Marcel Ciolacu: Săptămâna viitoare stabilim la care dintre cele două date, 15 sau 29 septembrie, se va desfăşura primul tur al alegerilor prezidențiale

Bizarerii: Scriem despre înfrângeri

Bucuria reporterului sportiv este să aducă în casele oamenilor vestea unei victorii obținute de echipa favorită, ori un rezultat bun în cadrul unei competiții internaționale.
Îmi amintesc, spre exemplu, de entuziasmul debordant care scotea în stradă, în principala piață a orașului, numeroși suporteri care sărbătoreau un titlu mondial ori european al echipei reprezentative de fotbal. Desigur, în altă țară, nu la noi. Ei bine, știrea inițială era adusă de un reporter sportiv.

În urmă cu puțin timp, s-a aprins din nou flacăra olimpică. De data asta în Slovacia, cu ocazia festivității de deschidere a Festivalul Olimpic al Tineretului European, pe scurt FOTE, găzduit de orașul Banska Bystrica. Dumneavoastră ați auzit de acest oraș? Eu mărturisesc sincer, nu am știut de el. Vă așteptați probabil că vă relatez despre niște victorii din primele confruntări în sporturile de echipă, ori în primele probe la sporturile individuale.

Regret că vă scriu azi despre … înfrângeri.
Primul meci al echipei naționale de handbal a României s-a terminat cu o înfrângere pentru tricolore, scor final 22-23 în fața formației Danemarcei.

Nu tot ce începe greu se termină la fel, spun la rândul lor fetele din echipa națională de volei a României după o înfrângere categorică, scor 0-3 cu Polonia.
Debut greu, urmează meciurile dificile cu echipele naționale din Bulgaria și Turcia.

Flacăra Păcii s-a aprins la Banska Bystrica pentru Festivalul Olimpic al Tineretului European. Doi campioni olimpici au aprins speranța în inimile celor care vor lupta pentru medalii: Anastasiya Kuzmina (biatlon) și Matej Tóth (marș).

Voleibalista Paula Partnoi și aruncătorul de disc Mihai Motorca au purtat drapelul României pe scena Festivalului Olimpic de la Banska Bystrica, în Slovacia.
Zilele următoare așteptăm și vești despre primele victorii ale românilor la festivalul olimpic al tineretului de pe continentul nostru.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Un comentariu pentru articolul „Bizarerii: Scriem despre înfrângeri”

  • Dacă știați putina istorie,, din clasele elementare, ați fi știut ca în al ll-lea război mondial armata romana a dus lupte grele împotriva nazistilor în Slovacia, și a eliberat cu jertfa a mii de ostași, sute de localități, inclusiv orasul de care nu ați auzit dvs.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *