Liderii coaliției PSD-PNL au decis ca medicul Cătălin Cîrstoiu să fie candidat comun la Primăria București

Cel mai vizionat film din istoria cinematografiei, „Pe aripile vântului”, a fost scos de pe HBO Max din cauza „prejudecăților rasiste”

Lungmetrajul de patru ore, regizat de Victor Fleming şi lansat în 1939, „Pe aripile vântului”, unul dintre cele mai vizionate filme din istoria cinematografiei mondiale, a fost scos de pe platforma HBO Max, fiind considerat revizionist. „Lungmetrajul este produsul epocii sale şi înfăţişează prejudecăţi rasiste care erau comune în societatea americană”, a comentat, marţi, pentru AFP, un purtător de cuvânt al HBO Max.

Măsura s-a luat în contextul protestelor împotriva rasismului. Filmul a primit zece premii Oscar un record deținut timp de douăzeci de ani.

În 1940, Hattie McDaniel a câștigat primul Oscar oferit unei persoane de culoare pentru rolul Mammy din filmul „Pe aripile vântului”.

Scenariul este bazat pe dramatismul unei lumi care piere definitiv din istorie, Lumea Sudului cu „părinții iubitori ai negrilor sclavi” și Lumea Nordului, lumea „liberalilor generoși” care știa că muncitorul salariat poate fi exploatat mai bine decât robul.

„New York Herald Tribune” scria la vremea apariției filmului că este „un spectacol cinematografic monumental”, iar „New York Times” că este „cea mai mare înscenare cinematografică văzută până azi și cel mai ambițios film de acțiune din istoria spectaculoasă a Hollywoodului”.

„Pe aripile vântului” rămâne în fruntea clasamentului filmelor cu cele mai mari încasări, de 3,44 miliarde de dolari.

John Ridley, scenaristul unui alt film de succes, „12 ani de sclavie”, a scris în Los Angeles Times că dorește ca filmul să fie scos din grila HBO.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

2 comentarii pentru articolul „Cel mai vizionat film din istoria cinematografiei, „Pe aripile vântului”, a fost scos de pe HBO Max din cauza „prejudecăților rasiste””

  • Apai,filmul „Pe aripile vantului”are tot atata legatura cu rasismul cat am eu cu Deep State ul American,ala era o poveste de dragoste in contextul razboiului civil American,de fapt,nimic altceva decat o povestioara siropoasa.

    • Bine zis domnu Vasile Badea,de aia am ramas tot timpul o prapadita de tara,am mers intotdeauna pe contrasensul istoriei,cu o exceptie,Primul Razboi Mondial,cand s a facut Romania Mare,in rest am mers mereu”pe contrasens”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *