Vladimir Putin, în interviul acordat lui Tucker Carlson: ”Invadarea unei ţări NATO este un scenariu exclus”

Bădiucu Hozo II (5)

M-am dus vă spui. Am găsit… locu unde se înfig pe ptielicica omenească închipuiri deșarte, năzuințe, dorințe, vise, aprinse jinduri. M-am băgat lontru ca un flăcău nealcoș. Strig, “io mis cel care poartă numele Hozo!” Se uită pă hârtie. Dau din cap. Au scot acul auziți! Mă pohtesc pe scaunu cela. Dau păstie mâna zugravului ca și cum ar hsi fo mâna drăcească a Moicii! Izbește dalta de podea și acu se îndoaie ca cârligu. Zic meșterii apoi, că nu pot face tatuaju de amu, dar hsiindcă tatuaju nu s-o făcut, acele nouăzeci de lire englezăști ar coperi mult păstie dauna daltei făcute de risipă. Zic cătă ei, privind cătănește în ochii artiștilor de amu înfricoșați: “cumpărați ace cât ați putea și ați vrea din aste nouăzeci de lire și înfijeți în alte trupuri de oameni da nu în trup de moț care o fo lăpădat pe pământu Moicii.”

Să știți că zugravii englezi au înțăles. Mi-au dat pace. Chiar unu dintre ei, un zugrav plin ochi cu aste tatuaje: piramida cea asupritoare, puști, buzdugane, foc, copaci plângători, zâne supțiri, mi-o deschis ușa pesemne foarte îmblânzit. Mi-o dat cale slobodă de ieșire ca și cum vroie să scape de mine din teamă de oarece. Îi zic ocoș: “Sus să vă aveți inimile domnilor.” Dusu-m-am înapoi cătă casă făcând reflecție tomna așe cum îmi spune cumnata să fac. Să mă obișnuiesc să fac după fiece lucru, bun, rău, reflecție.

Aștept pe cei doi lontru în casă să vie de la muncă. Erau desigur foarte nerăbdători să-mi vadă tatuaju meu pe pticior scrijelit cu cuvintele “God save the Queen.” Când au venit, venitu-le-a să plângă din fântâna inimii lor secate și nefericite. Le-am spus ca din glas limpede ca apa rece a izvorului: “Io măgurean rămân, io pentru folosu vost am venit până aci, dar puneți alt hotar mai înțelept și vă mai gândiți cum să grăiesc englezilor prin mine însumi ca să zică: vrednic este să rămână în țara noastră după ce ne rupem definitiv din claca Uniunii Eurobene.”

Așe i-am procopsit pe amândoi, și așe s-o sfârșit ace sară, auziți? Nela o venit de la psiholojii ei ca de fiece data: high, very high, cum îmi spuie. O fo tristă dară când o văzut că pticioru meu i tăt curat și că n-am scrijelit în ptiele cu otrăvicioasă cerneală, verzuie acră. Au durnit împăcați cu hotărârea me. Și-au făcut reflecția după ce le-am spus de cutare lucruri și s-ó făcut mai cumninți în zilele următoare. Alduiți-vă batăr sufletele voastre amărâte de amărăciunea vieții.

(camera sounds)

Aceasta a fost legătura din Insula Separatistă, ostrovul stabil, orientându-se în lume după impactul grozav suferit în urma divorțului de Colectivul European. Aceasta a fost transmisiunea înregistrată chiar în Ostrovul Regesc.

Be blessed in the UK. Salutations from our WF4 Wifmon, and thanks for listening to Bădiucu Hozo from Gura Moțului.

(Music gets louder. Music quietens and goes silent. “Io mi-s Bădiucu Hozo”. Music is heard again).

End


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

2 comentarii pentru articolul „Bădiucu Hozo II (5)”

 • Bădiucule, m-am bucurat ca nu te-ai lasat tatuat . Mi-ai dat emotii … Asteptam si alte intamplari

 • „io mi-s Badiucu Hozo”

  păi…măi Badiucule, i o am o nedumerire, lontru,
  care se naste din cum badiuc nu se mperecheaza cu hozo,
  asa ca i o retin ce mi place,
  il retin pe badiuc, de drag,
  că si cu hozo la pachet…, așe să fie,
  că dragi mai gasesti,
  dar sfinti…pă unde?!, că daca nici macar i o nu mi-s, da-ti seama cit de greu dai de unu dăsta…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *