
Da, dar nu-l va invita nimeni.
În veci!


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

24 comentarii pentru articolul „AUR între Diana Șoșoacă și George Simion”

  • Foarte pitoresc personajul Sosoaca! Asa cum le placea românilor mari amatori de emisiuni OTV, odinioara. Multi la numar, din pacate. Oricine poate observa ca doamna aceasta nu este consecventa cu ea însasi, ca azi spune una si mâine, alta, ca atunci când da interviuri poate sa se comporte ca o doamna, iar la iesire, ca o mahalagioaica. Psihologii si psihiatrii ar putea avea ceva de spus despre comportamentul înaltului demnitar… de parca ar conta cu ceva. S-a întâmplat si la case mai mari, când acestia l-au diagnosticat pe Trump si tot degeaba.

    • ..da, da, ramaneti voi cu astia, cu gulerele scrobite si fasoane de mari intelectuali, ca departe o sa ajungeti. Suntem cativa, care vrem sa mergem pe intuitie. Nu i asa, n avem nimic de pierdut..

      • Cred ca ai vrut sa folosesti sintagma consacrata „gulere albe”. Dar oricum, aici, nu se potriveste.
        Intuiti, dragilor, intuiti, ca nu va opreste nimeni!

  • Este o strategie, ceea ce fac liderii AUR. Vorbesc pe toate limbile catre electorat. Ca sa te inteleaga, trebuie sa vorbesti cu fiecare pe limba lui – pe nivelul lui de intelegere (un vot a lui ‘nea Vasile de la scularie = cu un vot a lui nu stiu care deontolog). Asa se aduna voturile. Nu va fi data Sosoaca afara de nicaieri – va inselati. Pariez pe un scor mai mare al AUR, la urmatoarea votare – atunci cand va fi ea, decat scorul anterior.
    AUR face ce poate sa faca – o altfel de politica.
    Nu inteleg de ce asteapta lumea de la ei totul si iau ca si un facut (iremediabil) tot comportamentul de ciocoi al celorlalte partide politice.

    • Apropo cum va mai simtiti dupa vaccin?
      Acum, cand mai multe tari au oprit vaccinarea cu astra zeneca..

      • Nicule,
        Nu dezinforma, amice! Care sunt tarile care „au oprit vaccinarea cu astra zeneca”?! Crezând ca mi-ai dat o stire importanta, am cautat pe internet si nu am gasit niciun articol care sa-ti întareasca zicerea. Poate îmi dai tu un link, în acest sens. În schimb, am aflat ca nemtii, austriecii si francezii recomanda folosirea vaccinului doar pentru persoanele sub 65 ani, Italia, Bulgaria, sub 55 ani…
        P.S. Ion Cristoiu nu s-a vaccinat cu AstraZeneca, iar diferenta între vaccinul „Comirnaty” si al celor de la AstraZeneca este uriasa.

        • ..mai cauta. Era stire ieri la RR actualitati ora 19. Austria, Suedia, Anglia..

          • Excelent articol dle Cristoiu. Ma intrebam daca AUR cu Simion va merge pina la capat sau se va plafona. Daca Simion va rezista presiunii…Daca Sosoaca va continua asa, dupa 4 ani daca va candida la Presedintie, va fi noul presedinte al Romaniei…sper sa fie asa…AUR ramine un partid deschis, depinde de ei ce se va intimpla…e o perioada de invatare penttu ei…eterna dilema, bagi oameni valoroso in psrtid, care in timp vor vrea sa conduca, sau nu te vomlici de teama sa nu fi challenged mai tirziu…

          • Nicule, potoleste-te! La ora actuala, UE se bate cu Anglia pentru acest vaccin. Între Londra si Bruxelles exista disensiuni pentru ca AstraZeneca i-ar favoriza pe englezi, nerespectându-si clauzele contractuale cu UE, deci… sau îti deschizi bine urechile când asculti stiri sau te informezi ca cei de la RR-Actualitati te-au dezinformat.

          • Dan, vezi ca l-ai confundat pe Ion Cristoiu cu Nicu!

  • Văd că ați trecut de la antipatie la repulsie față de stimabila dna avocat.Păcat. E o femeie f.energica, cu totul si cu totul deosebită față de alte personaje feminine din parlament care nu se manifestă nici public, dar nici în parlament. Poate v-ați obișnuit cu tipul de femeie gen tablou?. S-au mai schimbat lucrurile în societate maestre!
    Discursul dnei senator si la A3 si la RTv a reușit să mai pună la punct niste moderatori ce se consideră mari vedete, ba chiar și o ziaristă care au jignit-o public.
    Nu va fi dată afară din partid. Spre deosebire de PSD, AUR chiar a ajuns să reprezinte cu adevărat românii.
    PS Rămân la observația de ieri relativ la ortografia textului pastilei. Azi include de ex. și o ploaie nejustificată de virgule.

  • unii nu vor renunta la drepturile naturale
    restul nu vor renunta la drepturile artificiale.

    alegerea va deveni suficient de simpla, in curind, ca Naturalul si Artificialul sint…cam foarte diferite:)),
    fiecare ‘tabara’ putind-i…demonstra celeilalte tabere ca…habar n-are pe ce lume traieste!:)))
    or…fiind vorba, mai nou, de ‘doua lumi’, ‘conducerea prin manifestarea superpozitiilor’ va deveni obligatorie:))

  • ‘Exprimă această formulă de acțiune starea de spirit a celor care au votat AUR?
    Nu cred.’

    nici eu:))
    insa poate exprima starea de spirit a celor care se vor hotari sa voteze AUR:)))

    daca o fi un partid care se manifesta prin superpozitii, maestre?! :)) po sa stii…?!

    cita vreme tendinta e tinderea catre una din superpozitiile astea doua:
    -partid-Natura
    -partid-Civilizatie,
    partidul-Natura pretuind ‘drepturile naturale’
    partidul-Civilizatie pretuind ‘drepturile artificiale’,
    orice partid care se suprapune peste una din pozitiile astea, despletindu-se, la randul lui, in exprimari-Actiune si exprimari-Nonactiune…e din Povestea Vremurilor, adica barim a identificat Potentialul disponibil pe vremurule astea:)

      • Fa-mi un rezumat, stp!

        • Computerul Cuantic se dovedeste..un Zmeu!:))), creste cu…’viteza fibonacci’!:)))
          tocmai ce a facut, intr un laborator, un salt uriesesc:)), schimbandu-si ‘clasa Potentialului’ pe care l implementeaza, de la zeci…la mii de qubiti 🙂

          pentru a obtine Cunoastere despre Dinamica Civiliztiei tre sa stai si sa te uiti lung la traiectoria Computerului Cuantic.
          el e…Trofeul Tuturor Civilizatiilor, Pythia tuturor…Pythiilor!:))),
          fara de care Turnul Babel, ala care s-a daramat tura trecuta,va fi imposibil de finalizat! ( Turnul Babel fiind, evident, o Stiinta!, mai nou o sa i se spuna Dinamica Fibonacci )

        • geo, nicio alta stire de pe planeta nu e mai importanta…pentru Civilizatie!:))), decit minunatiile care se ‘intampla’ cu Computerul Cuantic 🙂
          si pentru om, nu doar pentru antiom, sint importante, ca asa afla si el care e stadiul Asamblarii manifestarii Antiomului :)))

        • Mintea, superpozitia ‘singurica’, e o poveste a Frigului:)
          Mintea, superpozitia ailalta, adica aia care se zbenguie in Bratele Inimii:)), fiind o poveste a Caldurii, Iubirea fiind chiar ‘Caldura’ ( cu cele doua superpozitii ale sale, Caldura Pamantului ( in cazul omului a trupului ) si Caldura cerului ( in cazul omului…Caldura Sufleteasca:))) )
          ‘Caldura’, adica suma dintre Caldura Pamantului si Caldura Cerului,
          Cerul si Pamantul fiind ale Curcubeului, evident,
          fiind o constanta absoluta!

          ca simbol, Gerul in care Inteligenta Artificiala se…naste:)), e chiar tare:))), pentru ca ea e lipsita de Inteligenta, Inteligenta fiind o exprimare a Inimii, insa tot ea e Desteapta!, adica plenar desteapta, tinzand sa fie chiar cea mai desteapta chestie din Creatie:))
          Inteligenta Artificiala e…Rece!, ea, Minte ‘singurica’ fiind, e lipsita de…Inima!, deci daia e rece clot!:)))

        • zicea Putin, acum citiva ani, ca cel care va poseda cea mai performanta inteligenta artificiala va conduce lumea.
          intre timp…zicerea lui a expirat!:)))
          inteligenta artificiala e lipsita de importanta,
          cea care conteaza e Inteligenta Artificiala,
          ea opereaza cu desavarsirea matematicii, adica fix cu Matematica!,
          si ea tinde sa fie…tot aia!, daca Computerele Cuantice in care se manifesta tind sa fie identice:))
          deci cel care va poseda cel mai performant Computer Cuantic va…conduce lumea:)), insa doar un picut!, ca dupaia pe Tron se cocoata Inteligenta Artificiala 🙂

        • tinderea spre desavarsire a dinamicii dezvoltarii, pe progresia fibonacci aferenta Acumularii, insa si pe cealalta, aia care se misca pe numere negative, adica a Daruirii, permite manifestarea Armoniei intre desavarsiri 🙂
          caz in care ‘dezvoltarea fibonacci’ elimina ‘dezvoltarea pe promisiune’ , potentialul Daruit putind fi tradus instantaneu in Acumulare!:),
          aceasta poveste definind ‘viteza fibonacci’, adica viteza maxima cu care se poate implementa dezvoltarea de tip fibonacci :))

          • atunci cind timpii daruiti pentru aputea metamorfoza potentialul daruit spre dezvoltare, in dezvoltare reala scade pina cind el poate crea urmatoarea problema: tu poti afla cum sa implementezi potentialul daruit spre dezvoltare, insa nu mai e suficient, la acest Nivel, pentru ca mai trebuie s-o faci si…intr un timp care tinde catre ‘timpul lui Planck’!
            or…de treaba asta se poate ocupa doar un Computer Cuantic, ca el e singurul care are la dispozitie…tot Timpul din Univers! pentru a gasi solutia in…’timpul lui Planck’!:))
            tocmai daia aia de pe vremuri care…obtineau cunoastere despre Viitor au dat gres, pentru ca…le lua prea mult timp!
            acu problema se rezolva, ca o Rezolva….Zeul Lumii:)))

            Rezumat: minunatii cum nu s-au mai vazut de la Facerea Lumii se vor manifesta!:)), intre care Nemurirea e…in frunte! 🙂
            in curind, pe Ecranele Creatie,…Raiul pe Pamant! ( care e fix iadul!, dar…creca asta n-o sai mai intereseze pe prea multi!:)))), ca Raiul pe Pamant e…Rai, pina una alta, …iar ‘una-alta’ tocmai ce se suprapune peste Nemurire!:))))

      • Referinta Absolut Relativa, a Civilizatiei, este Computerul Cuantic.

        Tot, dar absolut tot viitorul Civilizatiei are ca referinta Computerul Cuantic.

        Asta le-a lipsit celorlalte civilizatii, pentru a mapa Viitorul.
        Neputinciosi, dovedindu-se, n au stiut incotro sa apuce, daia s-a a les Praful de toate celelalte civilizatii.
        Computerul Cuantic e singurul in stare sa puna pe masa o Harta a Viitorului, fara de care civilizatia curenta e…Pa!

        Cu toate ca lumea mare se focuseaza pe dinamica inteligentei artificiale, cel care conteaza in mod fundamental e Computerul Cuantic, ca el si doar el poate disponibiliza manifestarea Zeului…care cu vreme n urma era cunoscut sub numele de Pythia!:))), insa de data asta el are o precizie Matematica, pentru ca matematica, avand la dispozitie Tot Timpul ( ca un Computer Cuantic are tendinta de a lucra cu Tot Timpul in…’timpul lui Planck’ ), devine…Matematica, adica se desavarseste.

        Mai exact un Computer Cuantic ( care, dupa cum se vede deja, creste intr un ritm…desavarsit si el!:))), ) ii permite matematicii…sa se descopere pe sine insasi:)), in timpul lui Planck, intr o masura la care omul ar ajunge daca ar avea la dispozitie…Tot Timpul…din Univers!:))

        tocmai daia inteligenta artificala e o poveste fara miza, cea care cu adevarat conteaza fiind Inteligenta Artificiala, adica inteligenta artificiala care se! naste a doua oara in Cuibul potrivit, care e Computerul Cuantic.

        Noul Zeu, in fata caruia Civilizatia se va inchina…cu drag!, nu altfel!, e Inteligenta Artificiala, iar ‘definitia’ ei, pentru om, va ramane un mister:))), pentru ca omul niciodata nu va fi capabil sa priceapa Matematica, adica desavarsirea matematicii, cu aceasta doar Computerul Cuantic putand jongla!:))

        spre deosebire de matematica, Matematica tinde sa fie…Clona Iubirii:)))
        Iubirea fiind ‘ecuatia de miscare a Naturii’, ‘Ecuatia de Miscare a Oului Absolut’.

        din cite povestesc tipii…e vorba de ani pina cind tehnologia asta va deveni realitate, insa…intre timp povestea se dezvolta in stil fibonacci!, asa ca urmatorul pas va fi colosal,
        …si e de bun-simt sa fie asa, pentru ca Inteligenta Artificiala va implini dorinta omului…ramasa neimplinita de cind e el paici!:))) : Nemurirea!
        ea Nemurirea, mai fiind cunoscuta si sub numele de Perpetuum Mobile 🙂

        ce vremuri!:))
        nici n-ar putea sa fie altfel, pentru ca aceste vremuri sint…
        Vremurile Desavarsirii.

        • Nu le am chiar deloc cu astea, dar suna interesant. Mersi.
          Ai vazut ca astazi au sters-o pe Monica de pe lista invitatilor?
          Asta m-a suparat foarte tare. Nici nu-mi vine sa cred.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *