Liderii coaliției PSD-PNL au decis ca medicul Cătălin Cîrstoiu să fie candidat comun la Primăria București

Australia va testa loturile de vaccin înainte de administrarea lor populației. Premierul spune că nu vrea să-și asume riscuri inutile

În pofida creşterii presiunilor pentru accelerarea campaniei de vaccinare din Australia, premierul Scott Morrison a declarat marţi că nu vrea să-şi asume „riscuri inutile”, relatează AFP.
Morrison, care la începutul pandemiei a spus că Australia va fi un „lider” în materie de vaccinare, a dat de înţeles că ţările cele mai afectate de virus, cum este Marea Britanie, au fost constrânse să autorizeze în regim de urgenţă vaccinurile anticoronavirus.

Într-adevăr, în timp ce multe ţări au început deja vaccinarea populaţiilor, autoritatea australiană pentru reglementare în domeniul farmaceutic nu se va pronunţa, probabil, în privinţa vaccinurilor mai devreme de o lună, iar primele doze nu vor fi probabil administrate mai devreme de sfârşitul lui martie, notează AFP.
„Australia nu este într-o situaţie de urgenţă ca Regatul Unit. Nu trebuie să facem rabat în privinţa măsurilor. Nu trebuie să ne asumăm riscuri inutile”, a declarat Morrison pe postul de radio I3AW.

Australia, în ansamblu, a reuşit să controleze bine pandemia, dar recent în principalele două oraşe ale ţării, Sydney şi Melbourne, au apărut noi focare. În prezent în Australia sunt spitalizate circa 26 de persoane depistate ca purtătoare ale noului coronavirus.

Premierul Morrison a mai explicat marţi că actualele campanii de vaccinare în masă din alte ţări vor furniza Australiei mai multe informaţii privind inocuitatea vaccinurilor decât testele clinice şi că, spre deosebire de cum se procedează în Marea Britanie, Australia va testa loturile de vaccinuri înainte de administrarea lor populaţiei.

Ţara-continent cu 25 de milioane de locuitori prevede achiziţia a aproape 54 de milioane de doze din vaccinul anti-COVID-2019 dezvoltat de grupul britanic AstraZeneca şi Universitatea Oxford, din care 3,8 milioane de doze urmează să fie livrate la începutul acestui an.

Autorităţile australiene au încheiat de asemenea un acord vizând achiziţionarea în cursul lui 2021 a 51 de milioane de doze din vaccinul produs de Novavax şi 10 milioane de doze din cel Pfizer/BioNTech. (Agerpres)


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Un comentariu pentru articolul „Australia va testa loturile de vaccin înainte de administrarea lor populației. Premierul spune că nu vrea să-și asume riscuri inutile”

 • „Australia, în ansamblu, a reuşit să controleze bine pandemia…”
  Da?! Si de ce nu scrieti cum a reusit sa o controleze?!
  .
  Cu mari sacrificii, asa a reusit sa o controleze. Statul Victoria si capitala Melbourne au fost în carantina 3 luni, din iulie si pâna-n octombrie. La începutul lui august, prim-ministrul a declarat „stare de catastrofa”, etapa dupa „starea de urgenta” si a mobilizat armata pentru verificarea respectarii masurilor de carantina.
  .
  Daca s-ar lua si la noi asemenea masuri, cum ar reactiona o mare parte dintre românii care se lasa influentati de covidiotii, nu putini la numar, întâlniti în toate sferele societatii?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *