Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

Ce mesaj a transmis Putin prin interviul dat lui Tucker Carlson

Comentarii

36 comentarii pentru articolul „Ce mesaj a transmis Putin prin interviul dat lui Tucker Carlson”

  • Sa fie clar: Kievul este inaintea Moscovei !PUNCT!

  • 1. Maestre, eu am înțeles că mesajul dl. Putin a fost pentru ucrainieni. Printr-o scurtă și concisă istorie le-a reamintit că sunt ruși, și că lb. rusă că este prima lor limbă vorbită când s-au născut și ultima în clipa morții. A și pronunțat în timpul interviului „război civil”. („Ceea ce se întâmplă este, într-o anumită măsură, un element de război civil”.)
    Așa a început interviul, și așa l-a și terminat reamintindu-le încă o dată că sunt o singură nație „Toată lumea din Occident crede că poporul rus a fost divizat de ostilități pentru totdeauna. Nu. Ei vor fi reuniți…Nimeni nu va putea separa sufletul”).
    2. Am mai înțeles că nu va ataca țările europene chiar dacă nu ar fi NATO, că ar fi o bătaie de cap inutilă.
    De altfel în decursul istoriei Rusia a bătut Franța Napoleoniană a bătut Germania nazistă.
    Ei, rușii au înțeles că europenii sunt o pacoste, că niciodată nu au stare, că se ciorovăiesc între ei de secole din abiții și trufie, că au sacrificat în ultimii sute de ani milioane de oameni în războaie inutile.
    Putin este un lider puternic care gestionează cea mai mare țară din lume.

    • Maestre, am scris și ieri că supremația Germaniei în Europa trebuie să se termine.
      Poate lumea nu-și mai amintește de ce a făcut în criza financiară Angelei Merkel care a domnit peste Europa timp de șaisprezece ani. Politica ei impusă statelor europene de a trece peste criza financiară a fost mult criticată.
      Au fost și state insultate cum este Grecia.
      Noi România am plătit un împrumut uriaș pentru a salva băncile străine, am avut impuse restricții de deficit care ne-au stopat dezvoltarea. Cetățenii români au avut salariile diminuate cu 40 la sută.
      Apoi a venit acestă Ursula von der Leyen, fost Ministru al Apărării în două guverne ale Angelei Merkel cu alte planuri de data acesta cu aiureala Green Deal.
      Cred că românii nu realizează cât a costat și cât costă închiderea și înlocuirea sistemului energetic al României.
      Mi-e tare frică că Gemania, ca cel mai mare contributor, o va împune tot pe Ursula von der Leyen.
      Asta înseamnă sapă de lemn, fraților!
      Ce mai, Germania trebuie înlocuită de la conducerea Europei fiindcă e pe o cale total greșită.
      Sincer prefer Franța că măcar e umanistă.

  • Historia vitae magistra .
    De aceea nu se mai studiaza istoria temeinic in lumea civilizata : pt a nu avea o referinta si o intelegere , pt ca astfel n-am fi expusi analizelor ( citeste : netotiilor ) ce se propaga despre ev istorice contemporane

  • Uite aici un video facut de un tip inteligent care lamureste toate aspectele. De ce l-a primit Putin pe TC si ce rol are TC in strategia lui Trump vizavi de Rusia si mai ales China. Merita vazut. Marturisesc ca pe mine m-a lasat masca si mi-a deschis noi perspective asupra posibilului viitor.
    https://www.youtube.com/watch?v=JzEc5GbSbIU

    • Dupa ce am vazut acest clip mi-am dat singur palme un sfert de ora si m-am „innobilat” cu titlul de „Prostul prostilor”. Mea culpa. Nivelul de sofisticare la care a ajuns jocul dulailor e deja ingrijorator de periculos si depaseste cu mult sfera sahului si chiar a GO-ului.

      • Nivelul de sofisticare la care a ajuns Jocul depaseste cu mult sfera sahului si chiar a GO-ului.
        acest nivel e propriu Antiintelepciunii, chestia asta fiind varianta Matematica a Intelepciunii, de unde rezulta ca undeva e activ un computer suficient de capabil incit sa cloneze Intelepciunea, adica ‘felul de a fi al Naturii’. in mod normal ar trebui sa fie vorba despre un computer cuantic, insa …po sa stii?!
        ( marele mister ramane asta, cum de ‘regula’ e ca lumea sa se duca pe copca pe mana ‘pandemiilor de reactiuni plenar disproportionate manifestate in fata unor stimuli …naturali, deloc iesiti din comun? de ce asa? de unde si pina unde se manifesta ‘nonactiunile astea’ cu atata usurinta …la nivel pandemic?!
        vorba lu Puya ramane referinta, ne miscam pe un ritm, pe Anotimpuri, insa tendinta e ca ritmul sa devina Algoritm, adica tendinta e sa ne armonizam, in stilul ingineriei sociale fragmentare, cu acelasi algorit, cu aceeasi ecuatie de miscare definita …Matematic )

        • in curind se fac 10 an de cind in lume se lucra la nivel inalt cu ‘profilele psihologice’ a sute de milioane de oameni, concomitent. eu cred ca intre timp s a ajuns la performanta in care se lucreaza cu profilele tuturor celor care ‘se manifesta’ pe internet sau chiar sint …doar conectati la internet ( pentru ca inregistralile ambientale banuiesc ca sint ceva uzual pe vremurile astea ), tot concomitent. atunci cind toate aceste date ajung ‘pe mana’ unei singure entitati specializata in inginerie sociala fragmentara probema devine fundamentala.
          io cred ca fix asta se intampla acum in lume, o entitate, un computer …mai deosebit, daca nu cumva chiar unul cuantic, jongleaza concomitent cu toate profile psihologice ale oamenilor care au fost sau inca sint conectati la internet ( daca, in plus, mai sint si prezenti pe diverse retele de socializare atunci erorile in procesul de jonglare tind sa fie minime…)

          • ingineria sociala fragmentara e o problema fundamentala in acest moment. ea e capabila sa te ia din stanga si sa te pozitioneze in dreapta daruindu ti pasii necesari …cu lingurita.
            te poate dirigui catre o anumita destinatie, catre o anumita decizie, catre o anumita reactie …folosind pasi de melc. ce i drept chiar si pe acest sait se manifesta, poate chiar in acest moment :))

      • @cib,

        Sunt curios ce anume din ce-a spus Ben Norton in video-ul indicat te-a surprins cel mai mult?

        • @Paul
          1-Banuiam ca TC nu e vreun inger si stiam ca taticu a lucrat in CIA la EL dar sa fie chiar un warmonger atroce nu credeam
          2-Stiam de Trump ca e pe fata dusmanul Chinei dar nu am banuit nici un moment ca are o factiune Deep State atat de puternica si influenta in spate. Probabil aceasta factiune a inteles in sfarsit ca meciul din Ucraina a fost o greseala strategica.
          3-Incep sa cred ca chiar rusii l-au chemat pe TC la Kremlin si cu toate ca Putin a sustinut parteneriatul cu China, sunt dispusi sa joace la doua capete pentru ca stiu ca chinezii sunt maestri ai disimularii si o pot da chiar ei la intors cand ti-e lumea mai draga.
          4-Se pare ca toata lumea are mai multi asi in maneca decat carti in joc. Sau toti au pistoalele pe sub masa cu piedica trasa. Nimic nu e ce pare a fi. Totul pare o perdea de fum cu actori virtuali care apar si dispar cand nu te astepti.
          5-La nivelul la care se joaca mai mai inclin sa cred ca Star Treck n-a fost o intamplare si cineva, undeva, ne supravegheaza si ne vantura ca pe soareci, sa nu cumva sa roadem sacul. Pare o prostie dar n-am gasit alta rima.
          Marturisesc ca nu sunt vreun naiv si am o anumita doza de cinism in aprecierea faptelor si vorbelor dar parca ce a spus Norton mi-a depasit toate asteptarile analizandu-i clipul la prima vedere si coroborand cu ce au mai zis „juniorii” aia de la Judging Freedom (ca exemplu). In acest moment incerc sentimentul de a nu avea nici un punct de sprijin in efortul de a analiza si judeca ce se intampla dar in acelasi timp sunt fascinat.

          • indiferent care vor fi actiunile de corectie a traiectoriei, energia care insoteste corectia va fi tradusa instantaneu intr una care asigura traiectoria.

            referinta exista,
            ea e translatia de la Natural la Artificial,
            de la Armonia cu Mintea SI Inima Universului, la Armonia cu Mintea si doar cu Mintea Universului.
            sintem in plin proces de Artificializare. traiectoria spre aceasta destinatie o asigra chiar Antiintelepciunea. …nu mai e nimic de facut. ( pentru ca in fata Antinaturii n ai cum sa te manifesti …anti, ca fix in momentul ala te ai declarat adept al Doctrinei Anti. atunci cind Doctrina Anti se arata la fata …toate, dar absolut toate definitiile folosite pina atunci pot fi aruncate la cosul de guni, …in fapt e chiar mai cu folos sa faci asta. )
            singura actiune pe care o poti manifesta e asta si doar asta: Artificializarea dupa dorinta si numai si numai dupa dorinta. aceasta ‘rinduiala’ e una Non, e o nonactiune pura, alta ‘facere’ care sa nu devina, brusc, una Antinaturala …nu exista. in Creatie.
            insa …bineinteles ca e liber la cautat :))

            indiferent despre ce vorbim, discutia, fie ca vrem fie ca nu, se subordoneaza Vremurilor, care sint ale Metamorfozei, ale tranzitiei de la dinamici Naturale la unele Artificiale, Antinaturale ( tranzitiei asteia io i am zis ‘marea revolutie’ )

            avand astea in fata ochilor …e mai bine ca in rest sa nu presupui nimic.
            nu poti Cunoaste, ci doar Recunoaste.
            Cunoasterea e atributul Mintii, Recunoasterea e atributul Mintii Si Inimii.
            atunci cind ai de a face cu Cunoasterea, cu Armonia Mintii Universului si doar a Mintii Unievrsului, …e mai cu folos sa nu presupui nimic.
            atunci cind ceva se va intimpla poti, cel mult, sa Recunosti. toate presupunerile pot crapa, brusc, cea care te mai poate scapa e Recunoasterea. deci practic tre sa …fi Prost. adica sa lasi Inteligenta sa te inunde.

          • @cib,

            Thanks! E normal ce spui… Cand se modifica premisele, automat se modifica si concluziile… 🙂

        • @Paul. Doua chestii nu-mi dau pace:
          1-Se pare ca nici un mm patrat din terenurile agricole detinute de `americani in Ucraina nu a fost atins nici macar cu o floare. Daca e adevarat, de ce?
          2-Cine a organizat lucratura din 7 oct din Gaza a fost o minte diabolica si totul are o conotatie strategica pe termen lung colosala. Cine o fi? Dracu’? Dar vorba lu’ nea Tomita: va jur, nu stiu nimic. BTW, parca am fi spectatori la meciul FC Raiu’ cu FC Iadu’. Acum sa vedem ai cui sunt arbitrii!?

          • Cred ca replica mai corecta era „dracu’ sa ma ia daca inteleg ceva”!

          • octombrie…
            o mutare aici, una dincolo, una peste cinci ani iar alta acum șapte. și tot așa. disparate, n ai zice să sint piesele aceluiași joc, însă sint
            treci pe lîngă ele, le dai sa nu o importanta, însă nu aia pe care o au, iar în final observi că ai fost dat mat, umanitatea a fost dată mat …fara să prindă de veste

          • @online
            Se pare ca tot Solomon a rezolvat situatia: si tu ai dreptate, si tu ai dreptate.

          • pai …nu cumva tre sa lucrezi prin superpozitii?
            asta că sa faci pace, că altfel creca nu se poate aplica zicerea lui Solomon

          • @cib,

            N-ai cum sa intelegi o „poveste” care dinadins iti prezinta informatii contradictorii.
            Asa ca, vorba aia, „one of them is lying…” … 🙂
            Fapt este ca noi auzim cum cainii latra-n zare si lupii urla-n noapte (a se citi mass-media)…!

          • Natural SI Artificial
            …după dorință!
            …pina la urma e vorba despre Cernerea oamenilor,
            fiecare să aleagă după cum ..ii e felul, ii e măsura

          • @Paul
            Circula niste clipuri pe YT in care niste baieti zic ca universul nostru e defapt o realitate virtuala. Si ofera si niste argumente. Oricum nu sunt suficient de erudit sa pot sa le confirm sau sa le infirm. Pana la urma, tot bietul Eminescu cred ca a avut dreptate: „Nu cerceta aceste legi caci esti nebun cand le-ntelegi”.

          • ce sa …Cunoști, să înțelegi, …Recunoașterea? :)))
            Recunoașterea e instinct, nu ‘cunoastere’
            dincolo de înțelesuri Sint …alte înțelesuri. doar Recunoașterea lămurește 🙂

          • oamenii vor rămâne oameni ..instinctual. orica alta cale duce negreșit către antiom

    • Multumesc pt link . Nu aveam de unde sa stiu tot ceea ce a expus baiatul acela . E clar faptul ca Putin stie toate acestea . Rusia poate sa se ajute ajutand China , intarziind pacea in Ucraina pt a da timp chinezilor sa recupereze din decalajul tehnologic militar fata de SUA . Si in acelasi timp , sa debiliteze in continuare UE .

  • ‘Fostul preşedinte american Donald Trump a afirmat, sâmbătă, că ar încuraja Rusia să facă ”orice vrea” oricărei ţări membră a NATO care nu îndeplineşte directivele privind cheltuielile cu Apărarea, aceasta fiind o recunoaştere şocantă că, dacă ar fi reales, nu ar respecta clauza privind apărarea colectivă a Alianţei, potrivit CNN.’ (ziarecom)

    daca e sa ma mir, atunci ma mir, ca nu cere taxa de protectie:))
    ceva in genul: daca vrei sa te apar, ca oricum n ai arme cu care sa te aperi pe masura vremurilor iar eu nu ti vind astfel de arme nici daca ma rogi, imi dai 2% din pib si iti garantez ca daca esti atacat rad de pe fata pamantului atacatorul.
    ( si chiar ar putea face o astfel de demonstratie, in care atacatorul chiar ca e ras de pe fata pamantului …, insa ti ar putea demonstra si ce se ntimpla daca nu platesti taxa, ca motive sa o platesti …se vor gasi )

  • @Domnu’ Cristoiu,

    Cred ca v-a scapat ceva in analiza de azi:

    1. In interviul cu Putin, aveti explicatia declaratiei legata de „prietenia” cu USA la care se asteptau rusii Eltin si Putin:

    „…We were trying to persuade them. We were saying, please don’t. We are as bourgeois now as you are. We are a market economy and there is no Communist Party power. Let’s negotiate. Moreover, I have also said this publicly before. There was a moment when a certain rift started growing between us. Before that, Yeltsin came to the United States. Remember, he spoke in Congress and said the good words: God bless America. Everything he said were signals, let us in…”

    Ideea lui Putin este ca Rusia nu mai era condusa de Partidul Comunist cu care pana atunci USA era in razboiul rece. Asa ca Eltin si Putin considerau ca USA nu mai aveau motivul sa-i considere pe rusi dusmanii lor. Totusi asta era realitatea.
    Nu uitati ca de fapt USA si-a motivat razboaiele de pana in anii ´90 cu lupta contra comunismului. Vietnamul, de exemplu. Dupa anii ’90 motivul razboaielor de pretutindeni s-a schimbat, asa au aparut razboaiele contra „terorismului”.

    2. Demisia presedintei Ungariei vine pe fondul protestelor de strada (cca. 1000 de persoane!!!) organizate de opozitie. Acuma din cate stiu eu, Fides, partidul lui Orban, este pro-familie si se opune lgbtq. Prin urmare, eu ma mir cum de fix opozitia, in loc sa se bucure ca Presedinta a gratiat unul din tabara lgbtq, se apuca de proteste de strada?… Ceva nu pusca.
    Eu inclin sa cred ca in realitate acolo e un „joc politic” cu alte mize si obiective. NATO face presiuni uriase asupra Ungariei sa voteze rapid intrarea Suediei in NATO… dar daca Ungaria nu mai are presedinte, cum va putea indeplini formal cerinta NATO?… Ha?…

    • ‘interviul lui Putin’ si ‘demisia presedintei’ au o temelie comuna
      exista o cauza, efectul fiind ‘interviul’ ( ca numa chef de un interviu la …televizor n avea, Putin, altceva mai bun n avea de facut…)
      exista o cauza ( aceeasi de mai sus ), efectul fiind ‘demisia

      undeva se manifesta un stimul care a dus la ‘aparitia’ reactiunii numita ‘interviu’ si la aparitia ‘reactiunii’ numite ‘demisie’

      acest ‘stimul’ ar putea fi ‘un eveniment care urmeaza sa se intimple’

      • acest eveniment ar putea declansa, pe calapodul deja clasic, o pandemie de reactiuni plenar disproportionate dinamizate mai cu seama prin pocnit din bocanci, …pe calapodul deja clasic.
        …n or fi vrand sa mai intre n hora, caz in care si pun piciorul in ghips

        • viteza cu care ‘noile evenimente’ expira, isi consuma potentialul, putinta de a participa la naserea Noii Lumi, e uimitor. gaza …pare a fi deja expirata. atunci cind ajungi cu mortii la …spre 30 000, …juma or fi copii, …emotia a trecut, pe urmatorii 30 000 ii numeri mai usor.
          e nevoie, pesemne, de un nou eveniment.

          • -demisia zice ca …e mai bine, in viitorul apropiat, sa ai rotile dintate …gripate.
            -problema lui Putin sint …nazistii. pare a fi singura, …interviul asa zice.

            caz in care avem o demisie, o demitere si un interviu, demiterea fiind in ucr. deci intrebarea e …demiterea, interviul si demisia …or avea ceva in comun, spre ex ‘nazist’ ?!

  • Maestre, ma asteptam ca la asa o biblioteca si o asa minte, pt ca minte aveti si nu inteleg de ce nu sunteti un Carlson tot timpul si o mai scaldati. Naivi nu au fost rusii ci americanii crezand ca rusii sunt gata. Rusii au tacut la bombardarea Yugoslaviei dar asta si pt ca Eltin era din coma alcoolica in coma alcoolica, l-au predat pe Sadam pt ca americanii nu-l gaseau dupa 2 luni de cautari. Naivi au fost americanii pt ca au crezut ca rusii sunt praf. Wrong my friend. Dupa ocupatia mongola aproape toate imperiile europene au depins de alianta cu Moscova. Imi plac rusoaicele dar in privinta lor nu ma simt confortabil. Asta nu inseamna ca sunt bou si imi inchipui ca o natie care s-a pus cu Napoleon capituleaza chiar asa de usor. Naivitatea lgbidistilor de la Washington ne costa pe noi azi si il va baga pe Putin in galeria marilor Tzari pt ca celebra NATO a pierdut razboiul proxy cu Rusia. Razboi direct nu va fi oricat de lgbidisti vor fi occidentalii pt ca le place mai mult pana la urma sa si-o traga in cur. Vedeti ca urmeaza la sefia NATO Rutte care n-are nevasta. Asta a vrut sa transmita Putin de fapt. Cat priveste Ciolacu, asa se joaca in politica. Dvs ati vrut USR care bea cafea pe trotineta. Ciolacu se adapteaza. Politica trebuie facuta in frac. Odata ce ai te-ai wxcitat la Drula sau la Nicusor pt ca-si mananca mucii in direct nu mai poti avea pilitica in frac si mananci la braserie!

    • Scuze generale dar eu cred ca vom avea razboi. Imperiul nu se poate preda dupa ce s-a facut de kakaolu peste tot prin lume si va prefera un exit „glorios’ prin razboi. Si si-l doreste cu ardoare. Beleaua e ca de data asta va fi cu atomice. Vestea „buna” e ca nu va dura mult. Altfel n-ar fi mare inginerie. Toate imperiile au crapat in urma unui razboi major. Exceptia a fost URSS. Dar si URSS-ul a crapat tocmai datorita aventurii din Afganistan. Cred ca e evident la care imperiu ma refer.

      • daca prin ‘razboi’ intelegi ‘operatiunile speciale din gaza si ucr’ atunci …nu e exclus.

        de fapt ambele asa si sint definite, ca operatiuni speciale, nu razboaie.
        acest termen,’operatiune speciala’, va fi ‘noua defintiie a razboiului’

        ‘marea revolutie’, ‘revolutia mondiala’ vine cu o noutate regasita fix in definitia ei. ea ‘exista’ pentru ca ‘definitia razboiului’, ‘a razboiului mondial’ a expirat. si dusa a fost…

        deci chiar daca vom auzi de razboi intre doua sau mai multe state … plecam de la premisa ca ‘seamana …dar nu rasare, ca n are de unde’

        • Beleaua e ca de data asta va fi cu atomice.

          pai daca e, atunci e clar ca e belea.

          insa toate dinamicile de pina acum au urmat un calapod, au fost un soi de nonactiuni, deci daca va fi sa fie cu ‘atomice’, atunci mai degraba e cu un ‘accident’, insa si mai de graba e generat din ‘interior’, deci e o ‘actiune’ a ‘sinelui’ impotriva lui insusi. sa ne reamintim, lumea mare s a dus pe copca ca urmare a pandemiilor de efecte plenar disproportionate manifestate in fata unor stimuli …mai degraba locali.
          ( si …mai e ceva, cineva, undeva, jongleaza intr un mod …care tinde sa fie desavarsit cu profilele psihologice ale actorilor piesei …pe care chiar el o defineste. deci unele mutari pota avea ca tinta stimularea unei anumite reactiuni din partea unui anumit personaj )

  • Dați dovadă de naivitate dl. Cristoiu. Președinta Ungariei, pupila lui Orban,pe care o socotea o viitoare probabilă inlocuitoare a lui, a comis o eroare care afecta Fidesz în perspectiva alegerilo europarlamentare. Opoziția a declanșat proteste și manifestații de stradă , care riscă să se amplifice. Orban nu e un idiot și a sesizat pericolul, așa că, la fel ca Ciolacu în multe cazuri, a aruncat peste bord balastul. Nu e vorba de nici o onoare, care în politica de pretutindeni e o slăbiciune, nu o calitate. E un calcul politic rece. Oamenuu, fie ei și unguri , au memorie scurtă și peste șase luni , dacă își joacă bine rolul, madam președinte va putea reveni în politica înaltă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *