Nicolae Ciucă: Vom negocia cu toate forțele responsabile, astfel încât, într-o perioadă de timp cât mai scurtă, să reușim să alcătuim guvernul și să poată să fie aprobat în Parlament

Cine mai poartă discuții cu talibanii?

În timp ce majoritatea ambasadelor din Kabul și-au închis porțile imediat după ce talibanii au preluat controlul asupra orașului, câteva țări încă își mai păstrează porțile deschise pentru viitoarele legături cu militanții afgani:

O purtătoare de cuvânt a ministerului de externe al Chinei a declarat agenției de presă AFP că Beijingul a salutat oportunitatea de a construi legături mai profunde cu Afganistanul. „Talibanii și-au exprimat în mod repetat speranța de a dezvolta relații bune cu China și că așteaptă cu nerăbdare participarea Chinei la reconstrucția și dezvoltarea Afganistanului… salutăm acest lucru”, a spus aceasta.

Ambasadorul Rusiei în Afganistan, Dmitri Zhirnov, urmează să se întâlnească marți cu un reprezentant al talibanilor pentru a discuta despre securitatea ambasadei de la Kabul, care va rămâne deschisă. Moscova a declarat că speră să dezvolte legături cu talibanii, deși a mai spus că nu se grăbește să-i recunoască drept conducătorii țării.

Președintele iranian Ebrahim Raisi a declarat că „eșecul militar” al SUA în Afganistan oferă o oportunitate de a stabili o pace durabilă în țară. „Înfrângerea militară a Americii și retragerea ei trebuie să devină o oportunitate de a restabili viața, securitatea și pacea durabilă în Afganistan”, a declarat Raisi, citat de televiziunea de stat din Iran.

(Grupaj realizat de jurnaliștii de la BBC)


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

A apărut cartea „Decembrie 1989. Un talmeș-balmeș bine regizat”

După ani și ani de documentări, discuții cu unii dintre actorii implicați în evenimentele din decembrie, Ion Cristoiu a terminat de scris cartea „Decembrie 1989. Un talmeș-balmeș bine regizat”.
Apăsați aici pentru mai multe detalii
Invitații cristoiublog

Invitații cristoiublog