Premierul Marcel Ciolacu a anunţat luni că propunerea României pentru funcţia de comisar european este Roxana Mînzatu

Breaking news-urile în presa interbelică

În noaptea de 10 noiembrie 1940 la ora 3:39 în România a avut loc un cutremur de pământ cu magnitudinea de 7,4 grade pe scara Richter. Numărul victimelor a fost aproximat la 1000 de moți și 4000 de răniți. Zonele cele mai afectate au fost cele situate în centru și sudul Moldovei, precum și în Muntenia. În București printre clădirile avariate sau distruse complet s-au numărat blocul Carlton (distrus complet), Ateneul Român, Teatrul Național, Biserica Popa Tatu, Palatul Poștei, Închisoarea Doftana (s-au prăbușit zidurile) ș.a. În urma cutremurului orașul Panciu a fost ras de pe fața pământului (95% din case s-au prăbușit).
Dintre toate marile ziare interbelice Universul s-a remarcat prin capacitatea de acoperire a întregii țări.
Reproducem mai jos pagini din edițiile consacrate de ziar cutremurului din 10 noiembrie 1940. Fotografiile au fost făcute după colecțiile de la BAR. Pagina întâi este așa de zdrențuită deoarece a fost citită de-a lungul timpului de numeroși curioși.

 


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Un comentariu pentru articolul „Breaking news-urile în presa interbelică”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *