Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

Cine ne-a dezamăgit cel mai mult: Simona sau Serena?

Știu că risc să mi-i pun în cap atât pe mult-prea-supușii adepți și propagandiști ai corectitudinii politice și, deopotrivă, pe cei  lui ,,să nu cumva să îl supărăm pe partenerul strategic’’ dar adevărul trebuie spus răspicat: este absolut revoltătoare și lipsită de orice urmă de fair play ieșirea Serenei Williams. Mă refer la postarea cu care redutabila tenismenă a ales să comenteze sancțiunea aplicată Simonei Halep de către ITIA. Sancțiune și așa îndelung și intens comentată în registre diferite, așa încât nu numai gestul în sine mă revoltă cât, mai ales, maniera total nesportivă în care a procedat respectiva persoană publică. Postare care, tradusă în limba română, sună așa:,,8 este o cifră mai bună’’.

Nu sunt un numerolog și nici un inițiat în tainele cabalei, așa că iau de bună interpretarea dată de cunoscătorii în domeniu și care au descifrat mesajul. Interpretare din care  reiese că în număr de 8 ar fi fost titlurile pe care  Serena Williams dorea să le câștige la Wimbledon. Și, poate, le-ar fi câștigat dacă, în 2019, Simona Halep nu ar fi învins-o cu un dublu scor 6-2, adică un dublu 8, deci un multiplu de 4. (Nota bene: 4 fiind la număr și anii cât ar urma să dureze suspendare Simonei!)  Înfrângere pe care sportiva din patria Statuii Libertății nu a uitat-o nici până azi. Teribilă frustrare pe care Serena nu a tratat-o cu seninătate, așa cum am fi fost tentați să credem judecând după frumosul nume pe care îl poartă. Dimpotrivă, profitând de impasul în care se află adversara sa, a decis că este cazul să îi dea peste degete cu acea cifră 8. Ca și cum i-ar dori o pedeapsă dublă celei pe care a primit-o, adică una de patru ani. Pedeapsă pe care Simona Halep a și anunțat că o va contesta. Decizie care îi aparține și cu care suntem liberi să fim sau să nu fim solidari…

Ceea ce nu înseamnă și că trebuie să fim solidari cu tot felul de scenarii fanteziste care ajung până la a susține că sancționarea Simonei Halep este rezultatul unor mașinațiuni puse în act de sportiva americană și de soțul ei. Urzeli în care Serena Williams făcut uz chiar de relațiile de prietenie pe care le are cu Michele Obama, fosta primă doamnă a Statelor Unite și, mai nou și mai nou, un foarte probabil candidat la Casa Albă. Scenariu al unei conjurații anti-Simona Halep pe care unii au îl resping în mod categoric, dar nu pentru că nu au date doveditoare și nici nu ceva verosimil, ci numai pentru că se tem ca nu cumva să îl călcăm pe bombeuri pe Marele Licurici. În plus, avertizează aceiași vectori de opinie, cele două distinse doamne aparțin familiei afro-americane. Așa încât, pe cale de consecință, avansând o asemenea suspiciune(mai mult sau mai puțin rezonabilă), riscăm să fim acuzați că operăm o discriminare rasială absolut intolerabilă.

Dincolo de asemenea scenarii bramburistice, rămâne deschisă o întrebare-cheie pe care a pus-o Ioan Mircea Pașcu: oare, nu cumva, performanțele Simonei Halep îi dădeau șansele să fie ,,peste poate’’, motiv pentru care marii sportului alb, inclusiv cei direct afectați, i-au aplicat ,,corecția’’ cuvenită? Întrebare la care rămâne să se caute răspuns, dar numai după ce am eliminat, categoric, scenarii din categoria celor la care m-am referit. Care scenarii ,de fapt, sunt crase diversiuni, puse în circulație anume pentru a distrage atenția de la miezul problemei și a o arunca în derizoriu.

În aceste împrejurări, asumându-mi riscurile de rigoare, vreau să spun că ieșirea Serenei Williams nu este decât dovada unui mod de gândi și a te exprima la care nu ne-am fi așteptat din partea unei performere de valoarea sa. Care performeră este cetățean al țării–fanion a democrațiilor moderne. Țara de unde luăm lecții de solidaritate, de toleranță și despre cum să știm să pierdem cu fruntea sus în marile și grelele competiții ale vieții.

În consecință, rămâne să judecăm lucrurile, fără ură și părtinire. Până atunci, eu zic să discutăm și să decidem în ce constă și din partea cui avem o mare, incontestabilă dezamăgire: din partea Simonei, care s-ar putea să aibă și argumente că a fost pe nedrept sancționată sau din partea Serenei care, fără dar și poate, și-a dat arama pe față postând mesajul său?


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Un comentariu pentru articolul „Cine ne-a dezamăgit cel mai mult: Simona sau Serena?”

  • Nevoia de eroi de sacrificiu gen Rambo,Rocky,Captain America,Superman și Superwoman Serena,va dați seama ca nu s-au putut atinge de Serena,America are nevoie de acești eroi ca sa existe ,nimeni nu va îndrăzni sa probeze dopajul masculin al Serenei,ar da Americii in cap și de pământ cu imaginea ei care și așa e pe ducă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *