Cătălin Cîrstoiu nu se retrage: ”Mandatul meu a fost, este şi va rămâne pe masa coaliţiei”

Cine i-a garantat lui Klaus Iohannis că PNL va cîștiga alegerile din 6 decembrie cu peste 50%?!

Președintele Klaus Iohannis a ținut o conferință de presă luni, 19 octombrie 2020. Deși consacrată fanteziei numite Inițiativa celor Trei Mări, întîlnirea cu jurnaliștii a fost dominată zdrobitor de Revenirea în forță a Pandemiei. L-au obligat la asta întrebările jurnaliștilor, cu mici excepții vizînd măsurile luate de autorități pentru ținerea Crizei sub control. Klaus Iohannis își făcuse din ziua de miercuri momentul conferinței de presă. Cum ținuse una luni, și avînd în vedere că pentru comoditatea sa două astfel de momente cereau un efort supraomenesc, producător de stres fizic și intelectual, toată lumea era sigură că întîlnirea de miercuri nu va mai avea loc.

Miercuri, pe la prînz, Cotroceniul a anunțat convocarea unei conferințe de presă la ora 18. Deși președintele ținuse una luni și de la ea, trecuseră doar două zile, opinia publică nu s-a mirat că mai ține una miercuri, la ora 18. Nu un Mesaj, nu un text pigulit pe Facebook, ci o conferință de presă cu Statement, urmat de întrebări și răspunsuri. Opinia publică nu s-a mirat de un asemenea eveniment unic în cei șase ani de trai nineacă la Cotroceni pe banii contribuabilului – două conferințe de presă într-o singură săptămînă

Ziua de miercuri 21 octombrie 2020, poate fi caracterizată drept neagră pentru România:
4.848 de cazuri noi de infectare, 765 la ATI, 2169 de școli închise, 10.250 de persoane internate, 69 de noi decese, numărul morților de Covid 19 a atins cifra de 6065.
Din toate părțile semnale de alarmă privind Sistemul sanitar. Pe primul loc, penuria de medici.
Acestor fapte ținînd doar de Criza sanitară li se adaugă, pentru a creiona atmosfera unei Stări de urgență națională, cele ținînd de Criza economică adîncită de la o zi la alta de Pandemie: restaurante, cinematografe, școli închise, Horeca se prăbușește într-un ritm vertiginos.

Toate țările europene sînt în cel de-al Treilea Război Mondial.
Numai că în imensa lor majoritate, autoritățile țin situația sub control.
La noi, așa cum se vede miercuri, 21 octombrie 2020, situația a scăpat de sub control.

Sistemul sanitar pîrîie din toate încheieturile. Deciziile sînt contradictorii. Una spune premierul și alta prefectul. Monica Anisie contemplă neputincioasă absența tabletelor din școli și balamucul din învățămîntul online. Între două isterii pe Facebook, ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, se împrumută cu dobînzi uriașe. Banii de la UE, făgăduiți de Klaus Iohannis din vară, n-au venit nici acum. Guvernul se angajase că va da gata pînă-n octombrie Proiectele ce urmau să fie trimise Comisiei. Nu s-a mai auzit nimic despre ele.

Așa cum am mai scris, în astfel de vremuri națiunea are nevoie de mesaje de fermitate, de încredere că situația e ținută sub control, de convingerea că în fruntea statului e cineva care veghează, care conduce țara cu o mînă sigură și care supraveghează autoritățile, gata să le frece ridichea dacă se lasă pe tînjală.

Din această credință s-a ivit certitudinea că Klaus Iohannis a convocat conferința de presă de miercuri, a doua în această săptămînă, ca reacție la cifrele alarmante date publicității pe parcursul zilei.
Spre stupoarea tuturor, Klaus Iohannis a convocat conferința de presă pentru a reafirma decizia sa de neclintit de a se ține alegerile parlamentare pe 6 decembrie 2020.

Că alegerile trebuie ținute pe 6 decembrie 2020 am susținut și susțin și eu, intrînd în conflict cu adepții amînării. În comentariul din ediția anterioară, am arătat că tripla Criză cu care ne vom confrunta în iarna asta Sanitară, Economică și Meteorologică reclamă alegeri pe 6 decembrie 2020.
Nu pentru că așa cere Democrația, ci pentru că așa cere viața.
Avem nevoie de alegeri pentru că acestea sînt un moment de constituire a unei noi majorități parlamentare și pe acest temei de formare a unui nou guvern, legitimat de noua majoritate.
Nu se poate să intrăm în iarnă cu un guvern minoritar și un parlament care trage să moară.

Și Klaus Iohannis susține că alegerile trebuie ținute pe 6 decembrie 2020.
Pentru că România are nevoie de un guvern rezultat din alegeri?
Pentru că dificultățile tot mai mari impun un Guvern cu o majoritate tare în Parlament?
Nu.
Potrivit lui Klaus Iohannis, alegerile trebuie ținute cu orice preț pe 6 decembrie 2020, chiar cu prețul vieții românilor, pentru ca PSD să-și piardă majoritatea în Parlament:

„Alegerile trebuie să aibă loc la termen. Este fundamental pentru modul în care vom gestiona la începutul anului viitor pandemia, dar și pentru perioada post-pandemie, de reconstrucție, să avem o nouă majoritate parlamentară solidă și un guvern susținut de această majoritate în implementarea tuturor reformelor absolut necesare dezvoltării României. Actuala majoritate pesedistă este una ilegitimă, care nu mai reflectă de o bună bucată de timp voința reala lor a românilor. Ce a făcut această majoritate toxică și nereprezentativă din martie, de cînd ne confruntăm cu această epidemie? A pus umărul la rezolvarea acestei crize sanitare, așa cum ar fi fost firesc? Nu. Dimpotrivă, actuala majoritate pesedistă a întîrziat și chiar a blocat o serie de măsuri de combatere a pandemiei și a adoptat legi populiste, care ar putea arunca România în cea mai gravă criză economică din ultimii 30 de ani. Şi pentru a vedea nivelul de toxicitate atins de această majoritate, să ne uităm nu mai departe de ziua de ieri.”

Surprinde, ca să nu spun, stupefiază aserțiunea „Actuala majoritate este una ilegitimă, care nu mai reflectă de o bună bucată de timp voința reala lor a românilor.”
Legitimitatea unei majorități se verifică prin alegeri. Nu locale, nu prezidențiale, ci parlamentare. Alegerile parlamentare n-au avut loc încă. De unde și pînă unde majoritatea actuală nu exprimă voința românilor? I-a spus lui, între două fleici, Lucian Pahonțu că voința românilor, pipăită de ofițerii SPP, nu mai e exprimată de majoritatea actuală? Au interceptat angajații SRI toate discuțiile între cetățenii patriei, inclusiv cele din toalete și au conchis că vor o altă majoritate? Putem pune la îndoială o majoritate cînd ea nu mai e majoritate. Eșecul catastrofal al candidatului PNL la șefia Consiliului Legislativ, tractoristul Augustin Zegrean, arată clar că majoritatea e deținută în continuare de PSD. Nici rezultatele locale nu sprijină o asemenea aserțiune. Nu numai pentru că ele n-au vizat Parlamentul, dar și pentru că PSD a obținut un succes neașteptat. PNL a obținut la votul politic 30,76%. Înseamnă asta că PNL exprimă voința poporului? Dacă ar fi avut peste 50%, am fi putut vorbi de exprimarea voinței populare. Pînă la 50% mai sînt aproape 20 de procente.

Așadar, potrivit președintelui, alegerile trebuie ținute pe 6 decembrie 2020, deoarece numai astfel PSD pierde majoritatea. Altfel spus, deoarece numai astfel PNL dobîndește majoritatea.
Teza cu valoare de axiomă:
Alegerile trebuie ținute pe 6 decembrie 2020 pentru ca PNL să le cîștige. Pentru ca Klaus Iohannis să aibă pe lîngă Guvernul Meu, Sistemul Meu și Parlamentul Meu.

Păi de unde știe președintele de pe acum rezultatul alegerilor?
Ca și în cazul lui Nicușor Dan Generalii din instituțiile de forță l-au asigurat că alegerile sînt ca și cîștigate de PNL.
Președintele a declarat fără să clipească o clipă că după alegeri el va desemna ca premier pe Ludovic Orban.
Asta înseamnă că președintelui i s-a garantat nu numai că PNL va cîștiga alegerile, dar și că le va cîștiga cu un scor de peste 50%.
Pentru că doar cu un asemenea scor președintele poate desemna drept premier pe președintele PNL. Dacă va fi Guvern de coaliție, nici un președinte din lume nu poate fi sigur că negocierile pentru formarea majorității nu vor duce la o altă nominalizare.
Cine i-a garantat lui Klaus Iohannis că PNL va cîștiga alegerile din 6 decembrie cu peste 50%?


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

15 comentarii pentru articolul „Cine i-a garantat lui Klaus Iohannis că PNL va cîștiga alegerile din 6 decembrie cu peste 50%?!”

 • 1. Maestre Cristoiu, ati vorbit despre dezvaluirile Trump-Romania la a3. Ati spus despre „repercusiunile asupra Romaniei”. Ati uitat ca Johannis nu reprezinta decat Ocarmuirea UE-Merkel in Romania… deci Johannis va face ceea ce i se porunceste de la Berlin-Brussels. Johannis nu reprezinta interesele bastinase.

  2. Gittenstein pus de Basescu sef la Fondul Proprietatea, despre astea sunt dezvaluirile.

 • Nu poate sa mi iasa din cap scena aceea, din conferinta de presa, in care kj era cu promter-ul in fata (Cristache a dat cadrul acela aseara, la emisiunea lui). In sala mai erau maxim 20 de jurnalisti. Aceasta stare de lucru spune tot, despre „primul om in stat”. La astia, din servicii, care l au cocotat acolo sus, in fruntea statului, nu li se face frica? Pot ei sa puna capul pe perna noaptea? Stiu ei oare, ca vanzatorii de neam, ard in focul iadurilor?

  • ..ce conversatii intretine el, atunci cand se intalneste cu omologii lui, la consiliu european, si n are promter? Tare-s curios..

   • Dle Cristoiu, afirmatia dvs mi se pare foarte scremuta…cine i-a garantat lui Johannis…..inteleg ca il uriti e Dulap, dar nici chiar asa…..

 • No sweat, Maestre…singurul motiv pentru care „Opozitia Mea” candideaza la aceste alegeri este pentru a-i asigura lui Iohannis numarul necesar de voturi in Parlament intru investirea „Guvernului Meu”, versiunea reloaded.

 • ez, Artificializarea dinamicilor Civilizatiei naste Reactiuni in Natura, dar doar pentru ca echilibrul sa se manifeste.
  pentru a micsora modului Reactiunilor, exprimarea acestora trebuie trecuta din cîrca Naturii pe seama Civilizatiei, pentru ca e mai simplu de tinut in frau dezechilibrele aparute in Civilizatie, decit cele absolute, adica aparute in dinamica Naturii.
  in drumul ei spre Artificial, Civilizatia va pune singura la indoiala dinamicile…naturale pe care inca le mai poarta.
  povestea, cind tragi linie, e Civilizatie VS Natura, insa…mai inainte sa fie trasa linia…e bine sa transferi in Civilizatie…toate reactiunile care s-ar fi manifestat, altfel, in Natura.
  Civilizatia n-are alta cale, decit sa…se puna la indoiala, prin urmare…vom tot auzi despre cum…negrul e noul alb, raul e noul bine, nebunii sint noii intelepti, a nu fi este…noul a fi,…,…
  importanta e acceptarea polarizarii plenare, AntiTeza VS Teza, cu Sinteza…care e chiar Teza, pentru ca Teza nu pica niciodata!

 • vaaai, …ce mi a placut conferinta de presa de ieri!:))
  …vazind ca presedintele nu-i deporteaza in Siberia, păia care pun intrebari…incomode,
  din ce in ce mai multi ziaristi vor pune intrebari…din ce in ce ai bune! :)),

  insa, in orice caz, unii dintre ziaristi se vor prinde, daca nu cumva au facut o deja,
  ca au toata libertatea de a fi ziaristi adevarati!, toata!

  iar asta pentru simplul fapt ca presedintele le-a tot repetat ca isi doreste o presa puternica!, insa ziaristilor…creca nu prea le-a venit sa creada!:))))) …pina zilele trecute:))

  dabia astept conferinta urmatoare, care, …pe vremurile astea, ar trebui sa fie nu doar miercurea, ci si lunea…, iar asta nu doar pentru ca poporul are nevoie, pe vremurile astea, de Referinta, ci si pentru faptul ca tara are nevoie de ziaristi capabili!, or…pentru asta au nevoie de…meciuri!

 • Mă miră pasivitatea partidelor de opoziție. Intr-o sitație atât de critică în care se află România acum, datoria lor ar fi să atace răspicat deciziile, bălbăielile guvernului de la forurile pulice. Rolul opoziției a fost luat de unii ziariști mai curajoși că restu cam tace. Dacă opozția tace din motiv că așteaptă erodarea guvernului pe zi ce trece ca urmare a gestionării pandemiei atunci trebuie să spun că o face în detrimeniului binelui public. Da se erodează că rar am văzut un guvern și un președinte mai nepregătit, slab, și ca urmare decizii pe bandă rulantă luate pe genunchi, ascunderea informațiilor, dar toate astea cauzează suferințe și costă vieți. Nici nu am intrat in iarnă și la Timișoara o bolnavă cu 60% oxigen a reușit să fie intubată numai datorită faptului că intre timp un pacient intubat a decedat făcându-i loc. Deci nu sunt destule locuri la ATI locuri care au fi putut suplimentate in vară. Avem un guvern încropit să pice la moțiunea de cenzură și care a rămas la guvernare printr-un miracol la pachet cu un președinte incompetent fixat pe anumite idei in timpul celei mai grele pandemii din timpurile moderne.

  • Ce poti sa ceri opozitiei, cind mister ciolacu a „ras” din partid pe toti care mai scoteau un comentariu contra actualului regim, zis si IOC(iohanis cere, orban executa si ciolacu da legi pentru ca cererea sa fie executata).

 • cei de la putere, oricare ar fi ei, se cade sa fie laudati!
  insa… exclusiv laudati!, adica laudati plenar!

  ( pina ntr acolo incat…daca au promis, inainte sa ajunga la putere, ca vor construi…sa zicem un pod peste Dunare, tu sa te duci la fata locului si sa lauzi podul, plenar!, …chiar daca la fata locului nu e decit…ceva porumb si restul…apa:)). si zici asa:…ia uitati ce pod frumos!, altul ca el nu mai e in lume!:)))).
  …dupa care jurnalitii,
  adica aia care dau semne ca ar putea sa se trezeasca, daca privesti conferintele de luni si de ieri,
  vor incepe sa prezinte realitatea intr un fel…de neimaginat! in alte conditii:)), adica…toata galaxia va afla ca podul promis…nu exista! :))), caz in care poporul n-are de cit sa aleaga…ce o vrea el, la urmatoarele alegeri, insa sa aleaga in cunoastita de cauza, …cit se poate!:)) 🙂 )

  laudindu-l plenar pe cel de la putere, care are in spate majoritatea voturilor date de popor, nu faci altceva decit sa fi de acord cu poporul!:)), ca…ce, tu, presedinte, i-ai adus la putere? nu!, poporul i-a adus, asa ca…poporul sa se spele pe cap cu ei!:))))

  cei din opozitie trebuie bumbaciti, insa bumbaciti plenar! deci…sa nu cumva sa primeasca vro lauda!
  indiferent ce fac!:))
  pentru ca…asta le e soarta!, majoritatea poporului n-a fost de acord cu ei, daia au ajuns in opozitie!
  insa…tot spunind presedintele ca orice ar face acestia, ei fac gresit, jurnalistii…tot aia de mai sus, adica aia adevarati!, vor lua apararea opozitiei de fiecare data cind va fi cazul, fara exceptie, pentru ca…contradictia dintre ceea ce face opozitia si bumbaceala plenara va fi plenar vizibila!, ca…acu daca au facut si-un bine…cum sa zici, domne, ca si-ala e un rau!:))))

  prin urmare, Maestre, e absolut normal ca un presedinte, oricare ar fi el, laudind plenar puterea, oricare ar fi ea, sa ajunga si in postura de a spune ca cel de la putere va cistiga alegerile care vin, oricare ar fi ele,…fluierind!, pentru ca…e absolut normal ca unuia…atit de laudat!:)), adica plenar laudat, sa i se intiple o asa minune!
  insa in caz ca nu se intimpla asa, atunci partidul de la putere, oricare ar fi el, …a gresit pe undeva!, adica…cu toate ca a fost laudat plenar, el…nu merita!, insa meritul…de a nu merita…e pe umerii lui si numai ai lui, ca…daca ar fi meritat, adica daca ar fi implinit tot ce a promis, chiar asa s-ar fi intamplat cu el, adica ar fi cistigat flierind, alegerile:))), ca poporul il vota cu toate manile!:)))

  Mestre, ti-am mai zis ca de fiecare data cind te apuci sa-l faci praf pe presedinte…fac din el, pe loc, un intelept!

  iauite ca si de data asta mi a reusit!:))),
  pentru ca el…chiar e unul,
  laudind plenar puterea, oricare ar fi ea, si bumbacind plenar opozitia, oricare ar fi ea.
  ideea e s-o faci plenar! :)),

  …iar presedintele chiar o face, ca, spre ex, te a scos din tatani pina si pe tine, Maestre, cu… peeeseeedeee, vinovatul de serviciu:)))), dar si cu laudele plenare pe care le directioneaa catre cei de la putere…:)

  Maestre, ..acu daca presedintele e un intelept…aia e!, ..lasașa cum a picat! :)) :)))
  …Soarta, Maestre, …Soarta! :))) …scapam noi, neamul, si de povara asta !, of… :))))

 • Virusat PSD si reconfirmat …Toate afirmatiile privind PSD-ul si activitatea acestuia in parlament nu sunt conforme cu realitatea dar poate se potrivesc unei campanii electorale.
  Daca sondajele de opinie s-ar face folosind parerile amarastenilor de romani, probabil ca nimeni nu ar mai trai cu iluzia unui castig electoral de 50%, nici macar generalii din paduri.
  Absolut nimeni nu ia in considerare faptul ca prezenta la alegerile parlamentare va fi la un minim minimorum. Lumea este dezamagita de politicienii de orice culoare si orientare, nu ai pe cine alege asta-i tragedia politica.Toti sefii de partide au facut asa o ordine incat au scos de pe liste pana si candidatii care aduceau voturi.
  Vom vedea ce cadouri va aduce Mos Neculae partidelor dar cu siguranta va respecta principiul „dupa fapta si rasplata”.

 • Cine ? Aceeasi care au asigurat victoria in Bucuresti S1 si in mod cert si la Timisoara .. Si prin aceleasi metode …

 • Predoiu (sie) ne a vorbit despre mandria & devotamentul cu care ofiterii departamentului slujesc natiunea romana. Daca printr o scamatorie nemaiauzita, o sa vina si Coldea intr un interviu la Cristoiu tv, sunt sigur ca lacrimi sincere vor miji pe obrajii lui, atunci cand ne va vorbi despre devotamentul sri, fata de tara si popor.
  Atunci cine dracu l a pus pe „cititoru de pe promter” presedintele tarii de 2 ori? Cine i garanteaza lui acum (dupa ce am vazut prestatia lui + pnl) ca poate pune guvernul „meu”?
  Unde vrem sa ajungem?
  Tolomacu asta de la Cotroceni n a rezolvat nimic pana acum. Trebuia sa rezolve shenghen-ul, vizele pt sua, sa aduca cateva industrii germane in tara.
  El ne lasa fara paduri, ne trimite in plina criza sanitara la cules sparangel. Chiar asa prosti sa fie astia care l tin, in continuare, in brate?

  • Acest „sef de stat”are solutii „triumfatore”,se bazeaza pe ignoranta romanilor!

  • si eu credeam ca securitatea este plina de „baieti cu ochii albastri si foarte destepti”.Se pare ca nu este adevarat, e plina de baieti fara prea buna vedere si nu prea destepti, doar increzuti si plini de ifose, cu un tic ” sa traiti sefu”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *