Vladimir Putin, în interviul acordat lui Tucker Carlson: ”Invadarea unei ţări NATO este un scenariu exclus”

Ce înseamnă să fii acrobat politic desăvîrșit: ALDE a reușit să cadă dintr-o Coaliție de Guvernare în altă Coaliție de Guvernare fără o zgîrăietură măcar

PNL a semnat cu USR, ALDE, UDMR și PMP acorduri politice. Acestea au fost prezentate în chip diversionist drept acorduri doar pentru obținerea majorității la votul de investire. În realitate e vorba de acorduri prin care s-a constituit o nouă majoritate guvernamentală. E drept Guvernul e monocolor, alcătuit doar din PNL-iști. Acordurile politice dau seamă de angajamentul partidelor semnatare de a sprijini în Parlament noul Guvern. O Coaliție de guvernare nu înseamnă în chip obligatoriu prezența în Guvern cu demnitari a partidelor respective. Înseamnă asigurarea majorității parlamentare. În schimbul acestui sprijin, partidele semnatare obțin și ele multe avantaje. De la angajamentul noului Guvern că vor promova legi și hotărîri pentru care partidele respective au interese pînă la plasarea sau păstrarea unor oameni în instituții cu tîlc din subordinea noului Guvern. ALDE, spre exemplu, partid condus în realitate de Daniel Chițoiu, cel care stă la gura țevii prin care curg bani dinspre agențiile guvernamentale, a obținut în schimbul prezenței în noua coaliție majoritară păstrarea oamenilor săi în posturile rentabile din guvern.

*

Audierile din din Parlament au scos la iveală multe pete politico- morale și chiar penale pe nădragii sau pe fustele celor care ar urma să facă parte din noul Guvern:
De la incompatibilități pînă la averi suspecte.
Nu mă miră.
Noul Guvern e făcut de PNL. PNL e un alt fel de a spune PSD-ului. Partidul lui Klaus Iohannis e alcătuit din mahări care au mai dat cu nasul de grătarele în aer liber ale guvernării. De-a lungul timpului, PNL s-a concubinat și s-a divorțat de multe ori cu și de PSD. Liderii PNL nu diferă cu nimic din punctul de vedere al moralei, al inteligenței și al gramaticii de liderii PSD. De aceea PSD-ul i-a și votat în Comisii cu entuziasmul cu care ar fi votat candidații PSD.
Ar trebui să mă mir de altceva.
Dacă în locul PNL-iștilor ar fi fost PSD-iști presa anti-PSD ar fi luat foc. Fiecare candidat ar fi fost descusut pînă la pielea goală. Despre fiecare s-ar fi scris că nu merită să fie nici portar la ministerul respectiv, d-apoi ministru.
Presa anti-PSD tace mîlc în fața spectacolului de îngăleală și de corupție oferit națiunii de candidații PNL.
Nici asta nu mă miră.
De 30 de ani, de cînd plivesc pe ogorul presei românești, dublul standard, gen, depinde dacă sînt de-ai noștri sau nu, a fost regula de viață a multor instituții de presă.

*

Cătălin Tolontan duce împotriva lui Raed Arafat o campanie de presă prin nimic deosebită de cele două anterioare:
De cea împotriva Monicăi Ritzi și de cea împotriva lui Dan Condrea.
Prima s-a soldat cu intrarea în pușcărie a Monicăi Rizi, a doua cu intrarea în mormînt a lui Dan Condrea.
Cum se va termina cea de a treia campanie?
Mai mult ca sigur cu o demitere de către noul Guvern. Între timp șmecherii care știu despre ce-i vorba și-au cumpărat deja Salvări. În perspectiva privatizării SMURD după demiterea lui Raed Arafat.

*

Florin Cîțu a reușit ca nimeni altul în politichia postdecembristă să confirme adevărul că pentru unii oameni vorbele ies pe o altă gaură decît cea numită gură. Stînd în așteptarea cîrnatului care e pentru orice politruc o funție de ministru, Florin Cîțu a susținut public aberații greu de întîlnit pînă și la cei care consumă iarbă între două reprize de beție. Spre fericirea scepticilor cînd vine vorba de clasa politică, Klaus Iohannis l-a admis în Guvernul Meu Doi. Spun fericirea, deoarece alături de Ovidiu Raețchi, fostul redactor-șef al celei mai proaste publicații finanțate de Dan Voiculescu, Ghimpele, și de Gigel Știrbu, suspect pentru c-a obținut un doctorat prin autoplagiere, Florin Cîțu confirmă adevărul că PNL e o altă Mizerie. La audierile la care, prin complicitatea PSD, a participat, răspunzînd în locul nătărăilor de pe listă, și particularul Ludovic Orban, Florin Cîțu a proclamat drept prioritate a mandatului său ca ministru al Finanțelor recuperarea Tezaurului de la Moscova:

„Îmi iau un angajament, voi face tot ce îmi stă în putință să revigorez împreună cu guvernatorul BNR Mugur Isărescu comisia comună româno-rusă pentru repatrierea aurului de la Moscova”.

Într-una din călătoriile mele la Stalingrad, trăgînd la Ambasada noastră de la Moscova, l-am întîlnit pe Ion Aurel Pop, președintele Academiei. Venise la Moscova ca să revigoreze Comisia comună româno-rusă. Această Comisie a fost înființată după semnarea Tratatului româno-rus de către Ion Iliescu. A fost o formulă gen Fă-te că vrei Tezaurul înapoi! Pentru că la vremea respectivă fostul președinte era criticat în România că nu aduce Tezaurul înapoi. Aducerea Tezaurului e imposibilă nu doar pentru că rușii l-au cheltuit de mult, dar și pentru că în vagoanele trimise în Rusia, pentru punere la adăpost, cucoanele din lumea înaltă își puseseră chiloții, să nu cumva să-i vadă cotropitorul neamț. Dacă ne-ar veni Tezaurul, ne-ar veni și chiloții. Noi, însă, românii, pudici fiind, n-am vrea să ne confruntăm cu priveliștea lenjeriei intime a unor înalte doamne, chiar dacă azi acestea sînt mai mult decît oale și ulcele.

*

Partidul Mișcarea Populară condus de Traian Băsescu a fost cel mai umilit pe parcursul așa ziselor negocieri pentru obținerea unei noi majorități guvernamentale. La început celor de la PMP li s-a făgăduit intrarea în Guvern cu miniștri. Eugen Tomac a sărit în sus de bucurie. În prezent el, deși stă mai tot timpul pe la Bruxelles, ca europarlamentar, e mai departe președintele partidului. N-ar fi stricat să fie și ceva ministru. Ludovic Orban le-a dat cu flit celor de la PMP. ALDE, ajuns peste noapte partid de Dreapta, după ce a fost de Stînga, a pus drept condiție a participării la noua Coaliție guvernamentală ca PMP să nu dea miniștri pentru Guvern. Cu ocazia asta, Călin Popescu Tăriceanu a aruncat o suită de flegme lui Traian Băsescu. Ar fi fost normal, dacă judecăm foștii președinți cu exigențele decurgînd din condiția lor de oameni intrați în manualele de Istorie, ca PMP, partidul lui Traian Băsescu, să refuze orice dialog cu PNL, după ce acesta s-a concubinat cu ALDE. Mai ales că Ludovic Orban l-a expediat pe Eugen Tomac într-un minut de negocieri și – așa cum a istorisit Traian Băsescu – s-a apucat să fure partidului parlamentari. Nici vorbă de așa ceva pe o scenă politică în care lingurița de argint cu care se înfulecă pe rupte chestia aia care pute e tacîmul definitoriu. PMP a încheiat un acord politic cu PNL de sprijinire parlamentară a Guvernului. Pentru ca să nu pară o partidă prin boscheți, la marginea șoselei, PMP a pus următoarele condiții:
atenție sporită proiectelor mari de infrastructură
un amplu proiect de extindere a rețelei de gaze
atenție sporită reformei în sănătate. Nu mai putem improviza. Avem obligația să luăm măsuri ferme pentru țara noastră.
susținerea proiectului de lege al PMP privind transparența în administrație – să fie publicate contractele semnate de instituțiile statului
eliminarea pensiilor speciale.
Atenția sporită a fost condiția pentru ca PMP să stea alături în Coaliția de Hăis-Cea a noului Guvern: PNL, USR, UDMR, ALDE, Minorități.
Din cîte de vede în cazul PMP n-a fost nevoie de o linguriță de argint. A ajuns și una de tablă.

*

Să-l votăm pe Klaus Iohannis fără a-l trezi din somn. Titlu pe site-ul PSNews:
„Profil de candidat: Klaus Iohannis, președintele care a învins singur PSD. Marele favorit pare fără rival la alegerile prezidențiale”

Acest editorial a apărut în ediția print și online a cotidianului Evenimentul Zilei.

Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

19 comentarii pentru articolul „Ce înseamnă să fii acrobat politic desăvîrșit: ALDE a reușit să cadă dintr-o Coaliție de Guvernare în altă Coaliție de Guvernare fără o zgîrăietură măcar”

 • @Nicu Cernat
  Esti bolnav, omule! SINDROM TOURETTE scrie în dosarul tau medical.
  .
  „Boala Tourette este cunoscută drept „boala înjurăturilor”. Specialiştii continuă să caute să afle care sunt cauzele şi ce terapii pot vindeca această afecţiune. În anul 1885, neurologul francez Gilles de la Tourette descoperea o nouă afecţiune psihică şi neurologică, denumită astăzi „sindromul Tourette”. O boală complexă. Într-un studiu recent dedicat acestei afecţiuni, fondatorii Birtish Medical Journal descriu pe larg manifestările bolnavilor care suferă de boala lui Tourette. Potrivit bmj.ro ( versiunea în limba română a prestigioasei publicaţii engleze dedicată sănătăţii) manifestările persoanelor care suferă de această maladie sunt destul de bizare. Cel mai adesea, primele simptome ale bolii apar în jurul vârstei de şapte ani. Persoanele afectate suferă de ticuri involuntare, mişcări bruşte şi necontrolate ale corpului, toate acestea însoţite de tendinţa patologică de folosi cuvinte obscene.”
  .
  Deci nu s-a aflat înca niciun tratament pentru tine, suntem obligati sa te suportam cu patologia ta cu tot!

  • Dar, poate unii nu vor să-l suporte !La asta s-o fi gândit vreunul din „mai marii” blogului ?

   • Din moment ce poetul mârlan si vulgar are liber sa-si expuna porcariile pe acest blog, nu cred ca s-au gândit.

    • Eu cred că pe lângă SINDROMUL TOURETTE, s-ar putea să fie vorba și despre așa numitul TOC, respectiv TULBURARE OBSESIV COMPULSIVĂ, care nici ea nu prea are … sorți de „vindecare” ! Să dea Domnul să mă înșel, dar nu prea cred !

 • @Zmau
  Oare ce s-o fi-ntâmplat,
  La virgule de-ai renunțat ?
  Probabil că te-ai supărat,
  Sau te-ai simțit cam „agresat” !

 • Tot ce a reusit grecul sa faca a fost sa-si traga o tesla in ce n-are. Da’ daca-i ordin… atunci cu placere. Parca a mai fost unul, pe numele lui de botez Crin, caruia tot asa, i-a explodat conserva intr-o zi de joi mai pe la pranz, dupa care n-a mai auzit nici dracul de el.

 • Bravo, Zmaule, îmi place de tine ca nu-i raspunzi mitocanului în termeni vulgari, asa cum o face el.

 • Maestre Cristoiu, dv. îl ajutati pe Tariceanu sa scoata castanele din foc cu mâna lui Daniel Chitoiu si nu-i deloc amuzant ce faceti. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

 • Până una-alta, aseară a apărut O ȘTIRE, pe care Maestrul n-a „prins-o”, din câte se pare !
  UDMR-ul nu va vota noul guvern, neasigurate nici cvorumul, la ședința de învestitură !
  Asta ce este ? Nu cumva tot o ACROBAȚIE POLITICĂ ?
  S$au, poate o … SCAMATORIE ?!? ???

 • Fain, lucid, relaxat. Imi plac oamenii care vorbesc relaxat despre temele grave. E primul semn ca omul s-ar putea ca chiar sa stie despre ce vorbeste. La fel cum abordarile scortoase sunt primul semn ca s-ar putea ca vorbitorul sa nu fi priceput mai nimic.

  Parca tabloul partidelor parlamentare devine populat de un PSD senior (adica PSD), un PSD junior (adica PNL) si mai multi PSD gradinita, cresa si asa mai departe (ALDE, PMP, Pro). Exceptie face USR, care par in politica o gasca de gagii iesiti de la club la 3 a.m. trecute fix, fara o letcaie in buzunar ca sa ia si ei un taxi pana acasa, si care stau gramada si fac show in parc la Izvor, sa se mai incalzeasca, pana incep sa circule tramvaiele

 • Florin Catzu vrea „eradicarea treptata a saraciei din Romania”. Fizic, prin eradicarea saracilor.

 • Felicitari

 • Mi-a placut o stire de azi: ¨Măruță va fi înlocuit cu Teo pe caz de audiență. Vă zicem asta că poate vă doriți să vă doară-n cur vineri seara şi nu ați găsit un motiv. Seară bună în continuare!¨….

 • Bazdaganie, nu cred ca trebuie sa-l cauti prea mult, ca l-ai mai dat de fo cinspemiideori…cred ca-l ai screensaver la PCeu. 😀 😀

  • Ha, ha! Trebuie sa recunosti ca articolul ala-i o capodopera, chiar daca l-a aranjat fara mila pe Tariceanu, omul politic al viselor tale… Adevaru-i ca nu-l mai am si nu-l mai gasesc… îti multumesc ca ai depus marturie ca exista.
   P.S. Ce zici de emisiunea recenta în care Ion Cristoiu l-a avut invitat pe liberalul pesedist? Târfa de pe centura politicii l-a curtat pe jurnalistul care-l facuse troaca de porci odinioara, ca ultima târfa de pe centura, vai de capul lui si al celor pe care i-a prostit atâta vreme! :mrgreen:

   • Nu dau doi bani pe niciun om politic, dar sunt multi altii mai ticalosi decat Tariceanu.. La emisiuni politice nu ma uit nici daca n-am absolut nimic de facut. 🙂

    • Nu exista nicio diferenta între „ticalos” si „mai ticalos”. Problema este ca „altii mai ticalosi decât Tariceanu” nu au ocupat niciodata functii atât de importante în Statul Român ca târfa asta mai putin ticaloasa.
     Stiai ca pe individ îl cheama CALIN CONSTANTIN ANTON POPESCU-TARICEANU? Oricine îsi poate da seama si de aici, CA CAlin asta-i foarte inteligent si mai putin ticalos decât altii. 😆

     • Orice adjectiv suporta grade de comparatie..
      Muuult mai ticalos e de exemplu Basescu.
      Tariceanu nu-mi pare ticalos, ci idiot.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *