România a câștigat meciul contra Ucrainei cu 3-0, în primul meci al grupei E de la EURO 2024

Bâstroe: Comisia ține cu ursu’, cu Ucraina adică

Comentarii

9 comentarii pentru articolul „Bâstroe: Comisia ține cu ursu’, cu Ucraina adică”

 • Totul pentru front, totul pentru victorie.
  UE a impins Ucraina spre conflictul cu Rusia, acum tot UE trebuie să-i sprijine efortul de război. Canalul e important, inclusiv pentru eventuala aprovizionare cu armament și muniții. Prezervarea Deltei nu mai e prioritară.
  Ciocul mic și să zicem mersi dacă nu vom fi chemați să participăm cu trupe la război, în cazul că NATO decide să se implice direct la anul. Fiindcă nimeni nu crede în mod serios că Ucraina poate să învingă.

 • La analogia Dumneavoastră despre (ne)intrarea noastră în Schengen cred că am găsit un exemplu și mai bun: Examenul de sfârșit de an din opera lui Caragiale – Un Pedagog de Școală Nouă cu fii mahalagioaicelor (România și Bulgaria) și micul Ftiriadi…curat exemplu de aplicățiune și Schengenul ăsta.

 • S-au prapadit imperii, tari, natiuni. S-au pravalit munti, s-au innecat campii, s-au topit ghetari. Romania e in disolutie de 30 de ani. Ce mai conteaza o amarata de delta? Tot ecosistemul (atentie, si noi oamenii cu activitatile noastre facem parte din acesta) se misca, se transforma perpetuu. Nimic nu e cum a fost si nimic nu va fi cum este!

  • una e transformarea perpetua, cu totul alta e vesnica primavara :)))
   transformarea perpetua e proprie civilizatiei, vesnica primavarae proprie naturii 🙂

   clonarea dinamicii naturii duce la manifestarea perpetuum mobile, insa o miscare perpetua, sub Timp, nu-i tot una cu o miscare Vesnica, sub Anotimpuri

   rezumat: tot ecosistemul se misca, se transforma, insa nu-i de colea daca o face avand ca referinta Timpul, sau o face avand ca referinta Anotimpurile 🙂
   ( Timpul e clona seaca a Anotimpurilor, miscarea sub Timp, si perpetua de-ar fi!, cu toate ca nu e, ca se termina la Infinit:)), tot Seaca ar ramane 🙂 )

   alt rezumat: cea care se misca perpetuu e Mintea, iar cea care se misca Vesnic e Inima :)), daia si stim cum arata perpetuum mobile peste care va da in curind civilizatia curenta, …el seamana leit cu o ‘minte’ :)))

 • Acuma serios, vorbiti toata ziua despre Bistroe si despre Delta Dunarii, dar nu v-am vazut pe niciunul sa cautati sa discutati cu vreun specialist care sa va spuna cum stau lucrurile: hidrolog, hidrotehnician, biolog, vreun cercetator de la vreun institut care se ocupa de rezervatia Delta Dunarii, etc. Ce competente au toti cei care gavaresc pe tema Bistroe in domeniul ecologiei, hidrotehnicii sau mecanicii fluidelor? Raspunsul: NIMIC! Oameni buni, daca vreti sa fiti credibili aduceti la discutii oameni de specialitate, nu tot felul de pafaristi si bagatori in seama.

 • Domnule Ion Cristoiu
  V-am ascultat si am ascultat si ce a spus Dl Ministru Adrian Severin.
  Vreti sa stiti ce urmareste occidentul…E Evident.
  In Ucraina a fost momentul alegerilor din 2004…atunci era un raport de forte intre Occident si Rusia…vroiau toata Ucraina…a venit summit-ul de la Bucuresti din 2008 urmat de Razboiul din Georgia…a venit si maidanul din 2014 urmat de ocuparea peninsulei Crimea si de Razboiul din Donbas…acum…ce vrea acelasi Occident neocolonial a carui prosperitate s-a bazat in ultimii 500 ani pe jefuirea sistematica a coloniilor…Vrea O Zona Tampon…intre „noile colonii”…Polonia Romania Bulgaria Cehia Slovacia Ungaria Tarile Baltice….si Rusia…Eur-Asia…ca intre timp rusii s-au aliat cu chinezii…
  Vreti sa stiti ce se va alege de Romania…Best Case Scenario…Gabon…colonie franceza-francofona…Worst Case Scenario…Dezmembrare Teritoriala…Sincer…Worst imi pare Mie „The Best”…
  Acum aduc americanii echipamente pentru exercitii militare in Bulgaria si Romania…un singur soldat stationat aici costa 1.000$ pe zi…si sunt 7.000…o singura ora de zbor cu un avion de lupta sau recunoastere costa cel putin 50.000$(Ora De Zbor)…cine aveti impresia ca plateste…de asta va spun…in cazul dezmembrarii teritoriale…nu mai au ce sa „mulga”…noile/vechi puteri neocoloniale…
  Toata Stima Maestre Ion Cristoiu!!!
  Valentin-Ionut Constantinescu

  • cea mai greu de dus e si cea care e nepretuita cu aceeasi masura,
   iar ea e ‘reazemul’ dintre cele doua talere, adica zona asta pe care tu o numesti ‘zona tampon’, dintre est si vest. io cred ca nimic nu e intimplator si mai cred ca si estul si vestul stiu exact cu ce se papa Vremurile, prin urmare nu e chiar lipsit de sens sa vada zona in care ne aflam noi ca pe un reazem, nu ca pe o ‘zona tampon’.

 • Adio problema Bîstroe, Ucraina bine face, isi rezolva problema. Romania isi va inchide cu timpul si Canalul Sulina, va prefera Chilia, decolmatat de ucrainieni. Dar mai important, adio Schengen, vom astepta gardul cu Turcia, pana se va desfiinta UE, bucurie americana.

 • Repet problema pentru care vor canalul lor este faptul ca pe Sulina faci declaratie vamala la intrarea pe canal

  Ravasitoarea nu poate sa-l însoțească ca este in timpul anului școlar ce face își ia concediu și lasă clasa de elevi balta