Liderii coaliției PSD-PNL au decis ca medicul Cătălin Cîrstoiu să fie candidat comun la Primăria București

Carmen Cecilia Rusu, o pictoriță de valoare, cunoscută în Europa și alte continente

Este Ziua Scrierii Felicitărilor azi, 4 octombrie, când trimit la redacție acest articol. Deci, vreau să fie un gest nu numai de felicitare pentru invitatul nostru special, dar și un bun prilej pentru a sublinia calitățile sale aparte, experiența sa impresionantă, dar și opiniile sale pertinente legate de arta culorilor.
Numele său este Carmen Cecilia Rusu. Înainte de interviul nostru legat de pictură, vreau să o prezint în câteva cuvinte.

Este un artist plastic, născută la 26 ianuarie 1970, în Dej. Încă din copilărie și-a descoperit pasiunea pentru desen și pictură. A reprodus toate sentimentele cotidiene în culori, fie pe hârtie, fie pe pânză. A fost văzută ca o persoană plină de viață, aducând bucurie și lumină în jurul ei. Când era tânără, arta nu era văzută ca o modalitate de afirmare, astfel a fost convinsa să urmeze o carieră realistă. În acest sens, timp de 18 ani a pictat doar ocazional.

La 44 de ani, a simțit că există un mare gol în viața ei și a realizat că acesta era menit să fie umplut doar cu artă. S-a întors la pasiunea copilăriei și anume pictura. Din iunie 2016 a desfășurat o foarte intensă activitate de pictor, participând la numeroase expoziții naționale de grup în țară, dar și la extrem de multe expoziții internaționale peste hotare. Au fost și 2 expoziții personale în România (Turda și Cluj-Napoca), dar și 2 expoziții personale în Italia (Florența). Este o pictoriță de valoare recunoscută nu numai în Europa, dar și pe alte continente, Asia și America de Nord.

Începe dialogul nostru acum:

– Ce pictori români preferați?
– Printre pictorii romani pe care îi prefer se numără Sabin Bălașa și Adrian Ghenie.

– Dar dintre coloriștii străini ?
– Coloriștii străini de care mă simt cel mai aproape sunt Pablo Picasso, Alberto Burri și Gerhard Richter.

– Ce rol au avut muzeele, galeriile de artă și expozițiile în educarea gustului dumneavoastră?
– Muzeele, expozițiile și galeriile de artă, în general, pot reprezenta o sursă de inspirație, însă pentru mine reprezintă o sursă importantă de informare asupra contextului actual și trecut și mă ajută să îmi dau seama despre diferite aspecte ale creațiilor mele.

– Dacă un părinte observă la un copil înclinații spre pictură, să îi mai arate deschideri către alte arte, ori să persevereze pe calea asta ?
– Aș sfătui persoana în cauză să facă cel mai important lucru, să își susțină urmașul cu înclinații artistice, să îi ofere posibilitatea să experimenteze diverse domenii și în momentul în care acesta alege un drum susținerea sa rămână constantă.

– Cu ce tehnică lucrați mai ușor?
– Dintre tehnicile folosite mă simt cel mai confortabil atunci când folosesc tehnica acryl care se modelează pentru mine ca artist, dar pentru ca imaginația mea nu are limite am căutat să combin aceasta tehnică cu diferite tehnici și materiale noi apărute pe piață la fel ca și în alte domenii. Așa am descoperit ArtResin o rășină epoxidică creată de artiști pentru artiști.
Pentru ArtResin nu există limite atunci când artistul creează. Dacă imaginația artistului se oprește și ArtResin se odihnește, dacă nu cu ajutorul ei poți trece dincolo de hotarele imaginației.

– Unde pot să fie văzute lucrările dvs în afară de spațiul virtual?
– În afara de postările de pe internet, admiratorii mei au posibilitatea în următoarea perioadă să întâlnească tablourile la Paris în cadrul expoziției ART Shopping, Carrousel du Louvre, 21- 23 Octombrie, la Barcelona în cadrul Bienalei de la muzeul M.E.A.M, 18-20 Noiembrie și la Londra în cadrul expoziției “Segnalati London”, 6-10 Decembrie.

– Unde au ajuns, fizic, cel mai departe tablourile dumneavoastră ?
– Fizic, concret, nu pe internet, cel mai departe a ajuns o lucrarea de-a mea în Statele Unite ale Americii, însă merita menționate și țările din Europa precum Italia, Austria, Portugalia, Franța, Spania, Anglia, Elveția etc. dar și Emiratele Arabe Unite.

– Felicitări pentru tot ce faceți. Mulțumesc frumos pentru răspunsuri. Vă dorim mult succes și în viitor. Să vedem acum și niște tablouri.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *