Alegeri locale, rezultate parțiale: – Consilii locale: PSD – 36,26%, PNL – 29,41%, AUR – 9,35% – Primari: PSD – 38,47%, PNL – 32,72%, AUR – 6,29%

Ce ar fi trebuit să știi înainte de a te apuca de afaceri cu marile puteri

La școala de scris artistic m-au învățat să încep întotdeauna cu o frază persuasivă, incitantă dar duioasă, veselă dar nu exaltată. Dacă vrei să-i faci vânt cititorului pe gheață și să-l înveți să patineze, e bine să-l iei pe nepregătite, altfel dă bir cu fugiții. Aveam deja creionat articolul în minte, gata să mă apuc de tipărirea pe foaie virtuală, când am fost martora unui deranj.

-Mă scuzați.

Ignorarea deranjului vine de la mama învățăturii.

-Mă scuzați.

Nu era decât o voce, fără reprezentare vizibilă la erată, domiciliată într-o zonă a scoarței fără cod poștal.

-De ce nu spui nimic despre științele politice?

-Serios? Adică e o chestie serioasă?

Ce sunt alea științe politice? Cu ce se ocupă? Ce fabrică? Ce vând?

Științele politice se predau în general prin facultăți, în scopul analizei situației politice. Până acum, spun facultățile, au creat cercetători și profesori. Și analiști politici. În UK au creat și politicieni de carieră. În România politicienii nu știu istoria țării natale, nu cunosc Constituția, nu-și cunosc, om la om, electoratul, nu înțeleg decât partea financiară, care a răsplătit până acum politica lucrului, doar pe hârtie creponată, bine făcut. Dacă sunt politicieni români care au absolvit științele politice au făcut, probabil, cursurile online și au beneficiat de profesori șpăgari. Nu m-aș mira ca toți șefii din Securitate să fie absolvenți de științe politice. Dacă analiștii politici care apar zilnic la televizor sunt absolvenți de științe politice, atunci bla-bla-bla-ul a ajuns de râsul lumii. Dacă vrei să le dai unora care nu știu să facă nimic un serviciu bine plătit, le ceri o diplomă de la științe politice … bla-bla-bla. Istoria, dacă e fată deșteaptă, nu va ține cont de științele politice.

Și pentru că bla-bla-bla-ul e în trei pași, nici nu e de mirare că Traian Băsescu a început să valseze cu Clotilde Armand. Când României i-a fost îngropat comunismul, de către serviciile secrete occidentale, cu aportul la început naiv, trezit greu, al Rusiei, diaspora de succes a României, adică funcționarii masoneriilor și nu ai ambasadelor, în cel mai rău caz și-și, nu au avertizat emanații, pentru că lucrau deja pentru țările de la care primiseră un altfel de pașaport. Politicienii de rit nou, împinși de la spate, au început entuziast conlucrarea cu politica internațională. Deși și România la vremea aceea era bogată, s-a pornit de la premisa că nu era. Politicienilor români li s-au oferit contracte cu comisioane care ar fi mulțumit orice pofticios, deși pentru interesele Occidentului erau foarte ieftine. Toate negocierile și semnăturile politicienilor români, ale securiștilor români, ale reprezentanților instituțiilor de stat din România au fost înregistrate. Românii de bună credință erau încă buimăciți. Toți politicienii și oamenii de la putere din România au dosar în vest și au fost și pot fi șantajați. Unii au plătit prin trădare, ca să nu facă pușcărie, când la putere au fost împinși alții, cu o foame și mai mare de bani, că doar nu credeați că dragostea pentru România i-a adus la putere! Cei care au prestat servicii sau s-au angajat să presteze servicii au fost scăpați de pușcărie și de bau-baul, partea vizibilă a așa zisei voințe a poporului, Kovesi-Coldea și li s-au oferit locuri de muncă călduțe și bine plătite, iar dacă dosarul era înaintat și ei reticenți, au fost arestați unii de foarte aproape de casă, care, la nevoie, puteau vorbi public. E de mirare că Geoană e direcționat spre o nouă carieră politică românească, după ce a fost resetat, iar doamna lui ridicată la nivelul de Mihaela-Internațional, dragostea unui Mircea care și-a îmbogățit croitorii dar nu și vocabularul? Domnul Băsescu a fost reactivat de Uniunea Europeană, care are nevoie de internaționali la primăriile Bucureștiului și care trebuie să răsplătească politicienii care au făcut servicii Bruxelles-ului sau care trebuie înaintați pe lista de așteptare … până la reactivare. Nimic nu se pierde, așa că trebuie să avem grijă pentru ca corupția să nu se transforme. Pentru cetățenii români e important ce are nevoie România, nu o uniune creată pe premise false și care a îmbogățit elita mondială și din banii europenilor. Crin Antonescu e pe aceeași listă de așteptare, iar trădătorii de neam s-au trecut pe primele locuri pe listele la europarlamentare.

Pentru că tuturor acelor Mirciulici li s-a arătat holograma borcanului cu smântână și nici măcar nevestelor lor nu i-au tras de mânecă, ci le-au făcut vânt înainte, au ajuns păpușelele occidentului, trăind cu frica sabiei lui Damocles deasupra capului.

Dar cel mai naiv a fost Klaus Iohannis. Acum e disperat că America i-a cerut să-i dea jos României rochița, ceea ce occidentul cu toate cazărmile și manipulările grosolane ale ultimilor ani nu a fost capabil s-o facă, deși a creat impresia că ar avea un avantaj. Realitatea e că Iohannis va ajunge la pușcărie pentru că a îngenunchea încă o dată în fața vestului înseamnă mișcări de stradă și tentația poporului de a se întoarce la o formă parțial liberalizată de comunism meritocratic, iar el personal, de disperare, ar fi în stare să destabilizeze întreg NATO-ul, de narcisist ce e.

Folosind sume imense de bani și risipă de tehnologie, armament și asistență militară, America, Marea Britanie și Uniunea Europeană au reușit ce părea imposibil: aflarea adevărului despre marile farse politice din ultima sută de ani și o simpatie crescândă pentru Rusia. Și dacă e adevărat că roata se învârte, așa cum SUA a reușit să distrugă Uniunea Sovietică, s-ar putea ca Uniunea Statelor Americane și Uniunea Europeană să aibă aceeași soartă, dacă nu se potolesc.

Americanii, după ce au mimat timp de decenii miracole, n-au adus niciun președinte împușcat înapoi de la groapă, că nu-i interesa, dar le-au făcut niște monumente și niște pagini de istorie de a lătrat haita! Lui Isus cred că i s-a făcut milă de eforturile lor irosite și l-a readus în prim plan pe La_za_rus. Ia uite, bre, un rus, nu Ucraina! Bănuiesc că Zelenski și aliații lui nu cred în viața fără moarte. De ce-or fi continuând să-și facă operații estetice?

Atentatele au fost dintotdeauna direcționate către politicienii care nu au putut fi cumpărați. Vă dați seama cât de puțini au fost?

Notă: Acest articol e un lanț logic de preocupări personale. Cuget pentru că exist.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *