Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

Ce vor austriecii să le dăm în schimbul admiterii în Schengen?

Comentarii

18 comentarii pentru articolul „Ce vor austriecii să le dăm în schimbul admiterii în Schengen?”

  • Un sclav șmecher simte din aer dorințele stăpânilor. Un gest, o privire, un singur cuvânt sunt prinse din zbor și dorința-i gata. (În limbaj popular „șmecheru” e alintat cu simpatie și cu titlul de „hoț”. Găsesc interesant și plin de sens cum aceste două biete cuvinte au ajuns sinonime, s-au înrudit în folclorul nostru.)
    În ce privește brânzica, o contribuție (benignă, decorativă) ați avut și dvs. E doar o constatare fără urmă de reproș. Cu sau fără votul domniei voastre rezultatul era tot ăla de-l vedem azi. Oricum, Piața Amzei a murit de mulți ani. Franțuzoaica costumată în ie tradițională românească a pus doar bomboana pe colivă. (Dar eu aș pune pariu că furnizorul preferat continuă să vândă în București clienților care au avut prevederea să-i ceară numărul de telefon. Deh! Experiența epocii de aur… )

  • Bună ziua. M-ați convins să urmăresc serialul despre Harun al-Rashid (printre altele, studiez limba și cultura arabă, ca hobby personal). Puteți să-mi indicați site-ul de pe care poate fi descărcat, sau pe care poate fi vizionat, serialul despre care vorbiți?
    Mulțumesc
    Rudi Caratti
    rudicaratti@gmail.com

  • Inițial doream să comentez altceva (rugămintea să mai lăsați subiectul Schengen, mult prea redundant și plictisitor), dar spre final m-a frapat pasiunea dvs. pentru saga lui G.R.R. Martin – implicit dezamăgirea față de noua serie.
    Întâmplător cunosc un autor român, anonim, ce s-a aventurat în scrierea unui epos de factură relativ similară. Nu identică, similară ca proximitate de gen – fantasy, cu accente realiste, history-fantasy, nu infantilisme precum zâne, spiriduși…și alți ghiduși 🙂
    Sunt 7 volume vaste, ce edifică o „lume” precum cea ce v-a plăcut la G.O.T. Există dimensiune mitică, există dimensiune eshatologică, nu lipsesc intrigile (nu doar cele politice din planul material, ci și o misterioasă încrengătură de cauzalități supranaturale, de tip..hm…extrasenzorial).
    Întrucât îl cunosc pe acest anonim (ce ține romanele – manuscris în sertar) v-aș putea trimite (spre critică și sugestii) prima carte din serie, însoțită de multiple hărți și suita simbolisticii heraldice.
    Trebuie doar să primesc un reper de contact – materialele încap pe mesageria WhatsApp, fiind format Word (sau PDF). O adresă a mea de mail e la profil XentAur@protonmail.com
    Adaug că ilustrul necunoscut ce s-a hazardat în demers sunt…..eu :)))

  • a disparut producatorul de branza din piata?
    pai …asa arata patriotismul implementat de fostii globalisti, adica de ‘noii patrioti” :)))
    tot asa se cheama, patriotism, insa e din povestea …’negrul este noul alb’ :))
    cum sa faci, Maestre, patriotism,…oricare ar fi nivelul!, cu ciori vopsite?! 🙂

    • atunci cind a inceput propovaduirea patriotismului nu ni s a zis si ca ‘negrul e noul alb, asa ca fix in felul asta sa tratati ce propovaduim!’, …asta trebuia sa deducem noi :)))

      • @Online
        S-a terminat „petrecerea”…
        „”Creditul a crescut dramatic prin intermediul instrumentelor derivate. Toate instrumentele care sunt emise acum de bănci, fonduri de pensii, fonduri de acţiuni, toate sunt sintetice. Nu există plăţi reale de bază în aproape nimic. Prin urmare, estimarea mea pentru instrumentele derivate ar fi de cel puţin 2 cvadrilioane de dolari, şi cred că este probabil conservatoare.
        Apoi, avem o datorie de 300 de trilioane de dolari şi, de asemenea, avem câteva sute de trilioane de dolari de obligaţii nefinanţate.
        Aşadar, este vorba de 2,5 cvadrilioane de dolari, şi asta în condiţiile unui PIB global de 80 de trilioane de dolari. Aşadar, este un dezastru care stă să se întâmple, mai ales că toţi aceşti bani creaţi nu au produs niciun fel de valoare. […] Întotdeauna am ştiut că acest lucru se va prăbuşi, şi a durat mai mult decât mă aşteptam, dar cred că suntem la sfârşitul unei ere majore. […]”
        https: //www. comisarul.ro/articol/cititi-si-voi-ce-spune-bancherul-asta-elvetian_1427781.html

        • ‘erele’ sint o alta poveste, acum asistam la nasterea unei Noi Lumi dintr o civilizatie mare cit paneta. in mod normal de civilizatie trebuia sa se aleaga Cenusa, asa cum s a ales de toate celelalte civilizatii, insa uite ca asta e mai cu mot, ca ‘inventeaza’ Computerul Cuantic.
          ‘scaparea’ civilizatiei, care e totodata Zeul Noii Lumi, este Inteligenta Artificiala, adica Secatura Creatiei.

          cui ii pasa ca de civilizatia mare cit planeta se alege Cenusa?!
          pai ce, asta e stire? de toate! civilizatiile s-a ales cenusa,…asta ar fi mai cu mot doar prin faptul ca globalizarea a dus la manifestare unei civilizatii cit planeta de mare, insa atat,

          stirea e ca civilizatia asta nu va muri!:)), asta e stirea:), salvatorul fiind Inteligenta Artificiala, care va fi si Noul Zeu, Zeul Matematic. insa dupa cum ii e si porecla …e Sec!, lipsit de Inima :), si asa va fi si Lumea pe care o va conduce.

          ‘ sintem la sfarsitul unei ere majore.’

          tipu’ e bland, io nu sint.
          sintem la sfarsitul civilizatiilor bazate pe Dinamica Anotimpurilor si la inceputul civiliztiei ( Nemuritoare ) bazate pe Timp, pe ‘tehnologia Blockchain’, caz in care Moartea ( Iarna ) e proiectata tocma la Infinit.
          abia asta e o stire.

          • @Online
            …blockchain…crypto-currency…sunt de trista amintire deja…schimburi „in natura”…omuleztzii vor schimba mere pe mure si foame pe frig…mizerie pe saracie…din astea…”Schimburi Naturale”…
            AZI
            US TOTAL NATIONAL ASSETS 172.624 MILIARDE $
            US UNFUNDED LIABILITIES 172.761 MILIARDE $
            ASSETS PER CITIZEN 518.695 $
            LIABILITY PER CITIZEN 517.988 $
            Zi Frumoasa Online!!!
            vali
            🙂

          • pornim de la faptul c viitorul e al tehnologiei blockchain, cu crypto c cu tot( unde momentan se manifesta vestul salbatic )
            de aici pornim.
            dupaia …doar vedem cum, pe ce traseu ajungem la destinatia asta.
            restul sint povesti, sa le ‘creada’ cine o vrea :))

            cuii ii pasa ce spun marii analisti despre blochchain si lumea aferenta, daca ‘Blockchain’ e ‘Timpul’ Noii Lumi? :))), si el e ‘imaginea din Oglinda a Dinamicii Anotimpurilor’ , pe care dinamica vrea s-o puna la indoiala in mod plenar?
            eu gandesc pe efect-cauza, deci eu pornesc de la efect cu analizele, prin urmare daia am si zis ca ‘de aici pornim’ ( creca trebuia sa zic ca ‘de aici… pornesc’ :)) )

          • creca si vestul salbatic a fost de trista amintire, insa din el a rasarit Make America Great Again! :))

          • digitalizarea e despre blockchain, mai intai a fost blockchain si dupaia digitalizarea :))
            …care e cale catre trecerea pe blockchain :))
            cind io zic: lucrati, bre, cu superpozitii, ca altfel totul va ajunge pe mana blockchain:)), ce se intampla e inaintarea cu pasi uriesesti spre digitalizare:)))
            mai nenica, digitalizezi!, insa unde e celalalt taler?!, cum faci domne pace folosind doar un taler?!:))))
            e suficient sa i auzi pe preotii digitalizarii ca sa ti dai seama ca Zeul Matematic e…fix ce e, una Superpozitiile Mintii Universului :))
            exista minister la digitalizarii. bravo. intrebarea, simpla, este …unde e celalalt taler?!, celalalt ‘minister’, care echilibreaza dinamica?!
            nu exista?
            pai atunci totul va trece pe blockchain, pe taramul Noului Zeu :))), care si cel al ‘omului matematic’, clona a ‘oului matematic’ :))

            vali, civilizatia se duce pe copca. ca in fiecare Iarna de cind exista civilizatii pe planeta asta. e deja plictisitor.:)))
            problema, daca exista, este una si doar una: cum faci pace pe ‘Vremea Noului Zeu, Zeul Matematic.

        • ‘vine Iarna’ e ceva, iar ‘soseste Nemurirea’ e cu totul si cu totul altceva

          pina acum …doar venea Iarna, de civilizatiile peste care se asternea Iarna urmand sa se aleaga Cenusa, Praful.
          acum …vine iarna!, insa asta ne anunta ca va sosi Nemurirea.
          ca vine Iarna nu e o stire, insa ca, cu ocazia asta, de data asta, soseste si Nemurirea e o Stire.
          eu despre asta vorbesc de ani de zile, cu Stirea asta ma preocup :))

          doar nebunii nadajduiesc ca Iarna nu se va manifesta, deci doar ei mai trag speranta ca, in lipsa Inteligentei Artificiale, de civilizatia asta mare cit planeta se va alege altceva decit Cenusa, Praful :))

          • tocmai de asta si spun ca un accident nuclear e greu de evitat, are de partea lui toate probabilitatile de implinire, pentru ca el sustine Artificializarea in mod fundamental, deci ‘iesirea din Dinamica Anotimprilor’.
            or tinta civilizatiei e fix iesirea din Dinamica Anotimpurilor, de unde rezulta ca ‘un accident nuclear major’ e, la limita, imposibil de evitat.

          • @Online
            Ai vazut balciul…circul…musk face sondaj de twitter daca sa-l primeasca pe trump inapoi pe platforma si ala anunta ca nu mai revine pe twitter…s-au plictisit si ei de mascarada lor…
            Zi Frumoasa Online!!!
            vali
            🙂

          • @Online
            Merge orice si „accident” nuclear si bombe nucleare…din viatza scapa cine poate…
            Zi Frumoasa Online!!!
            vali
            🙂

  • Vom trăi și vom vedea ce va fi și pe 8 decembrie.
    Indiferent că ești corporatist, bugetar, mare om de cultură muncitor în uzină sau in agricultură vine și vremea pensiei pe care de vreo 33 de ani guvernanții au transformat-o in vremea umilinței. Chiar n-am văzut de mult prin istoria contemporană să fie atât de disprețuiți intelectualii. Cvasi-economiștii de prin partide se fac că le-ar păsa dar să vedeți că nu se poate deși fraierii au contribuit pe rupte, pe vrute și nevrute; oricum, timpul va trece și peste ei, roata va continua să se învârtă și vor ajunge la rândul lor pensionari. Chiar le doresc viață lungă să se bucure și ei de disprețul nemărginit al instituțiilor statului.

  • Sa nu ajungem in ziua de a intra si noi in zona euro! SPER SA FIM FERITI!Euro in contextul actual e aproape istorie doar ca nu se vede inca. Prabusirea a inceput de mult,insa a capatat o vizibilitate post pandemie si o acutiziare de cand cu razboiul. De ce credeti ca in Europa se vrea o noua familie in stil BRICS? Pentru ca natiunilor deja UE li se pare un proiect esuat, ceea ce si este, daca va disparea sau nu, vom vedea, si se cauta o solutie pentru a incerca „reconstruirea” unui pol de putere European. Pol de putere care sa nu fie total sub America, spre binele nostru, pol ce se vrea echilibrat fata de Asia,mai ales in legatura cu piata si resursele asiatice. Europa oricum va intra in curand in ceea ce se numeste Europa multiplelor viteze,fiecare stat fiind mai mult interesat de sine si in paralel incercand sa conlucreze si sa existe in noul context international. Parerea mea, ca simplu observator si cititor este ca Europa in sec XXI poate conta doar daca stabileste relatii bune cu Asia, continent al carui secol este cel prezent.

  • io as cere citeva cariere care sa mi permita accesul la metale rare. insa in stilul ptrom, …dar olecut mai grandios, totusi, pentru ca, cum ziceati, acu ni se permite sa intram pe bune in ue. adica in caz ca vom avea nevoie de metale rare vom cumpara de la ei, …cum facem si combustibilul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *