Campania electorală pentru alegerile locale şi europarlamentare din data de 9 iunie începe vineri,10 mai, şi se încheie în 8 iunie. Campania în audiovizual se va încheia în 7 iunie

Cine suntem noi, cei de după mască?

Noi alegem sa fim ceea ce suntem, suntem suma propriilor decizii și fapte. Naturalețea gesturilor și trăirilor ar trebui să primeze, asumarea deciziilor și vorbelor să ne caracterizeze.
Cu toții purtăm o luptă lăuntrică, între minte si suflet, între conștiință și inimă.

De câteva zile, o forfotă mare agită spiritele pentru un pamflet de câteva minute difuzat la postul național de televiziune, dar pe nimeni nu a indignat, un an întreg, lipsa de moralitate a unui circ televizat dintre vulpi si încornorați, pe nimeni nu a intrigat lipsa de moralitate și de decență a celor ce ne conduc și ne mint cu nonșalanță și care se ascund, o dată la patru ani, sub o formă seducătoare.

Nu sunt un susținător al unor asemenea momente oferite publicului, însă îmi doresc să privim grotescul de pretutindeni, cel pe care îl lăsăm zilnic să ne inunde casele și viața doar printr-o simplă apăsare pe telecomandă.
Dezamăgirile sunt atât de mari când privești în jur și când vezi că nu există nici un pic de empatie, umanitate, bunătate, bun simț.

Fiecare zi ne ajută să vedem oameni lipsiți de moralitate, care se fac tot posibilul să fie vizibili, prin orice mijloace, deși sunt răi, vicleni și periculoși.
Despre aceste măști e vorba. Măști pe care le purtăm în funcție de interese și nevoi, măști pe care oamenii și le afișează pe față cu atât de multă ușurință.

Să încercăm să ne redescoperim și să ne acceptăm așa cum suntem, fără să vrem să ne fofilăm și să spunem că nouă ne place ceva doar pentru a nu supăra, fără să mascăm adevărul și fără să vrem să fim oricine altcineva, dar nu noi înșine.
Câți dintre noi au curajul asumării? Câți dintre noi vin și spun: Da, a fost sau este alegerea mea! Puțini! Mult prea puțini, pentru că majoritatea se eschivează și se ascunde în spatele unor măști.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Un comentariu pentru articolul „Cine suntem noi, cei de după mască?”

  • Pai oricum purtam masti,si fara pandemie,purtam MASCA IPOCRIZIEI,oricum ,de mastile anticovid vom scapa,de MASCA IPOCRIZIEI ma tem ca niciodata.Cine suntem noi ,IN SPATELE MASTII,niste nemernici,obsedati de bani,putere personala,de sex fara sentimente(pe care oricum le vindem cui da mai mult) ,de devotiune religioasa fara traire spirituala,de tradare,de vorba prefacuta,prefacuti,care ne luam „fata” in functie de interes,niste fatarnici,plini de bunatate prefacuta si de zambete false in spatele carora ascundem uraciunea,fatarnicia,rautatea,crima si lipsa de empatie.Ce ironie si la Dumnezeu,ne a dat pandemia,ca sa fim nevoiti sa ne punem masti,si astfel cu mastile puse pe fata,ni se vede,de fapt,adevarata fata.(Fata rece ,impersonala,mascata de catre mastile antiCovid,este adevarata noastra fata,de fapt).Ce ironie amara din partea CERULUI.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *