România a câștigat meciul contra Ucrainei cu 3-0, în primul meci al grupei E de la EURO 2024

Casa della Fornarina

Pe Via di Porta Settimiana, în Trastevere, Roma, se află Casa della Fornarina.
Potrivit legendei, aici ar fi locuit Margherita Luti, cunoscută sub numele de La Fornarina, amanta lui Rafael.
S-ar fi cunoscut în timp ce el lucra la frescele Vilei Farnesina, nu departe de Brutărie.
Ea se ocupa de aducerea pîinii comandate de clienți.

Fiind vorba de o ”femeie decăzută”, Rafael a îndepărtat-o de patul lui de moarte, pentru a fi absolvit de păcate.
Margherita s-a făcut călugăriță după moartea pictorului.

Dacă portretul Margheritei, fiica Brutarului, Francesco Luti, e ușor de găsit, la Palazzo Barberini, Casa della  Fornarina îți dă bătăi de cap.
Clădirea a devenit un minihotel, gen Casă de oaspeți, cu patru camere,  iar grădina, așa cum se vede dintr-un din fotografii, un restaurant faimos în Trastevere, Romolo, după numele celui care a cumpărat locul în 1930.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *