Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

Ce i se cere funcționarului public englez din secolului 21

Funcționarului public englez din secolului 21, i se cere să-și dezvolte următoarele facultăți și însușiri: să știe să spună povestea (unui eveniment, a unor măsuri sau a consecințelor acestora), adică să fie bun la justificat și la dat explicații pe înțelesul tuturor sau al audienței căreia i se adresează; să fie bun la țesut pânza care să susțină, aducând laolaltă diverși actori sociali, instituții de stat, voluntare și private, care în mod natural s-ar lupta între ele pentru resurse, putere și reputație; să fie un bun antreprenor, adică să nu facă găuri în bugetele care îi hrănesc pe alții, dar în egală măsură și pe ei, sau chiar să știe cum să aducă un ban cinstit în plus la acele bugete. Iar David Cameron ar fi adăugat, în neștire: funcționarul public englez să poată lua deciziile cele mai bune. Și subculturile infracționale sau grupurile de criminalitate organizată își pot cizela rândurile cu aceleași însușiri: buni țesători, buni povestitori și antreprenori. Vor țese și vor genera colaborare, conexiuni nu doar în interiorul grupurilor pe care le comandă, vor tinde să ia deciziile care să le asigure supremația (vor zice ei, decizii bune) și vor buimăci și manipula cu mii de povești ale faptelor.

În secolul 21 post-Covid progresul tehnologic va continua, fără a putea fi oprit, în paralel cu involuția societății înspre gândirea tribală și intolerantă: cine nu e cu noi, e împotriva noastră. Subculturile infracționale și delicvente vor învăța din măsurile date de guverne. Vor aplica principiile lockdownului și ale oricăror măsuri ce îngrădesc drepturile și libertățile individuale, dar în folosul obiectivelor și intereselor lor. Vor fi cu ochii pe toate semințele dictatoriale, totalitare, le vor culege ca să le spargă între dinți. Adică le vor deturna, perverti, dar nu va fi în întregime vina lor. Acest lucru va conduce la o polarizare în crescendo a societății, iar între ‘familiile-patronaje’ create se va mișca un fluid- numitor comun, ceea ce va înteți lupta pentru resurse, oferind în același timp și speranțe: celor mai sensibili. Nu ego-sensibili, nu cei ce cad, răniți ușor de ceilalți, ci celor ce nu le scapă nimic din experiență și din realitate. Nu în sensul că le cunosc pe toate pentru că le-au experimentat și s-au ridat și au încărunțit experimentând, ci pentru că simt totul în jur, chiar fără să fi trecut prin ciurul vieții. Sunt excelenți seismografii și termoscaneuri sociali și inter-personali. Dacă ar fi lăsați să ia și deciziile, să făptuiască, să nu fie o minoritate…
Întrebare: Cum pot fi formați Oameni sensibili într-o societate care să nu-i distrugă?


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

5 comentarii pentru articolul „Ce i se cere funcționarului public englez din secolului 21”

  • Nu va mai bateti căpșorul cu gânduri a caror raspuns este practic imposibil de gasit!
    Eu zic totusi sa credem ca genomul oamenilor „sensibili” nu poate fi modificat atât de usor de societatea care are tendinta sa îi distruga pe cei amintiti.

    • P.S. Aceeasi poveste si cu functionarul public francez, desi cred ca acesta este plus catastrophique în comparatie cu englezul!

  • in univers orice posibilitate iti e deschisa, daca pui ‘posibilitatea’ in dorinta, iar dorinta in inima 🙂

  • „Întrebare: Cum pot fi formați Oameni sensibili într-o societate care să nu-i distrugă?”

    …daca ai pus o intrebare creca te astepti sa primesti si raspunsuri, …barim unul, si tot te astepti, daia indraznesc sa formulez unul!:))

    pai…faza tare de tot e ca Oamenii sint sensibili din fabricatie, prin urmare ‘Oameni sensibili’ e, practic, un pleonasm 🙂
    cum se formeaza Oameni intr-o societate care sa nu-i distruga? pai….intreaba un Intelept!:)))), doar el iti va putea da raspunsul:))

    parerea mea e ca Oamenii se formeaza indirect, prin fabricarea Cuibului potrivit, in care oamenii se asambleaza pentru a deveni Oameni. ‘se’ asambleaza mai inainte sa se nasca, bineinteles!:)) si fac asta pentru motivul ca au un Cuib pe masura. si Cuibul e construit pentru ca au existat Constructori pe masura…:))). si Constructorii au existat pentru ca a existat un Cuib si pentru ei. si Cuibul exista pentru ca a fost identificat: Natura.
    facind din ‘cunostere de sine’, dorinta, …implinesti ‘cunoasterea se sine’ :))

    • lumea mare se echilibreaza chiar si in momentul asta, in care tu citesti ce-am scris:)), prin urmare exista un echilibru, absolut, chiar si in momentul asta, intre ‘cunoasterea stiintifica’ si ‘cunoasterea de sine’.

      prin urmare chiar daca nu ‘vedem’ manifestarea ‘cunoasterii de sine’, deci nu-i vedem pe Oameni, ii putem cunoaste adincimea privind spre inaltimea piscului pe care topaie ‘cunoasterea stiintifica’ :)),

      si cum ‘cunoasterea stiintifica’ a ajuns la Granita Creatiei,
      care e la nivel cuantic,
      a ajuns fiind imbracata in hainele realitatii, evident:)) (…sau poate ca…invers?! ),
      tot la o granita a ajuns si ‘cunoasterea de sine’, la granita care l face pe intelept, Intelept:))

      prin urmare se prea poate ca raspunsul, la intrebarea ta, ar putea fi urmatorul: ei au fost deja formati!,…inca de la Facerea Lumii. acum ei…doar se regasesc, regasindu-si sinele 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *