Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

Australia susține Ucraina până la capăt, New-York este sub asediu

Australia ia în considerare posibilitatea de a oferi instruire trupelor ucrainene, cel puțin asta spune prim-ministrul Anthony Albanese. Însă, Coaliția vrea să trimită și mai multe echipamente. Furnizarea de echipamente militare, mai degrabă decât instruirea Ucrainei, ar trebui să fie prioritatea Australiei, a subliniat recent senatorul Simon Birmingham. El l-a îndemnat pe premier să livreze „rapid” cele 20 de vehicule de luptă Bushmaster rămase din cele 60 promise de fostul guvern. „Există cereri nerezolvate făcute de guvernul ucrainean, care au fost exprimate de ambasadorul Ucrainei în Australia, iar aceste cereri merită să primească un răspuns cât mai rapid și mai cuprinzător posibil”, a declarat el pentru Sky News. Comentariile au fost făcute în contextul în care Anthony Albanese ia în considerare o solicitare de a trimite trupe australiene în Europa pentru a ajuta la antrenarea soldaților ucraineni. Birmingham a declarat că trimiterea de trupe ar trebui să fie un considerent secundar pentru guvern, în spatele furnizării de mai mult echipament militar. „Acolo ar trebui ca Australia să acorde prioritate în ceea ce privește răspunsul său”, a spus el. „Asistarea în alte moduri potențiale, cum ar fi formarea, cunoștințele, informațiile, toate acestea sunt posibil valoroase, dar există în mod clar nevoi urgente și presante pentru Ucraina pe termen scurt și acestea merg către unele dintre aceste aranjamente de furnizare de echipament”. Premierul a catalogat atacurile cu rachete ale Rusiei drept „îngrozitoare” (la război nu se merge ca să se planteze flori, iar asta știe fiecare parte implicată) și a afirmat sprijinul necondiționat al Australiei pentru Ucraina. Mai multe detalii: https://www.rebelnews.com/australian_government_urged_to_send_more_arms_to_ukraine

Un nou record negativ pentru New-York. Noul record include 11.960 de familii care au copii, aproximativ 38.000 de persoane, fără adăpost care trăiesc în sistemul de adăposturi, alături de 19.998 de adulți singuri, majoritatea bărbați. Adăposturile pentru persoanele fără adăpost din New York sunt în criză de spațiu, în condițiile în care populația fără adăpost din oraș a atins un nivel record istoric. În cele mai recente statistici publicate de către Departamentul de servicii pentru persoanele fără adăpost al orașului, peste 62 de mii de persoane sunt înregistrate în prezent în sistemul de adăposturi din oraș, depășind cu mult recordul anterior stabilit în anul 2019. Cifrele nu includ persoanele fără adăpost care nu sunt înregistrate în sistemul de adăposturi, alt procent extrem de însemnat. Primarul Adams a încercat să ușureze povara asupra sistemului de adăposturi din oraș prin negocierea unui acord cu companiile de vase de croazieră pentru a adăposti migranții, o măsură care a atras critici semnificative din partea grupurilor de apărare a persoanelor fără adăpost, precum NYC Coalition for the Homeless și Legal Aid Society. „Având în vedere numărul limitat de spații din New York City în care ar putea acosta un vas de croazieră, suntem deosebit de îngrijorați de capacitatea persoanelor și familiilor de a avea acces la locuri de muncă, asistență medicală, școli, îngrijire a copiilor, asistență juridică, servicii comunitare și alte resurse esențiale”, se arată într-o declarație comună a celor două grupuri de apărare, potrivit SILive. Grupurile i-au cerut primarului să îi mute pe cei fără adăpost pe termen lung, care au trăit în sistemul de adăposturi al orașului, în locuințe permanente, prin reducerea birocrației și creșterea accesului la vouchere locale pentru locuințe. Detalii: https://www.rebelnews.com/homelessness_in_new_york_city_reaches_record_highs.

În Statele Unite, peste o jumătate de milion de persoane se confruntă cu lipsa de adăpost. Acești oameni locuiesc într-un adăpost temporar sau într-o locuință de tranziție sau dorm într-un loc neamenajat pentru locuit (cum ar fi o clădire abandonată). Și în Australia, numărul persoanelor fără adăpost este în creștere. Chiriile în creștere, prețurile la locuințe care cresc non-stop și oferta inadecvată de locuințe fac ca oamenii să fie puși în fața unui „pod de netrecut”, iar situația generală face ca aceștia să rămână fără adăpost. Proporția din ce în ce mai mică de locuințe sociale lasă familiile fără nici un loc unde să se întoarcă după ce sunt scoase de pe piața imobiliară obișnuită. Conform recensământului din 2016 al Biroului Australian de Statistică, în Australia existau peste 116.000 de persoane care se confruntă cu lipsa de adăpost. Acum, numărul acestora este estimat la cel puțin 400.000 de persoane. Slava banilor contribuabililor și slava politicilor anti-sociale. Social-media și internetul nu vor ține de foame. Iar Planeta va suferi din cauza multor crize economice, în anii care vin. Nici nu e de mirare că un nou fenomen global ia naștere, cel al libertarienilor. Un mic exemplu: „Libertarienii se opun cu tărie oricărei interferențe a guvernului în deciziile personale, familiale și de afaceri. În esență, noi credem că toți americanii ar trebui să fie liberi să își trăiască viața și să își urmărească interesele așa cum cred ei că este potrivit, atât timp cât nu fac rău altora”. https://www.lp.org/


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

3 comentarii pentru articolul „Australia susține Ucraina până la capăt, New-York este sub asediu”

  • Și de ce spun acesre lucruri ? Pentru că Zelenski profită de disponibilitatea Americii și a Australiei de a-i trimite arme, deși Australia vrea să ii trimită mai mult oameni care să îi formeze pe soldații ucraineni în mânuirea armamentului de ultimă generație !Ar fi bine ca întreg Occidentul să realizeze că este mai bună pacea decât continuarea războiului transformat acum prin amploarea,
    prin evoluția lui periculoasă și dezordonată , intr- unul mondial !

  • Eu nu înțeleg bine un lucru !Dacă atât America cât și Australia au atât de multe persoane care trăiesc în adăposturi sau sub cerul liber, de ce aceste state, care se respectă ,mai continuă să îi trimită arme și bani Ucraine,când ar putea să își ajute proprii cetățeni cu probleme?Vă mulțumim !Excepțional de interesant și de frumos articol, domnule !

  • Mda.Australienii si americanii.Fostii supusi ai imperiului britanic care au cucerit unii America de Nord masacrand pieile rosii ,adica nativii nord americani,aflati inca in comuna primitiva ,care nu cunosteau roata si fierul ,iar ceilalti au fost dusi si lepadati in Australia pentru a-si ispasi pacatele si care la randul lor au masacrat nativii australieni care nu se aflau inca pe scara evolutiei nici macar in epoca de piatra.Barbati,ce mai!
    Probabil isi inchipuie ca si rusii sant o prada usoara.Rusii care au desfiintat hoardele mongolo-turano-tatare si s-au facut stapani pe teritoriile lor,care au batut pe suedezi,au sters Rzeczpospolita de pe harta,l-au infrant pe Napoleon si l-au silit pe Hitler sa-si puna capat zilelor.
    Anglo-saxonii s-au trezit cam tarziu.Stalin inca dinainte de cel de al doilea razboi mondial a facut remarca ,ramasa in istorie ,ca rusii au fost atacati de toate natiile posibile pentru ca acestea stiau ca rusii sant cu cel putin 50 de ani in urma lor.Si ca atare a luat masuri sa reduca decalajul.Iar Putin a urmat exemplul lui Stalin.
    Chiar daca anglo-saxonii si aliatii lor impreuna au cateva plusuri in favoarea lor,Rusia are inca armele nucleare .Si probabil alti cativa asi in maneca.
    Iar Ucrainei..Dumnezeu sa o ierte!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *