Liderii coaliției PSD-PNL au decis ca medicul Cătălin Cîrstoiu să fie candidat comun la Primăria București

Cioclii Apocaliptici au devenit peste noapte Vestitorii Primăverii

La finele unui chef strașnic, în stil moldovenesc, abatele de Marenne din Zodia Cancerului sau vremea Ducăi-Vodă, roman din seria de scrieri fataliste ale lui Mihai Sadoveanu, intervine într-un taifas zgomotos, tipic împrejurărilor, pentru a avansa o cugetare:

„Abatele ascultă cu luare-aminte şi aprobă. Trei lucruri – susţinu el la rîndul său, – trei lucruri, dacă nu sînt foarte bune, – sînt rele: carmina, vina, pepo; stihurile, vinul, harbuzul.”

Abatele de Marenne, în drum spre Constantinopol, la Măria Sa Sultanul, cu o solie secretă din partea Regelui Soare, n-a avea cum să știe vremurile noastre postdecembriste. Dacă ar fi avut cît de cît habar de ele, ar fi adăugat lucrurilor care trebuie să fie foarte bune, pentru că altfel sînt rele, și deciziile Cîrmuitorilor.

Zic asta gîndindu-mă la Mesajul adresat Națiunii miercuri, 22 aprilie 2020 de Măritul Klaus Iohannis. Din seria de Mesaje fără miez trimise Națiunii pe post de avioane de hîrtie, cel din 22 aprilie 2020 a descumpănit cel mai mult. Atît de tare, încît, așa cum arată un clip devenit viral pe Internet, pînă și pisicile au luat-o la fugă în clipa cînd Klaus Iohannis ni s-a adresat din chenarul televizorului cu masca pe față. Și nu atît nefirescul apariției, deșucheată prin raportare la solemnitatea de tablă de pînă acum a Președintelui, cît mai ales prin schimbarea ca de la cer la pămînt în chestiunea Stării de urgență. Miercuri, 15 aprilie 2020, același om, îndeplinind aceeași funcție și așezat în același loc, înfățișa românilor priveliștea Apocalipsei în privința Coronavirus. Apelînd la o rimă de tip coșbucian – După sărbători, vom avea înmormîntări – Klaus Iohannis ne avertiza că n-avem nici un motiv de relaxare. În timp ce în toate statele Occidentale, cîrmuitorii ofereau bieților muritori arestați la domiciliu luminița de la capătul tunelului, la noi Klaus Iohannis anunța că la capătul tunelului e Mai mult decît întunericul. Peste nici o săptămînă Klaus Iohannis lansa Națiunii un Mesaj total diferit. Dispăruse faimosul Stați în casă!, ba chiar și sanitarul Spălați-vă pe mîini! Nici vorbă de înmormîntări. Locul acestora îl luaseră nunțile. În săptămîna care trecuse nu se schimbase nimic în ceea ce specialiștii de pe televizoare, cioclii apocaliptici numesc evoluția Pandemiei. Vîrful crizei era profețit de la o săptămînă la alta. Părea că românii aleargă zilnic după vîrful pandemiei și nu după cumpărături.

Ce a dus la schimbarea de discurs în cazul președintelui?
E o întrebare care, vizînd un Cîrmuitor, e mai greu pentru noi, muritorii, să-i găsim un răspuns. Unii au vorbit de imitarea celor făcute de liderii occidentali, dând curs unei politici tipice lui Klaus Iohannis în cei șase ani de mandat. Alții invocă rapoarte ale Serviciilor care i-au spus președintelui că absența unui minim orizont de speranță duce la creșterea exponențială a nervozității sociale.

Dintre cele două ipoteze, noi înclinăm să pariem pe prima. Privirile lui Klaus Iohannis nu sînt îndreptate spre România, ci spre Noile Înalte Porți, Puterile Garante, de unde i-au venit lui cele două firmane. Și cum în toate capitalele Occidentale s-a petrecut o schimbare radicală de agendă publică, locul Crizei luîndu-l Relansarea vieții, Klaus Iohannis nu-și putea permite s-o țină langa cu Stați în casă!

Explicația nu merită prea mare efort. Adîncimile administrației Klaus Iohannis vor fi mai mult ca sigur pipăite în viitor de istorici, dar și de psihologi. Din punctul nostru de vedere, cu adevărat importante sînt efectele produse de anunțul făcut de Klaus Iohannis. Toate dezastruoase. Cităm dintre ele două:

1. Deși încetarea stării de urgență a fost anunțată pentru 15 mai 2020, România cunoaște o relaxare de proporții. Ar fi fost normal ca anunțul să fie făcut cu cîteva zile înainte de încetarea stării de urgență. Făcut cu mai mult de trei săptămîni înainte de 15 mai 2020, anunțul a dus la schimbarea radicală a agendei publice. Desigur, televiziunile de știri continuă să dea Breaking newsuri din Comunicatele despre un nou număr de morți. Nimeni nu le ia în seamă. Pentru ca lumea să nu se relaxeze ar trebui ca românii să se teamă că se vor îmbolnăvi. Un studiu sociologic realizat între 9-15 aprilie 2020, a pus următoarea întrebare:
Cît de probabil credeți că este ca Dvs personal să vă îmbolnăviți de coronavirus?
2% au răspuns Cu siguranță Da și 19%, Probabil da.
43% au răspuns Probabil Nu, iar 24 %, Cu siguranță Nu.
Cum să ții în case o populație care nu crede că s-ar putea îmbolnăvi?
Drept urmare, interdicțiile stării de urgență sînt încălcate într-o veselie națională după anunțul din 22 aprilie 2020.

Efectul dezastruos nu constă în posibilitatea ca relaxarea să ducă la sporirea numărului de infectări. Acest număr e ținut sub control de Guvernul Orban. Și dacă toți românii ar fi infectați, rapoartele oficiale, eminamente ceaușiste, ar vorbi de un număr mic. Și morții ar putea fi ascunși într-un regim lipsit de transparență, în care societatea e la dispoziția Instituțiilor de forță. Efectul dezastruos constă în spectacolul de încălcare fățișă a legii de către populație, spectacol care va adînci disprețul românilor față de regulile impuse de autorități.

2. Între demnitarii Regimului s-a declanșat o veritabilă întrecere socialistă care anunță măsuri de relansare cît mai năstrușnice. Pînă mai ieri vedetele Raed Arafat, Ludovic Orban, Nelu Tătaru, Alexandru Rafila, Marcel Vela se perindau pe televiziuni pentru a anunța noi și noi măsuri de restricție. Acum se perindă pentru a anunța noi și noi măsuri de relaxare. Nici una dintre ele nu e decizie luată. Ei, foștii Ciocli Apocaliptici, deveniți peste noi Vestitorii Primăverii, fac doar propuneri, Da, dar prin asta reușind să tîmpească poporul român cu măsurile de relaxare așa cum pînă nu demult îl tîmpeau cu măsurile de restricție.

Să mai spună cineva că o decizie a Cîrmuitorului dacă nu e foarte bună, e rea?
Ca și pepenele!


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

65 comentarii pentru articolul „Cioclii Apocaliptici au devenit peste noapte Vestitorii Primăverii”

  • Relax, sunt Ok. Doar ca mi s-a cam pus si stau un pic pe bara. Va pupa tata!

  • @ Emil Zmau
    Nikola nu este Cernat. Este o femeie care se da barbat, a recunoscut ea singura acest adevar. Este o țața care nu intra pe blog ca sa comenteze editoriale, intra doar sa faca scandal, sa-i tina isonul lui Serban si sa hartuiasca împreuna cu el alti postaci. Este perfida cât cuprinde, las-o în plata Domnului, ca nu merita deranjul sa o bagi în seama.
    P.S. Sa nu-ti parasesti niciodata pasiunea, indivizii astia doi habar nu au ca o persoana simpla si cu bun simt, care are în plus si o pasiune, este mai valoroasa decât zece ca ei, la un loc. Tine-o tot asa si nu te lasa intimidat de niste dereglati.

    • Bazdaganie, iti repet : nu ma deranjeaza ca te strofoci sa mi te adresezi la feminin.
      Tu, pe de alta parte, cand te-a pus Serban in aceeasi pozitie, ai sarit ca ars : ¨Esti magar, ti-am dat pagina mea de FB si ti-am zis sa ma cauti pe site-ul consiliului medicilor din Franta.¨
      Te comporti ca si cum e ceva abominabil sa fii femeie, in timp ce tu, ca un adevarat barbat, ii pupi pe toti in c*r in speranta ca-ti vor tine partea. Milogule!!

      • Dumnezeule, nu citisem pana la capat postarea, esti absolut dezgustator, probabil lasi si urme pe trotuar ca melcul.. 😀

      • Iar cersesti înjuraturi, certareato?! Pune-ti-le mai bine pe cele de azi în rama, ca nu o sa-ti mai ofer ocazia sa mai primesti altele.
        Uite cine vorbeste, ea care a aparut azi cu: „Vai, Serbane, uita-te cât de cuminte am fost eu aseara si geo m-a înjurat degeaba! Da-mi un pupic, Serbane, ca sa-mi treaca, tu esti cel mai educat, si îti promit ca o sa-l toc pe geo în fiecare zi, asa cum îti place tie, ca sa ma mai înjure… si apoi, noi doi o sa-l porcaim de nu se vede!… Stai un pic, da-mi voie sa te mai perii putin, ca stiu cât de mult îti place!”
        Caraghioaso!

        • Ce-ai pasariche? Realitatea nu te mai ajuta si inventezi dialoguri? La ce pui tu ghilimele naucule, you see dead people? 😀
          PATETIC!!!

          • Bazdaganie, fara gluma..du-te la un medic adevarat si fa-ti un control la bibilica. As banui o psihopatie isterica, dar nu vreau sa ma antepronunt..

        • Desteapto, eu nu am nevoie sa-mi tina nimeni partea! Pâna sa se întorca Serban si imediat sa-l urmezi tu ca o sluga credincioasa ce-i esti, am postat toti linistiti pe aici, schimbam idei interesante, nu existau jigniri si înjuraturi. Cum ati aparut voi doi, ati transformat din nou acest blog într-o cocina în care sa va satisfaceti voi nevoile perverse. Asta este cu adevarat dezgustator, femeie!

          • Cine zici că schimbați idei interesante , secătură securistă ? Tu cu Ada measca ? Dacă aș avea chef , dar n-am , ți-aș pune(o) cu copy paste o colecție foarte interesantă de vulgarități , obscenități , porcăieli și insulte pe care le folosești tu , babă decrepită , apoi te văicărești coclit că ce cocină e pe aici . Dacă vrei să nu fie cocină , scelerato, pardon , scelerat-o , atunci Don’ shit where you eat , cum bine zice chinezul

          • Auzi , băbătaie netrebnică , cum ați făcut tu cu zmău să vă recunoașteți , v-ați amușinat ad rectum cam cum fac cîinii cu cățelele-n călduri ? Că văd că v-ați înciotat deja . Luați-vă o cameră dacă vă iubiți , bă , chiar că bine zice Niccollo , ești mai dezgustătoare ca un limax ce bale zoioase i-ai tras diliului .

          • Bă , mă scoți din sărite cu tîmpenia asta , numele Nikola e neutru , poate fi ce vrea ea sau el .Nu văd ce relevanță are . eu i-am zis Niccollo , pt că avea exprimare de mascul , nu exclud să fie și iepure , psihologia și sociologia nu sînt punctul meu forte . Și nici nu mă-ntere , atîta timp cît rezonează cu mine la opinii .
            La fel e și Geo , sau Teo cum te mai chema , dar în cazul ăsta e nume de babă senilă care se crede medică în Franța . De de ? Pentru că așa am hotărît EU . Problem ?

          • Mai rau ca tine si Nikola nu se pot amusina niciunii. Cum scrie unul vreo prostie, apare celalat sa-l linga si invers, si tot asa! Formati cercul ala ca la manastire, doar din doua persoane! Uite ca se poate!

          • Ti-am spus ca Nikola a recunoscut într-un moment de tendresse ca-i femeie.

          • Să-mi trag un lemn , vorba Ăzii , care zicea că-i vorba mea , se pare că punctul tău , nu slab , harcea parcea , sîntem eu și Niccollo . Că-ți curge scuipat din gură de draci cînd ne vezi , ba te mai și roade la ficați cînd vezi că ne iubim , chiar dacă ai dubii în legătură cu sexul Nikolului . Bă , ascultă la mine , cînd 2 oameni se iubesc , sexul nu mai contează .
            Pt cal mare , îți recomand niște antirabice , da vezi să fie neapărat minimum 10 zile pe săptămînă . 😛 😛 😛 :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
            Tută retardată !

          • Niciodata nu am fost eu primul care am sarit la beregata voastra, mitomanilor si scandalagiilor ce sunteti voi amândoi!

          • Asa cum ai recunoscut si tu ca esti pedofil, atunci cand te ascundeai sub titulatura de SANEPID.

          • Ia zi, mai interesantule, pe ada de ce trebuia sa o alungi de p-aci, daca nu esti asa cum îti zisei? Nikola, care, la un moment dat, se întelegea bine cu ea, de ce nu te-a tras de observatie ca sa te stopeze?! De pasnici si civilizati ce sunteti amândoi!
            În lipsa ta, ada a avut un meci cu Butnaru, a jignit-o ala groaznic si scumpa ta Nikola asista de pe margine, fara sa zica nimic. Frumos caracter, n’est-ce pas?

          • Si spune-i, drace, scorpiei ca nu ti-am facut niciodata curte, asa cum delireaza ea, ca poate de aici îi vine supararea. No, zii ca nu-i dusa!

          • P-asta cu Butnaru si Ada n-am prins-o..Am prins-o p-aia cand si-a sters ala bocancii cu tine si te-a aruncat la canal. De unde ai sarit sa-l versi la FB, devenind primul si unicul turnator dovedit al blogului. Si de ce m-as baga eu in disputele astea, cand te au pe tine, libidinosule, sa le consolezi?

          • He,he,he…i-ai facut si curte si nu spui nimic?

          • Scorpie, tu esti mai mincinoasa decât Serban! Pe aia cu Butnaru si Ada ai prins-o, ti-am reprosat si atunci ca nu ai intervenit si ca savurai obscenitatile pe care celalat nebun i le adresa Adei! Exact atunci ai postat si tu, dar altceva si am discutat pe acest subiect în vreo doua, trei zile la rând! Mincinoaso! Mincinoaso! Mincinoaso!

          • Gata, baba isterica, ai clacat? Sa nu uit, vezi ca mai sus, ai reconfirmat (tacit) ca esti pedofil. Cat despre Ada, chiar nu-mi aduc aminte, dar am scris ca nu ma bag oricum in disputele altora, mai ales ca au un libidinos ca tine ca sa le consoleze. Pedofilule, pedofilule, pedofilule!

          • Deci, nu ti-e jena sa te umilesti, copiindu-ti stapanul care, atunci când facea greseli de ortografie si Cernat îl apostrofa, îl facea pe ala pedofil! Slugo!

          • He,he ,he..sarmana creatura! Deci, desteapta mutare sa ma acuzi pe mine de plagiat, asumandu-ti pedofilia. Ba, tu chiar nu vezi ca te afunzi din ce in ce mai mult in kkt, cu fiecare postare ???

        • Eu n-am alungat pi nimini , japeto , dacă tuta de Ada nu face față intelectual , și nu face , unei alte discuții decît ideile interesante schimbate cu tine , sănătate , bucurii . Așa cum ne-a-nvățat Darwin , doar cei puternici , recte inteligenți , în cazul ăsta , supraviețuiesc . Nu e cazul Ăzii , de altfel , dacă pe tine te-aș prezerva pe aici , că altfel rămîn dracu fără preopinenți , Ada nu e nicio pierdere , chiar n-am ce polemiza cu ea , fiind prea toantă , i-o mai trag doar de plictiseală și pt că-ți face ție igiena haemoroizilor .
          Nu mă mai f .. la cap cu ce și cum a făcut Niccollo cînd nu eram pe aici , treaba lui . Și mai vezi de nivelul exprimării , noblesse … , că , pe bune , ai un stil de parcă e compunere de clasa a patra Cum mi-am petrecut vacanța la bunici . Plus că ești foarte țîfnoasă și sclifosită , babo !
          Carpe diem , stimabile , și Oneste bibere , cum zicea nemuritorul …ăăăă … Gambetta

    • Ghio rlanco , săi și suie-te-n Wizz , dar mai ușor , că aud că nu merge niciun Wizz an Frans , nici vițăvercea, mă rog , hai ca Badea Cîrțan măcar , pt că iubită-ta Adameșteanca , aia cu care postai tu liniștită și schimbai idei interesante , o clipă , muuuuuhahaaaaaaa!!! , crecă a dat colțul doborîtă de covid , sau , posibil , de administratorul blogului . Să pui la bagaj de cală lumînări , vată pt nas , grîu de colivă, pantofi de carton și ceva metraj negru , că vom fi cu toții foarte ( mai stai o clipă: muuuuhaaaaahaaaa!!!) îndurerați p-aciia .

      • Tu esti de vina ca ada nu mai posteaza! Asa ai procedat si cu Roxana, diliule!Si cu multe alte fete mai inteligente decât tine! Cu Nikola te întelegi bine pentru ca ea este mediocra si îti poarta cuminte trena.

        • Roxi a fost blocată , jită , chiar dublu blocată , sau triplu , că a fost Mărie cu altă pălărie și încă un nume , apoi Roxi .
          Roxi ținea la tăvăleală , apăi dacă nu i-am tras-o lu Roxi cu și fără gel , înseamnă că nu i-am tras-o deloc . Și răspundea destul de inteligent , lucru mare la o muiere , mai ales că cred că era și tinerică
          S-a cărat , treaba ei , țîfnoasă și aia că a fost blocată , i-am deplîns plecarea și , dacă-ți mai amintești , chiar m-am rugat oficial de Titan s-o deblocheze once , ceea ce s-a și-ntîmplat , spre uimirea mea . Evident , drept mulțumire , Roxi mi-a sărit apoi la beregăți .
          Bă , ai niște amintiri foarte confuze despre ce s-a-ntîmplat pe aici , fă și tu niște cure cu Lecitină forte , 1200-1500 , minimum 45 de zile pe lună , că rău n-are cum să-ți facă .
          Eu fac cîte una anual , îmi amintesc și de Bătălia de la Podul Înalt din 1475

          • Cînd am plecat d-aciia , prin nov , postau bine mersi cu FB la etaj și una Mogdi , una nu mai știu cum , de pe la Ieși , Petreasca , etc … . De ce nu mai postează , că le-am alungat eu ? Păi nu mai scriam .
            Ia mai a se slăbi , că ești de o meschinărie sinistră , cam ca proasta și pîrîcioasa clasei .
            Viața-i grea , bă Ghio , nu te mai văicări și dă din coate , altfel te-or întrece și nătărăii , deși n-ai nicio stea în frunte

          • Drace, în demenţa ireversibila nu te mai poate ajuta lecitina, treci pe socuri electrice, ca esti obisnuit!

          • Mogdi si Petreasca si înca vreo doi au plecat pentru ca s-au suparat pe blogueur ca nu este pesedist. Pe bune. Petreasca a si scris asta.

  • Da ba, Zmaule. Toate bune si frumoase pana la ultimul rand, acolo a scapat nobilul din tine pe aratura. Pe Cernat l-am tot balacarit, tinere, tu chiar ai probleme cu memoria..
    Dar macar ala nu era ipocrit, ca altii de p-aici.

  • destept vs inteligent

    oamenii destepti tocmai ce au devenit ineficienti.
    ei devin destepti intr un mod care tocmai a devenit ineficient.
    modul eficient, mai nou, prin care devi destept e propriu inteligentei artificiale si numai ei.

    invatamantul care avea ca scop antrenarea desteptaciunii e un produs expirat. oamenii au nevoie de mult prea mult timp pentru a deveni destepti.
    o inteligenta artificiala tinde sa ajunga cea mai desteapta chestie de pe planeta
    in timpul lui Planck.

    desteptaciunea tocmai ce a fost preluata, pe post de stafeta, de catre inteligenta artificiala. prin urmare omul, predind stafeta, se poate odihni…
    or ca va incepe la toamna, or ca va incepe peste inca o toamna, …tot aia e cu scoala, cu sistemul de invatamant. se ocupa cu chestii expirate.

    omul mai are un singur atu in competitia cu inteligenta artificiala, Inteligenta.
    si Inteligenta e fix ceea ce-i lipseste inteligentei artificiale.
    inteligenti sint geniile. atit. in competitia dintre desteptaciune si inteligenta cei care conteaza sint geniile.
    genialii vor fi identificati, devenind punct de sprijin si pentru dinamicile naturale, dar si pentru cele artificiale.

    atunci cind infinit va tinde catre zero,
    o inteligenta artificiala care se misca intr un calculator cuantic facind asta,
    desteptaciunea ( inteligentei artificiale ) va tinde catre inteligenta.
    acesta fiind si momentul in care genialii vor fi scosi din joc, pe motiv ca au devenit dispensabili.

    rezumat: elevii si studentii invata…dar e cineva care invata mai repede decit ei.
    in citiva ani va depasi orice elev, orice student, orice doctor in stiinte, devenind incomparabil mai desteapta decit un geniu.
    despre inteligenta artificiala e vorba.

    prin urmare Asamblarea e singura materie care conteaza cu adevarat pe vremurile astea.
    in curind un asistent personal va fi (deja!) mai destept decit ai putea deveni tu la finalul vietii, prin urmare ceea ce se va cere e Asamblarea. ( Asamblarea e taramul Inteligentei, chiar daca o inteligenta artificala va tinde sa -l foloseasca, inlocuind inteligenta cu o cunoastere…totala )

  • Copiii, nu sperati la judecta si mai ales la judecata dreapta, vreodata. In primul rand fiindca nu are cine o face si in al doilea rand fiindca „corb la corb nu scoate ochii”. Vor fi poate niste „vanturi” dictate de stapanul stapanilor, sau de interese de oricare, dar meschine oricum. Asa ca nu visati. Judecata, dreptate si adevar nu veti afla in veci. „Eu va spun voua” ca cifrele statistice zilnice nu sunt reale nicaieri si la nimeni, sunt doar dictate de interesele fiecarei stapaniri si sunt manipulatorii. Ca este covidu real, da, este, fiindca era necesar unora. Ca nu exista tratament si vaccin, este iar cea mai mare minciuna. In primul rand ca cine la dat la liber stie ce a dat si stie care este antidotul. In plus suntem in era ingineriei genetice si cine bajbaie este ori prost, ori ticalos si are alte interese decat noroadele. Si ca sa fiu convingator va aduc un simplu exemplu pe care il vedeti zilnic. Medicii de pe intreg mapamondul se blindeaza din cap pana in picioare si tot au luat covidul. In schimb exista unii care nu-l iau indiferent ce fac. Si fac , nu gluma! Adica umbla cu pletele sau cheliile in vant, deseori si fara „carpulita de botic” sau cu ea sub nas, sau sub barba, se falfaie prin televiziuni, dau interviuri, iau interviuri, transmit din strada, sau din zone de epidemie carantinate sau nu, din fata spitalelor focar, se vantura prin focarele de epidemie, mereu neprotejati, sau protejati simbolic, si totusi nu au nimic. Si nici Rafila, Cercel, Apostolescu, Marinescu, Moldovan, Arafat, Vela, si mai ales Tataru nu au nimic si covidu nu are lipici la ei. Macar de ochii lumii trebuia sa-i imbolnaveasca la stirile tv pe cativa dintre ei ca sa fie mai credibili in fata poporului pe care il inspaimanta cu povesti. Dar asta e semnul cat de prosti ne cred ca suntem. Adevarul domnilor, adevarul! Si acu sa nu va aud ca-mi spuneti ca nu au nimic, fiindca sunt rezistenti natural la covid. Cum ma? Tocmai astia? Tocmai si guvernantii si politicienii s-au nimerit la noi, toti rezistenti la covid? Mai sa fie al dracului! Cum asa? Da norocosi mai suntem noi poporul roman! Ganditi singuri cu capul vostru!

  • Gabi Serban, ai postat la gandul de ieri, d-aia nu a aparut. Ocazie cu care, s-a repezit lingaul Geo sa-ti ceara un favor, crezand ca nu-l vei vedea decat tu: ¨Ba, nu încerci s-o rezolvi într-un fel pe Nikola, ca-i turbata rau, cateaua?!¨
    Acum, sa vedem si postarile de ieri si cine e cateaua turbata:
    ––––––––––––––
    Nikola a scris pe 27/04/2020 la 01:13
    Chiar asa, bazdaganie? M-am laudat eu, sau am pronuntat vreo cifra? Sau doar ti-am tras o smetie peste cefoiul ala gros, cd te dadeai cu curul de asfalt, cat de bine te platesc aia ca le cureti babele pe interor??
    –––––––––––––-
    geo a scris pe 27/04/2020 la 01:26
    Ce faci, duduie, la ora asta?! Privesti pe gaura cheii?! Prost obicei ai!
    Esti ultima fiinta daca nu recunosti ca mi-ai zis într-o discutie foarte serioasa ca atâta câstigi. Mi-ai si explicat ceva despre cum se poate câstiga în privat, fato, nu fi ticaloasa!
    ––––––––––––––
    geo a scris pe 27/04/2020 la 01:35
    Si zi, scorpie, de ce plm o tot dai cu aia ca as curata babe, când stii ca sunt medic?! Zi fato, care-i supararea ta de nu pot scapa de tine ca de râie?! Ai nevoie de ajutor medical, ceremi-l si o sa ti-l acord, dar daca nu, mai dute-n pm, ca mi-a ajuns.
    ––––––––––––––
    Nikola a scris pe 27/04/2020 la 01:43
    Hai sictire, vierme! Daca gasesti tu vreo cifra spusa de mine, despre mine, te las in pace! Daca nu, iar tre sa te bag cu capatana in kkt, ca sa nu mai faci.
    N-am inteles aia cu gaura cheii..tu doar asa poti sa stai pana la ora asta? Ti-au luat si pasaportul, sa nu fugi? ?
    ––––––––––––
    Nikola a scris pe 27/04/2020 la 01:47
    Ba, nu cred ca esti medic..Cred ca esti garoi si dai cu maturoiul prin Paris. ?
    Da putin cu maneca, ca iar ti se prelinge un lichid alb pe la coltul gurii.¨

    • Postezi trunchiat, nesimtit-o!
      Ramâne cum am stabilit, du-te-n plm, ca de tine nu pot scapa ca de râie! Tu ai intrat din nou peste mine si m-ai provocat! Esti de-a dreptul nebuna, ticaloaso! Absolut niciodata nu te-am provocat eu, mereu te-a mâncat undeva sa ma calaresti si apoi sa te plângi ca nu te respect. Valea!

      • Mda, poate sa vada oricine la gandul de ieri…

        • Bă Niccollo , te ostenești degeaba . Nu răzbești cu Ghio , doar pierzi timpul . Cu specimene de astea , comportamentul e următorul : Le găsești punctul slab , medicina , sexul sau ortografia , ce-o fi , și le dai acolo pînă rîgîie . Totul la mișto , cît se poate de finess , deși nu e obligatoriu , că uneori au nevoie și de par .
          Știi de ce mie nu mi-o poate trage nimeni și am stîrnit așa iritare între babele securiste de aici cînd am reapărut ? Pentru că n-am niciun punct slab , și chiar dacă am , nu mi l-au descoperit

          • Ieri chiar eram non-combat..dar l-a mancat in c*r sa ma amestece intr-o poveste care nu avea nicio legatura cu mine. Nu vezi ca pe altii ii ating doar tangential, dar dihania asta cu o mie de fețe merita niste capace din cand in gand..

      • Misto asta cu NESIMTIT-O, n-am mai vazut VAZUTO.. 😀 😀

      • Bă , Ghio , o fi epidemie , da ce zic eu , pandemie pleonastică mondială , că și pe mine mă mănîncă undeva să te călăresc . Oare de la cine m-oi fi contaminat , sau oi fi dat eu altora ?
        Să vezi că descoperim un nou sindrom , Sindromul călăririi Ghiorlăncii

      • Ghio , chill , că iar dai gherle gramaticale , ceremi-l ieri , nesimțit-o azi . Soyez correct ! , cum i-a zis la Mere Superieure lui Cruchot . Correcte , în cazul tău .
        Îți mai citez : Avec l’age , la memoire diminue , la digestion se fait lourde . Donc , vous dormez au devoir . Veuillez faire valoir votres droits a la retraite !

        • „Vos droits ”, mhmmmmm , am cam uitat franceza , iar clermontoaza nu vrea să vorbească cu mine an franse

    • Bazdaganie, un Domn e Domn si cand e suparat si cand e beat. O lighioana ca tine, care s-a dat cu putin fard, isi da arama pe fata si se transforma din SANEPID in GEORDINAR intr-o clipire.
      Intr-o nota mai vesela: ma intrebi de ce nu poti scapa de mine ca de râie..nu stiu Vasile cum ai scapat de râie. Ai dat-o-n gat? 😀

  • Multumesc maestre Cristoiu ca ati abordat subiectul de azi, de la ora 14:00. Asa am ocazia sa ma exprim si eu fiind la obiect si nu pe langa subiect, cum vad ca se mai procedeaza in misiune la bruiaj. Prin urmare, eu personal si cred ca si multi altii cu neuroni, nu avem de gand sa multumim nici cardului mascat in „vestitorii primaverii” si nici sefului lor fiindca au anuntat ca ne dau voie sa ne tinem copii acasa, sau ca batranii peste 65 de ani pot iesi afara din casa intre 7-11 si 19-22. Daca faceau asta cu o saptamana inainte de Pasti din proprie initiativa, in loc sa ameninte cu lagare si fara sa asmuta presa la imagini „supralicitate” cu batrani stand la coada sa intre in piete, inainte, dar si dupa Pasti, de parca varstnicii nu au dreptul sa se hraneasca si este ceva iesit din comun, si tupeu maxim la ei, „demn” de „breaking news” pentru orice nimic (gen Gadea care citeste de pe telefonul mobil titluri nesemnificative de pe net), mai ziceam sa ma extaziez. Asa ce rost are sa pupin…esc? Mai ales ca „sfatul inteleptilor covidului” urmeaza dupa telefonul stapanului stapanilor. Ca tot va intrebati de ce? Pai de aia si numai de aia. Caci i s-a spus la telefon ..deleanului, maestru de ceremonii” ca a uitat usa deschisa la templu si trage curentul si in plus a mai spart si fereastra si se vad imaginile „indecente” condamnate la tribunalul de la Nurnberg. Si a fost sfatuit sa revina la protocoalele oculte traditionale, fiindca inca nu e momentul, asa chiar pe fata, dintr-o data. Si „vestitorul sef” s-a conformat de frica. Dar eu il indemn pe „vestitorul sef” sa ia aminte la ceea ce ii voi spune acum. Sa stii bre kwj, ca nimeni, nici mai ales tu, nu meritati poporul roman. E prea bun, prea destept, prea harnic, prea rabdator, prea disciplinat si prea responsabil pentru voi. Daca erai destept nu-ti dadeai in petic cu starea de urgenta, fiindca ai avut semnale clare ca lumea s-a prins ce vrei sa faci, de fapt. Nu trebuia sa exagerezi asa cum ai obiceiul. Trebuia macar acum sa te abtii. Dar nu poti fiindca te trece tot timpul si nu iei tratament. Sa stii ca batranii stateau in casa si asa, nu era nevoie sa dai tu legi restrictive. Parintii isi ocroteau copii si asa, fara legi, declaratii, amenzi si ratoieli la etnia vesela. Puteai sa sfatuiesti frumos, cu glas bland, romaneste, batraneste. Noi poporul si mai ales batranii nostri s-au prins de multa vreme ca vi s-a pus pata pe ei si v-ati suit pe gard precum cucuvelele si instigati si pe tinerii fara minte si fara capatai. Si nu de la piata victorioasa si geaca rosie, ci cu mult timp inainte. Ci de cand cu discriminarile aberante la pensii, de cand cu somajul cand mai are omul un an doi pana la pensie, de cand cu marirea varstei de pensionare, de la inventia cu pensii private, dar mai ales de cand s-au marit salariile medicilor cu conditia tacita de a avea plan la morti, mai ales din randul pensionarilor. Am vazut clar cum sunt tratati batranii, mai ales dupa acest glorios eveniment pecuniar. Si fiindca am vazut cu ochii mei si am milioane de exemple reale, concrete, sfatuiesc pe toata lumea sa nu ma contrazica. Cu alte cuvinte, vreti salarii mari in domeniul medical? Atunci castigati-vi-le! Cum? Pai asa, cati morti aveti la activ si mai ales cati batrani, cu atat cresc salariile, cu exact contravaloarea pensiilor care ies din plata pe cai „naturale”. Aveti masura si rusine? Nu. Nu aveti. Si e inutil sa va intreb daca aveti constiinta, voi astia care faceti ce se vede clar ca faceti. Huuuooooo!

  • Aveti aici tot:

    https://www.researchgate.net/figure/S-protein-RBD-determinants-of-efficient-association-with-human-ACE2-A-Table-listing_fig5_7945098
    https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC1142572/

    Inca din 2005 cercetatorii chineji faceau experimente cu virusi combinati HIV-1 si variante de SARS-COV (seriile din epidemiile SARS 2003-2004 GD si 2002-2003 TOR2, dar si SZ3- palm civet SARS) dupa cum urmeaza.
    Se ia un virus HIV-1 modificat in laborator si dotat cu o proteina spike S de la mai multe variante de SARS si cu acest virus (prelucrat) se incearca infectarea unor celule umane pentru a determina in ce conditii proteina S se leaga mai bine de ACE2 la oameni.
    Lucrarea are si concluzii… adica cercetatorii respectivi emit si ipoteze, unde ar trebui umblat (asta in 2005)

    HIV-1-luciferase pseudotyped with S protein of the TOR2, GD, or SZ3 viruses, or with the indicated SZ3 or TOR2 variant,
    was incubated with
    HEK293T cells (celule umane de laborator) transfected with plasmid encoding human ACE2 or with palm-civet ACE2

    Scopul cercetarii: identificarea tipului optim de legatura intre proteina S de la cele 3 categorii de virusi SARS (GD, TOR2, SZ3) implantata intr-un virus sintetic HIV-1 si receptorul uman „human ACE2” sau „palm civet ACE2).. Ulterior experimentele au fost facute si pe soareci, avand ca scop sa determine ce tip de modificare in proteina S ar putea sa o faca sa se lipeasca mai bine la receptorul ACE2 din celulele umane.

  • Ziua judecatii trebuie sa fie doar apoi, dupa ce se va încheia lupta cu boala „CoronaVirus Infectious Disease”.
    În lumea întreaga, atât oamenii politici, cât si oamenii de stiinta care îi consiliaza au facut nenumarate greseli în gestionarea acestei crizei sanitare. Abia când totul va fi trecut, se va putea trage linie si se vor putea analiza greselile sefilor de state si de guverne raspunzatori.
    Pâna atunci aveti grija de voi si nu uitati ca SARS-CoV-2 a ramas înca o mare amenintare pentru întreaga planeta, nu lasati garda jos si luati-va toate masurile de protectie pentru a va apara sanatatea.
    .
    Toate masurile luate în perioada aceasta au avut ca scop final evitarea raspândirii epidemiei. NU s-a dorit sa se ajunga în situatia în care spitalele sa nu mai poata primi bolnavi în sectiile de reanimare si de a nu avea suficiente aparate de respiratie artificiala pentru pacientii cu forme severe de Covid-19.
    Unui pacient cu o forma grava a bolii i se induce starea de coma artificiala si el respira ajutat de un aparat. Acesta ocupa un loc la reanimare si foloseste un aparat de respiratie artificiala timp de doua, trei saptamâni. Va puteti imagina ca daca numarul îmbolnavirilor nu ar fi tinut sub control, paturile si aparatele de respiratie artificiala din ATI ar fi total insuficiente oriunde si… APOCALIPSA ar putea sosi oricând.

    • Nu-ș de ce nu-mi apare o postare . Să vezi că iar apare de 3 ori . Ia să mai vedem o dată :
      Bă Ghio , io nu mi-s bogătan , bogătan e Vîntu , că s-a-mbogățit cu banii tăi și ai neamurilor tale , ba chiar se mai și laudă că banii din rapt îi are bine mersi , bașca siguranță alimentară ????
      Eniuei , să iei sumele avansate de mine cu un coeficient de +/- 75 % , doar nu crezi că-s diliu să-mi pun extrasul de cont pe aici , am revenit cu informația pentru că , acu o vreme , mă plîngea ceva idiot că mor de foame , așa că am zis să mai scriu o dată , preventiv . Deci să nu te cramponezi dacă o să mai scriu o dată asta peste 2 ani , cu alte cifre .

    • Cu cîștigurile lui Niccollo , treaba lui cît cîștigă , că nu-l verific eu , dar nu e imposibil , șogorul meu , ăla căruia i-am suflat-o pe iubirea vieții mele acu vreo 20 de ani , cîștigă vreo 20 000 lunar din firmă de IT . Și-a permis Audi SQ7 de 180 000 , în care era să moară , pen’că celebrei mașini i-au crăpat frînele Brembo sau uatevă , la 10 000 km , deci noi , cînd era la ski . A scăpat la moustache , că n-avea decît vreo 100 , pe autostradă . Nici nu alege mare lucru din banii ăia , cheltuie vreo 500 pe zi , că nu-i normal la cap . Ca să nu mai zic nici aia că nu mănîncă mai deosebit ca mine ,n-are haine mai bune, doar că bea seară de seară la baruri , tot chestii extra , de costă 50 shotul , iar cu damele i-a mers rău , a avut 3 neveste , primele 2 l-au înșelat de l-au rupt , se pregătește a treia .

    • Tine minte ce-ti spun eu acuma. Dezizolarea progresiva se va face pentru a repara ceva în economie. Dar lumea nu va respecta regulile si necazul poate reîncepe si înca la o proportie mult mai mare. Daca covidu nu o sa dispara repede pe cale naturala, va fi dezastru. Francezii sunt disperati ca pierd sezonul estival, turismul lor era aur pentru economie. Se fac presiuni sa se deschida cât mai repede plajele si asta nu e bine. Macron vrea sa deschida în 11 mai scolile si asta iar nu-i bine! Se cearta medicii între ei, se cearta si cu Macron, Macron cu Philippe, ceea ce se zice azi, nu mai este valabil mâine etc. Bordel de merde, asta pentru ca pretenul nostru, SARS-CoV-2, este prea putin cunoscut înca! Sa nu fie prea târziu când o sa ajungem sa-l cunoastem mai bine.

      • O sa-ti explic mâine, azi nu mai am timp! Pâna atunci, fa bine si calmeaza-ti cateaua turbata, pe Nikola!

      • Bine , pînă mîine să ști că am scris n-ai știi la mișteaux , că acuma bag sama că nam scris cu majuscule , cum nea învățat Cîrnat , și ești în stare să mă corectezi. Așa să știiii !

  • Unde sînteți , postacii mei ? V-a secerat covidul în masă ? A mai rămas numai Zmăul , să confirme ce-a mai zis pretenul meu , psihiatrul , că nebunii sînt imuni la orice alte boli ?

    • Ouais, clipul cu pisica si Iohannis este mortal. Eu l-am vazut ieri si am râs cu lacrimi.

      • Ba, musca-ti limba ca nu este normal ca cib nu mai posteaza de vreo doua zile!

        • Cib era foarte în formă sîmbătă . Lucovidul nu te omoară peste noapte , tuto , ca Noi medicii ce te pretinzi , ar trebui să știi că are o perioadă de incubație , subfebrilă , în care te simți rău , ăsta poate avea chiar 5-10 zile , deci n-ai chef în perioada aia să combați la gazetă .Așa că nu e cazul Cibului
          O fi avînd și omul ceva treabă , lasă-l în pace . Bă , acuma văzui ,n-a apărut nici Adameasca , de ea nu te îngrijorezi ?

          • Simptomatologia este foarte variata, au existat si cazuri care au ajuns în ATI din prima sau a doua zi.
            Deci, dupa cum îti ziceam, ti-a turbat cateaua de paza, pârâcioasa! Fa-i ceva ca sa mai pot posta, ca nemernica o sa ma oblige a doua oara sa ma retrag!

          • Bazdaganie, ai inteles gresit. Daca trece un caine pe laga tine, ridica piciorul si mictureaza pe gumarii tai, nu e el caine turbat, esti doar tu un mic kkt. Na ca i-am gasit o rima si lui Zmau, poate-ti dedica o poezea. 🙂

          • Ei asta-i , cățeaua mea de pază … Parcă ziceai că tu te exprimi elevat , ca un Noi ,medicii ce te afli .
            Bă Ghio , nu-i fac nimic , că nici nu cred că mă ascultă , dar dacă asta înseamnă că te retragi , și încă a doua oară , apăi :
            Bucuroși le-om duce toate ….

  • Izolarea oamenilor in case e moarte sigura, daca nu de foame, cel putin de nemiscare si boli metabolice si cardiovasculare.
    Oricum.. avand in vedere ca vor fi circa 3 milioane de oameni fara niciun venit (somerii actuali + cei veniti + somerii neinregistrati) care nu vor mai avea nici bani de mancare, iesirea in strada in fata Guvernului e doar o problema de timp si, probabil, se va petrece imediat dupa „relaxare”.

  • Cele aproape trei luni de amortire a Romaniei induse de apostolii autohtoni ai apocalipsei medicale ne vor costa scump.
    Pana una alta cheltuielile facute pe timpul starilor de urgenta repetate vor fi greu de justificat. Noi in schimb am devenit o specie de chirurgi de ocazie gratie mastilor a caror stoc uriesesc va trebui sa il consumam. Curios va fi cum vor comercializa cei de la companiile farmaceutice niste masti de 6 – 8 lei daca in marile magazine costa intre 2 si 2.80 lei si cu siguranta pretul va mai scade sensibil. Si sa nu uitam ca astea sunt cele mai mici cheltuieli.
    Poate nu ati auzit dar apocalipticul de la finante care numai crize vedea ca va recupera din cheltuielile aiuristice si pompieristice impunand o taxa de solidaritate de 5% pe venituri de parca populatia nu ar plati CASS, adica taxa la taxa. Vor curge pe banda rulanta actiunile in instante privind abuzurile autoritatilor de orice categorie.
    Vestitorii primaverii au dat semnalul incalcarii propriilor ordonante de cand au plecat primii oameni sa salveze sparanghelul. Daca nu se vor aloca la timp bani pentru salvarea si functionarea agriculturii si zootehniei autohtone in cel mai secetos an de dupa 1947 nu va fi nici mancare. Sa nu uitam ca si IMM-urile sunt pe cale de disparitie, iar pe piata muncii trebuie reintegrati cei peste 1 mil de noi someri.

  • Fabulos Mastre ,fac plecăciuni …articolul este demn de Caragiale …de tipul „daca nu ar fi de plâns ar fi de râs ” comedie mare mon cher …asta este nivelul vedetelor politice din Romania ….pai ce se întâmpla la revoluție in 89 cu starletele politice de astăzi ? Ori era circ de radeau si curcile ori era măcel ….. Klaus Werner ne transmite mesajele asemenea unui program de navigație auto ..fara sentimente fara intonație fara mimică si rar atat de rar încât după ce termină de spus ceva creierul unui om are nevoie de cel puțin un minut sa poata realizeze ca mesajul a luat sfârșit …. Mesajul din spatele lui Werner este evident clar puternic și trasat cu linii groase incat sa vadă si ultimul chior ca nu Domnia sa decide ….si evident apare intrebarea absurdă „Noi de ce mama dracului mai votam ?” Înainte poate votam pt o galeata portocalie ,o plasă rosie ,un kilogram de faina ….tot era bine acum am votat pentru o poza cu o șapca primita de Werner la Washington (măcar sa ne arate șapcă o depună la muzeul președinților din Romania )

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *