Campania electorală pentru alegerile locale şi europarlamentare din data de 9 iunie începe vineri,10 mai, şi se încheie în 8 iunie. Campania în audiovizual se va încheia în 7 iunie

Cînd au statui şi oamenii mărunţi

Nu numai oamenii mari au statui. Au statui şi oamenii mărunţi. Cel puţin la Hamburg.
În multe locuri din oraş vei întîlni simbolul Hamburgului – Wasseträger Hummel (Hummel, cărătorul de apă).

DSC00083

Alcătuirea reprezintă un personaj real:
Johann Wilhelm Bentz (1787-1854).
Numitul s-a remarcat prin faptul că lua apa din Elba şi o căra prăvăliilor şi caselor burgheze.

Pe Ludwig Erhard Strasse, întîlneşti statuia cu numele Zitronenjette.

DSC00547

E un personaj real – Johanne Henriette Marie Muller (1841-1916), care vindea pe străzi lămîi aduse de marinarii descinși în port de vase, fructe exotice la vremea respectivă.
I s-a spus Zitronenjette pentru că striga Zitron! Zitron!


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *