Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

Când Statul român este orice dar nu Stat

Comentarii

11 comentarii pentru articolul „Când Statul român este orice dar nu Stat”

  • Odată ce am intrat în UE am renunțat implicit la suveranitate și deci la noțiunea tradițională de Stat național. Statul în care trăim azi se numește Europa și are guvern, parlament și chiar un fel de președinte. În schimb președintele României, care în esență întruchipează suveranitatea națională, a devenit anacronic. (Probabil de aia și este atât de nepăsător și ineficient…)
    Treburile cu care se mai poate azi ocupa fostul “stat român“ sunt pur gospodărești: salubritate, asfaltări, școli, câini comunitari, reabilitarea termică a blocurilor, îngrijirea spațiilor verzi etc. Cam toate pot fi rezolvate la fel de bine de întreprinderi private.
    Cum spunea Engels, în comunism “der Staat stirbt aus“. În capitalismul modern democratic și globalizat – la fel.

  • Domnule Ion Cristoiu
    Romania,statul roman au incetat sa existe deoarece s-a terminat „istoria” poporului roman si a limbii romane.
    Cititi ce spune un preot,ca in casele romanilor plecati in Italia acestia vorbesc in italiana cu copii lor.
    Din Romania au plecat in 33 ani aproape jumatate din locuitori,din Moldova vreo 40% si plecasera si inainte de 1989.
    Cat despre „stat”,aproape 1.5 milioane marionete ale celor din afara,sua si eu in principal,puteti manca toti linistiti coliva Romaniei,a poporului roman si a „statului” „roman”.
    Real,tara si poporul asta nu mai exista,ca se va intampla asta de iure,de facto,de drept,legal in 50 sau 100 ani nu are relevanta,
    Toata Stima Maestre Ion Cristoiu!!!
    Valentin-Ionut Constantinescu

    • INS zice ca suntem tot cam ca inainte. Acum ii inteleg si pe bajeti, e mai simplu sa umbli la statistica decat sa refaci algoritmii in programele STS pentru alegeri atata timp cat si-au dovedit de atatea ori „eficienta”.

      • @cib a scris pe 02/04/2023 la 13:40
        Oficial INS spune ca sunt 19 milioane.
        Tot oficial ei(statul) recunosc o diaspora de 5.7 milioane.
        Neoficial cifrele sunt intre 8 si 10 milioane.
        Tot neoficial in Romania mai sunt intre 12 si 14 milioane locuitori(aici ceva se leaga,sunt multi muncitori sezonieri care pleaca de primavara pana toamna in Germania,Italia etc)
        Din Moldova oficial au plecat 40%(erau mai mult 4 milioane si acum mai sunt in jur de 2.6 milioane).
        Nici in Bulgaria nu e dezastrul demografic atat de mare,in 1989 erau 10 milioane si acum mai sunt 7 milioane.
        Mai rau,nici macar din Siria sau Ucraina nu au plecat atati oameni,si in „valoare absoluta” si ca „procent”
        Toate Bune!!!
        Vali Constantinescu
        ps.cat despre sts si ins…printre altele asta e motivul cu „19 milioane locuitori 16 milioane electori” probabil…sa nu care cumva sa le suspende marioneta(presedintele)…nu doar iohannis ci si basescu…care le da solde smechere si pensii speciale…niciodata un referendum nu va mai avea cvorum folosind niste date false si mincioase,in mod vadit si constient despre numarul de locuitori.
        pps.au recunoscut asta oficial cand au spus ca au comandat de „10 ori cat populatia” vaccinuri

  • In legatura cu spalarea cadavrului politic Trabucel, parerea mea este ca, si el este un posibil candidat la functia de presedinte. Interviul dat de el postului BBC, este chiar un afront adus inteligentei naturale, poate cu cea artificiala mai are sorti de izbanda.

  • Depersonalizare prin lipsa educației,supraveghere,limitarea miscarii,manipulare;tot mai multe state se vor opune diabolicului plan .Un plan gândit,etapizat implementat finisat odată cu pandemia.Cine sta in spatele lui,cine conduce guvernele și lumea asta din umbra?Ce le da maimuțelor președinți și politicieni ca sa pună in aplicare? Vreun drog special,bani? Cum se poate ca atâția sa își piardă judecata si simtul realității?
    Ar trebui adunați toți la Davos si sa le distribuie seringi Jim Jones ,alta soluție nu e.

  • Liberte’, egalite’, fraternite’ & securite’. :)))))))Prin ierburi crude,/ Sub cerul fără fund
    ,/S-aude/ Un bazait profund! :))))))))))))Instituțiile mai au legătură cu scopul pentru care au fost create? A apărut corporatismul-stahanovismul îmbrăcat în haine noi -și efectele sale devastatoare asupra omului. Capitalismul-același conținut, alt ambalaj in care zace depersonaluzarea individului. Nota de plată?…generații!

    • .e’galite’ -scuze!

      • Draga maestre, ati zambit sugubat cand Maniu spunea ca suna la Londra ca sa nu mai fie bombardat Bucurestiul. Din jurnalul lui Coposu aflam ca nu numai Mihai si-a dat mana cu comunistii ci si Maniu. Vedeti de ce a disparut PNT? De ce Duda a intrat in familia regala? Si acum sa devenim seriosi. Multi dintre generalii bese in cizme asa cum ii numiti nu prea ii fac pe plac nici Porumboaiceu, nici lui Radu Tudor si nici lui Gadea. Spre surprinderea multora ucrainienii nu-i trec pe lista neagra cum au facut cu Andrei Marga. De ce? Pt ca stiu ca este bine sa nu iriti trupa. Ofiterii de cariera jura credinta unui stat si foarte greu pot fi convisi de 3 trepadusi ca statul este esuat mai ales ca pregatirea lor presupunea tocmai sa nu se duca pe fenta la primul venit. Antonescu nu putea fi dat in custodia armatei pt ca armata il iubea. Ceausescu nu putea fi dat in custodia armatei pt ca de comolot stiau doar cativa si riscai ca armata chiar sa-l apere. Acesta este motivul pt care lovitura de stat impotriva lui Erdogan a esuat chiar daca era pusa la cale de americani pt ca numarul generalilor patrioti din armata turca e mai mare decat al tradatorilor. Asta este si motivul pt care UE si NATO ne-au cerut sa desfiintam armata si s-o reducem ca efective. Cariera de ofiter presupune o anumita gena si cu gena aceea este riscant sa te joci.

    • …et fiscalite!

  • Totusi , statul roman e stat , insa nu al nostru , al romanilor .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *