Agenția Internațională pentru Energie Atomică, îngrijorată că Israelul ar putea viza instalațiile nucleare iraniene

Ciocanul de aur

Da, este și așa ceva. Aruncarea ciocanului este o disciplină sportivă de atletism unde se aruncă un ciocan cât mai departe pe teren. La competițiile mari poți cuceri o medalie de aur. Tehnic, sunt câteva momente hilare. Cei care măsoară lungimea aruncării, sunt atenți să nu le vină ciocanul chiar în cap, apoi aleargă și pun un steguleț în iarba verde ca smaraldul.
Instrumentul de aruncat este format dintr-o bilă de metal și un mâner prinse de o coardă. Disciplina este inclusă în programul Jocurilor Olimpice de vară.

Acum, trecem la subiectul nostru.
Bianca Florentina Ghelber a devenit campioană europeană la aruncarea ciocanului la Campionatul European de la Munchen.
Bianca Florentina Ghelber (32 de ani), locul 6 la Jocurile Olimpice de vară din Japonia, a reuşit să câștige medalia de aur în finala probei de aruncarea ciocanului. Cea mai bună aruncare a venit chiar la ultima încercare a Biancăi, cu o lungime de 72,72m.
Pe locul 2 s-a clasat Ewa Rozanska (Polonia) cu 72,22 m, iar medalia de bronz i-a revenit Sarei Fantini (Italia) cu 71, 58 m.

Bianca Florentina Perie a început să participe în concursurile naționale de aruncări, devreme de tot, încă de la vârsta de 10 ani. Din 2009 până în 2021 a fost neînvinsă în întrecerile naționale, iar în competițiile internaționale a fost în top la vârsta junioratului.
Între anii 2005 și 2008, a cucerit patru titluri de campioană mondială la junioare, iar între 2007 și 2011, atât la juniori cât și la tineret, a urcat de cinci ori pe prima treaptă a podiumului european.
După căsătorie și-a schimbat numele după soț și a devenit Bianca Florentina Ghelber.

În iulie 2010, la București a reușit o aruncare de 73,52 m, care a reprezentat recordul său personal până înaintea Jocurilor Olimpice Tokyo 2020, reprogramate în 2021. Tot în iulie 2010, a fost aproape de podium la Campionatele Europene de seniori, dar cu 71.52 m s-a clasat doar pe locul 4.
În 2021, s-a calificat la Tokyo 2020, în proba de aruncarea ciocanului, grație poziției ocupate înaintea competiției olimpice în clasamentul mondial.

Am văzut proba în sine și ceremonia de premiere. Emoționante ambele. Astfel, înainte de ultima încercare, Bianca a făcut semnul crucii, s-a uitat în sus și a câștigat medalia de aur.
Apoi, ceremonia de premiere a avut farmecul său. Tradiționalele momente cu ridicarea tricolorului și intonarea imnului au fost marcate de lacrimi. Poate să pară patetic, dar chiar așa a fost. Bianca a lăcrimat de bucurie.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *