Campania electorală pentru alegerile locale şi europarlamentare din data de 9 iunie începe vineri,10 mai, şi se încheie în 8 iunie. Campania în audiovizual se va încheia în 7 iunie

Breaking news: Revoluție la Chicago: urmând exemplul unei comunități românești, cca 100 de biserici au organizat ieri slujbe religioase în statul Ilinois (SUA)…

… în ciuda represaliilor ordonate de Primăria Chicago și de guvernatorul J.B. Pritzker, care avertizase că românii nu se vor întoarce în locașele de cult fără vaccinare

„Dacă vor să ne aresteze, atunci să o facă”

Pornind de la exemplul unei comunități locale de români, aproape 100 de biserici din Ilinois (SUA) au organizat ieri, duminică 17 mai, slujbe religioase, sfidând ordinele guvernatorului J.B. Pritzker. „O biserică oferă un adăpost mult mai sigur pentru oameni decât orice alt spațiu public”, a declarat jurnaliștilor americani pastorul Florian Câmpan, din Ravenswood- Philadelphia, care a adăugat: „Dacă vor să ne aresteze, atunci să o facă”. cristoiublog a relatat că, anterior, 130 de enoriași din Albany Park și-au deschis biserica în 10 mai, în ciuda faptului că Primăria Chicago, prin primarul Lori Lightfoot, i-a amenințat că trimite poliția ca să îi aresteze.

Nesupunerea civică venea în contextul

… în care două biserici ale românilor (având 1400 adulți și 700 de copii sub 16 ani) au chemat în instanță, asistate de firma de avocatură Liberty Counsel, pe guvernatorul Pritzker, care a lăsat supermarket-urile deschise pentru mulțimi mari de oameni dar a prelungit în schimb perioada de închidere a locașelor de cult, indiferent de mărimea lor, pe motiv de „securizare” împotriva epidemiei Coronavirus: Pritzker a decis abuziv că nu pot participa la slujbele din comunitatea de români, grupuri mai mari de 10 persoane.

Presa americană a acoperit intens subiectul

… dar pe Dâmbovița, Divizia Presă Miluită (DIGI TV, Pro TV,TVR, Antena 3, România TV, Agerpres șa) nu a oferit spațiu unui caz grav de discriminare a românilor americani, mobilizându-și eventual reporterii să „verifice” doar dacă protestatarii anti-vaccin din Piața Victoriei respectă distanța fizică. Antena 3, care este „cea mai importantă staţie de ştiri din România” (Mihai Gâdea dixit) nu a reluat nimic din subiect, deși era vorba de libertatea religioasă refuzată unor români de-ai lui Gâdea, oameni care, în disperare de cauză, anunțaseră că vor recurge la nesupunere civică și își vor deschide singuri bisericile, respectând normele de protecția împotriva Coronavirus.

Orașul Chicago este „mândru” să fie

… un așa-zis „oraș-sanctuar” care protejează migranți ilegali, dar găsește firesc să persecute comunitățile de români care locuiesc legal, plătesc taxe și înțeleg să își exercite dreptul la libertate religioasă. Imbecilizarea și dublul standard în acest caz au și un nume (Partidul Democrat, opus politic Partidului Conservator al lui Donald Trump) după ce eventual publicul va descoperi că primarul din Chicago, Lori Lightfoot, și guvernatorul statului, J. B. Pritzker, sunt membri ai acestui partid de extrema stângă, cvasi-socialist și opus religiei. Iar Democrații se regăsesc masiv în același cartel politic cu noul „partener” media al postului Antena 3: CNN. Cumetriile politice taie mereu unghiuțele libertății de exprimare a presei.

Guvernatorul Democrat Pritzker, un personaj

… sinistru, a admis că nevasta lui a părăsit statul în timpul carantinei, pentru a merge la o proprietate din Wisconsin: ceea ce guvernatorul nu permite comunității de români, îngăduie familiei sale.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

4 comentarii pentru articolul „Breaking news: Revoluție la Chicago: urmând exemplul unei comunități românești, cca 100 de biserici au organizat ieri slujbe religioase în statul Ilinois (SUA)…”

 • sistemul politic nu doar ca demonstreaza, pe vremurile astea, ca e expirat in mod relativ, ci si in mod absolut, adica nu omul va fi vedeta…urmatoarei definitii a sistemului politic, ci inteligenta artificiala.

 • cei care par a fi cei mai nepriceputi sint fix politicienii, pentru ca ei reprezinta Impulsul care darama lumea mare, ei, nu virusul.
  toate sistemele sociale vor fi demolate, alte sisteme socuale se vor manifesta, unificat!,
  …prin urmare sistemul politic, cu toate ca si cinta singur de ingropaciune, e atit de orb incat nu vede ca se sinucide.
  peste o vreme, citiva ani…, lumea va fi rinduita de o inteligenta artificiala, aceasta luind locul…si sistemului politic.
  e chiar spectaculoasa sinuciderea sistemului politic, pentru ca e masura orbirii…, parerea mea.
  ce nu pricep unii e ca fix asa cum intr o luna…o planeta s a baricadat dupa usi, tot atit de rapid se vor intimplaa si alte si alte procese innoitoare.
  unele artificiale iar altele naturale.
  ce e de luat in seama e ca cele naturale sint la fel de consistente ca cele artificiale.
  adica…pe linga demolarea controlata, a lumii maru, se mai mabufesta si cutremure naturale…unice.

 • criza generata de virus arata cit de vulnerabil e omul.
  omul tocmai ce i arata civilizatiei cit de vulnerabil e, motiv pentru care va fi inlocuit cu roboti, in punctele cheie ale Civilizatiei, ca astia nu se imbolnavesc de covid, pitindu se in case.

  stind pititi in case, oamenii cinta ode, robotilor, robotizarii.

  Generatorul Viitorului e dorinta.
  Dorintele oamenilor se vor globaliza, unifica, generind un Viitor lipsit de oameni…noi, pentru ca si dorintele tind sa aiba acelasi numitor…

 • pai despre o revolutie, o revolutie mondiala,
  e vorba.

  una care are consistenta unui razboi mondial de 1.6 ori mai mare decit precedentul.
  atit de ravasitoare e revolutia, incat pina si definitia banilor va fi zdruncinata din temelii, demolata.

  Robotizarea e singura cale pe care Civilizatia poate inainta.

  Atunci cind munca e data pe mana robotilor, iar rinduiala pe mana inteligentei artificiale, banii…raman fara definitie.

  unele state dorm fara griji prea mari, pe motiv ca niste gramezi mari de bani o sa le hraneasca in viitorul apropiat pina o sa crape de atita bine…
  pai…daca banul isi pierde definitia, cum sa i mai pui, domne, la temelie?…

  singura munca pretuita va fi cea care dezvolta in stil fibonacci civilizatia, asa ca oamenii vor deveni…mineri…care muncesc exxclusiv pentru a implinii definitia ecuatiei de miscare a Civilizatiei.(…deci cam cum e mineritul in bitcoin, spre ex , dar pe dos..)

  astea sint ‘vremurile maestrilor’, daia si revolutia mondiala e una maiastra.

  pe masa e Natura si Civilizatia.
  …fiecare se va servi…dupa pofta inimii, nu exista dubii in asta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *