Nicolae Ciucă: Vom negocia cu toate forțele responsabile, astfel încât, într-o perioadă de timp cât mai scurtă, să reușim să alcătuim guvernul și să poată să fie aprobat în Parlament

Casa lui Moș Ion Roată din Cîmpuri (Vrancea) sau cum trăia o vedetă de pe vremuri

Pe șoseaua Panciu-Soveja, nu departe de intrarea în Cîmpuri, pe stînga cum te duci spre Soveja, se poate vedea, ascunsă pînă la brîu într-o vale prin raport cu drumul, Casa Memorială Moș Ion Roată.
A fost inaugurată la 24 ianuarie 1959 cu prilejul centenarului Unirii.
Chiar dacă e vorba de o casă adusă pînă aici din Gura Văii, unde a locuit Moș Ion Roată (potrivit oficialităților) sau pur și simplu de o altă casă de pe vremea celebrului țăran român (potrivit opiniilor din satul Gura Văii) Muzeul merită vizitat fie și pentru a vedea uriașul salt făcut de România după un secol și jumătate în materie de locuit la țară.
Dacă Muzeul e lesne de vizitat, un pic mai greu e cu cimitirul de la Gura Văii, unde se află mormîntul lui Moș Ion Roată. Spre deosebire de casă, mormîntul nu e supus nici unei controverse: toată lumea din sat e de acord că e mormîntul lui Moș Ion Roată.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

2 comentarii pentru articolul „Casa lui Moș Ion Roată din Cîmpuri (Vrancea) sau cum trăia o vedetă de pe vremuri”

  • Cîmpuri, sau Câmpuri ? Cum o fi bine ?
    Exista si o comună Vînturi, dar i-au corectat, ăștia, numele de pe placuţa indicatoare !
    Deci cum rămâne ? Folosim ortografierea veche sau nouă ? Culmea este ca î-ul e … ‘comunist’ !

A apărut cartea „Decembrie 1989. Un talmeș-balmeș bine regizat”

După ani și ani de documentări, discuții cu unii dintre actorii implicați în evenimentele din decembrie, Ion Cristoiu a terminat de scris cartea „Decembrie 1989. Un talmeș-balmeș bine regizat”.
Apăsați aici pentru mai multe detalii
Invitații cristoiublog