Agenția Internațională pentru Energie Atomică, îngrijorată că Israelul ar putea viza instalațiile nucleare iraniene

Ceaușescu, securiști, tuneluri și filme secrete

„…În 1980 trăiau în București cam 2 milioane de locuitori, poate pentru voi cifra pare mică…”, asta veți auzi începând cu minutul 2 și 12 secunde în cadrul filmului „secret lăsat de Ceaușescu pentru anul 2080”. Nu știu cât de secret este filmul sau dacă a fost lăsat de Ceaușescu, dar mi se pare extrem de interesantă această frază. De ce? Deoarece acum, la 43 de ani distanță, populația capitalei noastre (cea oficială) este de 1,8 milioane, de la 2,5 milioane în anii 1994-5. În 2080, poate că țara noastră nici măcar nu o să mai existe, la ce minți luminate ne reprezintă. Se așteptau comuniștii la o populație dublă, de 4 sau chiar triplă, de 6 milioane de locuitori? „Se nasc străbunicii spectatorilor pe care ni dorim, adică bucureșteni de prin 2080 interesați de istoria orașului lor”, extrem de interesantă chestiune, mai mult ca sigur că regizorii considerau că în România va fi tot socialism sau chiar comunismul „perfect, cel mai înalt stadiu al civilizației umane”. Filmul este extrem de interesant și este conceput cu inteligență, spre deosebire de multe producții de acum. „Nu ne putem închipui ce înțeles va avea cuvântul curte în 2080. Nu știm nici dacă invidiați pe acei bucureșteni, strămoșii voștri, care creșteau pui de găină în plin oraș, aveau stupi de albine lângă stația autobuzului 33, ba chiar discret reușeau să îngrașe câte un porc doi, la umbra noilor blocuri”. Nu știu dacă cineva care a fost implicat în proiect mai trăiește, dar sincere felicitări! Totodată, filmul îmi demonstrează un lucru. Comuniștii români nu au crezut că vor muri în Războiul Rece, prin distrugerea nucleară, altfel la ce ar mai concepe un astfel de film. „Progresul este progres și în vremea noastră de strămoș, bucureșteanul a început să coboare puțin sub pământ…în 2080 o plimbare cu vaporul pe Dâmbovița poate că nu este mare lucru (cred că vor râde cei din 2080)…”. Restul rămâne să descoperiți dumneavoastră, dacă doriți, bineînțeles, noi nu forțăm pe nimeni. Filmul:

YouTube player

Un alt videoclip interesant este cu securiști, tuneluri și arme. În acest videoclip veți vedea și scene destul de amuzante, de tip Rambo. De la subofițerul militar vizibil afectat (poate oboseală, poate alcool, poate ambele), la pistolarul în civil (care în mod dubios și amuzant, dacă ai umor negru, putea să-i împuște pe reporteri, mai ales pe cameraman, fiindcă ținea degetul pe trăgaci, cu arma îndreptată înspre persoane/persoanele care filmau, așa că mare lucru că nu s-au ales cu un cartuș drept suvenir), până la securistul chestionat cu privire la scopurile pe care le-a avut la televiziune. Interesant și amuzant este momentul perchezițiilor securistului (sau poate actorului așa-zis securist), moment în care se descoperă 4 portocale. Fructele au fost descoperite de către pistolarul în civil, poate chiar el securist. Acum, putem să ne dăm cu părerea, poate că fructele erau un semnal codificat, poate că așa se recrutau agenții, prin oferirea unei portocale zemoase de import, poate că erau otrăvite și vor otrăvi apa din București (glumesc, în mod evident, reluând seria conspirațiilor constipațiilor). Mai apar și alți securiști (unii cu greu își pot reține râsul, grea meserie actoria). Pistolarul mai agită arma îndreptată spre cameraman și explică teoria ușii închise, dar militarul cu auzul fin îl întrerupe ca să asculte la ușă (alt moment hazliu). Spre final, se mai plimbă cu liftul, ni se prezintă noutăți (cârnați, pâine, Pepsi-Cola, mască de gaze, ambalaj de Whisky din „Occidentul decadent”, care este așa doar până când vine vorba de produse, dar cea mai amuzantă chestiune vine atunci când se îndreaptă un pistol înspre un frigider plin cu carne). Videoclipul cu securiști:

YouTube player

Avem și partea a 2-a a videoclipului cu securiști, unde ni se prezintă o intrare secretă în podea. Trupele stau cu armele îndreptate înspre intrare, iar mai apoi coboară cu multă băgare de seamă înspre necunoscut. Reapar personajele principale, pistolarul în civil și subofițerul afectat în uniformă. Finalul este neașteptat, pistolarul în civil vorbește și le dă ordine militarilor (cred), care dispar în tuneluri, precum rușii în urmă cu 44 de ani sub Berlin.

YouTube player

Istoria este plină de regizări și de momente care pur și simplu te uimesc. Unul dintre acestea este și faptul că, România și Bulgaria au fost respinse prin vot de la aderarea la Spațiul Schengen. Croația a primit vot pozitiv și unanim pentru intrare. Austria s-a opus intrării României, iar Olanda intrării Bulgariei. Și faptul că pacea este aproape (teoretic), deoarece Secretarul american de stat afirmă că SUA „nu au încurajat sau autorizat în vreun fel” atacurile ucrainene asupra bazelor rusești, din ultimele zile. Sau lovitura de stat eșuată din Peru. Dar mai ales conspirația din Germania, a Reichsbürgerbewegung („Mișcarea Cetățenilor Reichului”) sau Reichsbürger („Cetățenii Reichului”), mai multe grupuri și persoane din Germania și din alte părți care resping legitimitatea statului german modern, Republica Federală Germania, în favoarea Imperiului German (1871-1918) sau a Reichului german (1919-1933/45).


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *