Agenția Internațională pentru Energie Atomică, îngrijorată că Israelul ar putea viza instalațiile nucleare iraniene

Cântecul de lebădă al demis(ionar)ului Ludovic Orban

Este pentru a doua oară, în ultima vreme, când trebuie să fac această precizare, dar nu am ce să fac. De data asta, vreau să spun că nu sunt și nici nu există măcar o sigură dovadă că aș fi fost un fan al ex-premierului Ludovic Orban! Mai bine zis, al demis(ionar)ului Ludovic Orban. Dar, atunci când se întâmplă ca agreabilul domn Șică Mandolină să spună niște lucruri adevărate, cred că este cinstit și drept să i recunoască meritul. De aceea, îmi permit să atrag atenția cititorului asupra acestor declarații care, în condițiile actuale, capătă importanța unui imperativ categoric. Citez: „De regulă, în toate democrațiile, partidul care câștigă alegerile este primul partid care desemnează premierul”. După care, ceva mai departe, Ludovic Orban reia ideea, o dezvoltă și o întărește: „Vă mai spun încă o dată: în democrație, partidul care câștigă alegerile dă premierul. Partidul care se bucură de cel mai mare sprijin din partea populației, de regulă, dă premierul, asta se întâmplă în toate democrațiile din lume, pentru că el este partidul care beneficiază de cel mai larg sprijin și programul care a fost prezentat de partidul care câștigă alegerile trebuie să devină preponderent planul de lucru al viitorului guvern”.

Asta gândea și asta declara, în fața camerelor de televiziune, Ludovic Orban undeva la sfârșitul lunii noiembrie anul curent. Foarte adevărat, la acea vreme cel care exercita atât funcția de prim ministru al României cât și pe cea de președinte al PNL, era ferm convins că, la alegerile parlamentare din 6 decembrie, partidul său va ieși ca marele câștigător. Numai că, fiind noi în plină economie de piață, cruda realitate nu a făcut ca, la numărarea voturilor, să se confirme zicala din bătrâni: „socoteala de acasă nu se potrivește cu cea din târg”.

La data respectivă am luat declarația doar ca pe o zicere propagandistică a lui Ludovic Orban, ca pe o pregătire a terenului în perspectiva unei iminente victorii electorale a partidului-breloc al pseudo-președintelui Klaus Iohannis și chiar uitasem de ea. Noroc, mare noroc am avut cu inimosul gazetar Ionuț Cristache, care a scos-o de la naftalină și a readus înregistrarea în atenția noastră.

Fără doar și poate, atunci când a fost lansat în spațiul public mesajul propagandistic, acesta a ajuns numaidecât la cunoștința chiriașului de la Cotroceni. Adică la pseudo-președintele Klaus Iohannis, care sunt convins că l-a savurat și l-a aprobat. Că doar de asta și fusese el declamat, ca să gâdile augustul auz al propagandistului-șef al partidului. După cum sunt la fel de convins că foarte bine ar fi fost dacă, încă de la primele rezultate ale numărării voturilor, Ludovic Orban și-ar fi retractat vorbele, motivând că ele au fost spuse în momente de euforie. Din păcate pentru el, nici după ce a luat contactul dur cu realitatea de-acum ex-premierul nu a avut inspirația să le retracteze. Așa că nici să nu se mai mire domnia sa dacă acum vede că mesajul de la sfârșitul lunii noiembrie i-a fost și cântecul de lebădă.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Un comentariu pentru articolul „Cântecul de lebădă al demis(ionar)ului Ludovic Orban”

  • Problema vesnica a democratiei… Cel care promite ciolanul cel mai zdravan este ales. Fara a fi considerate dezavantajele pentru tara. Asa zisii „doctori”, „profesori”, „oamenii de stiinta”, adica intelectuali cu diplome cumparate, ca si functionari publici cu rude la primarii sau chiar mai sus, altfel spus toata oligarhia Romaniei voteaza cu hotii. Scuze, unii voteaza si cu sovinii! La urma urmei, hotul este prietenul cel mai devotat al romanului. Si asa cum cere cel de mai sus, vor ca legea sa se aplice. Marasmul romanesc merge inainte. Este bine, foarte bine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *