Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

China a cumpărat masiv teren în Ucraina

În urma unor raiduri efectuate de către polițiști la nivel internațional, Genesis Market, una dintre cele mai mari platforme online de vânzări ilegale de date personale, a fost închisă. Site-ul vindea date de conectare, inclusiv parole, adrese IP, locație, istoricul browserului și alte informații care alcătuiau „amprenta digitală/identitatea digitală” a victimelor, iar asta în mare parte la prețuri de sub un dolar. Aceste date personale le permiteau infractorilor accesul la conturile bancare, de cumpărături sau de e-mail ale victimelor. La momentul închiderii, Genesis Market avea peste 1,5 milioane de înregistrări de „boți”, care infectau dispozitivul persoanelor vătămate, prin atacuri de tip malware sau preluare de conturi, iar peste două milioane de identități erau scoase la vânzare. În România, în urma perchezițiilor domiciliare, au fost ridicate numeroase sisteme informatice, 883.600 de lei și 18.600 de euro, dar și 9,150 kilograme de aur pur în lingouri (https://www.politiaromana.ro/ro/stiri/una-dintre-cele-mai-periculoase-piete-care-a-scos-spre-vanzare-identitatile-a-peste-2-milioane-de-oameni-inchisa-in-urma-cooperarii-internationale).

Taiwanul a identificat un grup de nave chinezești în largul coastelor de sud-est, în ziua în care președintele statului se întâlnește cu președintele Camerei Reprezentanților a SUA (https://twitter.com/MoNDefense/status/1643599417017253888?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1643599417017253888%7Ctwgr%5E4f8b12653102158e343f6ae8656338dd6414523b%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.biziday.ro%2F245556-2%2F).

Peter Murrell, până de curând președinte executiv al Partidului Național Scoțian (SNP), este bănuit că a folosit pentru cheltuielile curente ale partidului peste 600 de mii de lire sterline, sumă venită din donații pentru organizarea unui nou referendum de independență a Scoției. Astfel, Murrell a furat independența. Acesta a demisionat în luna martie din funcția de președinte executiv al principalului partid scoțian, funcție pe care o ocupa încă din anul 1999. Tot luna trecută a renunțat la poziția de prim-ministru și soția acestuia, Nicola Sturgeon. (https://www.bbc.com/news/uk-scotland-65187823). O familie în care probabil că nu se știa ce face Peter, sau poate că nu.

România educată: Incident grav la Colegiul Național Ion Creangă. O profesoară a fost înjunghiată în zona gâtului de către un elev, în timpul orelor de curs.

Joe Biden a declarat în timpul unei reuniuni cu consilierii săi în domeniul științei și tehnologiei că rămâne de văzut dacă Inteligența Artificială este periculoasă. În mod cert, interesele sunt mari iar chestiunea este extrem de complexă.

Ursula von der Leyen și Emmanuel Macron merg în China, în încercarea de „a reseta” relațiile cu Xi Jinping și de a-i cere să intervină pentru oprirea războiului. Mai mult ca sigur că președintele chinez va fi curtat. Dar eu nu cred că acesta va fi și păcălit. Doar în caricaturile politice dintotdeauna chinezii sunt prezentați drept dragoni, iar vecinii lor drept urși și vulpi.

Finlanda a intrat oficial în NATO și a devenit al 31-lea stat membru. Granița Rusiei cu alianța se dublează. Administrația de la Moscova amenință cu contramăsuri.

Bill Gates nu vrea o pauză în dezvoltarea Inteligenței Artificiale, așa cum au cerut Elon Musk și multe alte personalități (https://www.reuters.com/technology/bill-gates-says-calls-pause-ai-wont-solve-challenges-2023-04-04/). Asta și fiindcă acesta este principal beneficiar al boților OpenAI. Poate va cere și ștergerea unui episod extrem de rușinos, dar și extrem de ilustrativ, pentru omul care are episoade mistice în care se crede salvatorul Omenirii, precum un sfânt. Este vorba despre Bill Gates după ce a fost arestat în anul 1977 în Albuquerque, New Mexico, pentru că a condus fără permis. Acesta afișa un zâmbet larg, poate că anticipa momentul în care va conduce peste niște politicieni vai de capul lor.

https://www.snopes.com/fact-check/mugshot-bill-gates-arrested/

„Eram la volanul mașinii lui Paul (Allen), spune Gates, afișând același zâmbet 30 de ani mai târziu. M-au tras pe dreapta, nu aveam permisul și m-au băgat înăuntru cu toți bețivii toată noaptea. Și de aceea, în tot restul vieții mele, am încercat întotdeauna să am la mine o sumă destul de mare de bani. Îmi place ideea de a mă putea scoate singur pe cauțiune”. Gates mai fusese arestat în anul 1975 pentru depășirea vitezei și conducere fără permis.

„Statele Unite se duc în iad/dracului”, a declarat Donald Trump într-un discurs sfidător, după ce a pledat nevinovat. Trump este primul președinte american din istorie care se confruntă cu un proces penal. „Singura crimă pe care am comis-o este aceea de a apăra fără teamă națiunea noastră de cei care încearcă să o distrugă”, a mai declarat președintele suspect. El a mai subliniat și faptul că, „cazul fals” face pur și simplu parte dintr-o conspirație a democraților pentru a interfera cu alegerile prezidențiale de anul viitor, la care el candidează (https://www.bbc.com/news/world-us-canada-65186244) Ce păcat că America merge înspre iad, stimate cititor și dragă cititoare, mai ales că există mulți români și americani buni pe acolo, iar unora ne plac și camionetele de off-road americane și restul modelelor muscle-car.

Marea surpriză a Operațiunii Speciale de tip război în Ucraina: Spionii britanici își reintră în formă. De ce? Britanicii care sunt și agenți/ofițeri de informații sunt turiști în Ucraina. O simplă coincidență că tocmai acum vor să viziteze Ucraina, precum au fost și KGB-iști turiști în România. Oamenii nu pot să fie opriți, doar își asumă riscurile de a vizita un stat aflat în război. Tot o coincidență este și faptul că britanicii sunt turiști în zonele vizate de conflict. Doar nu degeaba britanicii par să fie cel mai bine informați. Ce consideră factorii de decizie din Marea Britanie acum? Că Rusia vrea să finanțeze și alte grupări de mercenari care în final să înlocuiască Wagner în Ucraina, pe fondul neînțelegerilor dintre finanțatorul Prigojin și Ministerul Apărării. (https://twitter.com/DefenceHQ/status/1643123656275423237?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1643123656275423237%7Ctwgr%5Edf63876117729856780469acdd33be9e6e1c835a%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.biziday.ro%2F245389-2%2F).

Tot o simplă coincidență este și faptul că, războiul ocolește în mod miraculos teritoriile achiziționate de către China, obuzele și rachetele zboară fix pe lângă aceste zone. Republica Populară Chineză a cumpărat aproape o zecime din terenurile agricole arabile ale Ucrainei. Eu consider că și mai mult. În ultimii ani, cumpărătorii chinezi au achiziționat terenuri agricole în state precum SUA, Franța și Vietnam. În anul 2013, gigantul alimentar WH Group, cu sediul în Hong Kong, a cumpărat Smithfield, cel mai mare producător de carne de porc din America și peste 146.000 de acri de teren agricol din Missouri. În același an, Xinjiang Production and Construction Corps a cumpărat 9% din faimoasele terenuri agricole fertile din Ucraina, echivalentul a 5% din teritoriul total al țării, cu un contract de închiriere pe 50 de ani. (În 2020, SUA au impus sancțiuni companiei chineze din cauza încălcării drepturilor omului). Între 2011 și 2020, China a cumpărat aproape șapte milioane de hectare de terenuri agricole în întreaga lume. Firmele din Marea Britanie au cumpărat aproape două milioane de hectare, în timp ce firmele americane și japoneze au cumpărat mai puțin de un milion de hectare.

Apropo, Republica Populară Chineză deține aproximativ 7% din suprafața totală a terenurilor din Africa. Ca să nu mai vorbim de sino-states, state care există exclusiv datorită Chinei și a ajutoarelor sale. State care sunt îndatorate masiv față de China. În orice caz, din punct de vedere al realismului, RPC merită tot respectul pentru abilitățile sale de hard și soft-power pe Arena Internațională a Statelor.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *