Liderii coaliției PSD-PNL au decis ca medicul Cătălin Cîrstoiu să fie candidat comun la Primăria București

Ce anume este „peste așteptări” pentru domnul Cîțu la rata de vaccinare?

Pe la inceput de aprilie, premierul Cîțu ne anunța intrarea “în relaxare” de la 1 iunie, întemeindu-și promisiunea pe ideea că, “in cel mai pesimist scenariu o să avem aproape, cu siguranță 5 milioane de români vaccinați”, până la acea dată. Luni, 10 mai, vorbind despre măsurile luate de guvern pentru a atinge ținta de 5 milioane vaccinați la 1 iunie, premierul declara că ”În continuare cred în această țintă”. Formularea ne indică mai degrabă o speranță decât o certitudine, mai ales că, după declarațiile lui Cîțu, atât Valeriu Gheorghiță cât și Ioana Mihăilă și-au exprimat îndoiala că se va reuși îndeplinirea obiectivului enunțat de premier.

Azi, după ce ieri președintele a anunțat relaxarea anticipată de la 15 mai, premierul vine și ne spune că “vom avea o ședință de Guvern pentru a adopta măsurile care se vor aplica de mâine (…)Noi am luat aceste măsuri mai repede pentru că am văzut că avem o rată de vaccinare peste așteptări”.

Toate bune și frumoase până la matematică și asta pentru că astăzi avem 3,8 milioane de cetățeni vaccinați (cel puțin cu o doză) și un ritm al vaccinării cu prima doză de 40.000 pe zi în timpul săptămânii și de 50.000 pe zi în weekend, adică circa 300.000 pe săptămână. Orice calcul ne arată că in cele două săptămâni și jumătate rămase până la 1 iunie putem ajunge la aproximativ 4,5 milioane de români vaccinați. Deci ce anume este “peste așteptări” pentru domnul Cîțu la rata de vaccinare, dacă ținta fixată chiar de domnia sa nu pare a fi realizabilă? Până la urmă care sunt criteriile și reperele pe care se bazează când impun sau elimină restricții? Există argumente reale, științifice, altele decât sondajele de opinie în care se prăbușesc, pentru care anul acesta 1 iunie va veni pe 15 mai?

Știu că aritmetica nu este vreun obstacol pentru guvernanți, ne-au arătat că pot măslui cifrele și procentele așa cum le dictează interesele. Problema este însă că, în spatele numerelor sunt, în acest caz, destine, tragedii, vieți pierdute care pentru ei par a fi doar pagube colaterale.

(Sursa: Facebook Silviu Predoiu)


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *