Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

Cancelarul Austriei ne stinge lumina în chestiunea admiterii în Schengen

Comentarii

32 comentarii pentru articolul „Cancelarul Austriei ne stinge lumina în chestiunea admiterii în Schengen”

  • Austria nu trebuia boicotată Austria trebuia sabotată incet metodic sa doară fără surle și trimbite
    Austria este in cleștele Rusiei și de mine se vede clar asta este avanpostul rusesc in lumea occidentala
    Ma așteptăm sa comentați situația din Ungaria v-a scăpat sau nu vreți sa o faceți
    Sa-i fie țarina ușoară bietei femei Dumnezeu sa o aibă in paza sa
    Am avut un japonez ucis de ciini in 2006 in piața Victoriei
    “ Stirea mortii japonezului ucis de un caine vagabond a fost preluata de publicatii de pe toate continentele, scrie Gandul. Omul care a pus pe picioare fabrica de rulmenti din Alexandria a sfarsit tragic si stupid, scrie EVZ” -preluare Hotnews
    17 ani aceiași Românie

    • Austria e doar o unealta. In spatele Austriei sunt interese ale marilor puteri. Cine crede ca Austria a actionat de capul sau, se inseala amrnic. Si nu e numai despre rusi, e si despre americani. Austria e doar o alta popica folosita si de americani si de rusi conform meciului de moment. Ca austriecii isi vad si de sacii lor, bravo lor. Macar de am face si noi la fel!

      • Asta am si spus ca acțiunile Austriei au Rusia in spate

        • Mai sapati! S-ar putea sa dati si peste cow-boys!

          • @cib a scris pe 22/01/2023 la 16:07
            SUN TZU:Li Ch’uan:«Atacaţi planurile inamicului prin anihilarea punctului lor de pornire. Sub hunii celei de-a doua dinastii, K’ou Hsun a încercuit Kao Chun.
            Nu ataca trupele lui de elită.
            XII
            Atacul prin foc
            Sun Tzu a spus:
            1. Există cinci metode de a ataca prin foc. Prima, este să dai foc personalului; a doua, să dai foc depozitelor; a treia, să dai foc materialului; a patra, să dai foc arsenalelor şi, a cincea, să foloseşti proiectile incendiare.
            În general, dacă vreţi să loviţi armata, să atacaţi oraşe şi să. asasinaţi oameni, trebuie să cunoaşteţi numele comandantului garnizoanei, al ofiţerilor de stat major, al uşierilor, al gardienilor de la porţi şi al gărzilor de corp. Trebuie să daţi ordin agenţilor voştri să se informeze
            amănunţit despre acest detaliu.
            Mai e o veste proasta pentru yankey-economia Chinei a repornit
            https://www.national.ro/economie/redeschiderea-chinei-veste-proasta-pentru-bancherii-americani-786135.html
            Cineva spunea parca si de niste conflicte cu Arabia Saudita si Israel.
            Duminica Frumoasa!!!
            Vali Constantinescu

  • Romania nu va intra niciodata in Schengen. Dupa ce baietii mari vor transa Ucraina, mi-e frica ca vom urma noi. Inca nu s-a hotarat in ce curte vom fi impinsi si daca nu vor rupe Transilvania. Votul Austriei e doar o fumigena pentru naivi. E vorba despre SUA, Rusia si Turcia. Despre problema cainilor treaba e simpla dar nu se doreste. Orice caine trebuie microcipat si trecut numele proprietarului. Cei fara proprietari tinuti in locuri special amenajate (dupa posibilitati) sau, chiar daca pare barbar, dupa un timp eutanasiati. Orice caine poate fi asimilat cu o arma de foc. Nu conteaza ca e mic sau mare, victima poate fi si un copil chiar daca e atacat de un pechinez. Deci urmarire si control. Legea trebuie sa fie clara si simpla pentru a fi urmata si implementata. Trebuie stabilite obligatii si responsabilitati clare. Plus educare a cetatenilor. Altfel traim in jungla, dupa cum se vede. E adevarat ca din pacate inca mai sunt si oameni care nu poseda instinctul de supravietuire si repeta gesturi sinucigase. Cum sa alergi in aceeasi zona in care ai fost atacat in trecut si sa faci din nou acelasi gest?

    • @cib a scris pe 22/01/2023 la 12:18
      aici baga Virgil Măgureanu (născut Imre Asztalos; n. 19 martie 1941, Giurtelecu Hododului, comuna Hodod, din Regatul Ungariei, azi județul Satu Mare, din România) „gulguta” asta securistica de multi ani…in Transilvania 80% din locuitori sunt romani,Banatul e apropiat de Sarbi iar treaba e transata de Stalin de la ww2.
      Toate Bune!!!
      Vali Contsnatinescu

      • Si ce? Ucraina nu era la rusi dupa WW2? Poate le aveti cu IT dar Istoria are o alta dinamica. Si e scrisa mereu de dulai. Iar dulaii au mereu alte pofte, ca d-aia sunt dulai!

      • Si inca ceva. Intrebati prin Ardeal si veti fi surprins. Multor ardeleni le pute vechiul regat si se considera inca „superiori” miticilor si iubesc Viena, chiar si Budapesta. Si nu, nu sunt etnici nemti sau maghiari, sunt romani-romani. Sa lasam patetismele si sa judecam la rece. In politica nu se joaca pe sentimente, se joaca pe interese! Iar interesele marilor puteri primeaza, ca asa e in tenis.

        • @cib a scris pe 22/01/2023 la 13:08
          Am fost de zeci de ori in delegatii in Transilvania intre 2001 si 2010 si apoi de cateva ori la plimbare.
          Cunosc mentalitatea lor dar ei uita ca in „Imperiul Austro-Ungar” sau „Imperiul Hasburgic” aveau un statut social intre porci si vaci,erau considerati sub-oameni,slugi,iobagi,serbi,servi,oagari,holangari,tapinari.
          Poate ar trebui sa-si aminteasca,Budapesta e frumoasa,Viena la fel dar sunt datori vanduti chinezilor si dependenti de resursele Rusilor.
          Toate Bune!!!
          Vali Constantinescu
          ps.Istoria e PASIUNEA Mea.
          pps.Oltenii nu uita JAFUL de pe la 1700 din zona Corabia sa spunem…

          • @
            am si eu o pasiune de acest tip, din cita vad:)),
            ‘Dinamica Civilizatiilor, intre Anotimpuri si Timp’

            si tot Istorie e si asta, atata tot ca zboara cu doua aripi, una a Viitorului si ailalta a Trecutului :))

  • Nu-mi propun să fiu Gică-contra. Nu sunt iubitoare de animale, dar n-aș face rău niciunuia. Locuiesc lângă Lacul Morii. Sunt mulți care fac jogging folosind o porțiune/alee asfaltată și amenajată pe distanțe destul de mari. Nu tot lacul poate fi înconjurat astfel. Victima de acum a mai pățit-o și acum un an și nu pe zona de alergare de care v-am spus. Avea plăcerea să alerge pe câmp deschis, într-o zonă semi-amenajată, limitrofă Comunei Chiajna. Alergătorii știu însă că nu trebuie să alergi pe lângă câini liberi. În ei se trezește instinctul de apărare și se cred în primejdie. Orice alergător zdravăn la cap nu va alerga prin zone de unde pot apărea câini liberi. Mai sunt și din aceștia, pentru că ”iubitorii de animale” lasă câini oriunde, când nu vor să-i mai îngrijească. Și aceștia, normal, mai și supraviețuiesc și se adună în haite. Și repet, victima trăise un episod identic cu acesta anul trecut, dar din care a scăpat ca prin minune. Minunea n-a mai ținut.

  • Nu vom intra niciodată în spațiul Schengen cu politicieni umili, preaplecați. Bine că a intrat Croația ai căror politicieni au glas și coloană vertebrală! https://flux24.ro/presedintele-croat-la-budapesta-ne-provocam-pagube-noua-insine-sanctiunile-impotriva-rusiei-nu-functioneaza-si-cauzeaza-probleme-enorme-croatia-nu-vrea-statele-unite-ale-europei-nu-ne-am-alaturat/ Pe de altă ciorba reîncălzită de europarlamentarii PNL-iști a procesului de aderare chiar nu mai are niciun gust și nici la propriu și nici la figurat.
    Nu ați spus nimic de părăduiala de bani de la spitalele de campanie inclusiv cel gonflabil de la Bacău sau spitalul de la Lețcani. Oricum cei doi ani de risipă financiară dar și de bătaie de joc la adresa populației nu vă fi uitată sau iertată niciodată.
    Pronunția *Onegeurile* va rămâne ca expresie memorabilă, la fel și discursurile spontane într-o veritabilă limbă de lemn.

  • In Romania ciini fug de oameni,daca sunt singuri,iar daca sunt in haita au intentia de a ataca pentru ca astea sunt relatiile dintre ciini si oameni.Si tiganii romani sunt mult mai dati dracului decit tiganii din alte tari europene.La fel se intimla si cu politistii si cu functionarii,nu stiu sa spun de ce.Cu securistii e o poveste aparte:astia sunt mai periculosi dar din 89 incoace s-au dat la fund si au schimbat si tactica.Observati ca Romania e speciala in Europa si totul pare neverosimil.Activitatea lor e cauza.

  • cita vreme schengen-ul e un efect, nu o cauza ( pentru care sa lupti, eventual ) subiectul, pentru mine, nu prezinta interes.
    mai bine …hai sa vedem cum ramane cu
    Niprul, noul zid al Kievului,
    si ce si cum e scris pe servetelul cu care vremurile isi sterg sudoarea:))

    schengen a aparut in discutie ca parte a travaliului propriu nasterii Noii Lumi, deci schengen e dintr o poveste superioara celei care e pe buzele tuturor si care se numeste ‘migrantii’

    problema haitelor de caini a existat si in alte sectoare, insa …acum multi ani, am si uitat citi :)))

    • singura solutie, in ce nepriveste, zic eu, e sa ne dovedim capabili sa permitem manifestarea ambelor lumi, daca tot sintem la intersectia lor, si a celei unipolare, aia din vest, si a lumii multipolare, aia din est.
      urbanul trece pe artificializare, ca asa merge Lumea,
      ruralul trece pe ‘natural’, in mare oricum e asa, din start, ca lui Dumnezeu tre sa i dam ce e al lui Dumnezeu 🙂

      orice alta solutie, care nu verifica zicerea: ‘Dați Cezarului ce-i al Cezarului și lui Dumnezeu ce-i a lui Dumnezeu’, se va afla sub reactiunile nascute din dezechilibrele ambelor stari

      ‘zidul Kievului’ va desparti doua lumi,
      aia unipolara de aia multipolara,
      pentru ca procesul e natural!:)), mai inainte de orice, nu de alta,
      prin urmare identificind procesul ne putem da pe el pentru a ne da pe valul vremurilor.

      civilizatia traduce pe limba ei dinamica vremurilor, insa procesul poate fi privit si …la liber:)), cu proprii ochi:)),,
      faza tare fiind ca in final, daca te dai pe proces, pe val, si o faci penca l ai identificat, nu vei naste reactiuni nici in lumea de vest, nici in lumea de est, daca despletirea dinamicilor se face pe calapodul ‘Dați Cezarului ce-i al Cezarului și lui Dumnezeu ce-i a lui Dumnezeu’

      prin urmare …bineinteles ca privim spre Nistru, insa cine zice ca nu putem face asta in propriul stil, care poate fi declarat din start ca unul care face Pace intr o zona definita chiar potrivita pentru a face asta pe vremurile astea?!

      sintem intre doua lumi,
      care tocmai ce se nasc,
      intre care nu exista compatibilitate,
      una fiind unipolara, ailalta multipolara,
      …si mai exista o sumedenie de diferente intre ele,…momentan,

      prin urmare de ce Proiectul nostru sa fie altul de cit cel care …se arata ca ne e rinduit?!
      un Proiect care in esenta e un dat pe Valul Vremurilor nu e Proiect, nu e actiune, ci nonactiune,…aia e, gen.
      Lumea merge asa, iar noi n avem nimic impotriva.

      atunci cind scoti o soapta, in propriul interes, pe Vremurile astea, se prea poate sa nasti reactiuni care te doboara, care vin ori din partea vestului, ori din partea estului,
      insa poti vorbi in gura mare :))), daca ceea ce spui e in armonie cu ‘mersul vremurilor’, in fata caruia si estul si vestul sint doar niste bieti supusi!:)))

      • faza e alta, asa ceva se poate face exlusiv cu anuntarea poporului:))), altfel nu, ca daca poporul nu pricepe el insusi! despre ce sint vremurile, …n ai cum sa te dai pe ele…

        • niciodata in istoria civilizatiilor zicerile de genul ‘e Iarna, insa mai bine sa fie ca Vara, ca e mai bine’ n au fost mai lipsite de consistenta.

          Iarna e Iarna, nu Vara si nici orice alt Anotimp.
          dinamica civilizatiilor e una de tip Anotimpuri, mai nainte de a fi una sub Timp.

          cui ii pasa care e parerea unora, daca ei folosesc Timpul, atata vreme cit Anotimpul in care se afla civilizatia curenta este Iarna Civilizatiilor?!

          altfel:
          abia pricepind ca ne aflam in Iarna Civilizatiilor (…tuturor civilizatiilor! ) putem sa ne apucam sa intelegem si care e faza cu Metamorfoza de la Anotimpuri la Timp, pe care actuala civilizatie are de gind s-o implementeze pentru a scapa…de moarte.
          pentru ca insasi Metamorfoza are la origine Anotimpurile, chiar daca tinta ei e manifestarea plenara a Timpului, deci ‘lipsa manifestarii Anotimpurilor

          • in timp ce lumea vorbeste, mai pe furis, despre Artificializare, insa o implementeaza pe fata!:))
            si nu chiar foarte pe furis:))) despre Naturalete, si si pasta o implementeaza tot asa,
            noi ar trebui sa vorbim in gura mare, la noi in curte, ca e vorba despre ‘Naturalete SI Artificializare’ si sa l implementam pe SI.

            :)))))))))))
            orice altceva mi se pare prea complicat si oricum tot asta e, daca vrea sa fie nonactiune:)

  • https: //www.bugetul.ro/dupa-ce-a-angajat-un-pensionar-mai-la-sefia-politiei-locale-sector-6-ciprian-ciucu-a-declarat-ca-nu-stie-ce-sunt-pensionarii-speciali/
    https: //anchetespeciale.ro/ciprian-ciucu-marian-tufan/
    https: //www.zf.ro/eveniment/salarii-de-lux-la-politia-locala-din-bucuresti-13-000-de-lei-pentru-19925177
    https: //alephnews.ro/guvern/salarii-de-lux-la-politia-locala-din-bucuresti-13-000-de-lei-pentru-un-agent-cat-castiga-un-director-care-se-poate-pensiona-la-45-de-ani/

    • Și la banii ăștia vreți să se preocupe de câinii nimănui?! N-ar da un colț de pâine unui om darămite unui animal părăsit în stradă sau pe câmp. Mă ierte Dzeu dar dna de la primărie nu știa că zona în care alerga adăpostește câinii nimănui?

  • Eu am fost in Kaliningrad in februarie anul trecut,Incepuse deja razboiul,intrasem in Rusia inainte de inceperea operatiunii speciale cu o viza de 3 luni (mai fusesem inainte cu o viza de o luna).M-au surprins multe,multe pe care nu le vazusem in faimosul occident,eu locuind in Spania.N-am vazut atit atasament al oamenilor fata de animale asa cum am vazut la rusi.Gazda mea locuieste intr-un cartier al Kaliningradului.Ciini si pisici peste tot,insa ciinii,ca sa vorbim despre ei,aveau ceva de plastic galben prins de ureche,aveau custi destul de mari in diferite puncte in cartier.Unii ciini vagabonzi stiau ca primesc mincare din anumite locuri si stateau pe strada in fata caselor cu pricina.Sub nici o forma nu te latrau.Erau mereu prietenosi.Am vazut o pisica stind in fata unui sopermarket pe litoral.Stia ea ca acolo putea primi ceva de mincare.Nu fugea de nimeni.Deci sa revenim:asa ceva in Spania nu exista.Ca sa nu mai spun ca romanii cind vad ciinii se uita pe jos dupa o piatra care sa fie potrivita.Altfel spus,daca unul arunca cu piatra dupa ciini,sa fi-i sigur ca ala e roman.

    • http://dclr.politia6.ro/2020/Eftimie%20Cristinel.pdf
      Cautati un articol sau o emisiune extraordinara a Iosefinei Pascal la goldfm despre acest pacalici.
      Va mai ofer un detaliu,o informatie”off the record”.o galagie de gigei de militieni sau fosti militieni si-au facut case intre iesirea spre Bragadiru si Prelungirea Ghencea.
      Toate Bune!!!
      Valentin Constantinescu

    • Cred ca ai văzut multe alte lucruri care ne-au fost prezentate eronat de către MASS media pro occidentala,privind nivelul de trai,de Civilizatie,de ordine,de cultura din Rusia,întodeauna au denaturat și denigrat viața de acolo,dar cine a fost măcar odată ,a venit cu total alte impresii.
      In timpul lui Ceaușescu credeam ca noi fiind mai aproape de vest o ducem mai bine,acolo in Rusia benzina era ieftină,mâncarea ieftină,vodca din belșug,la chioșcuri am cumpărat țigări americane,ca nu aveau Vuitton,și mașini străine?las ca avem noi acum. ,Rusia era mare nu îți ajungeau 2 vieți sa călătorești și sa vezi,credeți ca le trebuie rușilor occident,sa ce ? Ce sa facă cu el?Ei au modul lor de viața ,și gândire, o alta credință,Occidentul are alt mod de viața,alte principii,alta credință,aici e o falie care va rămâne așa întodeauna.

      • @Gib a scris pe 22/01/2023 la 06:35
        DAP…am fost in Ucraina in februarie 2004 si aveau ca si cuvinte de „ordine”…”balsoi”…adica mare si narmanlia…normal…in cel mai mic satuc gaseai magazine cu vitrine de 6-7 metri lungime de peste…icre negre…icre rosii…somon…sturion…pisica de mare…cum mancam noi de la alimentara…si asta era Ucrraina…m-a mai socat ceva…aveau vreo 20 programe la tv din care vreo 15 rusesti…cum prezentau Rusii vremea…adica harta…dinspre ei spre occident…adica era Rusia vreo 2 treimi din harta si restul Europei…noi avem mentalitate de sclavi…de iobagi…
        Imi aduc aminte anii ’90…aduceam toate ciurucurile din vest…biciclete…rable din anii ’70…Tata repara televizoare radiocasetofoane videorecordere…va zic si marci…blaukpunkt…telefunken…hitachi…toshiba…funai…unuia i-a omologat la osim pacanele prin 1991…asa au tinut-o 10 ani…cosul de gunoi al vestului era estul….apoi…in 2000 au scos vizele si au venit si sclavii la munca…Polonia…Romania…in principal…Occidentul Sta Sade Nu mai munceste de vreo 33 ani de cand s-a „prabusit” lagarul comunist…
        Acum se pare ca au scos cutitele pe masa…
        Toate Bune!!!
        Vali Constantinescu

        • Da bre maestre dar diferenta intre Iliescu si trabucel este ca presa l-a laudat pe Iliescu si nu Iliescu s-a laudat singur. Intre noi fie vorba rusii avand cea mai mare contributie la rasturnarea lui Ceausescu era normal ca americanii sa fie precauti cu Iliescu pt ca oficial razboiul rece se incheiase dar era un pic prea devreme sa-ti arati asa increderea ca si cum ai aterizat direct din scoala generala la departametul de stat. Spe deosebire de Iliescu, neica nimeni trabucel impreuna cu seful sau neica nimeni Malai Mare pretind ca se bat pe burta cu Europa si SUA. S-a vazut!!!!

      • Adevărat!

        • @Gabriela a scris pe 22/01/2023 la 11:04
          Gabriela,e de „noaptea mintii”,tot spunea Vasile mai sus de securisti,sri are anul asta 719 milioane euro buget oficial,si mai pica si alti bani…
          In 2013 un coleg de la munca vizitase Germania,intr-o uzina BMW doar muncitori polonezi,in 2019 vorbeam cu un Inginer Polonez,imi spunea ca ei au plecat la munca prin alte tari si la ei au venit ucrainienii sa munceasca si daca vrei si „bomboana pe coliva”,in 2021 merg la Manastire la Crasna si la intrare dau sa vorbesc cu un om…si asta…”sorry,i’m not from Romania”…Sri Lanka mi se pare…
          Toate Bune!!!
          Vali Constantinescu

  • ?????????? 😛 🙂 😆 😀

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *