România a câștigat meciul contra Ucrainei cu 3-0, în primul meci al grupei E de la EURO 2024

Chiar dacă – sau mai degrabă mai ales dacă – IML va susține că în rămășițele din butoi sînt ale Alexandrei, nu voi crede în veci teza asasinului singuratic

În Cazul Caracal, întreaga atenție a opiniei publice s-a concentrat asupra responsabilității fiecărei instituții dintre cele care au drept misiune siguranța vieții ca ținînd de siguranța națională.
Acest fapt a dus la trecerea în plan secund a unei alte realități care, la o adică, e la fel de importantă dacă nu chiar mai importantă decît cea a bîlbîielilor dezvăluite de autorități.
E vorba de ceea ce s-a întîmplat de fapt la Caracal între momentul urcării în mașină a Alexandrei pînă la intrarea autorităților în casa lui Gheorghe Dincă.

De miercuri, 24 iulie 2019 dimineața pînă vineri, 26 iulie 2019, se întinde un timp de două zile, 48 de ore adică.
Știm minut cu minut ce s-a întîmplat în acest timp la nivelul autorității.
Nu știm nu minut cu minut, nu oră cu oră, dar nici măcar zi cu zi, ce s-a întîmplat între Gheorghe Dincă și Alexandra Măceșanu.

Ar fi trebuit să știm ceva precis?
Sigur că da.
Ar fi trebuit să știm mai ales dacă Alexandra Măceșanu a fost ucisă sau dacă a fost plasată imediat după ce Gheorghe Dincă a prins-o cu telefonul în mînă, rețelei de trafic de persoane, pentru care o răpise sau altor complici.
Și ar fi trebuit să știm din cel puțin două motive:

 1. De vineri, 26 iulie 2019, pînă joi, 1 august 2019, cînd scriu aceste rînduri, s-au scurs șase zile de cercetări intense.
  Cercetări marcate de presiunea opiniei publice.
  Asta înseamnă nu numai iuțirea autorităților, dar și o uriașă mobilizare de forță.
 2. Potrivit unei știri difuzate duminică, 28 iulie 2019, Gheorghe Dincă a recunoscut crimele.
  „A recunoscut crimele” e o propoziție care nu se reduce la vorbele spuse de anchetat printre dinți, scoase cu sfredelul, Am ucis-o! sau Le-am ucis! Urmate de o tăcere încăpățînată. Ea, propoziția înseamnă – pînă și un ageamiu o știe – că anchetatul a povestit imediat cum a luat-o pe Alexandra Măceșanu în mașina cu care făcea taximetrie ilegală, cum a dus-o nu unde ceruse ea, ci acasă la el, cum a violat-o, cum a ucis-o și, apoi, ce-a făcut cu cadavrul.

La fel, trecînd la cazul Luizei Melencu, Gheorghe Dincă ar fi trebuit să spună pe pagini întregi cînd și cum a luat-o acasă la el cum și cît timp a violat-o și apoi cînd și cum a ucis-o.
După ce umple pagini întregi cu versiunea sa asupra întîmplării, anchetatul e luat la fața locului unde arată anchetatorilor arma crimei, și, evident, unde e cadavrul.
Există posibilitatea ca anchetatul să fabuleze.
Fie pentru că are interes să ascundă cum s-au desfășurat în realitate faptele, fie pentru că e pur și simplu un maniac al fabulației.
În acest caz anchetatorii informează opinia publică de existența unei versiuni a anchetatului împreună cu precizarea că ea nu e confirmată de realitatea de pe teren.
Nu există posibilitatea ca acuzatul să fie spus doar: „Da, am ucis-o!”
Chiar dacă ar fi zis doar atît anchetatorii n-au voie să informeze opinia publică – așa cum s-a întîmplat în cazul de la Caracal – că acuzatul a recunoscut crimele.
Pentru că simplu, Da, am ucis-o! nu e recunoașterea crimelor.

Potrivit unei știri difuzate de întreaga presă, duminică, 28 iulie 2019, se deplasează la Caracal Georgiana Hossu, procuror general adjunct la DIICOT. De la momentul arestării, Gheorghe Dincă a refuzat cu încăpăținare să recunoască fie și c-o cunoaște pe Alexandra Măceșanu. Duminică, după popasul Georgianei Hossu la Caracal, sîntem informați că suspectul recunoaște nu numai c-o știe pe Alexandra Măceșanu, dar și c-a ucis-o și nu numai pe ea, dar și pe Luiza Melencu. Dintr-o lovitură DIICOT rezolvă nu una, ci două crime. Și nu oricum, la capătul unei imense anchete, ci simplu, cît ai bate din palme, prin recunoașterea crimelor de către cel suspectat. Duminică, Georgiana Hossu declară presei:

„În cadrul audierilor, inculpatul a recunoscut că a ucis victima la data de 25 iulie 2019 în jurul orei 12:00 la domiciliul său și ulterior i-a incinerat corpul”.

Știrea dată de presă adaugă:

„Referitor la Luiza, procurorul a spus că sunt indicii că Dincă a procedat la fel.”

Cum a procedat cu cele două fete?
Georgiana Hossu ne-a explicat prezentînd cazul Alexandrei Măceșanu. Cică Gheorghe Dincă ar fi pus-o într-un butoi, după care i-a dat foc. Fără măcar să scoată bijuteriile. Dovada:

„În cenușa găsită într-un butoi metalic a fost identificate prin cernere mai multe fragmente de oase calcinate, dinți de natură umană. Alături de aceste fragmente au fost găsite trei inele, un lănțișor, alte fragmente de lănțișoare, o bucată metalică în formă dreptunghiulară, precum și o bucată similară de monturi de inel ce prezentau urme de ardere.”

Cazul pare rezolvat în mare parte. Criminalul a povestit cum a procedat cu fiecare victimă, anchetatorii l-au dus la locul faptei, unde le-au fost arătate probele, probele au fost luate și de aici totul e simplu. Nu mai rămînea, pentru trimiterea în judecată, decît confirmarea de către IML că „fragmentele de oase calcinate și dinții de natură umană” aparțin Alexandrei.

Aserțiunea cu butoiul în care Gheorghe Dincă ardea fetele după ce le exploata sexual a stîrnit un val de contestări, toate venite din partea specialiștilor. Toți specialiștii au afirmat că fapta era imposibilă. Imposibilă sau posibilă, fapta ținea de varianta atribuită lui Gheorghe Dincă.

Repet, prin recunoaștere se înțelege mărturia amănunțită despre tot ce s-a întîmplat în cazul celor două fete de la urcarea lor în mașină pînă la uciderea lor prin ardere. De regulă, în astfel de împrejurări se scurg în presă nu numai amănunte din declarație, dar uneori chiar și pagini întregi. În cazul de la Caracal, deși potrivit DIICOT criminalul recunoscuse, pînă marți 30 iulie 2019, cu excepția unor amănunte care nu făceau altceva decît să repete ca fiind obținute din surse ceea ce declarase public Georgiana Hossu, în presă nu apăruse nimic în stare să ne prezinte măcar varianta lui Gheorghe Dincă față de ceea ce s-a întîmplat. De aceea, am scris marți și am publicat în Evenimentul zilei de a doua zi textul intitulat: Și dacă DIICOT încearcă să mușamalizeze ancheta penală în cazul Caracal?

Miercuri, 31 iulie 2019 la ora 14, procurorul șef DIICOT Felix Bănilă, a ținut o conferință de presă.
La ivirea anunțului, am avut două reacții.
Una de satisfacție că, în fine, cineva din statul român își asumă rolul de comunicator public oficial în Cazul Caracal, lucru absolut obligatoriu pentru a pune capăt fantasmagoriilor din presă.
Cealaltă de curiozitate. După aproape o săptămînă de cercetare și, mai ales, după recunoașterea crimei, șeful DIICOT va oferi opiniei publice unele amănunte menite a ne lumina, cît de cît, în privința întîmplărilor din perioada 24-26 iulie 2019.

Spre stupoarea mea – și nu numai a mea, sînt convins – Felix Bănilă nu ne-a oferit nici un amănunt din așa-zisa recunoaștere de către acuzat a crimelor.
Mult mai grav în prima intervenție de comunicare publică a adevărului, Felix Bănilă ne-a vîrît și mai tare în ceață.
Deși avem, teoretic, recunoașterea acuzatului, șeful DIICOT a declarat că se ia în considerare și posibilitatea ca fetele să trăiască.
Păi parcă acuzatul recunoscuse că le-a ucis!

În această intervenție oficială, Felix Bănilă a contrazis aserțiunile Georgianei Hossu făcute cu doar trei zile mai înainte.
Felix Bănilă a pus la îndoială posibilitatea ca Alexandra să fi fost arsă după ce-a fost ucisă.
În timp ce Georgiana Hossu a susținut că Gheorghe Dincă a mărturisit că și Luiza a fost arsă, Felix Bănilă a declarat că în cazul celeilalte fete e vorba de aruncarea într-o apă curgătoare.

Despre confirmarea sau infirmarea spuselor lui Dincă în cazul Alexandrei, Felix Bănilă ne lasă în ceață.
Acum, după intervenția lui Felix Bănilă, e limpede că DIICOT are misiunea de a nu de a descoperi adevărul, ci de a-l ascunde în spatele unei perdele de fum mediatic manipulator.
Se vede limpede că se merge pe teza asasinului singuratic, care a ucis victimele, dar mai ales care a procedat în așa fel încît niciodată nu se va putea descoperi cadavrul sau rămășițe de cadavru.
Și de aceea a fost preluat de DIICOT.

Cine și de ce ar avea interesul ca acest Caz să fie mușamalizat prin închiderea cu teza acțiunii unui ins singuratic, care a ucis din motive sexuale?
Răspunsul ni-l dă ce-ar însemna ca ancheta să dezvăluie adevărul celeilalte variante despre care toți românii sînt convinși că e adevărată:
Gheorghe Dincă e membru unei rețele internaționale de trafic de carne vie. Ca și Luiza, Alexandra n-a fost ucisă, ci extrasă de Rețea.
Vă imaginați ce s-ar întîmpla într-un asemenea caz?

 1. O presiune constantă a opiniei publice pentru descoperirea și aducerea fetelor înapoi.
  Klaus Iohannis s-ar linge pe bot de un al doilea mandat.
  Cum să le descoperi și să le aduce pînă la prezidențiale?
 2. Statul român ar fi aruncat în aer.
  O astfel de rețea nu poate funcționa fără știința și complicitatea instituțiilor de forță și a unor politicieni.
 3. România și-ar lua adio de la Schengen.
  Cum să dai libertate de mișcare unei țări în care traficul internațional de carne vie e favorizat de autorități?

Alternativa e teza criminalului singuratic care a ucis-o și ars-o pe Alexandra și nu știe unde a aruncat-o pe Luiza.
Și firește folosirea DIICOT nu pentru descoperirea adevărului, ci pentru ascunderea acestuia.

În 2005, cînd a izbucnit Afacerea cu jurnaliștii răpiți în Irak, mi-am asumat riscul de a nu crede o iotă în afirmațiile făcute de autorități. Și viața mi-a dat dreptate c-a fost o Diversiune.
Sub același, cu orice risc, nu voi crede în veci teza asasinului singuratic.
Chiar dacă – sau mai degrabă mai ales dacă – IML va susține că în rămășițele din butoi sînt rămase de la arderea cadavrului fetei de 15 ani.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

25 comentarii pentru articolul „Chiar dacă – sau mai degrabă mai ales dacă – IML va susține că în rămășițele din butoi sînt ale Alexandrei, nu voi crede în veci teza asasinului singuratic”

 • Eu, mi-am fact ADN-ul. M-a costa 400 de dolari. Am, pe linie materna, 237.500 de ani. Nu am nicio pictura de sange evreesc, tiganesc sau de la alta natie (se specifica in mod legal, direct, daca ai astfel de gene). Sunt roman suta la suta. Laboratorul unde am facit ADN-ul este cel mai competent din lume. Cunosc totul despre ADN, mai ales ca imi trimit periodic date si documente stiintifice, lunar. Pe deasupra, mai sunt si doctor internist (adica in spital). Internez zilnic peste 30 de pacienti, cu diagnostic bine determinant medical. Asta este introducerea. Cat despre „cercetatorii” de la IML!? Americanul ambasador s-a impus si acolo. Sa va fie rusine! Dar nu sunt chiar asa de surprins, caci Tara este colonie. Sa va ajute Dumnezeu, daca este Dumnezeu!
  Sunt, pe la voi, ziaristi, care inteleg si cuvanta despre unchiul Sam. Domnul Cristoiu este unul dintre ei. Felicitari, dar nu este de ajuns. Luati aminte de la greci. Ei nu se lasa calcati in picioare.

 • Pe langa aspectele prezentate de dvs. trebuie să înțelegem că această stare pe care o transmite mass-media zilele acestea este special creata pentru a pregăti un eveniment viitor. Zilele astea cine a consumat televizor a acumulat foarte multa teama, nesiguranță, îngrozire, frustrare, scârbă fata de instituțiile statului dar mai ales foarte multa ură. Am auzit întâmplător tineri care vorbeau între ei că ar omori un polițist și l-ar arde . Daca pe 10 august aceleași servicii de securitate care ne tot imbrobodesc de câteva zile vor juca cartea lor și vor da scânteia, toată țara se va transforma într-un câmp de bătălie civilă. Sa nu fie!

 • D-le Cristoiu e prima oara cand vin la dvs pe site – Personal sunt darmat de ce se intampla in acest caz – Este halucinant modul in care toate televiziunile s-au raliat la „rezultatele” venite de la IML . O fi ceva , un protocol de forta pe care prostimea nu-l cunoaste.
  Acum doua zile toata presa prezenta explicatiile specialistilor ca este IMPOSIBIL ca un cadavru care are atata apa in tesuturi sa poata fi ars atat de repede , in mijlocul zilei ,fara sa scoata un fum greu si miros intr-un godin improvizat dintr-un butoi! Nu s-a gasit nici macar craniul.
  Cred ca oamenii care gandesc in tara asta nu pot fi decat STUPEFIATI de „rezultatul” IML si turnura pa care o ia aceasta ancheta. Nu inteleg cum poate Cumpanasu sa accepte acest dictat? La amiaza atentiona ca in continuare telefonul lui Dinca nu este adus in ancheta , iar acum accepta ce spune DIICOT si IML?? Normal ar fi sa ceara o contraexpertiza in afara Romaniei. Probabil a fost amenintat din mai multe directii sau a facut o intelegere….
  Constat cu stupoare gradul abominabil de decadere si animalizare a statului roman care continua sa o omoare pe Alexandra si familia ei – cu lasitate, cu un sadism hulpav, satanic..
  Sunt tata de fetita si Traiesc un sentiment apocaliptic pe care nu l-am avut niciodata in viata mea..

 • Pina acum presa e plina de fabulatii. Suntem la începutul cazului, la final – după ce sunt strinse toate probele vom știi și modul de operare a criminalului . Restul, că nu poate să ardă, ca e imposil, că a fost scoasă din tara, că s-a dedublat un sunt povesti cu pești. O parte sint inventate de autoritatile locale să-și ascundă urma incompetentei. Pe unde a fost scoasă din tara, pe calea aerului? Numai aberații. Fata e moarta, și încă de vineri. Tipul e un criminal sadic, fără interes față de viața umană, doar ai noștrii văd cai verzi pe pereți. Cine știe cite crime mai are la activ.

 • ADN-ul din oasele de la INML, cică ar fi al Alexandrei , dar eu parca nu prea am timp sa cred asta ❗
  Dacă-i așa, totuși, D-zeu s-o ierte !!!
  Să dea Domnul sa nu fie așa ❗

 • Nu mai ziceți nimic, … FRONT- RUNNER-ILOR ???
  CE-ATI FACUT, DE V-AȚI … „ÎNGHIȚIT” … CUVÂNTURILE ???
  MÂNCA-V-AR … HACKERII SĂ VĂ MÂNCE !?!

 • „ANCHETA”, (era să scriu … AN-CHETA), se COMPLICHEAZĂ, din ce in ce mai mult (sic) !!!
  Toate posturile TV ar trebui să întrerupă orice fel de „TRANSMISII”, în legătură cu … „CAZU’ CARACAL”, ..
  nu credeți, … băi … STIMABILILOR ! GHINION !!!
  DACA NU „INTERVINE”, … CHIAR, … PREȘedintele, nu se va SFÂRȘI, IN VECII VECILOR, … AMIN !!!
  CINE ARE URECHI, DE AUZIT, DĂ AUDĂ !!!
  CINE ARE OCHI, DE VĂZUT, SĂ VADĂ !!!
  CINE ARE GURĂ, DE „TURNAT”, … SĂ … TACĂ !?!

 • Maestre, gÎndul, de mâine, cred că-l vei COACE AZI, la emisiunea PORUMBIȚEI !!!

  • L-a și COPT, dar … s-a cam … ARS !!!
   DE FAPT, NU PREA A SPUS MAI NIMIC, CU EXCEPTIA FAZEI CU … VINE, … VINE, …, CU „V” RUSESC, ADICĂ … BINE, … BINE !!!
   CA SI CAND fătuca îl „cunoștea” pe interlocutoru’ ei, de când … Caeacalu’ !!!

 • Întrebare
  De ce nu este adus la cercetări și un câine polițist, asa-zis „de urmă”, câte ar putea să-i ajute pe anchetatori ?
  Există un caine, de fapt o cățelușă, ciobanesc german, pe nume Teba, în vârstă de trei ani, care are foarte multe cazuri rezolvate !
  Se găsește la IPJ Maramureș, avându-l conducător pe un agent Brandy Zoltan !

  • Mă întreb câte zile se păstrează urmele mai ales că a şi plouat zdravăn. Intre timp curtea a fost bătătorită de urmele politistilor care scotoceau aiurea pe acolo. Singura lor sansă este să mărturisească suspectul, asta daca este el adevăratul criminal.

   • Ce-i drept, trebuia adus, poate, de la început, dar nici acum n-ar fi târziu !
    În privința ploii „locale”, nu știu dacă e chiar așa, caci, din câte am văzut protestatarii nu prea erau UZI !
    ORICUM, UN CAINE POLITIST DEOSEBEȘTE USOR O URMĂ DE „BOCANC”, DE UNA DE … UN „VEȘTMÂNT” FEMININ !!!

    • Nu mă pricep la câini dar cred că având mirosul atat de dezvoltat se descoperă mai repede cadavrul.

 • Aici este complicitate politie procurori. Astea sunt pregatite de mult. Declara ca a ucis ca sa fie o pista falsa de la inceputul anchetei. Dinti si oase se pot gasi si in cimitir , (nu trebuie sa omori un om )si sa le tii pregatite in butoi !!Ancheta merge pe crima , nu exista cadavre , ancheta moare sau se prelungeste pe termen lung. In timp , primeste un avocat bun si se poate sa si scape. Omul are 8-9 controale psihiatrice !! Ma sperie ca o procuroare a declarat LA O ZI DE ANCHETA , CA A FOST ARSA (imposibil)!! Ma mai sperie ca a fost Klemm la Fifor !! Daca reteaua se intinde spre tarile din Europa , este posibil sa mai cada niste capete. Daca firele merg spre Deveselu , Dinca s-ar putea sa fie sinucis ! El oricum va mentine declaratiile de crima. Cadavre nu se gasesc , oasele dintii sunt vechi , are 65 ani , este nebun…caz convenabil pentru autoritati si Dinca

 • Trebuia sa apara si aici pe blog un idiot care sa politizeze aceasta tragedie..
  Daca avea cineva vreo indoiala, TOTUL e din vina PSD-ului, in special a lui Dragnia, va garanteza Dick Gramatik !
  Jos labele de pe STS, procurorul hashtag si alti patrioti asemenea lor!!!

 • Amatorismul celor implicati in cercetare este maxim. Primul lucru pe care trebuiau sa-l faca, sa ceara facturile detaliate ale telefoanelor celor implicati: criminal si victima. De asemenea si pentu Luiza, macar ultimele doua luni.
  Personal inclin sa cred ca Dinca doar trage de timp pentru a se strge urmele.
  Si tot personal cred ca cei platiti cu salarii grase, pensionari timpurii cu pensii speciale, sunt ca lupii care pazesc stana.

  • Azi a fost demisă și Antoneasca, datorită declarațiilor, ieșite de sub „control”, de-aseară, care, de fapt, au fost cât se poate de … REALE !
   Astea sunt FĂTUCILE NOASTRE, c să le faci !
   SUNT DORNICE DE EXPERIENȚE NOI, DE … „POZIȚII” NOI, DE … „DIMENSIUNI” NOI, DINTR-UN SPAȚIU CARE, … SĂRACU’, … N-ARE DECÂT … TREI !!!???!!!

 • Un gînd plin de greseli, începând cu … titlul !
  O fi de vină tastatura, să zicem !
  Dar asta e altă problemă ! (era să zic … „întrebare”)
  În legătură cu cazul in speță, am câteva nelămuriri:
  1. In timpul „conversației” cu cel de la 112, la un moment dat fata a spus că nu mai poate să vorbească , fiindcă i se pare că „vine bărbatul” !
  Dar, la acea oră, nea Dincă era în … Craiova, după cum a fost surprins pe camerele de supraveghere !
  Cum nu cred că avem de-a face cu o „dedublare”, sau că ar avea vreun frate geamăn, inclin sa cred că a mai existat o persoană-complice !
  2. Deci, s-ar putea ca „rolul”, lui Dincă, să se fi terminat la momentul aducerii fetei, acasă la el, apoi fiind „preluată” de altcineva ! Ei, fabulez, n’așa !
  3. Personal nu cred că Alexandra a fost omorâtă, ci, mai repede scoasă din țară, printr-o rețea de traficanți !
  Ei, și acum să vedem cum e cu Schengen-ul :
  Păi, lucrurile ar sta cam așa :
  Autoritatile, odată cu intrarea în spațiul respectiv,
  s-ar „lega la cap”, pur și simplu, dat fiind faptul că ar trebui să-și pună la punct infrastructura privind paza și traficul la frontiere !
  Probabil că acest lucru nu prea le convine, sau, mai bine zis, SIGUR NU LE CONVINE !
  Eu, totuși sper să mă fi înselat in această privință, pt că, in caz contrar ar fi … GRAV !!!

 • Baetii actioneaza cu grije , in primul rand ca sa nu se impiedice de propriile scule , apoi de groaza ca ar putea descoperi ce nu trebuie . In tot acest timp publicului i se inoculeaza „stiri pe surse ” care dospesc , si pregatesc opinia publica careia i se va da „bomba zilei „pt a genera ingignare exact catre data mitingului „aniversar „. Iar „populimea ” va reactiona pavlovian .

 • Geo Andrei, dar formularea ¨raspunsurile ni le da acest om¨ e corecta?

  • Vaz ca iar te-a mazilit FB-ul. Poate ar fi timpul sa-ti instalezi un VPN (virtual personal network).

  • La fel de repede reactioneaza si cd postezi prin alte parti, sau ai aici un preten care te da repede in gat? Ca ma pot gandi DECAT la unul… 🙂

 • Ramane de vazut cat timp o sa mai fie in viata Dinca. Vezi Oswald in cazul JFK. Sau o „sinucidere“ in arest. Asta daca intr adevar varianta matale e adevarata.

 • Marxismul teoretic dogmatic isi duce mai departe o existenta precara pe culoarele unor institutii academice, desi capacitatea lui portanta este mica, nu este de neimaginat ca forta lui sa creasca, beneficiind de sustinere din partea unor miscari intelectualmente paupere dar zgomotoase, care de fapt au pierdut contactul cu marxismul ca sistem teoretic, dar cauta probleme care sa poata fi prezentate, fie si in mod vag , ca fiind ale capitalismului sau anticapitalismului (aceste concepte nu sunt niciodata definite , dar sunt utilizate in asa fel incat par sa descinda din traditia marxista).
  Leszek Kolakowski
  Oxford
  Iulie 2004

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *