Liderii coaliției PSD-PNL au decis ca medicul Cătălin Cîrstoiu să fie candidat comun la Primăria București

Cele mai vechi afaceri de pe Glob

Cea mai veche afacere din lume este este legată de o companie din Japonia, Kongō Gumi, care funcționează încă din anul 578. Este de departe cea mai veche companie de pe Glob, precedând-o pe cea de-a doua ca vechime cu peste 200 de ani. Kongō Gumi este o companie de construcții deținută de către o familie care și-a început activitatea construind temple budiste cu multe secole în urmă. Compania a trecut prin vremuri grele în anul 2006 și, de atunci încoace, a fost o filială a unui conglomerat japonez de construcții.

Dar să vedem care sunt cele mai vechi companii din diferite state ale lumii:

  • Kongo Gumi din Japonia – a fost deschisă în anul 578.
  • St. Peter Stifts Kulinarium din Austria – a fost deschisă în anul 803.
  • Staffelter Hof Winery din Germania – a fost deschisă în anul 862.
  • Monnaie de Paris din Franța – a fost deschisă în anul 864.
  • Sean’s Bar din Irlanda – deschis în anul 900.
  • Turnătoria de clopote Marinelli din Italia – deschisă în anul 1040.
  • Fabrica de bere Affligem din Belgia – deschisă în anul 1074.
  • Munke Mølle din Danemarca – deschisă în anul 1135.
  • Aberdeen Harbour Board din Scoția – deschis în anul 1136.
  • Ma Yu Ching’s Bucket Chicken House – deschisă în 1153.

În America, Plantația Shirley este cea mai veche companie din țară. A început să funcționeze în urmă cu aproape 400 de ani, în anul 1638. Plantația Shirley este și cea mai veche afacere de familie din Statele Unite și cea mai veche plantație activă din Virginia. A fost recunoscută drept punct de reper istoric național în anul 1970. Cea mai frecventă industrie a celor mai vechi companii din lume este cea bancară, 36 de țări de pe listă având drept cea mai veche afacere o bancă. Cea mai veche bancă încă în funcțiune în prezent este Banco de la Provincia de Buenos Aires din Argentina, care a fost deschisă în anul 1822. După sectorul bancar, cel mai răspândit tip de afacere este în industria alcoolului, 18 fabrici de bere, vinării sau distilerii diferite fiind incluse pe listă. Cea mai veche este o cramă situată în Germania, care datează din anul 862. Serviciile poștale au fost, de asemenea, găsite drept cea mai veche companie încă în activitate pentru 16 țări diferite de pe listă. Serviciul poștal din Portugalia este cel mai vechi din lume.

Locul nostru și al vecinilor pe listă:

  1. Romania – Ursus Breweries (1878)
  2. Bulgaria – Arsenal Ad (1878). După eliberare, bulgarii au simțit nevoia de a fabrica de arme de foc și echipamente militare.

Listă completă: https://wyomingllcattorney.com/Blog/Oldest-Business-Every-Country-Around-World

Referitor la Ursus, povestea Ursus Breweries în România începe în anul 1996, atunci când, compania South African Breweries a cumpărat Vulturul Buzău. Un an mai târziu, aceasta a achiziționat Pitber Pitești și URSUS S.A Cluj-Napoca. În anul 2001, compania a cumpărat și pachetul majoritar de acțiuni din Bere Timișoreana S.A. Începând cu anul 2002, URSUS S.A și Timișoreana S.A au fuzionat într-o singură companie integrată, denumită Compania de Bere România S.A. În anul 2005, noul nume al operațiunilor SABMiller în România devine Ursus Breweries. Iar la data de 31 martie 2017, japonezii de la Asahi Group Holdings Ltd. au finalizat achiziția fostelor operațiuni SABMiller din Europa Centrală și de Est, inclusiv a Ursus Breweries.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *