Vladimir Putin, în interviul acordat lui Tucker Carlson: ”Invadarea unei ţări NATO este un scenariu exclus”

Ce a spus Cîțu la Bruxelles și cu ce s-a lăudat la București

Guvernul a zis una la Bruxelles, și ne spune alta la București.
1. La Bruxelles, au spus că nu mai este actual planul național de redresare trimis de guvernul PNL. La București, ne spun că vor construi planul pornind de la prima formă respinsă de Comisia Europeană.
2. La Bruxelles, au spus că vor face reforme și că nu vor tăia niciun ban. La București, ne-au transmis că vor tăia salariile și pensiile promise prin lege și că vor promova un buget de austeritate.
3. La Bruxelles, au spus că viitorul plan de redresare va corespunde strict cerințelor europene. La București, ne spun că au negociat, fără să spună că investițiile în infrastructură și în rețelele de gaz, ca formă de energie tranzitorie, erau introduse deja în ghidul prezentat de Comisia Europeană.
4. La Bruxelles, au prezentat un buget cu tăieri semnificative pe zona de sănătate și educație. La București, ne spun exact contrariu deși bugetul arată tăieri.
5. La Bruxelles, au spus că va fi aprobată imediat legislația specifică resurselor proprii. La București, solicită în conferință de presă intervenția șefilor PNL și USR de la Parlament, demonstrând că de fapt nu se vorbise nimic înainte să se asume acest lucru în discuțiile cu oficialii europeni.
6. La Bruxelles, au spus că este un buget de redresare. La București, bugetul indică doar o mică creștere pe zona de investiții, după ce, tot dreapta a făcut ca în anul 2020 nivelul de implementare a bugetelor investiționale să fie foarte redus.
Minciuna are picioare scurte. S-a văzut deja cu bugetul pe anul acesta. Prin prisma acestui dublu limbaj, raportul de țară elaborat de Comisia Europeană se anunță dezastruos.

(Victor Negrescu – europarlamentar)


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *