Campania electorală pentru alegerile locale şi europarlamentare din data de 9 iunie începe vineri,10 mai, şi se încheie în 8 iunie. Campania în audiovizual se va încheia în 7 iunie

Cine e Trădătorul? Depinde din ce parte privești

Colonelul GRU, Oleg Pencovsky, născut în 1919, trece de partea CIA în 1960, activînd apoi ca agent dublu timp de doi ani. În toată această perioadă, el a furnizat Agenţiei și Serviciului Secret Britanic peste 5.000 de pagini de informații strict secrete despre forța militară a URSS.

Cu două aparate foto Minox, date de ofițerii CIA de caz, el a făcut 5.000 de fotografii strict secete. El e cel care a servit americanilor informația crucială că URSS avea puține și slabe rachete nucleare strategice. Pe baza ei Kennedy și-a permis s-o facă pe grozavul în Criza rachetelor.

Pe 22 noiembrie 1962, după o supraveghere îndelungată și complexă, Oleg Pencovsky e arestat.
Pe 17 mai 1963, în urma unui Proces, Pravda anunță c-a fost condamnat la moarte și executat.

În cartea sa de Memorii, O privire peste umăr, Richard Helms, fost director al CIA, adjunctul directorului pentru Operații clandestine, îi înalță un elogiu lui Oleg Pencovky și altui defector, locotenent-colonelul Piotr Popov:
„Colonelul Oleg Vladimirovici Penconvsky și locotenent-colonelul Piotr Popov merită respectul și recunoștința noastră”.

Ale CIA, desigur, și ale Americii.
Numai că distinșii erau ofițeri ruși.
Rusia era în război rece cu America.
Văzuți de pe această poziție cei doi sînt trădători.
Trădători pur și simplu.
Așa cum sînt și ofițerii CIA care au defectat în favoarea Moscovei.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *