Liderii coaliției PSD-PNL au decis ca medicul Cătălin Cîrstoiu să fie candidat comun la Primăria București

Breaza intră pe harta șahistă a lumii

Motto: „Şahul este piatra de încercare a inteligenţei.” – Goethe

O știre de ultimă oră: Am pus bazele unui cerc de șah în Breaza, iar peste puțin timp, pasionații de toate vârstele vor avea la dispoziție șansa de a intra în lumea miraculoasă a celor 64 de pătrate în alb și negru.

Antrenorul de șah care venea în Breaza a decedat de mai mult timp, iar copiii, tinerii, dar chiar și oamenii mai înțelepți l-au regretat foarte mult. Acum, m-am angajat să susțin, cu toate puterile, acest sport în Breaza.

Șahiștii sunt în topul sportivilor care participă la competiții, fie online, fie în fața meselor de joc, față în față, cu masca pe figură.
Chiar și înainte de epoca pandemică, cei care fac parte din marea familie a jucătorilor de șah foloseau intens calculatoarele pentru documentare, analiză, dar și antrenament și competiții. Iată una din explicațiile faptului că sportul minții a resimțit mai puțin criza.

Specialiștii din întreaga lume au demonstrat, în mod clar, că jocul de șah este o activitate ce aduce multiple beneficii în viața celor ce îi dedică timp. Abilități, precum gândirea critică, atenția la detalii, rezolvarea de probleme, concentrarea atenției, gândirea strategică reprezintă atuuri pentru cei ce joacă șah. Transferul abilităților în viața de zi cu zi creează punți de dezvoltare personală pentru șahiști. Cercetările actuale confirmă beneficiile acestui sport al minții.

Revigorarea se simte și la nivel internațional, acolo unde s-a dat undă verde la competiția intitulată Turneul Candidaților. Învingătorul va avea marea șansă de a juca, pentru titlul suprem, la șah clasic, în compania actualului campion mondial, norvegianul Magnus Carlsen. Turneul va fi reluat în 19 aprilie, în Rusia, după ce a fost întrerupt, anul trecut, din cauza pandemiei.

Veștile sunt foarte bune și în competițiile din România. Astfel, în şedinţa din 27 februarie 2021, Consiliul Director Federației Române de Şah a aprobat desfăşurarea Campionatelor Naţionale Individuale pentru seniori și senioare la Hotel Moldova din Iași, în perioada 18 – 25 aprilie 2021, cu un fond de premiere de 28.300 lei.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Un comentariu pentru articolul „Breaza intră pe harta șahistă a lumii”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *