Cătălin Cîrstoiu nu se retrage: ”Mandatul meu a fost, este şi va rămâne pe masa coaliţiei”

Ce nu știa și poate nu voia să afle Mihai Gâdea când a anunțat „parteneriatul” de „perfecționare” al postului Antena 3 cu canalul CNN – zis și Pravda Americană: la CNN, unii jurnaliști cred că „votantul e prost ca că…tul”

Pe 12 mai 2020, ziua când Antena 3 a anunțat semnarea unui așa-zis „parteneriat” cu canalul american CNN, Mihai Gâdea nu avea cum să dezvăluie publicului său lucruri esențiale legate de canalul de televiziune american, de starea libertății de exprimare de acolo și de politicile generale redacționale ale trustului media american, descrise bine de butada „Când te plictisești de jurnalism, te angajezi la CNN.”

Invocarea ușor grotescă de către Gâdea…

a unor „Criterii deontologice şi principii profesionale ale celei mai respectate reţele de televiziune din lume (CNN-n.n.)” (sic!, Gâdea are vreun instrument misterios pentru măsurarea „respectului” în industria TV media), în discursul său de bun-venit adresat americanilor, pălește atunci cînd o serie întreagă de personaje emblematice din interiorul CNN s-au destăinuit în trecut (așa cum nu ar face-o în studiourile „de creație” ale televiziunii) despre „jurnalismul programat” din CNN, indus eventual prin „elitele” care operează stația de știri.

Punând algebric o opinie lângă alta

… ar rezulta că la CNN (canalul pe care un grup conservator de investigații numit Project Veritas îl numește „Pravda Americană”) funcționează o simplă mașină-de-propagandă, cu o sumă de jurnaliști- roboței programați pe subiecte care de fapt, ar fi „ținte” descinse direct din agenda șefilor globaliști: CNN este o mașină-de-propagandă care azi a parcat în România ca să îi „perfecționeze” pe jurnaliștii Antena 3. Contextual, alăturarea devine bizară pentru o stație de știri care a susținut mereu că a luptat contra cenzurii și a oricărui tip de „agendă” de sistem paralel din România.

Un „Big Nothing Burger” care satură

În iunie 2017, cel mai proeminent comentator politic (de stânga) de la CNN, Van Jones, declara nonșalant într-o discuție (înregistrată fără știința sa) cu un whistleblower că „treaba cu Rusia” este doar un „Big Nothing Burger” (un sandviș de pâine pe pâine, adică „nimic”): succint, Jones recunoștea că un subiect care era „popular” în programele CNN, era „mort” în realitate- fapt ce a și fost confirmat printr-o anchetă oficială. Era vorba de acuzațiile Partidului Democrat, de implicare a Rusiei în alegerile electorale prezidențiale, lucru care prezumtiv l-ar fi avantajat pe Donald Trump. Aflat în afara studioului CNN, Van Jones a fost clar în exprimare și a fost sprijinit, neoficial, și de Producătorul CNN John Bonifield care admitea într-o discuție privată, că subiectul Trump – Rusia este buls…t („rahat”, în original), dar Canalul continua să împingă (prin implicarea președintelui CNN, Jeff Zucker) un subiect fals înainte, din considerente de „rating” și în dauna altor subiecte.

Așadar, în ciuda

… „criteriilor deontologice şi principiilor profesionale ale celei mai respectate reţele de televiziune din lume: CNN)” (Gâdea dixit), stația de știri americană a continuat din motive care țineau de „propagandă” și nu de „jurnalism”, să susțină un subiect pe care-l știa „decedat”. Motivul era toxic, dar „strategic”: „ratingul” ar fi determinat inclusiv menținerea unei atmosfere ostile împotriva unui partid politic antipatizat la CNN (Republican), iar „atmosfera ostilă” ar fi crescut, pe de altă parte, scorul în sondaje al oponentului- Partidul Democrat. În disprețul oricăror norme de neutralitate și igienă a actului jurnalistic, CNN se comporta ca instrument electoral și nu ca instituție de presă.

Producător CNN: „Votantul american e prost ca un că…t”

În iunie 2017, aflat la ceasul marilor sincerități, Producătorul Asociat al CNN, Jimmy Carr, declara unui jurnalist sub acoperire că votantul american „este prost ca că…tul” („stupid as s…t”, în original) și că la CNN toți recunosc că președintele Donald Trump „este un clovn nenorocit” („f…ing (crazy) clown”, în original). Mai mult, întrebat dacă CNN „este imparțial”, el răspundea sec că este doar „Teoretic” („In theory”, în original).

Dacă la astfel de „standarde” precare

… pentru o televiziune occidentală, CNN va ajunge să „perfecționeze” staff-ul de la Antena 3 (așa cum s-a lăudat președintele Mihai Gâdea), atunci toți CeTePeii care azi fac coadă la DIGI ca să înjure electoratul „prost ca noaptea” al unor partide din România, au șanse să fie transferați spre sfârșitul anului (dacă-i va lăsa Noul Coronavirus să traverseze strada) spre studiourile Antena 3, unde ar putea găsi modele în viață de „jurnalism” modern. Un CNN care este „imparțial doar teoretic” dar care susține oficial că are „criterii deontologice şi principii profesionale” pe care i le vâră și lui Mihai Gâdea în mapa de lucru, prezintă un risc pentru „sănătatea” oricărui subiect politic, și nu numai.

Antena 3 a crescut mare

… prin publicul său loial, telespectatorii. Probabil, cea mai bună dovadă de respect acordat fanilor Antena 3 ar fi fost acordarea de informații complete, netrunchiate, scutite de triumfalismul mioritic, referitoare la noul „partener” american al postului CNN aterizat pe Dâmbovița, cel denumit în țara sa de origine „Pravda Americană” dar care este clasificat în hârtiile lui Mihai Gâdea ca fiind „cea mai respectată reţea de televiziune din lume” (!).

Eventual, conducerea Antena 3 ar putea

… înțelege că televiziunea nu aparține în anul de grație 2020 unui grup de patroni și angajați, ci publicului său și că Antena 3 reprezintă mai mult decât o afacere- ea reprezintă o idee: cea a „diversității și echilibrului”. Orientarea tuturor televiziunilor de știri din România spre neomarxism, prin pomeni guvernamentale în bani și colivă sau prin parteneriate împotriva naturii (așa cum arată Antena 3 – CNN), va fi un dezastru pentru că balanța informației de interes public va înclina într-o singură direcție, iar „spălarea de creier” ar putea deveni una colectivă. Eventual, ceea ce doresc telespectatorii Televiziunii de știri Antena 3 nu este ceva extrem de complicat: ei vor să tragă perdelele la ferestre și să nu constate că Big Brother sau Ludovic Orban se holbează la ei și din televizor.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Un comentariu pentru articolul „Ce nu știa și poate nu voia să afle Mihai Gâdea când a anunțat „parteneriatul” de „perfecționare” al postului Antena 3 cu canalul CNN – zis și Pravda Americană: la CNN, unii jurnaliști cred că „votantul e prost ca că…tul””

  • Pai si ce nu are dreptate ala de la CNN cand spune ce spune despre electoratul american? Pai are omu dreptate,de ce ne place noua romanilor de americani? Simplu, suntem ca si ei ,niste cretini care ne credem destepti,dar de fapt suntem niste prosti de bubuim,diferenta e ca aia au arme si bomba nucleara si US Army,ca de fapt la asta se reduce SUA(Arme si US Army),numele corect al SUA este US WEAPONS Producer Corporation LTD cat despre noi nu le avem(armele),si d aia suntem colonie,si nici banii lui Merkel nu i avem.Si macar CNN isi asuma loialitatea,sunt ProDemocratii Americani,nici macar nu neaga treaba asta,iar ca Trump e un clovn si un demagog asta stim cu totii,nu trebuie sa mi spuna CNN,vad si singur la TV cand ma uit la el.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *