Liderii coaliției PSD-PNL au decis ca medicul Cătălin Cîrstoiu să fie candidat comun la Primăria București

Când copiii/adolescenții sunt folosiți de mass media în propagandă, este absolut mizerabil

Revin și eu abia acum, după o scurtă pauză de scris. Haosul de prin țară m-a lăsat rece, simțeam nevoia de un detox mediatic.
Din tot ce s-a întâmplat, am ales să comentez o știre aparent banală. Atenție, am spus aparent. Nu stau să mă bag în discuții despre politică, acolo îi las pe colegii cu mai multă experiență să comenteze elucubrațiile dragilor noștri conducători. Eu prefer să îmi expun ideile și părerile despre pandemie, vaccinare.

Și, că tot veni vorba despre vaccinare, iată o știre de interes național. M-am vaccinat și eu cu Pfizer, în Brăila, unde am găsit loc. Da, am mers din București până în Brăila să mă vaccinez. Interesează pe cineva? Nu, evident. Și n-am stat să povestesc cum m-am dus să mă vaccinez, pentru că nici nu știu de ce dracu am făcut-o, am zis “bine mă, hai s-o facem și p-asta.” Nu stau nici să povestesc cât de rău m-am simțit 4-5 zile și cum mă uitam la sor-mea, cumnat și taică-meu că n-au nimic. Poate am avut Covid și d-asta m-am simțit rău. Nu știu. Dacă n-am murit, nu-i interesant. Și în plus, n-am sub 18 ani cât să fie îndeajuns de interesant pentru presă.

Ei, uite aici voiam să ajung! Printre toate știrile din ultimul timp, s-a strecurat și o știre de “interes național”. Că o fătucă de nici 18 ani a mers 1.600 km să se vaccineze, și că s-a vaccinat chiar și pentru antivaxeri. Presa din România în extaz, ce poate fi mai mirobolant decât un astfel de articol? Au postat minunea cei de la Digi24[1]. Ce pot să spun, îi urez sănătate și toate cele bune. Aș fi fost mai interesat totuși dacă se mediatiza în același fel ceva cu adevărat util. Dar asta avem, asta publicăm.

Puțin mai târziu, aceeași platformă ingrată de știri, Digi24, postează o nouă știre[2], cum că fata și-a luat înjurături pe internet din cauză că a apărut în presă să dea sfaturi oamenilor. Ei bine, iată cum percept eu situația. Am avut-o pe Greta Thunberg, o tânără fără studii de specialitate, care vorbea lumii cum și ce trebuie să facem toți în legătură cu schimbările climatice. Acum o avem pe fata asta a noastră.

Atunci când copiii/adolescenții sunt folosiți de mass media în propagandă, este absolut mizerabil. Ceea ce i se întâmplă acestei fete este din vina celor care tot promovează cazul ei, și în loc să fie înjurați cei care fac aceasta reclamă împuțită, este înjurată ea.

Nu mi se pare deloc ok, ba chiar mi se pare lipsit de profesionalism să te folosești în acest fel de tineri, cum de altfel nu mi se pare deloc ok ca oameni în toată firea să înjure o adolescentă. Un om normal, matur, nu s-ar preta la așa ceva ci mai degrabă s-ar uita mai atent la cei care se folosesc de povestea ei.

Dar, asta este presa din România. Nici acest articol nu-i vreo capodoperă, și îmi asum, dar am considerat că este important de văzut dincolo de personajul principal, care acum a devenit victima propriilor acțiuni, sprijinite de o echipă de oameni maturi și care ar trebui să fie profesioniști.


[1] https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/mesajul-stefaniei-o-tanara-de-nici-18-ani-care-a-parcurs-1-624-de-km-pentru-a-se-vaccina-am-facut-o-chiar-si-pentru-antivaxeri-1511315

[2] https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/tanara-care-a-mers-1-600-de-km-pentru-a-se-vaccina-a-primit-injuraturi-pe-facebook-nu-e-de-plans-e-doar-dezamagire-1512439?


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

5 comentarii pentru articolul „Când copiii/adolescenții sunt folosiți de mass media în propagandă, este absolut mizerabil”

  • Sa vezi ce le fac la astia cand m-or chema la „botez”: le spun ca eu vreau sa cumpar vaccinul, nu accept moka, vreau bon fiscal si certificat de garantie si posibilitate de service si retur. Conform legislatiei in vigoare in domeniul comercial. Abia astept sa-i vad ce fete fac.

  • E disparare mare in tabara vaxerilor. Au luat marfa cu balotul si ramane nevanduta. Fata, saraca, e doar o victima naiva. Sper sa treaca peste acest episod! Astept cu nerabdare urmatoarea „pandemie”. Sper sa fie ceva mai interesanta. Asta s-a cam fumat. Miliardarii pandemici au oricum o minte sclipitoare (altfel nu erau miliardari) si poate, filmul urmator o sa fie mai de calitate. Ca nici Oscaru’ nu mai e ce era odata!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *