Cătălin Cîrstoiu nu se retrage: ”Mandatul meu a fost, este şi va rămâne pe masa coaliţiei”

Când explică Tătaru ce a vrut să spună: „Vedem că 30 de ani au rămas 30 de ani”

Afirmația ministrului Nelu Tătaru, potrivit căruia toți suntem vinovați de tragedia de la Piatra Neamț, a declanșat o serie de critici dure la adresa lui. „Pentru situaţia de peste 30 de ani şi pentru autorităţile locale şi neimplicare cred că suntem vinovaţi toţi din această ţară, nu numai sistemul medical, fiindcă am acceptat timp de 30 de ani să trăim într-o astfel de situaţie medicală”, a declarat el sâmbătă noaptea.

Luni dimineața, premierul Ludovic Orban l-a scuzat: „Într-un moment dificil a făcut o declarație… Întotdeauna există responsabili, există vinovați individuali pentru fiecare nerealizare. Din punctul meu de vedere treaba noastră este să rezolvăm problemele”.

Tot luni dimineața, întrebat dacă revine asupra declarației, Nelu Tătaru a explicat: „După acești 30 de ani, și am văzut în această pandemie dezvăluirea unui sistem pe care-l cunoșteam, adaptarea de la o zi la alta, după 8 luni de zile vedem necesarul de servicii medicale, necesarul de siguranța pe care i-o dăm pacientului, dar și corpului medical, atunci ne gândim dacă noi cei care am fost în minister 30 de ani, cei care am fost în administrațiile locale, cei implicați politic la un moment dat și au avut alte interese locale sau personale am ajuns în acest moment. Cred că dacă ne uităm în urmă, vedem că 30 de ani au rămas 30 de ani.
La începutul acestei pandemii tresăream oarecum de ce sisteme din țări avansate trepidează. Am rezistat cu acest sistem până acum, dar vedem că avem tragedii. Totuși faptul că la un moment dat merge și așa sau am adaptat foarte puțin în fiecare an sau am adaptat o lege a sănătății, tot ce a însemnat din 90 încoace sau din 96, din 2006 când am făcut legea 95, am adaptat o lege 1500 de amendamente, puteam face o lege curată, adevărată, fără să avem o reorganizare a ministerului, a DSP-urilor, a spitalelor, a stațiilor de ambulanță, cred că acest lucru ne duce să vedem după 30 de ani niște tragedii.
Toți ar trebui să ne simțim vinovați din miniștrii care am fost pentru tot ce se întâmplă în sănătatea românească”.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *