Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

Avem un motiv de mândrie: ne-am descurcat 10 ani fără a avea un lider, un președinte

Text de Dinu Popescu 
Autostrada București-Ploiești a fost blocată azi de protestatari, care au lăsat camioanele pe benzile de circulație (inclusiv banda de urgență) și au ieșit să se plimbe. S-a format o coadă de peste 6 km. Totodată, fermierii şi transportatorii au blocat din nou, noaptea trecută, mai multe drumuri naţionale şi puncte de trecere a frontierei.
În zilele ce urmează, Capitala va fi paralizată de sute de tractoare și camioane, de mii de protestatari. Mai mult, pe lângă protestele fermierilor și transportatorilor, medicii de familie protestează și anunță grevă generală, la fel și angajații Metrorex, la fel și sindicaliștii din Sănătate și Asistență Socială, la fel și angajații Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării. Iar ăsta pare a fi doar începutul.
Guvernul anunță că negociază, ba chiar îi ceartă pe protestatari că nu pleacă acasă. Ce nu înțeleg guvernanții, așa cum am explicat la Realitatea Plus în emisiunea Ancai Alexandrescu, este că această componentă, NEGOCIEREA, implică un principiu sine qua non, anume ÎNCREDEREA. Pentru a negocia cu cineva, este necesar să am încredere că cel cu care negociez va respecta angajamentele convenite. Fără încredere, fără garanții, orice negociere e un demers futil.
Ori noi ne aflăm în țara unde, după ce profesorilor li s-a GARANTAT, pentru a ieși din grevă, că de la 1 ianuarie vor primi, conform legii, salariile majorate cu xx procente, aceștia s-au trezit în situația de a constata că, de fapt, acum e vorba doar de x procente. În fața evidentei discrepanțe, ditamai ministrul României (ne)Educate a ieșit cu o declarație nu doar cinică, ci de-a dreptul stupidă:
– Nu am promis eu, a promis ministrul Muncii de la acea vreme, care acum nu mai e în funcție.
Da, dar vorbim de aceeași Coaliție!
Am spus în repetate rânduri că toți liderii politici de azi sunt complet rupți de realitate, de problemele României și românilor, de vox populi, de vulg. S-a cronicizat un uriaș deficit de încredere al guvernaților la adresa guvernanților, de fapt la adresa întregii clase politice, a Sistemului – cu toate componentele sale văzute și nevăzute, iar aici nu vorbim doar de România, e un fapt ce se manifestă pe plan mondial.
De 2 ani încoace, confruntați cu probleme tot mai grave cauzate de măsurile politicienilor, de pandemie și război, fermierii români i-au putut asculta pe Klaun Golfhannis și pe Ciolacu cum se laudă într-una cu câte au făcut ei pentru a facilita exportul cerealelor ucrainene. Recent, și Klaun în Africa, și Ciolacu în SUA și la Bruxelles, au vorbit doar despre Ucraina și sprijinul pentru ucraineni, NIMIC despre România, nimic despre problemele românilor.
CUM să mai aibă acești oameni ÎNCREDERE că acești politicieni, care abia ce le-au dat…țeapă (asta ca să nu folosesc un termen imund) profesorilor, își vor respecta angajamentele pe care le iau azi pentru a-i forța să oprească protestele? Cum să ai încredere într-un președinte sau într-un guvern care abia ce s-a dovedit că a mințit cu nerușinare, a înșelat, a prostit un întreg popor!?
În tot acest timp, Ciolacu, dacă nu se războiește cu presa (partea aia pe care încă n-a corupt-o/cezurat-o cu bani publici), ordonă forțelor de ordine să comită abuzuri, să se transforme în organe represive, la fel cum s-a întâmplat în pandemie. Astfel, Poliția Română, aia care a păzit cu orele ușa criminalilor cât imolau victimele (Caracal, Onești etc.), s-a grăbit să ia pe sus, să percheziționeze la chiloți și să amprenteze o duduie, totul din cauza unei banale postări pe social media, postare care nici măcar nu instiga la săvârșirea unor infracțiuni, ci lansa o întrebare pur retorică.
Atenție: nu mă interesează numele propriu, cine e persoana și pentru ce militează în general, abuzul e abuz și în fața abuzului e datoria oricărui om care crede în libertate să fie alături de victimă, indiferent că, în orice alte situații, nu e de acord cu nimic din ceea ce crede/afirmă/face acea persoană.
Niciun polițist/procuror NU are dreptul să ancheteze libera exprimare. Nu există delict de opinie. Căci libertatea de expresie ori e absolută, ori nu e deloc. Aici nu există jumătăți de măsură și contexte. Dacă legea stipulează altceva, acea lege e abuzivă și, conform principiului enunțat de Thomas Jefferson, când avem de-a face cu legi abuzive, cu măsuri totalitare, populația nu doar că are dreptul să nu le respecte, ci are obligația să le încalce (indiferent de consecințe).
Miliția condusă de facto de faraonul Despescu (un alt biet securist) și de Benone Capone blochează ILEGAL accesul protestatarilor în orașe (îngrădirea dreptului la libera circulație), anchetează oameni pentru delictul de a-și fi exprimat opiniile/de a pune întrebări, Serviciile au scos de la naftalină tot arsenalul de propagandă și securisme din dotare, pe care îl folosesc via punctelor G ale propagandei securiste, iar politicienii le spun nemulțumiților să plece acasă fiindcă, au decis ei, nu au de ce să mai fie nemulțumiți. Asta înseamnă că Sistemul e disperat. Toți sunt cuprinși de o spaimă atavică. Nu mai înțeleg nimic, puterea li se pierde printre degete, sunt sastisiți și devin agasați, brutali, abuzivi.
Nu mai vorbesc de faptul că tocmai Sorin Grindeanu, ministru PSD și om cu o putere uriașă în guvern și partid, afirmă cu tupeu, cu cinism, că „toată lumea trebuie să respecte legea”. Băi, tocmai tu, Sorinache, care ai micționat pe Lege și pe Constituție în repetate rânduri, inclusiv în pandemie, când ai cenzurat abuziv site-uri, ca șef al ANCOM, deși Constituția interzice orice formă de cenzură!?
Într-o democrație, când politicianul le urlă mulțimilor furioase să plece acasă, nu protestatarii trebuie să plece, ci el trebuie să plece. Urgent!
În ritmul ăsta, la nivelul de disperare al românilor și la gradul de jemanfișism la guvernanților, pe Ciolacu nu îl apucă vara ca premier, nici ca lider PSD. Las asta scris!
De prea multă vreme vedem cum politicienii români vorbesc de interesele altora – promovează interesele Americii când aruncă bani publici pe arme (Înalta Poartă de la Washington), interesele birocraților de la Bruxelles, cedând suveranitatea, interesele Ucrainei, interesele lor personale. Dar de interesele României și românilor îi mai pasă cuiva? România, voința ROMÂNILOR, mai e reprezentată de cineva azi, la nivel politic, în România?
Nu în ultimul rând, apropo de nepăsarea politicienilor, de genunea căscată între români și liderii politici, totuși știe cineva unde e Klaun Golfhannis? E bine, e viu? Barem să dea un semn de viață, că am ajuns în situația ridicolă în care a fost chiar declarat dispărut la Poliție. E la schi, e la golf, își caută geaca roșie să iasă în weekend la proteste, ori e la coadă la depus CV-uri pe la Bruxelles sau Washington!?
PS: Dincolo de toate astea, avem un motiv de mândrie:
Gândiți-vă, mai există vreo țara din lumea asta care reușește să se descurce de aproape 10 ani fără a avea un lider, un președinte?

Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Un comentariu pentru articolul „Avem un motiv de mândrie: ne-am descurcat 10 ani fără a avea un lider, un președinte”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *