Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

Ceremonia de deschidere a unei olimpiade închise

Am abordat actuala ediție a Jocurilor Olimpice de vară din Japonia cu niște titluri paradoxale.
Așa am făcut și astăzi, deoarece am asistat la o parte a ceremoniei de deschidere a unei olimpiade închise. Închisă, în sensul că spectatorii nu au acces la momentele din calendarul evenimentelor olimpice.

Deși competițiile au început efectiv de miercuri, abia vineri a fost programată festivitatea de deschidere a Jocurilor Olimpice de vară, ediția cu numărul 32, ce are loc în Japonia.
Ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Tokyo a început vineri, de la ora 14:00 (ora României), pe Stadionul Naţional Olimpic din Tokyo, momentul culminant fiind parada delegațiilor. România este reprezentată la Jocurile Olimpice 2020 de 101 sportivi. Ei participă la 17 probe sportive.

Amânate în 2020 din cauza pandemiei, Jocurile Olimpice de la Tokyo sunt organizate anul acesta într-o atmosferă lipsită de fast, fără spectatori și și sub aceeași amenințare apăsătoare a pandemiei. Mai mulți sportivi au fost deja depistați în satul olimpic ca fiind infectați cu virusul cunoscut deja, iar o nouă amânare a Jocurilor Olimpice a stăruit până în ultima clipă. Tokyo este în stare de urgență până la 22 august.

În rândurile următoare vreau să mulțumesc Japoniei pentru spectacolul oferit. Totul a fost impresionant. Dacă mă întrebați pe mine ce mi-a plăcut mai mult, iată un răspuns sincer. Modul în care au fost aduse pe stadion cele cinci cercuri olimpice, cum s-au desfășurat până în momentul în care a rezultat cel mai cunoscut semn al umanității. Cel puțin așa au apreciat comentatorii televiziunii române.

Să ne bucurăm, însă, pentru victoria norocoasă a echipei olimpice de fotbal, 1-0, cu formația Hondurasului.
Mirel Rădoi, antrenorul tricolorilor care au jucat cu echipament albastru, a recunoscut că a fost un rezultat puțin norocos dacă ne gândim că am cucerit primele trei puncte din grupa noastră cu ajutorul unui autogol al adversarilor.

Dar, din cosmos nu se vede decât rezultatul final. Istoria olimpică va consemna și ea victoria României în fața Hondurasului, în anul de grație 2021, ziua 22 iulie.
Sperăm și în zilele următoare la rezultate bune pentru reprezentanții României.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *