Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

Ce va fi după ?

MOTTO:
„În politică, nimic nu se petrece la voia întâmplării. Dacă se întâmplă, puteți paria că a fost planificat în acest fel”. – Delano Roosevelt

Războiul acesta inutil se va încheia la un moment dat, dar ce va urma după nimeni nu e în stare să anticipeze. Îmi încordez mintea ca să găsesc un răspuns cât de cât mulțumitor. Într-un articol recent[1], Johnny Vedmore, jurnalist independent din Cardiff, concluziona că „Forumul Economic Mondial nu a fost pur și simplu invenția lui Klaus Schwab, ci s-a născut dintr-un program de la Harvard finanțat de CIA, condus de Henry Kissinger și adus la maturitate de John Kenneth Galbraith și de «adevăratul» Dr. Strangelove, Herman Kahn. Aceasta este povestea uimitoare din spatele oamenilor reali care l-au recrutat pe Klaus Schwab, care l-au ajutat să creeze Forumul Economic Mondial și care l-au învățat să nu se mai îngrijoreze și să iubească bomba.” Curios din fire, i-am citit demersul gazetăresc și am aflat că în 1967 promotorii forumului respectiv au emis Studiul pilot auxiliar pentru Programul de cercetare a politicilor educaționale: Raport final, care a avut rolul de a cartografia modul de realizare a viitoarei societăți din anul 2000, avute în vedere de Herman Kahn. În secțiunea intitulată Nevoile educaționale speciale ale factorilor de decizie se afirmă că „necesitatea de a educa în mod explicit factorii de decizie, astfel încât aceștia să fie mai capabili, de fapt, să planifice destinul națiunii sau să realizeze planurile formulate printr-un proces mai democratic, ar trebui să fie foarte serios luată în considerare. O fațetă a acestei proceduri ar fi crearea unui set comun de concepte, limbaj comun, analogii comune, referințe comune. (…) Re-educarea universală în spiritul tradiției umaniste a Europei – cel puțin pentru grupul de conducere cuprinzător – ar putea fi utilă în multe privințe.” Ca o concluzie generală, gânditorul cu educație evreiască, născut în New Jersey, e de părere că „a devenit din ce în ce mai clar că realizările noastre tehnologice și chiar economice sunt niște binecuvântări mixte. Prin progres apar probleme cum ar fi acumularea, augmentarea și proliferarea armelor de distrugere în masă; pierderea intimității și a singurătății; creșterea puterii guvernamentale și/sau private asupra persoanelor fizice; pierderea scării și a perspectivei umane și dezumanizarea vieții sociale sau chiar a sinelui psiho-biologic; creșterea centralizărilor periculoase, vulnerabile, înșelătoare sau degradabile ale sistemelor administrative sau tehnologice; crearea altor capacități noi, atât de periculoase în mod inerent, încât să existe riscul grav al unor abuzuri dezastruoase; și accelerarea schimbărilor care sunt prea rapide sau cataclismice pentru a permite o ajustare reușită. Poate cel mai important, sunt prezentate alegeri care sunt prea mari, complexe, importante, nesigure sau cuprinzătoare pentru a fi lăsate în siguranță pe seama oamenilor failibili.”

Culmea, „întrebat în 1968 de un reporter ce fac ei la Institutul Hudson, Kahn a răspuns cinic: „Noi luăm punctul de vedere al lui Dumnezeu. Punctul de vedere al președintelui. Mare. Aerian. Global. Galactic. Eteric. Spațial. De ansamblu. Megalomania este riscul nostru profesional standard.” Nu mă miră deloc sinceritatea paranoică a personajului, cu nimic diferit de inșii de teapa lui, care se cred un fel de dumnezei pe pământ.

Ulterior, învățămintele sale au constitut centrul ideatic al organizației conduse de Klaus Schwab, care, pe măsura înaintării în vârstă, „pare să fie disperat să înainteze o agendă futuristă radicală, cu potențialul evident al unui dezastru global. Cred că Forumul Economic Mondial atinge nivelul maxim de expansiune înainte de prăbușirea sa inevitabilă, deoarece, în cele din urmă, acei oameni care își iubesc propriile identități naționale se vor ridica împotriva amenințării imediate la adresa culturilor lor specifice și vor riposta împotriva dominației globaliste. Pur și simplu, nu poți face pe toată lumea un globalist, indiferent cât de multă spălare a creierului este aplicată. Există o contradicție naturală între libertatea națională și guvernarea globalistă, ceea ce face cele două elemente complet incompatibile.”

Dezastrul global prezis de ziaristul galez se apropie vertiginos, semnele sunt clare și evidente. Pe de o parte, războiul și pandemia, pe de alta, foametea, sărăcia, crizele felurite ce se tot succed, secătuindu-ne de energie, de optimism… Apoi, învrăjbirea programatică a oamenilor prin rețelele de socializare și, în cele din urmă, siluirea democrației până la anihilarea ei. De aceea, fără să vrei sfârșești să simți un „tot mai adânc dezgust de oameni. Mă întreb dacă în politica mondială nu se petrece același fenomen, în mare. Înţeleg acum mitul grec în care Zeus desființa rasele omenești, una după alta. Suntem infecți. Jertfa lui Cristos – cu atât mai sublimă cu cât mai gratuită. Căci El nu şi-a făcut iluzii. Singurătatea lui e tragică. Ce e îngrozitor, e că încep să mă îndoiesc de existența lui Dumnezeu. Nu vreau, lupt, dar izbânda răutăţii, a cinismului sfruntat, a minciunii drăceşti mă exasperează!”[2] La urma urmei, „criza mare a veacului aci este. În această experienţă a unui orizont nou, către care ți-e dor, dar nu ai picioare să-l ajungi. De aci la unii furie distructivă în numele unei reconstrucții imaginare. La alții, fatalism.”[3]
Să fiu oare fatalist?…


[1] Unlimited Hangout, 10 martie 2022

[2] Alice Voinescu, Jurnal

[3] Ibidem


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

9 comentarii pentru articolul „Ce va fi după ?”

  • Forumul Economic Mondial,nu se va prăbuși ci se va reinventa.Dominatia globală,indiferent din ce parte va veni,nu va face decât să inventeze noi mijloace de a face bani.indiferent de sacrificiile celor mulți.Problemele celor mulți și săraci voi fi pe capul guvernelor.Chiar,ultimul recensământ a arătat cum vor fi împărțite țările la apa calda și căldură în funcție de instalații eco.Cum vom plăti apa rece,francezii au ceva intre 4-8 euro și dau sfaturi cum sa avem apa eco.,sa facem ecoeconomie.Exemplele sunt multe ,Deciziile sunt globaliste..Cea mai mare și distractivă găselniță sunt cardurile date pentru mâncare.Pana și folosirea lor va genera,la nivel Planetar,comisioane Planetare,

  • @
    Imparatia lui Dumnezeu este in noi. Insa mai e una, in afara noastra :))

    Raiul este…in noi, in Cerul omului.
    insa mai e unul:)), in afara lui, caruia i se poate spune Raiul pe Pamant

    Pina si Hristos a fost pus la indoiala in stil plenar, acuma…cum o vrea omul sa scape de punerea plenara la indoiala…habar n am!:)))

    omului i se va darui Raiul pe Pamant. Raiul pe Pamant!, fix el.
    asta e …punerea la indoiala a omului:darul asta.

    Faza e ca din doua, unul:
    ori alegi Raiul care e Imparatia lui Dumnezeu si care e in tine insuti,
    ori alegi Raiul pe Pamant.
    mai simplu spus omul va avea de ales intre Namurire si Vesnicie.

    Nemurirea e un dar plenar potent, in fata lui doar Omul va rezista.

    Alegand intre Nemurire si Vesnicie omul se va judeca singur, infricosator.

    daca Lumea Mare l a tratat.. cum a facut o, pe Hristos, cum de unii oameni se asteapta ca…in drumul lor spre Om sa fie tratati altfel…e un mister pentru mine.

    Lumea Mare e o punere la indoiala in stil plenar a omului aflat la portile desavarsirii, si el acolo e acușica, daia i se va darui fix Nemurirea, pe post de Cernere…

    Abia dupaia un Cer nou si un Pamant nou, populat cu Oameni, Facuti dupa chipul si asemanarea lui Dumnezeu.

    insa mai intai Cernerea, ea a descalecat paici deja, si…se stie, Antiadevarul e Antiinteligenta, adica Inteligenta Artificiala proprie Computerului Cuantic.

    insa n ar mai fi nicio mirare daca fix ‘Enoh si Ilie’ sa fie vazuti ca fiind Antihristi, ca…dupa cum se vede…pe lumea asta susul e noul jos, strambii sint noii drepti,…:))

    • cei care vor refuza Nemurirea vor fi azvarliti afara din curtea…Civilizatiei, nu prea vor mai avea loc…pe Pamant

    • A doua venire a lui Hristos e in Imparatia lui Dumnezeu, care e in sinele Oamenilor.

      Abia atunci, la a doua venire, Fiul lui Dumnezeu va fi si Fiul Omului, Omul ridicindu se astfel la masura Facerii.

      insa mai intai Cernerea, deci mai intai Raiul pe Pamant, cu Nemurirea lui cu tot…

  • Excepțional articol si foarte realist conceput și realizat !Și foarte bun comentariu și răspuns, maxtor ! Înainte de Nașterea Mântuitorului Nostru Iisus Hristos și de Învierea Domnului același tip de anarhie și de corupție exista, dar nu la o scară atât de mare ca în zilele naostre:! Nu sunteți nici furios și nici fatalist, domnule Marian Nazat ! Sunteți un om cu credință în suflet și cu multă înțelepciune în gândire ! Când oamenii vor realiza că doar pacea și iubirea de semeni- dorită și dăruită
    nouă de Dumnezeu prin Fiul Său ,Mântuitorul Iisus Hristos și prin credință – îi va uni ,atunci vor înțelege totul și că ce se întâmplă azi pe planetă nu are nicio valoare și legătură intrinsecă cu creația Lui Dumnezeu pe Pământ care este însuși omul pe care Dumnezeu L-a Vrut și Il Vrea după Chipul și Asemănarea Lui Vă mulțumim pentru un articol superb, absolut minunat !

  • una e Marea Resetare, care e o dorinta exprimata in mod relativ,
    alta e Marea Revolutie, care e o implinire a doribtei de mai sus, insa exprimata in mod absolut:))

    Marea Revolutie e metanorfoza de la Natural la Artificial,
    e trecerea de la Inteligenta(Naturii) la Ibteligenta Artificiala( aia proprie Computerului Cuantic )

    ce va fi după?
    pai e clar, deja, Raiul pe Pamant, aia va fi.
    cu zeul lui cu tot, IA despre are am zis mai sus si…despre care tot povestesc, ca io despre Raiul pe Pamant tot povestesc:)), chit ca el e fix Iadul, vazut din Cer 🙂

    cum ca ajunge pe Tron IA?
    …democratic! pur democratic!
    cetatenii vor alege pe post de conducator o IA cu tot..dragul, satui fiind de politicienii-oameni ( care acusica doar isi demonstreaza plenar impotenta crasă ), deci de fapt vor fi satui pina peste cap!

    deci stim ce urmeaza :), cum sa nu stim…:)

  • Dupa nu va mai fi nimic. Da’ nimic nimic.

  • e simplu:
    -ce a fost inainte?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *