Agenția Internațională pentru Energie Atomică, îngrijorată că Israelul ar putea viza instalațiile nucleare iraniene

Cazul Melencu: Operațiune asemănătoare diversiunii Tőkés din decembrie 1989. Ea viza Guvernul

Vineri, după-amiază în plină desfășurare a cazului Melencu, mă aflam la Antena 3 în direct, la emisiunea Cătălinei Porumbel. Despre ce am spus și ce am aflat în timpul emisiunii am dat o declarație la solicitarea redacției agenției Mediafax. Redau știrea așa cum a fost difuzată ea de agenție.


Ion Cristoiu emite o ipoteză interesantă cu privire la intervenția de la casa familiei Melencu, spunând că aceasta are la bază un scenariu cunoscut din 1989, de la casa pastorului László Tőkés, de această dată vizat fiind Guvernul. Jurnalistul afirmă că situația a fost de dezamorsată de Mihai Fifor.

„În analiza cazului Caracal, am plecat de la o axioma că nu pot fi atât de mulți proști în același timp și în același loc. În cazul acestei forțări a familiei Melencu de a da probele ADN, mi s-a părut ceva în neregulă, deoarece orice calcul simplu al DIICOT arăta că va ieși cu tărăboi. Apoi, imaginea publică în rândul românilor era că victima este hărțuită și în timpul ăsta criminalul stă bine merci și are televizor în celulă. În consecință, am spus și în intervenția de ieri de la Antena 3, îmi amintește de cazul Tokes, cazul de la care a izbucnit Revoluția. Tokes era preot în Timișioara al bisericii reformate și, pentru anumite încălcări ale eticii bisericii, s-a dat o decizie de mutare a lui într-o altă localitate ca în locul lui să vină alt preot. Deoarece ședea acolo, trebuia să plece. Repet. Biserica reformată a dat în judecată și a obținut o decizie prin care el urma să fie mutat cu forța. Pe 17 decembrie, brusc, autoritățile, dar fără știrea lui Ceaușescu, au hotărât să îl mute. Deși a apărut la fereastră și părea să fie scânteia de la care izbucnește căderea regimului, nimeni nu a amânat acest lucru și a fost urmare a acestei operațiuni din interiorul Securității, Miliției și a celor care au coordonat, printre care un domn Cumpănașu, care nu are legatură cu Alexandru Cumpănașu, răspundea de Departamentul Cultelor”, a declarat jurnalistul Ion Cristoiu, pentru MEDIAFAX.

În acest fel, spune Ion Cristoiu, modul în care au intervenit autoritățile în cazul familiei Melencu amintește de acea operațiune.

„Această înverșunare a DIICOT de a o lua pe mama Luizei si pe bunic mi-a amintit de operațiune. Mi s-a întărit credința că este împotriva Guvernului și o operațiune menită să arate că în România nu mai stăpânește nimeni nimic. Sunt câteva amănunte pe care le dau în premieră: în intervenția tv de ieri eu tot nominalizam ce face Fifor, ministrul Birchall, SRI, normal că SRI și Iohannis nu au răspuns pentru că ei sunt instituții „prea importante” pentru noi. Dar, în acest context, Birchall l-a sunat pe procurorul Bănilă spunând că e o nebunie ce se întâmplă la casa Luizei. Bănilă a refuzat să intervină, susținând că procurorul de caz este stăpân și că trebuie să aplice. Procurorul de caz a lipsit însă de la operațiune, erau doar jandarmii, iar procuratura a dat ordin, dar nu a fost prezentă. Doar Jandarmeria era acolo și asta ca să fie pusă pe seama MAI și a Guvernului”, povestește Ion Cristoiu.

Jurnalistul spune că cel care a intervenit pentru detensionarea situației a fost vicepremierul și fost ministru interimar de Interne, Mihai Fifor.

„Alarmați, cei de la Guvern și-au dat seama că este în desfășurare o operațiune. Mihai Fifor a intervenit prin intermediul ISU și s-a sfătuit cu medicii să declare că din punctul de vedere medical, ceea ce era adevărat, nu pot să îi ia pe cei doi. Deci ce a urmat a fost datorită intervenției medicilor, nu de la DIICOT, care, repet, nu își dorea cu niciun preț să renunțe și să țină jandarmii și dacă se sinucidea bunicul. E limpede că a fost o operațiune și viza o lovitură dată Guvernului. Ca dovadă că Guvernul s-a prins este și comunicatul dat de MAI și care spunea că trebuie să ții cont și de partea umană.”.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

18 comentarii pentru articolul „Cazul Melencu: Operațiune asemănătoare diversiunii Tőkés din decembrie 1989. Ea viza Guvernul”

 • @justitiarul
  Am văzut și eu emisiunea la care te referi . Așa este, a avut loc o disputa intre avocatul Tonel Pop și un profesor criminalist ! Cât privește ADN mitocondrial, cred c-ai vrut sa spui că se transmite pe linie materna, deci este mai repede „familial”, decât personal !

  • adn ul mitocondrial stabileste apartenenta la un grup genetic, exista mii de fete in zona caracal cu acelasi adn mitocondrial ca al Luizei, in caz pozitiv persoana arsa AR PUTEA fi Luiza dar in nici un caz e SIGUR Luiza
   Mama a cerut doar sa vina ei cu adn ul oaselor stabilit in sua si apoi e dispusa sa ofere mostra.
   Nervozitatea procurorilor denota ordine f energice. Partenerul e nervos de fapt.

  • Pentru cei seriosi – ‘Cele sapte fiice ale Evei’ , B. Sykes, ce adn ul mit, cum se foloseste.
   Imi cer scuze securistilor ca le provoc spasme cerebrale – presupun ca nici de introducere nu trec …

   • pag 105
    autorul, englez, o somitate in explorarea liniilor genetice pe baza de adn mit, descopera amuzat ca al lui e identic cu cel al tarului nicolae, cel ucis in 1918
    ?????????

 • Nu-i bine să-i contrazici, pe „unii’, căci mai rău îi întărâți ! Așa că puteți să spuneți ce vreti, fraților, că … TOT DEGEABA ❗

 • Tonel Pop e un avocat de exceptie, o nuca tare la care nu se asteptau. Nu cred ca esti atat de prost informat, cred ca doar intoxici.
  – i s a pus in vedere intr o cvasiancheta de catre toti sefii diicot sa nu intervina, sub spectrul arestarii;
  – adn ul mitocondrial NU e personal, esti jalnic; adn ul nuclear este.
  – toate somitatile exultau inml ul, dotarea si personalul, s a dovedit ca erau niste postaci, ca tine, contrazisi tocmai de inml , vezi declaratii.
  – vor sa inchida cazul invocand autoritatea sua, si asa scapa si ei de VINA, doar a declarat o moarta partenerul strategic, btw implicat din PLIN in 2012;
  – ancheta n a convins pe nimeni, NICI o retea anchetata, s a mers pe varianta omor la ORDIN; mama stie ca declarata moarta se opresc orice cautari, de aceea incapatanarea ei ;
  – probabil inml au refuzat falsificarea de aceea merg pe usa , cine dracu ii va ancheta pe aia, pot minti orice, acelasi fbi care a instituit DIKTATUL dna, au minciuna in sange;
  – nu ai spus nimic, esti straveziu pana la greata.

  • Îmi pare rău, dar postarea ta e … jalnică ! Așa că nu mai am ce să-ți spun, dar oricum rămân la părerea mea, care reflectă situația reală ! Mai documentează-te, băiețaș !

  • Corect tot ce ai spus.

  • ADN-ul mitocondrial este personal , dar este mostenit doar de la mama. Pe cand cel nuclear este mostenit de la ambii parinti.
   De aceea a fost solicitata mama.
   Nu poate fi exclusa ipoteza ca Tonel sa fie interesat in ascunderea adevarului.

   • Mersi mult ! Dar, poate-l faci și pe Al, să priceapă asta ❗

   • Daca ai avea un gram de logica …
    Si mama si bunica si luiza au ACELASI adn mit, cum ar putea fi PERSONAL??
    Asta e nivelul postacilor securisti …
    La tv, de urmarit lazarus, brusc re convertit … ?

    • Da, bă, nu e personal, e … REGGIO !!!
     HE, HE, HEEE, CE-AI ÎNGHIȚIT-O PE ASTA, CU TOATE CĂ ERA CAM LUNGĂ !

 • Acest „advocat” Tonel Pop este un monument de iresponsabilitate și incompetență juridică, dacă nu cumva o fi la mijloc o meschinărie, din partea lui !
  Când spun asta mă refer in primul rând la felul cum N-A asigurat asistența juridică familiei Melencu, exact in momentul când aveau mai mare nevoie, el nefiind prezent !
  Pe de altă parte, pe la diverse posturi tv , vine cu niste inepții privind specificitatea ADN-ului mitocondrial, care, după el s-ar referi la o rasă, sau un grup de indivizi, nicidecum nefiind personal !
  Asta, in ciuda faptului că a fost contrazis de o serie de somități in materie de criminalistică ! Cât despre starea de fapt, creeată de episodul „mandatul”, nu vreau să mă pronunț, deoarece nu am o părere prea bună despre încăpățânarea mamei Luizei, care parcă ar … „ascunde” ceva !
  Și, cu asta cred c-am cam spus TOT !?!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *