Vladimir Putin a câștigat alegerile prezidențiale din Rusia cu 87,97 la sută

Celălalt culoar deschis este Turcia

Când doi se ceartă, al treilea câștigă.
De ce ai deschide un alt culoar când drumul de la casa ta la vecinul de vizavi arde mocnit de câțiva ani? Ca să fie chemați iarăși pompierii de un cor de glasuri salvatoare cu o voce în plus?

Rusia și Ucraina sunt cele mai interesate în stingerea conflictului și a războiului din Ucraina, și nu atât Europa sau America, pentru care istoria (Kievan Rus) nu înseamnă mare lucru. Iar dacă planeta crede exact pe dos, cu atât mai bine pentru unii și mai rău pentru alții.
Înțelegerile în privința condițiilor de rezolvare a conflictului, nu doar pentru ceasefire, sunt cuiul lui Pepelea pentru oricine își bagă lingura în acea supă fierbinte.

Dacă e să credităm informația, sau punctul de vedere, oferit de Marcela Feraru în articolul publicat pe cristoiublog în data de 18 aprilie 2021: „Agenda NATO 2030- Noii dușmani ai Alianței Nord Atlantice sunt Rusia și China”, campania de construire – întărire a imaginii „Rusia dușman NATO”, se poate creiona și prin aglomerarea de distrugătoare în Marea Neagră, o orchestrare a ‘înfoierii’ colective.

Îmi place expresia folosită recent de Maestrul Cristoiu, și anume ‘curcănismul’, în legătură cu o situație de criză politică internă. ‘Curcănismul’ e potrivit și pentru a descrie mecanismul prin care se amplifică (de către unii), pericolul Rusiei la granița cu Ucraina de nord-est și în Crimeea. Cât este angajament real și cât bluff colectiv în oprirea ‘pericolului rusesc’ de la granița cu Ucraina, vom trăi și vom vedea.

Dacă până recent nu am acordat importanță incidentului cu canapeaua, mai precis invitației lui Erdogan făcută Ursulei van der Leyen de a lua loc pe canapea pentru a purta discuția, acum mi se pare o ușiță diplomatică, întredeschisă, adică parțial închisă, parțial deschisă. Un joc la două capete al Turciei, datorită unei loialități încă împărțite. Și mi se pare normal. Ca și cum Erdogan ar fi spus: știu că aveți nevoie de noi, sunt dispus să vă ajut, dar nu-mi cereți prea mult și nu mă luați de fraier. Un fel de ‘diplomatic teasing’. Dar nimic frivol, de fapt. Cu seriozitate. Because he can.

Celălalt culoar deschis este Turcia.
Toți ‘outsiderii’ conflictului dintre Rusia și Ucraina vor încetarea ostilităților din acea regiune, dar mai vor și altceva.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

2 comentarii pentru articolul „Celălalt culoar deschis este Turcia”

  • Ceea ce ma distreaza e ipostaza Uniunii Sovietice Ailalta” , de magar al lui Buridan : Rusia ? China ?

  • Si totusi Rusia vine …amenintator,iar Nato ,care Nato?O America praf,si o Europa care,singura va negocia cu Rusia cam asa,luati va toata Ucraina ,Moldava,veniti pana la Prut,in rest lasa ti ne in pace.Plus ca Rusia are ocazia de a si etala musculatura,si a ingrozi Vestul paradit de Covid.Rusia si China,noii dusmani ai Nato,ma cufuresc de ras cand aud idiotenia asta,pai Nato nu face fata la Rusia singura,daramite cu Rusia si China impreuna.Europa care nu are o armata de la al Doilea Razboi mondial incoace ,iar de ce lucrul acesta? Stie Rusia cel mai bine,ca ultima armata pe care a avut o Europa(e drept ca era sub conducerea lui Hitler cel nebun) au mancat o Rusii,Europenii care nu sunt solidari unii cu altii(tarile din Vest le dispretuiesc pe cele din Est,orgoliile de foste imperii ale tarilor din Vest le fac pe astea sa se manance intre ele) s a vazut si la pandemie,America divizata intre ultrasii lui Trump si ultrasii progresisti,schilodita de Covid,cu un Biden prea batran pentru functia lui.Si in partea cealalta o Rusie condusa cu mana de fier de catre Putin,(unitate de comanda) cu cel mai mare arsenal nuclear,soldati cranceni,care si au pastrat instinctul de ucigasi(soldatii rusi) cu instinctele de lupta si razboi intacte,spre deosebire de civilizatii occidentali ,barbati de birou(care se bat mai mult pe burse si pe profit,si etalari de bogatie nemuncita,sau pe calculator), care si au pierdut de mult instinctul de lupta si razboi,suprimat de normele civilizatiei occidentale ,domesticiti de civilizatie,este ca si o lupta intre lupi salbatici si caini de curte,evident ca lupii i vor macelari pe caini,ca asta fac ei.Iar rusii sunt o haita de lupi salbatici si flamanzi care simt mirosul prazii sangerande.Asa ca …Vai si amar daca nu se vor satura cu Ucraina.Iar cat despre America,sa tragi asupra soldatului Rus,crancen si antrenat e o cu totul alta mancare de peste decat trasul cu mitraliera prin scoli,prin magazine ,pe strazi,cum le place la americani(asta i sportul national la Americani,trasul cu mitraliera pe strazi sau in scoli la intamplare). 😆 😆 😆

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *