Campania electorală pentru alegerile locale şi europarlamentare din data de 9 iunie începe vineri,10 mai, şi se încheie în 8 iunie. Campania în audiovizual se va încheia în 7 iunie

Băluță versus Poporul

Știm că, recent, primarul sectorului 4 al Capitalei, Daniel Băluță, și-a pus în cap locuitorii cartierului Tineretului pentru amplasarea unor pasarele la parcul Tineretului și zona Șincai[1]. Acesta dorește să amplaseze nu mai puțin de 4 pasarele în sectorul 4, la metrou Tineretului, Palatul Copiilor, strada Vișana și Metrou Constantin Brâncoveanu[2].

Deși au existat proteste pașnice în stradă ale locuitorilor din cartier și s-a făcut o petiție ce a strâns până în prezent peste 1720 de semnături[3], acesta ignoră total doleanțele oamenilor. Mai mult, într-o postare pe Facebook, în care se prezintă proiectul pasarelelor[4], primarul susține că „Opoziție, contre și piedici vor fi mereu. Noi, însă, vom trece peste ele”, cu alte cuvinte nu ține cont de părerile locuitorilor din acea zonă. Ba, chiar mai mult, pagina sa de Facebook a început „o campanie împotriva celor care nu-l aplaudă”, ștergând postările celor care nu sunt de acord cu propunerea dânsului și blocând accesul oamenilor de a mai putea comenta, a da like sau a trimite mesaje pe această pagină.

Același lucru l-am pățit și eu, după ce i-am trimis următorul mesaj:

„Maestre, dacă ai opoziție, contre și piedici din partea locatarilor sectorului pe care îl conduci, și pentru care ești plătit să-l conduci, nu poți să spui că vei trece peste ele. Trebuie să lucrezi în interesul cetățeanului și conform cerințelor și nevoilor sale, nu după cum îți vine ție să faci cu banii alocați sectorului în care trăiesc atâția oameni.”

Aparent, postarea mea i-a deranjat pe cei care administrează pagina domnului primar Băluță, încât au decis să îmi restricționeze interacțiunea cu această pagină.

După cum se vede, posibilitatea de a da Like sau de a comenta a dispărut. Din nefericire, asta au pățit multe persoane din grupul Acțiunea Comunitară Tineretului[5], și cu siguranță și alte persoane care nu sunt pe grup.

Problema pe care doresc să o prezint aici nu este cea a pasarelelor (sau păsărelelor) lui Băluță, întrucât opiniile sunt diferite, unii locuitori fiind de acord, iar alții nu, ci felul în care acesta tratează locuitorii, ignorându-le cerințele și blocându-le posibilitatea de a se exprima în legătură cu o problemă ce îi vizează. Cu alte cuvinte, numai cei care sunt de acord cu proiectul mai pot comenta.

Să nu uităm că acest proiect este făcut din bani publici, pentru locuitori, iar tot acest spectacol al domnului primar Băluță mă face să cred că există interese financiare destul de mari, devenind astfel un alt „rege al betoanelor”, după cum s-a observat în acest timp de când a preluat mandatul de primar al sectorului 4.

Ca bonus, doresc să precizez că în planul domnului primar, tot pe banii cetățenilor, dar fără opinia lor, există și proiectul de transformare a parcului Lumea Copiilor, pe care acesta îl numește „pârloagă” și „teren degradat”[6] [7] deși acesta nu pare a avea vreo problemă, ba chiar este superb pe timp de vară sau de iarnă.


[1] https://www.hotnews.ro/stiri-administratie_locala-24660110-primaria-sectorului-4-scos-licitatie-acord-cadru-pentru-proiectarea-executia-pasarelelor-pietonale-unor-parcari-estimat-peste-520-milioane-lei-pasarelele-contestate-cetateni-din-tineretului.htm

[2] https://observatornews.ro/social/pasarele-pentru-pietoni-ca-in-vestul-europei-in-sectorul-4-al-capitalei-proiectul-motiv-de-scandal-intre-primar-si-localnici-413107.html

[3] https://campaniamea.declic.ro/petitions/locuitorii-cartierului-tineretului-nu-vor-pasarele

[4] https://www.facebook.com/danielbalutaprimar/videos/784743965755810

[5] https://www.facebook.com/groups/initiativatineretului

[6] https://www.facebook.com/danielbalutaprimar/videos/203160104941608

[7] https://www.hotnews.ro/stiri-administratie_locala-24543001-video-primaria-sectorului-4-scos-licitatie-lucrarile-executie-pentru-amenajarea-romania-parc-2018-proiect-estimat-30-milioane-lei.htm


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

2 comentarii pentru articolul „Băluță versus Poporul”

  • Povestea ar fi un exemplu model de cretinism comportamental si in principiu ar trebui tratata ca atare. Cred ca in spatele ei se ascunde insa povestea ignorarii. Ignorarii oamenilor de catre administratie, fie aceasta locala sau centrala, a refuzului de a dialoga, a incapacitatii de a genera o politica de comunicare. Se intalneste inclusiv la gasca de specialisti medicali aparuti in aceasta perioada, adevarate modele de suficienta si imbecilitate politruca. Per total, gasca aceasta (mare!) de politicieni, medici, militieni, militari, jandarmi etc a devenit noua boierime (specialistii, vai mama lor de idioti), clasa dominatoare lovita de morbul surzeniei. Comportamentul acesta s-a intalnit si ieri; nimeni nu a initiat niciun dialog cu demonstrantii. Cred ca in mintile lor infecte de strategi militaro-medicali nu si-a facut loc decat numarul demonstrantilor:
    „A, e putini, da-i in ma-sa, la amenzi cu ei…”
    A nu se intelege cumva ca daca ar fi fost sute de mii s-ar fi intamplat o trezire a acestor smintiti; ar fi pus tunurile armatei si am fi auzit din nou glontul pe teava, dupa 30 de ani.
    Nu cred ca mai putem rezolva nimic. Baluta, daca asa se comporta, este – si imi cer scuze fata de dumneavoastra ca o spun aici – o fecala de caine trasa pe asfalt. Alaturi de multe altele, pe trotuarul infect al gugububupandemiei.

    • Foarte bune observatii. Cu totii au devenit autoritati aproape dictatoriale, carora nu le mai poate spune nimeni nimic, si chiar daca le spune, nu dau nimic pe cerintele cetatenilor sau problemele lor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *