Agenția Internațională pentru Energie Atomică, îngrijorată că Israelul ar putea viza instalațiile nucleare iraniene

Cel puțin 6% dintre români au suferit de foame în anul 2022

Un sondaj IRES ne arată faptul că 45% dintre românii intervievați spun că, în general, ei se descurcă din punct de vedere financiar, iar 18% susțin că au tot ceea ce le trebuie (oamenii au atins utopia desăvârșirii din punct de vedere material, o imposibilitate a capitalismului modern, asta deoarece sistemul economic global și contemporan se bazează pe consumerism/consumatorism anarhic/degenerat. Vezi fast-fashion, fast-automotive – în curs de desfășurare, adică este mai rentabil să se vândă piese de schimb decât autoturisme, astfel, mașinile devin din ce în ce mai puțin fiabile, mai puțin de încredere).

Cercetarea sociologică ne arată că 19% dintre cei intervievați au uneori dificultăți financiare, iar 18% au răspuns că banii nu le ajung nici pentru strictul necesar, în timp ce 2% nu știu sau nu răspund. Totodată, sondajul mai relevă că doar 7% dintre respondenți sunt foarte mulțumiți de felul în care trăiesc, 34% sunt destul de mulțumiți, în timp ce 39% nu sunt prea mulțumiți, 19% nu sunt deloc mulțumiți, iar 1% nu știu și nu răspund.

În anul 2022, 70% dintre cei întrebați afirmă că au redus cheltuielile cu produse de strictă necesitate în gospodărie, altele decât cele alimentare, 64% au renunțat să cumpere anumite mărci de produse alimentare pe care obișnuiau să le folosească din cauză că s-au scumpit, 57% au renunțat să cumpere diferite produse alimentare din cauza lipsei banilor, 25% au amânat plata unei facturi la utilități, iar 6% au declarat că au suferit de foame. Au economisit bani în acest an 46% dintre respondenți, 33% au împrumutat bani de la membri ai familiei, 24% au împrumutat bani de la prieteni sau cunoscuți și 14% de la bancă. De asemenea, în 2022, românii au fost îngrijorați de creșterea prețurilor – 35%, frica de boală – 18%, războiul în zona României – 15%, lipsa locurilor de muncă – 10%, în timp ce doar 5% au fost îngrijorați de criza politică, 4% de reducerea veniturilor, 3% de nesiguranța locului de muncă sau lipsa de perspectivă, mai arată sondajul. Cea mai îngrijorătoare frază este următoarea (pe care opoziția sau așa zise persoane rebele ar fi putut să o folosească pentru a obține diverse foloase, de capital, de imagine): 6% dintre români au declarat că au suferit de foame în 2022 (vezi și: https://www.g4media.ro/sondaj-ires-6-dintre-romani-au-declarat-ca-au-suferit-de-foame-in-2022-in-timp-ce-70-spun-ca-au-redus-cheltuielile-cu-produse-de-stricta-necesitate-in-gospodarie.html, https://romanialibera.ro/la-zi/ires-6-dintre-romani-au-declarat-ca-au-suferit-de-foame-in-2022/, https://www.libertatea.ro/stiri/sondaj-ires-romanii-in-2022-4395296).

Vecinul nostru devine din ce în ce mai descurcăreț, din punct de vedere economic. Bulgaria a exportat arme în valoare de puțin peste 2,3 miliarde de euro în perioada ianuarie-august 2022. În perioada 2 august-24 octombrie, au fost acordate permise de export de arme și muniții în valoare totală de 1.395.862.000. Exporturile au fost către peste 50 de țări din întreaga lume. (mult mai multe detalii, inclusiv mici isterii: https://www.novinite.com/articles/218109/Bulgaria+exported+Weapons+for+2.3+Billion+Euros+to+over+50+Countries+from+January+to+August+2022). Așa zișii „zarzavagii” au devenit armurieri. Au dat zarzavaturile „de pe gard” pe grenada din mână.

Totodată, distribuirea pensiilor și a drepturilor sociale se va decala cu câteva zile în ianuarie, ca urmare a perioadei sărbătorilor de iarnă, astfel că acestea vor fi livrate la domiciliu în perioada 6 – 17 ianuarie, informează Compania Națională Poșta Română.

Un eveniment interesant: „La 21 decembrie (ora oficială a Chinei), un pilot de vânătoare J-11 al Armatei Populare de Eliberare – Marină a efectuat o manevră nesigură în timpul interceptării unei aeronave RC-135 a Forțelor Aeriene ale SUA, care efectua în mod legal operațiuni de rutină deasupra Mării Chinei de Sud în spațiul aerian internațional. Pilotul PLAN a efectuat o manevră nesigură, zburând în fața și la mai puțin de 6 metri de botul avionului RC-135, forțând RC-135 să efectueze manevre de evitare a coliziunii. Forța mixtă Indo-Pacific(ă) a SUA este dedicată unei regiuni Indo-Pacific(e) libere și deschise și va continua să zboare, să navigheze și să opereze pe mare și în spațiul aerian internațional, ținând cont de siguranța tuturor navelor și aeronavelor în conformitate cu dreptul internațional. Ne așteptăm ca toate țările din regiunea Indo-Pacific(ă) să utilizeze spațiul aerian internațional în condiții de siguranță și în conformitate cu dreptul internațional”. (Videoclip și sursă: https://www.pacom.mil/Media/News/News-Article-View/Article/3256219/usindopacom-statement-on-unsafe-intercept-of-us-aircraft-over-south-china-sea/ dar și: https://www.dvidshub.net/video/869869/unsafe-intercept-us-aircraft-over-south-china-sea). Bine că nu s-au ciocnit, precum în anul 2001, de Ziua Păcălelilor (să fi fost o glumă nereușită?).

Pe pagina de Facebook a lui Sorin Grindeanu stă consemnat pentru posteritatea cibernetică un eveniment marcant (asta dacă nu va fi șters/anulat pe viitor, atât proiectul cât și omul), lângă o fotografie decupată (în special sus și la dreapta) care îmbină tabla ruginită din depărtate, cu o intrare în subteran (cred eu). Tradiția românească, cea a extremelor: „Cel mai mare contract de finanțare din ultimii 30 de ani a fost semnat astăzi de Ministerul Transporturilor! Banii vor asigura construcția metroului din Cluj-Napoca (banii, proletariatul și voința divină, ca să mai și glumim)! Prin acest contract de finanțare se asigură 13,69 miliarde de lei (din care 1,48 miliarde de lei din PNRR) pentru cele două etape necesare construcției Magistralei 1 a metroului clujean. Fondurile vor fi folosite pentru proiectarea, construcția, echiparea și punerea în funcțiune a liniei de metrou ușor în zona metropolitană Cluj-Napoca (21,03 km), a celor 19 stații și a depoului. În prima etapă vor fi finalizate lucrările pe 9,16 km care includ secțiunea Sfânta Maria – Europa Unită (9 stații) și depoul. Lucrările din această etapă, finanțată prin PNRR, trebuie finalizate până la sfârșitul lunii august 2026. În cea de a doua etapă, finanțarea va asigura construcția secțiunilor Țara Moților -Sfânta Maria (7 stații) și Piața Mărăști – Muncii (3 stații) care totalizează 11,87 km”. Să vedeți atunci prețuri, deși deja Clujul este cel mai scump oraș al țării noastre („achiziționarea unui apartament nou standard costă echivalentul unui salariu mediu încasat pe 12,5 ani de muncă. Un bucureștean are nevoie de salariile pe 8,4 ani pentru o astfel de achiziție, timișorenii trebuie să lucreze 8,1 ani pentru o locuință nouă, iar ieșenii au cel mai redus nivel dintre marile orașe, de 7,7 ani”https://www.stiridecluj.ro/social/cluj-napoca-ramane-cel-mai-scump-oras-din-tara-tot-mai-putini-clujeni-isi-permit-sa-si-cumpere-o-locuinta-noua).

Altă știre interesantă: Poliția chineză poate seta „alarme” pentru diverse activități de protest folosind o platformă software furnizată de Hikvision, un important producător chinez de camere de supraveghere și camere de luat vederi, a aflat The Guardian. Descrierile activităților de protest enumerate printre „alarme” includ: „adunarea mulțimilor pentru a perturba ordinea în locuri publice, adunare ilegală, procesiune, demonstrație și amenințări cu protestul/semne de tip petiție”. Aceste activități sunt enumerate alături de infracțiuni precum: jocuri de noroc sau evenimente perturbatoare precum pericol de incendiu în documentele tehnice disponibile pe site-ul Hikvision și semnalate către The Guardian de către firma de cercetare în domeniul supravegherii IPVM, sau Internet Protocol Video Market. Site-ul web al companiei a inclus, de asemenea, alarme pentru „religie” și „Falun Gong” – o mișcare spirituală interzisă în China și catalogată drept cult de către guvern – până când IPVM a contactat compania. Hikvision s-a vândut și se vinde și în țara noastră, România. (vezi: https://www.theguardian.com/world/2022/dec/29/china-surveillance-protests-alarms-cameras-hikvision).

La Timișoara, un director din cadrul Primăriei a fost trimis în judecată de către DNA. Este acuzat că a luat mită pentru a interveni ca o anumită firmă să câștige contracte de întreținere a cimitirelor și de livrare de mâncare persoanelor ținute în carantină în timpul pandemiei.

Iar cei de la Reuters scriau pe data de 30 decembrie: „Președintele rus Vladimir Putin a declarat vineri că se așteaptă ca președintele chinez Xi Jinping să efectueze o vizită de stat la începutul anului viitor, în ceea ce ar fi o demonstrație publică de solidaritate din partea Beijingului pe fondul invaziei zdruncinate a Rusiei în Ucraina. În remarci introductive din cadrul unei videoconferințe între cei doi lideri, difuzate de televiziunea de stat, Putin a mai spus că urmărește să consolideze cooperarea militară cu China”. (vezi: https://www.reuters.com/world/putin-says-russia-expects-chinas-xi-make-state-visit-spring-2022-12-30/).

Până una alta, continuăm să viețuim în România, un stat în care uneori zici că ducem o existență „la caterincă”. Cineva „cântă” la Flașnetă (denumită și caterincă, un instrument muzical portabil, asemănător cu o orgă de dimensiuni mici, acționat cu o manivelă și folosit de muzicanții ambulanți. A apărut în Europa la începutul secolului al XVIII-lea), iar noi trebuie să dansăm. Anul 2022 ne-a arătat lucruri de necrezut și de neconceput (vezi și: „Bucureştiul, sub dictatura coronavirus”, de Cora Muntean – https://editura.mediafax.ro/bucurestiul-sub-dictatura-coronavirus-cora-muntean/978-606-94723-6-1) & (inclusiv oițele fanatice care au vrut să ne mazilească pe noi, nevaccinații. Și bănuiesc că încă ar face-o). Ne-a arătat că statul român poate să fie condus și de către un secretar de stat (vezi: https://www.cristoiublog.ro/raed-arafat-nu-e-in-romania-un-simplu-secretar-de-stat-in-mai-e-presedintele-republicii-autonome-raed-arafat/). În 2022 am văzut protestatari călcați de către copitele cailor în „superba și democrata” Olandă, lagăre pandemice în Australia, poliția pandemică din Austria. În fine, am văzut cioclii apocaliptici care acum s-au întors sub mâlul de sub care au țâșnit, precum niște pești grași de baltă, hrăniți de mâna umană grijulie a diferitor interesați (ca să țâșnească din nou, la momentul oportun). Am văzut cranii de lemn și pumni de fier. Dar, cel mai rău lucru pe care l-am văzut a fost nepăsarea. Asta alături de faptul că totul s-a șters cu buretele, totul a fost uitat, de zici că nici măcar nu s-ar fi întâmplat. Spălăturile pe creier pentru circumvoluțiuni au funcționat. Eu consider faptul că și în anul 2022, cristoiublog.ro s-a pus în slujba adevărului și, mai ales, în slujba dreptului la opinie. Doar posteritatea poate judeca. La mulți ani!


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *