Agenția Internațională pentru Energie Atomică, îngrijorată că Israelul ar putea viza instalațiile nucleare iraniene

Ce afaceri dubioase ale Democraților americani a dezvăluit FBI Elena Udrea în schimbul unei vieți liniștite în România?

S-a dat publicității transcrierea convorbirii secrete dintre Donald Trump și Volodimir Zelenski.
Reamintesc datele chestiunii:
Un avertizor de integritate din cadrul Comunității de informații a SUA a făcut un denunț privind o posibilă folosire a funcției de către Donald Trump pentru a-și înfunda concurentul politic, Joe Biden, fost vicepreședinte democrat, posibilul candidat al democraților la alegerile prezidențiale din noiembrie 2020. Informația, primită de la Comunitatea de informații, firește, nu de la KGB, i-a făcut pe Democrații din Congres să declanșeze procedura de suspendare a președintelui. Contrar așteptărilor, Donald Trump a desecretizat convorbirea. Dată publicității, aceasta arată că democrații au luat o palmă după ceafă. E greu de susținut că Donald Trump a sugerat omologului său din Estul Depărtat investigarea lui Joe Biden. Președintele îl îndeamnă pe Volodimir Zelenski să nu se lase intimidat, cum s-a petrecut cu predecesorul, de condiția lui Joe Biden de Stăpîn american. Din acest punct de vedere, intervenția lui Donald Trump e justificată.

Față de acestea, îmi permit să observ:

1). Vă mai amintiți din serialul 24 întrebarea lui Jack Bauer înainte de vorbi cu președintele SUA la telefon:
E o linie securizată, domnule președinte?
Președintele se grăbește să-l asigure că Da.
Jack Bauer întreabă asta, deoarece vrea să-i spună președintelui despre o trădare din rîndul comunității de informații.
Înainte de a vorbi cu Donald Trump la telefon, președintele ucrainean nu l-a întrebat pe Donald Trump dacă discuția are loc pe o linie securizată. De unde să-și imagineze bietul politician din Est, hrănit cu filme și seriale americane despre convorbirile secrete ale unui președinte american, că tot ce va discuta el cu omul cel mai puternic al planetei se va da publicității într-o zi? Disputa politică din SUA a dat, grație Democraților, o premieră în istoria lumii:
Convorbirea secretă dintre președintele american și un șef de stat devine deliciul Planetei. E și cum slugile din bucătărie au auzi șoaptele din dormitor ale Stăpînilor. Nici nu știu americanii ce palmă peste bot au primit ei, care continuă să se creadă, din motive care-mi scapă, Stăpînii planetei. Rușii s-au stricat de rîs la scandalul cu publicarea unei conversații dintre Donald Trump și președintele ucrainean. Păi ce încredere să mai aibă un alt șef de stat înainte de a-i răspunde președintelui american la telefon că tot ce va spune el va ajunge într-o bună zi pe maidanul planetar, ca să fie bîrfit de cumetrele din Caraibe? Mă amuză să-i aud pe PSD-iști acuzînd Opoziția de contrazicere a interesului național de dragul luptei pentru putere. Ce să mai spunem atunci de Democrații din America? Dar de Opoziția din Marea Britanie? Boris Johnson forțează mîna Germaniei și Franței pentru a obține un Brexit cît de cît favorabil țării sale. Și ce fac Laburiștii? Tot ce le stă în puteri pentru a-l boicota pe Boris Johnson!

2). Documentul conține și un moment mai mult decît favorabil lui Donald Trump. Președintele îi spune ucraineanului că Angela Merkel nu face mare lucru pentru Ucraina în războiul acesteia cu Federația Rusă; lucru corect, dacă ne gîndim la giugiulelile pe sub masă dintre Berlin și Moscova. Pe de altă parte, așa cum am mai subliniat, transcrierea dezvăluie intervenția lui Joe Biden în Ucraina pentru ca procurorul care a deschis anchetă împotriva beizadelei să fie dat afară. Reacția americanilor n-a întîrziat. Donațiile făcute campaniei lui Donald Trump au făcut un salt însemnat. Toate sondajele arată că americanii bombănesc la inițiativa democraților. N-am nici o îndoială că Donald Trump știa că discuția sa poate fi dată publicității. Exemplul nenorocit al lui Nixon, care trăncănea în Biroul Oval mai ceva decît în pat cu nevastă-sa, îndrumă viața președinților americani, convinși acum că orice secret riscă să fie spus la un moment dat în gura mare. Sînt tot mai convins că Donald Trump a pus la cale tot Scandalul.
Și Democrații au mușcat.

3). Președintele ucrainean e un brav babuin din Est. Deși Donald Trump nu-i cere asta, știind că e ascultat de urechi suspecte, Volodimir Zelenski îl asigură că viitorul procuror general va fi omul său și prin urmare va face și va drege ca să fie pe plac lui Donald Trump. Cum s-o fi purtat Klaus Iohannis cu Donald Trump în timpul discuției private de la Casa Albă? Nu cred că altfel decît s-a purtat Volodimir Zelenski în timpul discuției telefonice. Mai ale că, spre deosebire de președintele ucrainean, Klaus Iohannis s- a pricopșit și cu o șapcă.

4). Ce s-a abordat în timpul discuției ultrasecrete dintre Donald Trump și Klaus Iohannis? Odrasla lui Joe Biden a făcut afaceri dubioase și în România lui Traian Băsescu. Cozmin Gușă crede că despre asta s-a discutat la întîlnirea între patru ochi. Aș adăuga celor spuse de Cozmin Gușă un amănunt. E vorba de Operațiunea planetară prin care Elena Udrea a fost eliberată din închisoarea din Costa Rica în ajunul Crăciunului. După care s-a întors în România cu mandatul de a nu lua legătura cu nimeni din presă. La vremea respectivă am semnalat ciudățeniile acestui moment aiuritor din punctul de vedere al logicii vieții. Deși Elena Udrea putea să mai aștepte cîteva zile, pentru a fi eliberată după Crăciun, o întreagă mașinărie transnațională s-a pus în mișcare pentru ca ea să-și facă acasă Crăciunul. Totul semăna a respectarea unei înțelegeri în schimbul unei mărturii făcute de Elena Udrea. În respectarea unor astfel de înțelegeri FBI-ul, CIA-ul sînt fără cusur. S-a lansat atunci ipoteza că Elena Udrea a colaborat cu FBI-ul dînd în gît secrete știute de ea din vremea celor două mandate ale lui Traian Băsescu. Discuția dintre Donald Trump și Volodimir Zelenski trădează un interes ieșit din comun al președintelui american pentru afacerile din Ucraina ale lui Joe Biden, dar și ale Democraților. România mandatelor lui Traian Băsescu a fost raiul afacerilor dubioase ale Democraților, ale lui Joe Biden în special. Discuția dintre Donald Trump și președintele american ne arată că oamenii președintelui sînt în stare de orice pentru a afla și a dovedi afacerile Democraților în Estul Europei. La un asemenea interes ce mare problemă era s-o scoți din închisoare pe Elena Udrea și să-i asiguri o viață liniștită în România în schimbul unor mărturii, însoțite de dovezi, despre afacerile dubioase ale Democraților pe vremea cînd Elena Udrea era omul de taină al lui Traian Băsescu?

Acest editorial a apărut în ediția print și online a cotidianului Evenimentul Zilei.

Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

13 comentarii pentru articolul „Ce afaceri dubioase ale Democraților americani a dezvăluit FBI Elena Udrea în schimbul unei vieți liniștite în România?”

  • Soros si gasca din spatele lui, nu sunt nici americani,nici europeni,nici asiatici,nici macar pentru poporul evreu nu si declara vreo loialitate,ei nu au natie,sunt apatrizi,tara lor este profitul maxim,pentru ei ubi bene,ubi patria,ei sunt deja „cetateni ai planetei”,au depasit de mult nivelul de cetateni ai unei natiuni,sunt corporatisti internationali,ei nu lupta sub vre un steag,ci lupta pentru profit,unde profitul este maxim pentru ei,acolo se aseaza si fac biznis.

  • Faza e,nu e, ce stiu udrea si basescu despre joe biden,ci mai degraba ce stie joe biden despre udrea si basescu(mult mai multe),in alta ordine de idei,americanii intotdeauna cand se incurca cu toate mizeriile planetei,stiu sa se debaraseze de aceste mizerii la timpul potrivit,repede si expeditiv,pai daca udrea si base incercau sa ciripeasca multe despre democratii americani ajungeau de mult”la loc cu verdeata” cum zice popa,americanii neavand prea multe scrupule sa elimine fizic pe cei care stiu prea multe despre interesele lor neortodoxe,si care devin prea limbuti,plus ca oricat s ar ciondani democratii cu republicanii in america,corb la corb nu scoate ochii.In alta ordine de idei americanii,inainte sa lucreze cu scursurile planetei,se documenteaza foarte bine despre aceste scursuri,le cunosc bine pe ele si vulnerabilitatile acestora ca sa i aiba intai bine tinuti in lesa,apoi lucreaza cu astia,astfel ca i pot distruge lesne la nevoie(cand pe scursuri le apuca ciripeala,sau nu mai asculta comenzile date),iar la nevoie i elimina fizic,fara mila.Asa fac toate marile puteri care „se respecta”.

  • Am o rugăminte domnule Cristoiu și anume : vă rog frumos nu mai insinuați mizerii la adresa lui Traian Basescu si Elena Udrea .
    Cel putin asta se intelege din text .
    Sunt un fan al dvs si va citesc cu placere ,atunci cand nu depasiti limita .
    Acest lucru imi permite sa va adresez aceasta rugaminte.
    Respect !

  • Maestre, jurnalul Nutzicăi, mai e la matale ?
    Întreb și eu, așa !

  • Maestre, daca Udrei i s-ar fi dat atentie de la CIA, FBI etc., ar fi dat-o in gat pe Kovesi in mod sigur, caci stiti cum e intre pisicile care s-au batut. Cum Kovesi se pregateste sa fie rasplatita de statul adanc american, pt. tradarea de tara pe care a patronat-o, cu 1 milion de euro pe an la Brussels, ma indoiesc ca mafioata lui Basescu a ciripit.

    • Kovesi e rasplatita de europeni,nu de americani cu postul de procuror european,sa nu incurcam borcanele,americanii si europenii merg de mult pe drumuri diferite,chiar daca oficial nu recunosc asta,kovesi a trecut de la stapanii americani la stapanii europeni acum.

  • Bun editorial , f bun, că lumea se mai și satură să fie îndopată de presa rezist cu ideile oligofrenilor de gen CTP, Radu Tudor sau Iulian Chifu, este? 😀

  • Păi Neodihnita hahalerănti-coruptă Kovesi de cine a fost instalată, cu dovadă fabricată la iuțeală de o proastă de judecătoare că are rang de procuror ICCJ și de torționarul sclav Augustin Lazăr? De Democrații americani, prin oamenii plătiți de Soros în parlamentu sulii europene . Rovana Plumb dacă n-a avut aranjamente, are acu probleme cu numirea. Democrații americani de azi sînt mai comuniști decît era Ceaușescu așa că vor pieri pe limba lor, cu tot cu presa de tip CNN pe care o finanțează ei antiTrump 😎

    • Rovana Plumb, tocmai și-a achitat datoria, dând la schimb două apartamente, creditorul acceptandu-le !
      Deci, acum este pe aceeași „poziție” cu frantuzoaica Goullard, care a cam procedat la fel !
      Practic, n-ar mai trebui să aibă nici o problemă la numirea drept comisar european, dacă trece de audierea in comisie !

    • Mama Melenku nu-i mulțumită de prelevarea de saliva „mitocondrială”, la INC, drept pt care mai vrea să dea o PROBĂ … PESTE OCEAN !!! PHTYU DRACE !!!
      Pe de altă parte, sunt convins că belengheria de azi noapte, a fost „opera” lui Cumpănașu !?!

  • Vai, maestre, dar se poate?! O sa picati in dizgratia blondei, tocmai dv. care ati ridicat-o in slavi atata vreme.

    • Nu-i un răspuns pt tine, boy, stai liniștit !
      Este o MULȚUMIRE adresată lui ciolozs, Mureșan, sau joiannis, pt respingerea ROVANEI PLUMB, drept comisar european !
      RRUUȘȘIINNEEEE NNEEAAMMȚȚUULLEEEE !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *